Circuit 1 Decembrie Turda - Apuseni - Hunedoara | 3 zile Autocar - 2018

  • transport-autocar-cluj-romania-1540979756.jpg

Oferte

Nu ai gasit ziua potrivita sau vrei alta camera, poti schimba datele aici »

Itinerar

1 Decembrie Turda - Apuseni - Hunedoara | 3 zile Autocar - 2018
Man. Cozia - Salina Turda - Valea Ariesului - Campeni - Peştera Urşilor Tebea - Castelul Corvinilor - Biserica Densus - Alba Iulia

ZIUA 30-11
BUCUREŞTI - Mănăştirea COZIA - Salina TURDA - Turda (cca. 475 km)

        Plecare din București la 06.00, din parcarea de la Gara de Nord (Calea Griviței, lângă Muzeul CFR) pe traseul Pitești - Rm. Vâlcea. Strabatem Valea Oltului, cel mai lung defileu din țara noastră, unde vizităm Mănăstirea Cozia (sec. XIV) ctitorie a lui Mircea cel Bătrân, ce păstrează în pronaos fragmente din pictura originală de sec. XIV.
        Continuăm traseul spre Salina din Turda, un adevărat muzeu de istorie al mineritului în sare, reamenajată într-o manieră foarte pitorească și reintrodusă în circuitul turistic în anul 2010.
Ne întoarcem la Turda pentru cazare la pensiune / hotel 3*.

ZIUA 01-12
VALEA ARIESULUI - PEŞTERA URŞILOR - TEBEA - DEVA (cca. 325 km)

Masa: Mic Dejun

        Începem traseul pe Valea Arieșului, care străbate una din cele mai frumoase zone etnografice ale României și unde vom admira peisaje naturale unice și spectaculoase. În Câmpeni, considerat „capitala” Țării Moților, cartierul general atât al iobagilor conduși de Horea, cât și al oștilor românești conduse de Avram Iancu în 1848-1849, admirăm statuia ecvestră a revoluţionarului pașoptist.
        Mai departe, vom vizita Peștera Urșilor cu cele trei galerii deschise turiștilor: Galeria Emil Racovița, Galeria Urșilor și Galeria Lumânărilor, unde vom admira în traseul de cca 500 m, adevărate minuni naturale. Continuăm traseul spre Țebea, unde vom afla legenda Gorunului lui Horea, un stejar vechi de 400 de ani și circumferința de 9 m și vom vizită mormântul lui Avram Iancu.
Deplasare la Deva pentru cazare la o pensiune 3*.

ZIUA 02-12
Cast. CORVINILOR - Bis. DENSUS - ALBA IULIA - BUCUREŞTI (cca. 510 km)

Masa: Mic Dejun

        Dimineața începem vizita la Castelul Corvinilor (sec. XIV) transformat de Iancu de Hunedoara într-un mare palat gotic (în sec. XV) unde admirăm: porțile cetății, turnurile, șanțul exterior, capela, Sala Dietei, Palatul Administrativ. În continuare, vizităm Biserica Sf. Nicolae din Densus (sec. XIII), una dintre cele mai vechi biserici de tip bizantin din țara noastră, având o înfățișare ciudată, cu diferite elemente de decor la exterior, provenite de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, aflată la câțiva km distanță.
        Pictură murală, destul de bine conservată, a fost realizată de un pictor care a lucrat și la ansamblul de la Curtea de Argeș. Ne deplasăm apoi spre Alba Iulia (dezvoltată pe locul anticului castru român Apulum), unde vizităm Cetatea Albă Carolina (restaurată minuțios) - o fortăreață cu bastioane de tip Vauban, construită în sec. al XVIII-lea.
Seara, întoarcere în București (Gara de Nord), în funcție de trafic și condițiile meteo.

*REDUCERE de până la MAXIM 15%  prin CUMULAREA următoarelor:

1.  CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turiștii care au mai achiziționat programe turistice de la agenția tour operatoare, atât direct, cât și prin intermediul agențiilor partenere a acesteia;
2.  REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. plătitoare, a 11-a GRATUIT;
3.  REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETĂ din autocar (în limita locurilor disponibile).

Reducerile se aplică numai la pachetul de baza; acestea nu se aplică la alte taxe sau suplimente de orice fel.

Turiștii care solicită locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din prețul excursiei.
Turiștii care solicită partaj în camera dublă / triplă, nu vor achita suplimentul de cameră Single, dacă Agenția nu reușește să completeze partajul. Eventuale neînțelegeri între solicitanții de partaj, nu sunt imputabile agenției.
În cazul unui grup mai mic de 25 pers. (19-24 persoane) se va achita un supliment de 65 lei /persoană;

Grup minim 25 persoane; 
În cazul nerealizării grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea înscrierii la un program similar;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului;
Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 - 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului;
Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare;
Repartizarea camerelor se face de către recepţia unitatii de cazare. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul ghidului;
Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va  informeze cu exactitate asupra lor;
Asezarea în autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea înscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.

 

Calendar plecari circuite

Iunie 2019
Iulie 2019
August 2019
Septembrie 2019
Lunile anterioare Lunile urmatoare
 

Alte circuite din regiune

Hotel FRUMUSETILE AMERICII DE EST SI CANADEI Primavara 2019 pachet 12 zile plecare din Bucuresti zbor Lufthansa

Hotel FRUMUSETILE AMERICII DE EST SI CANADEI Primavara 2019 pachet 12 zile plecare din Bucuresti zbor Lufthansa

SUA

  • 10
  • 3
  • 10 Nopti / Mic dejun / Transport cu avionul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 26.05.2019

de la 2555

Solicita oferta