× Hello Holidays

Vacanta 1 Decembrie Polonia - Germania | 8 zile Autocar - 2020

Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash

Program detaliat

Vacanta 1 Decembrie Polonia - Germania | 8 zile Autocar - 2020

Itinerar: Oradea - Zakopane - Cracovia - Auschwitz - Katowice - Wroklaw - Dresda - Leipzig - Nurnberg - Munchen - Passau - Arad

ZIUA 1  BUCURESTI - SIBIU - DEVA - ORADEA (cca. 595 km)

   Plecare din Bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor) spre Sibiu - Deva - Oradea. Ajungem seara in cochetul oras aflat pe malurile Crisului Repede si intr-o plimbare pietonala descoperim cateva dintre comorile urbei - Catedrala Adormirea Maicii Domnului, Palatul Vulturul Negru, Primaria Oradea, Turnul Primariei, Biserica Ursulinelor, Palatul Moskovits - Miksa. Cazare in zona Oradea, la hotel de 3***.

ZIUA 2  ORADEA - ZAKOPANE - CRACOVIA (cca. 535 km)

   Mic dejun. Plecam spre Polonia, traversand Ungaria si Slovacia spre Zakopane (cca. 940 m altit.), populara statiune montana din Polonia, unde vom opri pentru cateva fotografii, apoi vom continua spre Cracovia, fosta capitala regala. Cazare la Cracovia.

ZIUA 3  CRACOVIA - LAGARUL AUSCHWITZ - CRACOVIA

   Mic dejun. Vizitam Castelul Wawel, unde admiram Catedrala - (sec. XI-XIV), care era odinioara locul ceremoniilor de incoronare a tuturor regilor Poloniei, iar azi “sanctuar national” si Castelul Regal renascentist, care se distinge prin aspectul sau monumental. Continuam cu Strada Kanonicza - cea mai veche din oras, care pastreaza integral aspectul medieval, Muzeul Arhidiecezei - casa in care a studiat Papa Ioan Paul II si Hotel Copernicus - unul dintre cele mai scumpe din lume, care poarta numele marelui astronom si care a fost “resedinta sa temporara” in anii studentiei. Urmeaza Piata Centrala - cea mai mare piata medievala din Europa, cu Biserica Fecioarei Maria (sec.XIII) avand interesante vitralii de Wyspianski si Hala de Tesaturi (Sukiennice) numita si “piata de chihlimbar” unde vom avea timp liber pentru achizitionarea suvenirurilor locale.

   Dupa amiaza timp liber in Cracovia, sau excursie optionala (20 €) la cel mai mare lagar de concentrare si exterminare construit de nazisti: Auschwitz II - Birkenau, cu “Rampa Mortii” - locul unde se cobora din trenuri si ruinele celui mai mare crematoriu distrus de nemti inainte de retragere. Vom lasa in urma istoria cu tragismul ei pentru a ne intoarce la acelasi hotel din Cracovia pentru cazare.

ZIUA 4  CRACOVIA - KATOWICE - WROCLAW - DRESDA (cca. 515 km)

   Mic dejun. Pornim spre Katowice, capitala Sileziei, oras fondat in sec. XVI. Din 1945 gazduieste Orchestra Simfonica Nationala Radio, iar din 2015 e desemnat de UNESCO Oras al Muzicii. Unul din cele mai importante centre culturale, academice si economice ale Poloniei, imbina cu succes arhitectura moderna cu cea renascentista. Continuam deplasarea, avand urmatoarea vizita la Wrocław, capitala istorica a Sileziei, cu o istorie de peste o mie de ani si care astazi se numara printre primele 100 de orase din lume privind calitatea vietii. Wrocław este un centru universitar cu peste 130.000 studenti, renumit pentru calitatea sa inalta de predare, de la inceputul sec. al XX-lea, 9 dintre absolventi devenind laureati ai Premiului Nobel. Centrul istoric a fost construit pe 12 insule in mijlocul raului Oder, intre care Insula Catedralei ne va fascina cu vechea catedrala, a carei constructie a inceput la mijlocul sec. X, iar in Piata principala din sec. al XIII-lea (Rynek) vom admira vechea Primarie.

   Un alt reper important este Sala Centenarului, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. O modalitate pitoreasca de a explora orasul este cautarea piticilor Wrocław, mici figurine din bronz amplasate incepand cu 2001 in oras pe trotuare, pereti si chiar pe lampioane, al carui numar a depasit 300, si care comemoreaza Miscarea anticomunista din Polonia. Traversam frontiera in Germania, pentru a ne caza la Dresda.

ZIUA 5  DRESDA - LEIPZIG - NURNBERG (cca. 375 km)

   Mic dejun. Dresda, supranumita Florenta de pe Elba, a fost devastat de bombardamentele din cel de-al 2-lea Razboi Mondial, insa a renascut din propria cenusa, oferind astazi iarasi splendoarea de odinioara. Incepem turul pietonal admirand Frauenkirche - cea mai importanta biserica protestanta, Procesiunea Printilor - imagine murala realizata in portelan in sec. XIX, Palatul Regal ce gazduieste un impresionant tezaur, Opera Semper - unul din cele mai frumoase teatre din sec. XIX si Palatul Zwinger - realizat intr-un extravagant stil baroc, cea mai importanta atractie turistica din Dresda, care contine impresionante colectii de arta, portelanuri, colectii de arme, etc.

   Dupa pranz pornim spre Leipzig, care cu cei 600.000 de locuitori, e cel mai populat oras din Saxonia, fiind atestat documentar inca din anul 1015. Demonstratiile de la Leipzig din 1989 au contribuit la caderea comunismului, insa efectele reunificarii Germaniei au dus la prabusire economica, somaj cca 20%, migrarea locuitorilor spre vestul Germaniei, declinul fiind mai intai oprit si apoi inversat incepand cu anul 2000. Zona istorica din Leipzig are un ansamblu de cladiri in stil renascentist din sec. XVI., inclusiv Vechea Primarie, mai multe case de comert din perioada baroca si foste resedinte ale comerciantilor bogati, iar pe masura ce orasul a crescut considerabil in perioada de boom economic de la sfarsitul sec. XIX, cca. 35% din cladiri, inclusiv noua Primarie din 1905, sunt construite in stil reprezentativ pentru epoca Gründerzeit. Seara sosim la Nurnberg pentru cazare.

ZIUA 6  NURNBERG - MUNCHEN - PASSAU (cca. 355 km)

   Mic dejun. In Nürnberg, oras cu o istorie de peste 1000 de ani, arhitectura moderna se imbina armonios cu atmosfera medievala din centrul istoric, pe care o vom descoperi in turul pietonal: St. Lorenzkirche - construita intre sec. XIII-XV si considerata cea mai frumoasa din oras, Hauptmarkt - piata centrala a orasului, Schoner Brunnen - “Fantana Frumoasa” situata langa Primarie, Frauenkirche - construita in sec. al XIV-lea, in stil gotic, Zidurile de incinta cu Frauentor (Poarta Fecioarei), Biserica St. Sebaldus si Castelul Imperial - principala atractie a orasului. La pranz, pornim spre München, capitala landului Bavaria, unde vom descoperi Marienplatz din centrul orasului cu Noua Primarie de sec. XIX si coloana Fecioarei Maria, Frauenkirche - catedrala orasului construita intre sec. XV-XVI in stil gotic si renascentist. Dupa o plimbare pe strada pietonala Kaufinger Straße pana la Karlplatz, ne indreptam spre cazare in zona Passau.

ZIUA 7  PASSAU - ARAD (cca. 780 km)

   Mic dejun. Tranzitand Austria si Ungaria, ajungem in tara, ne cazam in Arad, iar sera iesim la plimbare in centrul istoric al orasului.

ZIUA 8  ARAD - SIBIU - BUCURESTI (cca. 575 km)

   Mic dejun. Intoarcere in Bucuresti la Academia Militara in jurul orei 23.30, in functie de trafic si formalitatile de frontiera.

Bine de știut

Programele de Polonia si Germania au fost efectuate de 14 ori in anii precedenti. Hoteluri utilizate in 2020: Oradea - Hotel Lyra 3*,Cracovia - Hotel Cracovia 3*, Nurnberg - H. Ibis City Am Plarrer 3*

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 35 persoane. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers., pentru un grup de 30-34 persoane se va achita un supliment de 15 euro/persoana, iar pentru un grup de 25-29 persoane se va achita un supliment de 29 euro/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

Reduceri și suplimente

PLECARE

Reducere
 - 15 %

Reducere
 - 10 %

Reducere
 - 5 %

Loc in
Cam.
DBL

28.11.2020

319 €

338 €

356 €

375 €

 

Supliment Camera Single

COPIL 6 - 12 ani

Al 3-lea adult in cam.

175 €

355 €

365 €

 
REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor: 
1. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
2. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
3. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel.

Îmbarcări & Transferuri

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA

Orasul

Locul de intalnire

Ora

Bucuresti

ACADEMIA MILITARA

06.00

PITESTI

PETROM Pitesti Est (Podul Viilor)

07.00

 Rm. VALCEA

 ROMPETROL Calea Bucuresti nr. 274

08.30

SIBIU

Benzinaria MOL Calea Surii Mari

11.00

SEBES

ROMPETROL iesire Lancram

11.30

DEVA

Mc Donald’s GARA

14.00

 TIMISOARA

 Benzinaria GAZPROM Dumbravita

15.30

ARAD

GAZPROM Calea Timisorii

16.30

 

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul

(curse de linie)

Locul de intalnire

(transfer chiar si pt. 1 pers.)

Ora

Tarif/pers.

€/sens

PLOIESTI

Petrom - Metro

 

6 € /sens

CAMPINA

Casa BUCUR - popas Km 92

 

9 €/sens

BRASOV

PETROM - Calea Bucuresti

 

12 €/sens

CONSTANTA

GARA CFR

2.00

12 €/sens

CRAIOVA

PETROM langa Autogara Bacriz

3.30

12 €/sens

BUZAU

McDonald’s Unirea

3.00

10 €/sens

BRAILA

Parcare PENNY Sos. Buzaului

1.30

10 €/sens

GALATI

McDonald’s

1.00

10 €/sens

FOCSANI

Benzinaria LUKOIL Centru

2.00

12 €/sens

Orasul

(Transf. privat)

Locul de intalnire

(transfer pt. minim 2 pers)

Ora

Tarif/pers.

€/sens

BACAU-Bv

Parcare Stadion Municipal

6.00

18 €/sens

P.Neamt-Bc-Bv

Parcare Hotel Central

4.30

8 +18 €/sens

IASI - Bc - Bv

Autogara Codreanu

3.00

10+18 €/sens

Suceava-Bc - Bv

Parcare Hotel Bucovina

3.00

12+18 €/sens

Botosani-Bc-Bv

Rompetrol Cal. Nationala

2.00

12+18 €/sens

CLUJ - Sebes

Centrul comercial SIGMA

9.30

12 €/sens

Tg.MURES-SB

OMV Bd. 1 Dec.1918, nr.256

8.00

15 €/sens

Sighisoara - SB

Hotel Transilvania, N.Filip. 1A

9.00

12 €/sens

MEDIAS - SB

Petrom, Sos. Sibiu, nr.98

9.45

7 €/sens

Informații

*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat (minim 2 pers.) cu autoturism, microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 - 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de tata plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate. 
 - Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold - Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal. 
 - Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 - 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
 - Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
 - Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.
 - Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat. 
 - Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
 - Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism. Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
 - Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 - Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea inscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.
 - Pentru calatorie este necesara cartea de identitate sau pasaportul (in anumite tari doar pasaportul) valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara. 

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
 

Alte circuite din regiune

Circuit Praga | 6 zile - Autocar | 2024

Circuit Praga | 6 zile - Autocar | 2024

Cehia

 • 5
 • 3
 • 5 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 06.09.2024

de la 490 €/pers.

Circuit Polonia - Germania - Cehia | 10 zile - Autocar | 2024

Circuit Polonia - Germania - Cehia | 10 zile - Autocar | 2024

Cehia, Germania, Polonia

 • 9
 • 3
 • 9 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 02.08.2024

de la 766 €/pers.

Circuit Budapesta - Viena | 4 zile - Autocar | 2024

Circuit Budapesta - Viena | 4 zile - Autocar | 2024

Austria, Ungaria

 • 3
 • 3
 • 3 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 29.08.2024

de la 348 €/pers.

Calendar plecari circuite

August 2024
Septembrie 2024
Octombrie 2024
Noiembrie 2024
Decembrie 2024
Lunile anterioare
Lunile urmatoare
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Am sosit aseara din acest circuit,unde l-am avut ca si ghid pe dl.Ion RACHERU(o adevrarata enciclopedie mobila).In primul rand ,,FELICITARI !"dl Ion Racheru pentru tot ceea ce a-ti facut in acest cir...

Mihaita Boariu, 25.06.2024 Citeste mai mult

Super ghid, domnul Radu N.???? dar și domnul șofer Ștefan D. ✨️ Cu siguranță voi mai călători cu această agenție!!

Matei Adelina, 03.06.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn
Solicita oferta