× Hello Holidays

Circuit Azerbaijan & Georgia: Toamna In Caucaz | 11 zile - Avion | 2024

Hello Premium Tours
Circuit Azerbaijan & Georgia: Toamna In Caucaz | 11 zile - Avion | 2024
Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash
 • Bilet de avion Bucuresti - Baku, via Varsovia, compania LOT
 • Bilet de avion Tbilisi - Bucuresti, via Varsovia, compania LOT
 • Taxele de aeroport, cu bagaj de mana de 8 kg + bagaj de cala 23 kg 
 • Transferuri aeroport - hotel - aeroport
 • Transport cu autocar local modern, pe durata circuitului
 • Taxa de viza si procesare on-line pentru Azerbaijan
 • 10 nopti cazare la hoteluri de 4* astfel:
 • 1 early check in + 3 nopti cazare in Baku la hotel Midtown 4* sau similar
 • 1 noapte cazare in Sheki la hotel Palace Sheki 4* sau similar
 • 4 nopti cazare in Tbilisi la hotel Astoria 4* sau similar
 • 1 noapte cazare in Gudauri la hotel Marco Polo 4* sau similar
 • Mese incluse: 10 mic dejun si 6 cine (bauturile nu sunt incluse)
 • Tururi de oras: Baku, Shamakhi, Sheki, Tbilisi, Gudauri, Sighnaghi
 • Excursii in Azerbaijan: Tinutul Focului: Yanar Dag & Ateshgah 
 •  Peisaje montane: Shamakhi & Sheki
 • Excursii in Georgia: Marele Caucaz, manastirile, fortarete si drumul militar
 • Urcare cu masini de teren 4x4 la Biserica Sfanta Treime si varful Kazbek
 • Degustare de vinuri in regiunea Kakheti 
 • Biletele de intrare la obiectivele mentionate in program
 • Ghizi locali licentiat, vorbitor de limba engleza, de la sosire pana la plecare
 • Insotitor roman de grup

Program detaliat

Circuit Azerbaijan & Georgia: Toamna In Caucaz | 11 zile - Avion | 2024
Baku – Muntele de foc Yanar Dag– Shamakhi – Sheki – Sighnaghi - Marele Caucaz – Gudauri – Manastirea Sfintei Treimi - Uplistsikhe - Tbilisi

 

21 Octombrie . BUCURESTI – BAKU
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 16:00 pentru imbarcare pe zborul Companiei LOT LO646 cu destinatia Baku, via Varsovia. Decolare la ora 18:15 si sosire in Varsovia la ora 19:05. Imbarcare pe zborul LO721 cu destinatia Baku cu decolare la ora 23:00. 

22 Octombrie. BAKU
Sosire pe aeroportul din Baku la ora 05:10. Bine ati venit in Baku, cel mai mare oras si capitala Azerbaijan-ului, precum si cel mai mare oras de la Marea Caspica si din regiunea Caucaz, situat pe malul sudic al peninsulei Absheron. „Tinutul Focului” din Azerbaijan iti ofera o calatorie captivanta prin frumusetile naturale, istoria bogata si cultura inedita a acestei tari plina de surprize. Dupa indeplinirea formalitatilor vamale transfer si cazare la hotel Midtown 4* sau similar Baku.  
Mic dejun. Incepem un prim tur panoramic si pietonal in Baku: Highland Park – numit si Piata Panoramelor pentru privelistile spectaculoase spre Marea Caspica si spre oras, Flame Towers – un simbol al mandriei azere cu turnurile avangardinste. Patrundem adanc in Orasul Vechi aflat in Patrimoniul Mondial UNESCO: Turnul Fecioarei, Caravanseraiul si una dintre perlele arhitecturii din Azerbaijan - Palatul Sirvanshahilor sau Sirvan, cel mai durabil stat medieval din Azerbaijan. Exploram cele mai importante repere: Fantana Square si strada Nizami – cunoscuta si sub numele de Torgovaya. Servirea cinei (bauturile nu sunt incluse). Cazare la hotel Midtown 4* sau similar Baku. 

23 Octombrie. TINUTUL FOCULUI: YANAR DAG – ATESHGAH – BAKU
Mic dejun. Aceasta zi este dedicata “Tinutului Focului”. Ghidul local o sa ne povesteasca despre flacara eterna de la Yanar Dag din Peninsula Absheron. Probabil unul dintre cele mai spectaculoase fenomene naturale este muntele Yanar Dag. Ce il face atat de special? Focul care arde de peste 4000 de ani, fara oprire, indiferent de conditiile meteo. Exploratorul venetian Marco Polo a scris despre aceste fenomene misterioase cand a trecut prin tara in secolul al XIII-lea. In vechea religie zoroastriana, focul era o legatura intre oameni si lumea supranaturala. Este purificator, sustine viata si este o parte importanta a ritualului religios. Ajungem in Ateshgah-Templul focului, muzeu inclus in patrimoniu UNESCO. Dupa pranz, continuam spre Centrul Heydar Aliyev – este probabil cea mai interesanta si recognoscibila cladire din Baku, realizat de arhitecta Zaha Hadid. Cel mai important centru cultural din Baku a fost conceput ca un simbol al procesului de construire a natiunii Azerbaijanului si al dezvoltarii si modernizarii economice recente a tarii. Cu o suprafata totala de peste 57.000 de metri patrati, centrul Heydar Aliyev este un loc multifunctional care gazduieste o sala de 1000 de locuri, spatii de expozitie temporara, un centru de conferinte, ateliere si un muzeu. Vom avea timp suficient sa admiram „comorile” azere.  Servirea cinei (bauturile nu sunt incluse). Cazare la hotel Midtown 4* sau similar Baku.

24 Octombrie. BAKU
Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Puteti experimenta Muzeul Covorului - un omagiu acestei forme de arta sau Moscheea Bibi-Heybat – un exemplu de arhitectura islamica cu domurile sale turcoaz si cu faianta cu modele complexe. Vremea ramane placuta, iar parcurile din oras se transforma intr-o simfonie de culori de toamna. Este, de asemenea, o perioada excelenta pentru a te rasfata cu bucataria azera, pe terasele restaurantelor. La sfarsit, va recomandam o plimbare pe Promenada de-a lungul Marii Caspice si in Mica Venetie – o versiune in miniatura a orasului istoric italian cu o retea de canale, poduri, cascade si cladiri colorate. Cazare si cina (bauturile nu sunt inclus) la hotel Midtown 4* sau similar Baku.

25 Octombrie. BAKU – PEISAJE MONTANE: SHAMAKHI – SHEKI
Mic dejun. Excursia continua prin peisajul pitoresc al muntilor caucazieni din nord-vestul tarii. Ajungem in Shamakhi si vizitam Juma, cea mai veche moschee din Azerbaijan. Ne vom indrepta apoi spre Sheki, cel mai autentic oras din Azerbaijan, datorita asezarii sale pe culmile impadurite ale Marelui Caucaz si a faptului ca pe aici trecea vestitul Drum al Matasii. In trecut, matasea produsa in Sheki era una dintre cele mai renumite si mai apreciate pe piata europeana, in special in Venetia, unde era la fel de cautata ca matasea din China sau Japonia. Vom face un tur panoramic si pietonal cu numeroase atractii istorice si arhitecturale: Fortareata, Caravanserai, Palatul Sheki Khan - ridicat in sec. al XVIII-lea de catre Hussein Khan, apreciat pentru frescele magnifice si vitraliile deosebite. Ne oprim in satul Kish pentru a vizita cea mai veche biserica din Caucaz, Biserica Albaneza Sf. Eliseus. Cazare si cina (bauturile nu sunt incluse) Sheki Palace 4* sau similar Sheki.

26 Octombrie. SHEKI – SINGHNAGHI - TBILISI
Mic dejun. Ne indreptam astazi spre granita cu Georgia, pentru a explora traditiile, cultura, religia si peisajele naturale incredibile ale acestei tari mai putin turistice. Prin comparatie cu Azerbaijan, vom observa contrastele, dar si asemanarile celor doua tari vecine ce impart o istorie impreuna. Ajungem in regiunea Kakheti, faimoasa pentru pamanturile fertile, podgoriile imense, vinurile de inalta calitate, dar si pentru ospitalitatea localnicilor. Vizitam pitorescul orasl Sighnaghi, cunoscut si sub numele de “Toscana a Georgiei”. Ne vom plimba in acest fermecator orasel-fortareata fondat in secolul 18 si vom admira arhitectura aproape intacta, tipica acelui secol. Sighnaghi este si in prezent inconjurat de zidurile de aparare, iar bastioanele, portile de intrare in cetate si aleile pietruite ne vor transporta in vremurile demult apuse ale Georgiei. In continuarea zilei, vom vizita Manastirea Bodbe – manastire de maicute, cu gradini paradisiace. In acest loc cu insemnatate sacra este inhumat Sfantul Nino, cel care a convertit Georgia la crestinism. Apoi, vom participa la o degustare de vinuri locale, unde vom afla informatii interesante despre productia vinului si metodele traditionale folosite chiar si in zilele noastre, de peste 8000 de ani, aflat in Patrimoniul UNESCO. La sfarsit, ajungem Tbilisi, in capitala Georgiei si vom avea o cina traditionala (bauturile nu sunt incluse). Cazare la hotel Astoria 4* sau similar Tbilisi.  

27 Octombrie. TBILISI
Mic dejun. Astazi vom face turul capitalei Georgiei, Tbilisi - una dintre cele mai vechi capitale europene. Pe vremea aceea, era o fortareata care a prosperat de-a lungul secolelor, datorita pozitionarii georgrafice strategice intre Asia si Europa. Otomanii, mongolezii si iranienii au invadat Tbilisi de-a lungul secolelor si, dupa o istorie tumultoasa, in 1991 orasul devine capitala unei tari declarate independente fata de URSS. Vom incepe turul cu vizita la Biserica Metekhi, de unde ne vom bucura de o vedere panoramica asupra orasului si vom admira arhitectura diversa a orasului. Biserica Metekhi este une din cele mai vechi biserici din Tbilisi si este dedicata Fecioarei Maria. Vom continua turul pietonal si vom vizita alte monumente istorice si moderne precum: Catedrala Sioni – cu o arhitectura tipic georgiana, Biserica Anchiskhati, Sinagoga, Podul Pacii – pod pietonal modern, construit din sticla si otel, Teatrul de Papusi si vom vizita baile impresionante cu ape sulfuroase – o atractie a orasului. Descoperim farmecul monumentului Cronicile Georgiei, cu o inaltime de aproximativ 30 metri care descrie istoria Georgiei. Partea de sus conține regi, regine si eroi care sunt amintiti in istorie, in timp ce sectiunea inferioara prezinta scene din viata lui Isus Hristos si crucea Sfintei Nino, femeia care a adus crestinismul in Georgia în secolul al IV-lea. Intoarcere la hotel si timp liber. Cazare la hotel Astoria 4* sau similar Tbilisi.  

28 Octombrie. TBILISI - MTSKHETA: Jvari si catedrala Svetitskhovel - MARELE CAUCAZ: Fortareata Ananuri - GUDAURI
Mic dejun.  Vom porni astazi spre capitala medievala a Georgiei, Mtskheta, unde vom vizita doua dintre cele mai importante locuri sacre, ambele inscrise in Partrimoniul UNESCO: Manastirea Jvari – construita in secolul 6, in urma adoptarii crestinismului in Georgia. Localizata pe un munte stancos, manastirea ne va oferi privelisti uluitoare spre raurile Aragvi si Kura, dar si spre orasul medieval Mtskheta. Al doilea obiectiv turistic este Catedrala Svetiskhoveli – construita in secolul 11, exemplu graitor de arhitectura bisericeasca si, legendar, loc unde ar fi ingropata mantia lui Iisus Hristos. In continuare, vom porni spre Muntii Caucaz si vom parcurge Drumul Militar si ne vom bucura de atmosfera mistica creata de rauri sclipitoare, munti inalti, campii verzi si pajisti alpine – aceste panorame unice nu ne vor lasa indiferenti cu siguranta! Mai departe, vom vizita Complexul Ananuri, construit in secolele 15-16, considerat poate cel mai spectaculos castel din Caucaz. In perioada feudala, Fortareata Ananuri a servit ca palat-resedinta pentru ducii de Aragvi - “eristavi”, cum se numeau conducatorii georgieni in Epoca Medievala. Vom admira fatada sculptata a bisericii principale, unde vom intalni motive precum cruci, arhangheli, creaturi mitice sau copaci ai vietii – complexul este un alt exemplu de arhitectura bisericeasca georgiana. Ananuri domina de la 900 m altitudine lacul de acumulare Zhinvali, oferind astfel privelisti de vis. La sfarsit, ajungem in inima orasului Gudauri, o populara statiune de schi. Timp liber la dispozitie. Cazare si cina (bauturile nu sunt incluse) la hotel Marco Polo 4* sau similar Gudauri.

29 Octombrie. GUDAURI – Manastirea Sfintei Treimi – Muntele Kazbegi – TBILISI
Mic dejun. Astazi vom calatori cu vehicule off-road spre Manastirea Sfintei Treimi de unde, daca vremea ne va permite, vom admira maiestuosul Varf Kazbek, numit si “Perla Alba a Caucazului”, cu o altitudine impresionanta de 5054 m. Varful este cel mai inalt din estul Georgiei si al treilea cel mai inalt din intreaga tara. Manastirea Sfintei Treimi se situeaza la o altitudine de 2170 m, intr-un cadru natural ce iti taie respiratia. Desi informatii legate despre perioada constructiei sunt neclare, biserica ramane unul dintre cele mai importante puncte turistice din Georgia, fiind o marturie a Bisericii Ortodoxe Georgiene. La finalul zilei, ne intoarcem in Tbilisi, iar pe drum vom admira natura inca virgina a Georgiei. Cazare la hotel Astoria 4* sau similar Tbilisi.  

30 Octombrie. TBILISI – UPLISTSIKHE 
Mic dejun. Timp liber la dispozitie, sau optional, Excursie la Uplistsikhe. Vom vizita fascinantul oras pestera Uplistsikhe despre care arheologii sustin ca istoria acestuia merge pana in mileniul 3 i.Hr si este tradus ca “Cetatea Domnului”. Este o bijuterie arheologica impresionanta sculptata in stanca cheilor raului Kura. Strategic situat pe Drumul Matasii, Uplistsikhe a servit ca un centru important pentru comert si cultura. In perioada de glorie, a fost un centru infloritor al vietii religioase, culturale si politice. Situl prezinta o varietate de locuinte rupestre, palate, temple, teatre, depozite si un sistem de irigare sofisticat. In trecut a fost un templu de cult, un mare centru pagan inainte de introducerea crestinismului in Georgia. Restaurarea acestui monument istoric remarcabil din istoria culturii georgiane au reinviat Uplistsikhe, care astazi este inclus printre monumentele istorice protejate de UNESCO. Ne intoarcem la hotel. Cazare la hotel Astoria 4* sau similar Tbilisi.  

31 Octombrie. TBILISI – BUCURESTI
Dis-de-dimineata, transfer la aeroportul din Tbilisi pentru imbarcare pe zborul Companiei LOT LO724 cu destinatia Bucuresti, via Varsovia. Decolare la ora 05:25 si sosire la Varsovia la ora 06:20. Imbarcare pe zborul LO641 cu destinatia Bucuresti la ora 11:00. Sosire pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 13:50.

OFERTA SPECIALA
Transferuri GRATUITE din urmatoarele orase:

Orasul

Locul de imbarcare

SIBIU

Agentia Hello Holidays – Calea Dumbravii 19C

FAGARAS

Casa de Cultura

BRASOV

Benzinaria Mol - Calea Bucureşti

SINAIA

Gara

CAMPINA

Benzinaria OMV – Nicolae Balcescu 60

PLOIESTI

Gara Ploiesti SUD

TARGOVISTE

Hotel Valahia

RM. VÂLCEA

Sala Sporturilor

PITESTI

Mc Donald’s – Bd. Republicii

CRAIOVA

Benzinaria Petrom Gara

BACAU

Parcare Hotel Moldova

FOCSANI

Catedrala Sfanta Parascheva

RM. SARAT

Magazin Profi (Mihail Kogalniceanu

BUZAU

Mc Donald’s – Bulevardul Unirii

GALATI

Casa de cultura

BRAILA

Mc Donald’s – Calea Calarasilor

TULCEA

Parcare Complex Pelican

CONSTANTA

Gara CFR

MEDGIDIA

Restaurant Balada

SLATINA

Benzinaria OMV

Oferta este valabila pentru inscrieri in intervalul 01.09.2023 – 31.10.2024 pe programele Hello Premium Tours.

Transferurile se confirma automat cu titlu GRATUIT in momentul inscrierii pentru minim 2 persoane. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.

Solicitarile ulterioare vor fi confirmate in limita disponibilitati, contra-cost.

Transferurile se pot efectua cu autoturism, microbuz, minibus, autocar sau prin operatori de linie;

Locurile de imbarcare sunt informative; pot fi diferite in functie de partenerul care efectueaza transferul si se reconfirma o data cu informarea de plecare, cu 3 zile sau, prin excepție, cu maximum 24 de ore inainte de plecare. Traseele pot suferi modificari in functie de numarul participantilor si pot exista timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore.

Ora de imbarcare si numarul de telefon ale soferului si/sau de dispecerat se vor comunica cu 3 zile (prin exceptie 24 de ore) inaintea datei plecarii. Calatorul va tine legatura cu transportatorul pentru a se informa privind situatia concreta din ziua plecarii. Pentru transferul de retur, detaliile sunt oferite de ghidul insotitor. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata.

Toate rezervarile trebuie insotite in mod obligatoriu de numarul de telefon al pasagerilor, disponibil la momentul plecarii, cu roaming activat obligatoriu. Agentiile partenere au obligatia de a transmite numarul de telefon al turistilor inscrisi, catre Hello

Numarul de contact al turistilor este foarte important pentru ca in cazul transferurilor  pot sa apara diferite modificari, intarzieri s.a., acestia trebuie sa fie contactati de catre sofer/dispecerat. Agentia Hello Holidays nu este raspunzatoare de imposibilitatea contactarii pasagerilor din cauza netransmiterii informatiilor obligatorii solicitate sau transmiterea incorecta a acestora si nu va restitui contravaloarea tranferului sau a pachetului de servicii.

Hello Holidays nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea, drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.

Informații

21 – 31 Octombrie 2024

Adult loc in

 cam. dubla

Adult loc in

 cam. single

Adult a 3-a pers. In

 cam cu pat suplimentar

Partaj garantat

 

TARIFE STANDARD

1.649 €

1.999 €

1.599 €

160 €

TARIFE DE LANSARE

*VALABIL PANA LA 31.07.2024

1.549 €

1.899 €

1.499 €

160 €

PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.
PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 3 zile inainte de plecare.
Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.

Documente de calatorie
Pentru aceasta excursie este necesar pasaportul electronic sau pasaportul simplu valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. 
Nu se accepta pasaportul temporar.
Nota: Va rugam sa ne transmiteti cu cel putin o luna inainte de plecare o copie dupa primele doua pagini din pasaport (electronic in format PDF sau JPG ) cu detaliile persoanale: nume, data nasterii, numarul de pasaport, etc.  Verificati ca pasaportul sa fie valabil cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie, cu minim 2 pagini consecutive libere pentru aplicarea vizei la sosirea in destinatie.
 

Nota: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna Iunie 2024. In situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

GRUP MINIM :
Tarifele au fost calculate pentru un grup minim de 25 platitori. Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 50 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 19 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se anuleaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 15 participanti pana cu 30 zile inainte de data de plecare. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

EXCURSIE OPTIONALA in GEORGIA :
• Excursie in Uplistsikhe: 90 eur/persoana
Include: autocar si ghid local, bilete Uplistsikhe si insotitor de grup

Nota:Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 15 de persoane. In cazul neintrunirii grupului minim, excursia optionala va fi anulata sau tarifele vor fi recalculata in functie de numarul de participanti. 

CONDITII SPECIFICE - TRANSFERURI DE GRUP*
- Transferul se poate efectua cu autoturism, microbuz, minibus, autocar sau prin operatori de linie;
- Preluare turistilor se va efectua de la domiciliu (conform orasului selectat in rezervare), orele de imbarcare urmand a fi transmise turisilor odata cu informarea de plecare a circuitului. La returul din circuit, pot exista timpi de asteptare intre debarcare si preluarea de catre partenerul care efectueaza transferul. 
- Ora de imbarcare si numarul de telefon ale soferului si/sau de dispecerat se vor comunica cu 3 zile (prin exceptie 24 de ore) inaintea datei plecarii. Calatorul va tine legatura cu transportatorul pentru a se informa privind situatia concreta din ziua plecarii. Pentru transferul de retur, detaliile sunt oferite de ghidul insotitor, inainte de intoarcerea din circuit. 
- Solicitarile de transfer se fac cu min. 14 zile inainte de data plecarii. Pentru transferurile achizitionate cu mai putin de 14 zile sau solicitate la fata locului - direct de la reprezentantii Hello Holidays (ghizi, insotitori, soferi etc.) - se achita un supliment de 5 euro/pers/sens iar confirmarea se va face in functie de disponibilitate.
- Toate rezervarile trebuie insotite in mod obligatoriu de adresa de preluare si numarul de telefon al pasagerilor, disponibil la momentul plecarii, cu roaming activat obligatoriu. In cazul in care rezervarea este efectuata de catre o agentie partenera, aceasta are obligatia de a transmite adresa de preluare si numarul de telefon al turistilor inscrisi, catre Hello Holidays.
- Numarul de contact al turistilor este foarte important pentru ca, mai ales in cazul transferurilor - cand pot aparea diferite modificari, intarzieri s.a., acestia vor fi contactati de catre sofer/dispecerat. Agentia Hello Holidays nu este raspunzatoare de imposibilitatea contactarii pasagerilor din cauza netransmiterii informatiilor obligatorii solicitate sau transmiterea incorecta a acestora si nu va restitui contravaloarea transferului sau a pachetului de servicii.

CONDITII SPECIFICE - TRANSFERURI PREMIUM**
- Transferurile Premium se confirma la cerere, in limita disponibilitatii, cu pana la 7 zile inainite de plecare, se efectueaza cu microbuz/autoturism si se organizeaza pentru min. 2 persoane, max. 7 persoane/masina.
- Preluarea si debarcarea se fac de la si la adresa indicata de catre turisti, fara a exista timpi suplimentari de asteptare (exceptie fac cazurile de forta majora) si implica un singur mijloc de transport.
- Debarcarea la punctul de plecare a grupului din Bucuresti se face cu max. 30-45 minute inainte de ora de intalnire stabilita conform informarii primite de la agentie. 
- La retur timpul de preluare din punctul de debarcare este de max. 30-45 minute.

CONDITII GENERALE TRANSPORT RUTIER
- Turistii au obligatia de a mentine curatenia in mijlocul de transport pe tot parcursul transferului. In mijlocul de transport nu este permis fumatul, consumul de bauturi alcoolice si produse alimentare. Ne rezervam dreptul de a debarca pasagerii in stare de ebrietate si pasagerii care afecteaza ordinea si siguranta celorlalti pasageri sau a conducatorilor auto, ori incalca prezentele conditii, fara rambursarea costurilor de transport
- Transferurile din provincie se asigura in conformitate cu reglementarile legale in vigoare cu privire la transportul de persoane si cu respectarea timpilor de condus ai soferilor. Din acest considerent, soferii vor face pauzele de odihna impuse de lege in vederea asigurarii unui transport in conditii de siguranta
- Turistii se obliga sa achite catre societatea de transport contravaloarea oricaror distrugeri aduse mijloacelor de transport.
- Transportul animalelor se supune unui regim special. Turistii apartinatori au obligatia de a solicita aprobarea agentiei. 
- Bagaje admise pentru fiecare pasager ocupant de loc: la cala 1 piesa de bagaj de max. 23 kg/pasager; in autocar se accepta max. 1 rucsac (geanta mica de mana - piesele mai mari vor fi depozitate la cala). In cazul nerespectarii regulilor, personalul de la bord are dreptul de a incasa o taxa suplimentara in valoare de 30 € per bagaj sau de a debarca pasagerii.
- Cazul fortuit si forta majora exonereaza societatea de transport de orice raspundere.

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul

Pret/pers./

Sens*

Pret/ pers./sens

Premium**

GALATI

35 €

160 €

BRAILA

35 €

140 €

BUZAU

30 €

80 €

CRAIOVA

40 €

150 €

SLATINA

35 €

120 €

PITESTI

30 €

90 €

BRASOV

35 €

120 €

SINAIA

30 €

100 €

CAMPINA

30 €

80 €

PLOIESTI

25 €

70 €

CONSTANTA

40 €

140 €

MEDGIDIA

40 €

130 €

 

CONDITII GENERALE de CALATORIE
DOCUMENTE DE CALATORIE: (in functie de programul ales) CARTE DE IDENTITATE sau PASAPORT (nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei). Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro  sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions  
- Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat. Informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro 
-Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite). Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

CONDITII DE INSCRIERE:
 Inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif si se incheie la epuizarea locurilor 
- diferenta de pâna la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii
- diferenta de pâna la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii
- turistul va incheia cu agentia « Contractul de prestari servicii turistice », la care prezentul program este parte
- in momentul semnarii « Contractului de prestari servicii turistice », turistul isi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turisti

OBSERVATII pentru MIJLOACE DE TRANSPORT:
- Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor, intra in responsabilitatea agentiei intermediare/ a agentului care a efectuat inscrierea
- In functie de modificarile impuse de compania aeriana, agentia poate percepe un supliment pentru biletul de avion (se confirma in momentul emiterii biletului).
-  Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.
- Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile (regulat sau charter) din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi, respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. Agentia isi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana
- Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efectuarea check-in-ului on-line inainte de prezentarea in aeroport;
- Prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turistilor ca urmare a intârzierii acestora
- Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat. Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal, pe baza cuponului de bagaj primit odata cu cartea de imbarcare;
- Asezarea in microbuz/ autocar, de la destinatie se face de catre conducatorul de grup pe baza listei cu ordinea inscrierii la circuit, incepand cu randul doi de scaune. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.
NOTA: Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).

OBSERVATII pentru CAZARE & PROGRAMUL EXCURSIEI
- Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
- Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, in functie de conditiile specifice care pot aparea intre momentul publicarii programului si data plecarii. Daca aceste schimbari sunt impuse de furnizorul local, intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie/confort.
- Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar poate fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
- Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Uneori hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului;
- Tinuta decenta este obligatorie pentru orice cina servita la unul din restaurantele hotelului. Domnii au acces cu pantalon lung si incaltaminte inchisa (nu in pantalon scurt si papuci sau sandale), iar doamnele in tinuta decenta.
- Pe destinatiile externe, mesele festive oferite cu ocazia unor evenimente sau sarbatori (Paste, Craciun, Revelion) sunt diferite fata de cele traditionale romanesti, atat ca meniu, cat si ca durata si divertisment.
- In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.
- Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor efectuandu-l astfel in totalitate. De asemenea, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale si la itinerar cu observatia ca nu are calificarea si atestarea legala de ghid de turism.
- Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, insotitorul de grup vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turistilor interesati de ghidajul acestora.

IMPORTANT
- Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!
- In derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intârzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, conditii meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depasirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente
- Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi. Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere. Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare.
- Agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil
- Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala.
- Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sa a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente.
- Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii. Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.

 • Bilet de avion Bucuresti - Baku, via Varsovia, compania LOT
 • Bilet de avion Tbilisi - Bucuresti, via Varsovia, compania LOT
 • Taxele de aeroport, cu bagaj de mana de 8 kg + bagaj de cala 23 kg 
 • Transferuri aeroport - hotel - aeroport
 • Transport cu autocar local modern, pe durata circuitului
 • Taxa de viza si procesare on-line pentru Azerbaijan
 • 10 nopti cazare la hoteluri de 4* astfel:
 • 1 early check in + 3 nopti cazare in Baku la hotel Midtown 4* sau similar
 • 1 noapte cazare in Sheki la hotel Palace Sheki 4* sau similar
 • 4 nopti cazare in Tbilisi la hotel Astoria 4* sau similar
 • 1 noapte cazare in Gudauri la hotel Marco Polo 4* sau similar
 • Mese incluse: 10 mic dejun si 6 cine (bauturile nu sunt incluse)
 • Tururi de oras: Baku, Shamakhi, Sheki, Tbilisi, Gudauri, Sighnaghi
 • Excursii in Azerbaijan: Tinutul Focului: Yanar Dag & Ateshgah 
 •  Peisaje montane: Shamakhi & Sheki
 • Excursii in Georgia: Marele Caucaz, manastirile, fortarete si drumul militar
 • Urcare cu masini de teren 4x4 la Biserica Sfanta Treime si varful Kazbek
 • Degustare de vinuri in regiunea Kakheti 
 • Biletele de intrare la obiectivele mentionate in program
 • Ghizi locali licentiat, vorbitor de limba engleza, de la sosire pana la plecare
 • Insotitor roman de grup

OFERTA SPECIALA
Transferuri GRATUITE din urmatoarele orase:

Orasul

Locul de imbarcare

SIBIU

Agentia Hello Holidays – Calea Dumbravii 19C

FAGARAS

Casa de Cultura

BRASOV

Benzinaria Mol - Calea Bucureşti

SINAIA

Gara

CAMPINA

Benzinaria OMV – Nicolae Balcescu 60

PLOIESTI

Gara Ploiesti SUD

TARGOVISTE

Hotel Valahia

RM. VÂLCEA

Sala Sporturilor

PITESTI

Mc Donald’s – Bd. Republicii

CRAIOVA

Benzinaria Petrom Gara

BACAU

Parcare Hotel Moldova

FOCSANI

Catedrala Sfanta Parascheva

RM. SARAT

Magazin Profi (Mihail Kogalniceanu

BUZAU

Mc Donald’s – Bulevardul Unirii

GALATI

Casa de cultura

BRAILA

Mc Donald’s – Calea Calarasilor

TULCEA

Parcare Complex Pelican

CONSTANTA

Gara CFR

MEDGIDIA

Restaurant Balada

SLATINA

Benzinaria OMV

Oferta este valabila pentru inscrieri in intervalul 01.09.2023 – 31.10.2024 pe programele Hello Premium Tours.

Transferurile se confirma automat cu titlu GRATUIT in momentul inscrierii pentru minim 2 persoane. Prin urmare acesta nu poate face subiectul unor eventuale despagubiri. Daca pasagerul renunta la transfer, nu se pot face restituri intrucat acesta este GRATUIT. De asemenea, daca pasagerul renunta la transferul de DUS, transferul de retur se anuleaza automat. Acesta va putea fi asigurat doara daca vor mai fi locuri disponibile la acel moment in mijlocul de transport.

Solicitarile ulterioare vor fi confirmate in limita disponibilitati, contra-cost.

Transferurile se pot efectua cu autoturism, microbuz, minibus, autocar sau prin operatori de linie;

Locurile de imbarcare sunt informative; pot fi diferite in functie de partenerul care efectueaza transferul si se reconfirma o data cu informarea de plecare, cu 3 zile sau, prin excepție, cu maximum 24 de ore inainte de plecare. Traseele pot suferi modificari in functie de numarul participantilor si pot exista timpi de asteptare de 1 pana la 3 ore.

Ora de imbarcare si numarul de telefon ale soferului si/sau de dispecerat se vor comunica cu 3 zile (prin exceptie 24 de ore) inaintea datei plecarii. Calatorul va tine legatura cu transportatorul pentru a se informa privind situatia concreta din ziua plecarii. Pentru transferul de retur, detaliile sunt oferite de ghidul insotitor. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata.

Toate rezervarile trebuie insotite in mod obligatoriu de numarul de telefon al pasagerilor, disponibil la momentul plecarii, cu roaming activat obligatoriu. Agentiile partenere au obligatia de a transmite numarul de telefon al turistilor inscrisi, catre Hello

Numarul de contact al turistilor este foarte important pentru ca in cazul transferurilor  pot sa apara diferite modificari, intarzieri s.a., acestia trebuie sa fie contactati de catre sofer/dispecerat. Agentia Hello Holidays nu este raspunzatoare de imposibilitatea contactarii pasagerilor din cauza netransmiterii informatiilor obligatorii solicitate sau transmiterea incorecta a acestora si nu va restitui contravaloarea tranferului sau a pachetului de servicii.

Hello Holidays nu isi asuma raspunderea in situatia putin probabila aparitiei unor evenimente neprevazute (blocarea traficului rutier, inzapezirea, drumurilor, inundatii, accidente rutiere, etc) care pot duce la intarzierea transferului si pierderea zborului.

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
 

Alte circuite din regiune

Circuit Azerbaijan - Baku | 5 zile - Avion | 2024

Circuit Azerbaijan - Baku | 5 zile - Avion | 2024

Azerbaijan

 • 4
 • 3
 • 4 Nopti / Mic dejun / Transport cu avionul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 05.09.2024

de la 698 €/pers.

Calendar plecari circuite

August 2024
Septembrie 2024
Octombrie 2024
Noiembrie 2024
Lunile anterioare
Lunile urmatoare
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Am sosit aseara din acest circuit,unde l-am avut ca si ghid pe dl.Ion RACHERU(o adevrarata enciclopedie mobila).In primul rand ,,FELICITARI !"dl Ion Racheru pentru tot ceea ce a-ti facut in acest cir...

Mihaita Boariu, 25.06.2024 Citeste mai mult

Super ghid, domnul Radu N.???? dar și domnul șofer Ștefan D. ✨️ Cu siguranță voi mai călători cu această agenție!!

Matei Adelina, 03.06.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn
Solicita oferta