Circuit Bosnia - Albania - 7 zile autocar | 2018

 • 6
 • Autocar
 • Circuite 1 Mai 2018

Albania

 • circuit-dubrovnik-autocar-2018.jpg

Total: 530,00

Transport
Autocar
Pasageri
2 adulți
Durata
6 nopți
Plecare
09.08.2018
Camera
Single
Masă
Mic dejun

Oferte

Nu ai gasit ziua potrivita sau vrei alta camera, poti schimba datele aici »

Pret final 2 Adulti , 6 Nopti , 09.08.2018 -15.08.2018

Camera
Masa
Alte detalii
Pret
Single
Mic dejun
Plecare din Bucuresti / Autocar
530 €
- doar la cerere - oferta disponibila DETALII+ - servicii incluse / neincluse / - adauga la favorite
Selectie Detalii Pret
Camera : Single
Masa : Mic dejun
Alte detalii : Plecare din Bucuresti / Autocar
530 €
- doar la cerere - oferta disponibila

Itinerar

Bosnia - Albania - 7 zile autocar | 2018
Cazanele Dunarii - Belgrad - Saraevo - Mostar - Medugorje - Split - Trogir - Riviera Makarska - Dubrovnik - Fiordul Kotor - Cetinije - Podgorica - Castelul Kruje - Durres -Tirana - Ohrid - Canionul Matka - Skopje - Sofia - Veliko Tarnovo.

ZIUA 1
BUCURESTI - PORTILE DE FIER - BELGRAD (cca. 595 km)

     Plecare din Bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la Gara de Nord de pe Calea Grivitei (langa Muzeul CFR) spre Drobeta- Turnu Severin. Trecand peste barajul de la Portile de Fier, urmam malul sarbesc al Defileului Dunarii si strabatem Cazanele Mari si Cazanele Mici, cu peisaje grandioase. Scurta oprire pentru fotografii la Cetatea Golubac.
     Seara ajungem in Belgrad, Capitala Serbiei, unde incepem vizita cu fortareata Kalemegdan, pitoresc amplasata pe malul Dunarii. Multimea de magazine si terase de pe strada Knez Mihailov ne vor oferi o “portie” de relaxare, apoi in drum spre cazare, parcurgem un tur panoramic cu autocarul spre Catedrala ortodoxa si Parlament.

ZIUA 2
BELGRAD - SARAEVO - MOSTAR - MEDUGORJE (cca. 445 km)

      Mic dejun. Strabatem Serbia pentru a ajunge in Bosnia - Hertegovina, unde vizitam capitala tarii- Saraevo, candva un oras prosper, care a gazduit Jocurile Olimpice de iarna in 1984. In timpul razboiului care a dus la desfiintarea Iugoslaviei, Saraevo a suferit cel mai lung asediu din perioada moderna (mai mult si decat Stalingrad): 1425 de zile intre 1992 - 1996. Dupa razboi, orasul a renascut incredibil de rapid, devenind in 2014 Capitala Culturala Europeana, dintre atractiile sale amintind: Catedrala catolica, Moscheea Gazi Husrev - Bey, cea mai importanta moscheie a tarii, construita in sec. XVI, Vechiul Bazar Baščaršija, Primaria. La intrarea in oras, intr-o stare excelenta de conservare, se viziteaza Kozija Cuprija, un pod din sec. XVI, construit de otomani din bucati de marmura ramase de la un pod din perioada romana.
     Continuam cu Mostar, orasel pitoresc renumit tot printr-un Pod de piatra cladit in timpul sultanului Soliman Magnificul in sec. XVI, cel mai elocvent exemplu de arhitectura islamica in Balcani. Recladit dupa razboiul Bosniac, podul are 28 m lungime si 20 m inaltime, fiind inclus in patrimoniul UNESCO. De altfel, insasi denumirea orasului s-ar traduce “pazitorii podului”, localnicii organizand si o competitive anuala de sarituri de pe pod in apa raului Neretva. Ultima vizita o vom avea in Medugorje, renumit centru de pelerinaje cu peste un milion de turisti anual.
    Cazare in zona Mostar - Medugorje.

ZIUA 3
SPLIT - TROGIR - RIVIERA MAKARSKA - MEDUGORJE (cca. 365 km)

     Mic dejun. O intreaga zi la dispozitie in Medugorje, sau excursie optionala in Croatia (39 euro) spre Split, cel mai mare oras de pe coasta Dalmata, pe care il putem considera nu doar un oras medieval, ci chiar un oras antic locuit pana in prezent. S-au pastrat din sec. III- IV atat Poarta de Aur, Poarta de Fier la care a fost adaugat si turnul Ceasului, Palatul, cat si Mausoleul lui Diocletian. Mausoleul, desi a fost construit pentru a omagia unul dintre cei mai mari persecutori ai crestinismului, a sfarsit prin a fi transformat in Catedrala St. Domnius, care este functionala pana astazi. Foarte aproape de Split, vom admira arhitectura venetiana a orasului Trogir, pentru care acesta a devenit patrimoniu UNESCO, avand peste 2000 de ani de locuire continua. La intoarcerea spre Bosnia, scurta oprire pe Riviera Makarska pentru o baie in marea Adriatica.
    Cazare in acelasi hotel din zona Medugorje. 

ZIUA 4
DUBROVNIK - FIORDUL BOKA KOTORSKA - CETINJE - PODGORITA (cca. 295 km)

      Mic dejun. Deplasare spre Dubrovnik in Croatia, extrem de bine fortificat si excelent conservat, inclus in patrimoniul
UNESCO. Turul orasului medieval include faimoasele ziduri considerate de necucerit, Poarta Pile, celebra farmacie (sec. XIV) din Man. Franciscana, palatele Sponza si Rector si turnul Orologiului. Timp liber in Dubrovnik, pt. a ne bucura de farmecul medieval al orasului. Trecem frontiera in Muntenegru spre cel mai sudic fiord din Europa- Boka Kotorska.
    Dupa vizita in Podgorita, capitala Muntenegrului, cazare in zona Podgorita.

ZIUA 5
CASTELUL KRUJE - DURRES - TIRANA - OHRID (cca. 355 km)

     Mic dejun. Traseul prin Albania incepe cu vizita castelului Kruje, simbolul rezistentei de mai bine de 25 de ani a eroului national Skandenberg, care a respins aici 3 asedii otomane cu garnizoane nu mai mari de 2 – 3000 de soldati. Abia la 10 ani dupa moartea lui Skandenberg, insusi Mehmet al II-lea, cel care a cucerit Constantinopole, reuseste sa preia controlul castelului. Timp liber prin bazarul cu produse artizanale din Kruje.
     Continuam cu turul de oras in Durres: Turnul Venetian, impropriu numit astfel, deoarece venetienii doar au consolidate fortificatiile existente inca din sec. V din perioada Bizantina, Moscheea Fatih construita in 1503, Amfiteatrul, Forumul si Baile romane, si resedinta regelui Zugo.
      Dupa amiaza exploram Tirana, capitala tarii, si admiram statuia legendarului Skandenberg din piata omonima, Moscheea Et’hem Bey, Turnul cu ceas si simbolul izolarii comuniste- muzeul Enver Hoxha, care a stapanit dictatorial timp de 45 de ani. Timp liber in Tirana.
    Dupa trecerea in Macedonia, cazare in zona Ohrid, supranumit “Ierusalimul din Balcani”.

ZIUA 6
OHRID - CANIONUL MATKA - SKOPJE (cca. 175 km)

     Mic dejun. Ne bucuram de o adevarata “intoarcere in timp” in Ohrid, si vizitam Biserica Sf. Sofia, ridicata in sec. IX, care inca pastreaza in conditii deosebite, fresce din sec. XI-XII. In apropiere vizitam Teatrul Roman (sec. al II-lea i.Hr.), inca functional oferind cca 4000 de locuri pentru diferite Festivaluri locale. Scurtul urcus necesar pentru a ajunge la Fortareata Tarului Samuil, va fi rasplatit prin privelistea splendida asupra orasului si lacului Ohrid.
     Plimbarea continua spre Biserica St. Clement si Manastirea St. Jovan Kaneo, ambele din sec. XIII, in perioada de maxima inflorire a stilului Bizantin. Circuitul nostru continua spre Skopje. Pe traseu, excursie optionala (10 euro) in canionul Matka, probabil cel mai spectaculos si pitoresc moment al intregului program, o adevarata “minune” nu doar prin peisajul care ne va lasa fara cuvinte, cat si datorita accesului extrem de facil intr-o zona atat de salbatica.
     Incheiem ziua cu turul capitalei Macedoniei: Casa Memoriala a Maicii Teresa, Piata Macedonia, Kamen Most (Podul de Piatra) construit de Mehmet al II-lea la jumatatea sec. XV, apoi trecem pe langa Kale- fortareata construita de Iustinian in sec. VI si reconstruita de otomani spre Podul Artei, unde sunt expuse statuile principalelor personalitati ale culturii macedonene.
     Cazare la Skopje.

ZIUA 7
SKOPJE - SOFIA - VELIKO TARNOVO - BUCURESTI (cca. 635 km)

     Mic dejun. Pe traseul de intoarcere spre Bucuresti, nu putem tranzita Bulgaria fara a admira capitala acesteia, Sofia: Catedrala Al. Nevsky, in stil neobizantin, una dintre cele mai mari constructii ortodoxe din lume, cu o capacitate de 10.000 de credinciosi si Biserica Sfanta Sofia, una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe (sec. IV -VI), care din sec. XIV a dat chiar denumirea orasului. Foarte aproape admiram si cladirea Parlamentului, in stil neo renascentist.
     Dupa amiaza facem un ultim popas in vechea capitala din periada Taratelor Bulgare, Veliko Tarnovo, ale carei vestigii au fost foarte bine puse in valoare dupa restaurarile recente. In afara cetatii medievale, un farmec deosebit il are si centrul vechi al orasului, cu ateliere mestesugaresti, magazine de suveniruri si de antichitati. Traversam Podul Prieteniei la Giurgiu si sosim in Bucuresti la Gara de Nord in jurul orei 22.00, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.

Servicii incluse

 • Transport autocar cu climatozare, clasificat pentru trafic international;
 • 6 cazari cu mic dejun in hotel 3* (si ca exceptie 2*);
 • Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu;
 • Vizitele: Cazanele Dunarii, Belgrad, Sarajevo, Mostar, Medjugorie, Dubrovnik, Kotor, Cast Kruje, Durres, Tirana, Ohrid, Skopje, Sofia, Veliko Tarnovo.

Servicii neincluse

 • Asigurare travel (medicala + storno) aprox 55 lei/pers;
 • Excursiile si vizitele optionale conform program;
 • Intrarile la obiectivele turistice (inclusiv pentru excursiile optionale) si serviciile de ghizi locali;
 • Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata (se va achita cash de catre turisti).

PROMOȚII REDUCERI EXCURSII OPȚIONALE:
50% Reducere la excursiile opționale - Avantaj client 25 euro

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:
1. FIRST MINUTE - 
10% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 25 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei pana la data de 01.03.2018. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie.

Dupa data de 01.03.2018 reducerile timpurii continua cu:
2. EARLY BOOKING - 
5% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 50 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei intre 02.03. - 20.04.2018. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie;
3. CLIENT FIDEL - 
5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia;
4. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 
3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT;
5. REDUCERE 
5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile);
*Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel.

PLOIESTI: Petrom - Metro - 6€ pers /sens;
BUZAU: Mc Donald’s Unirea - 10€ pers/sens;
CAMPINA: Casa BUCUR- popas Km 92 - 9€ pers /sens;
BRAILA: Parcare CARREFOUR - 10€ pers/sens;
BRASOV: Mc Donald’s Cal. Bucuresti - 12€ pers/sens;
GALATI: Mc Donald’s - 10€ pers/sens;
CONSTANTA: Gara - 12€ pers/sens;
FOCSANI: Benzinaria LUKOIL Centru - 12€ pers/sens;
CRAIOVA: Autogara Nord - 12€ pers/sens.

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!
Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei;
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei;
In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 15 euro/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

PROMOȚII REDUCERI EXCURSII OPȚIONALE:
50% Reducere la excursiile opționale - Avantaj client 25 euro

 
 

Alte circuite din regiune

Hotel Serbia - Bulgaria - 4 zile autocar | 2018

Hotel Serbia - Bulgaria - 4 zile autocar | 2018

Bulgaria, Serbia

 • 3
 • 3
 • 3 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 13.08.2018

de la 175

Hotel Plovdiv - Capitala culturală europeană - 2 zile autocar | 2018

Hotel Plovdiv - Capitala culturală europeană - 2 zile autocar | 2018

Bulgaria

 • 1
 • 3
 • 1 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 14.07.2018

de la 89

Hotel Nessebar - Balcik - 2 zile autocar | 2018

Hotel Nessebar - Balcik - 2 zile autocar | 2018

Bulgaria

 • 1
 • 3
 • 1 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 15.09.2018

de la 75

Solicita oferta