× Hello Holidays

Circuit Cluj - Apuseni - Hunedoara | 5 zile | Autocar 2020

Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash

Program detaliat

Circuit Cluj - Apuseni - Hunedoara | 5 zile | Autocar 2020

Itinerar: Manastirea Cozia - Râmetea - Salina Turda - Cluj-Napoca - Valea Ariesului - Campeni - Ghetarul Scarisoara - Pestera Ursilor - Tebea - Castelul Corvinilor - Biserica Densus - Ulpia Traiana Sarmizegetusa - Alba Iulia

ZIUA 1  BUCURESTI - Manastirea COZIA - RȂMETEA - Salina TURDA - CHEILE TURZII (cca. 475 km)

   Plecare din Bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor). Strabatem Valea Oltului, cel mai lung defileu din tara, unde vizitam Man. Cozia (sec. XIV) ctitorie a lui Mircea cel Batran, ce pastreaza in pronaos fragmente din pictura originala de sec. XIV.

   Continuam spre Aiud, si traversam muntii Trascaului, prin Cheile Valisoarei spre Valea Ariesului, cu un scurt popas in Râmetea pentru a admira si fotografia Piatra Secuiului. Urmeaza Salina din Turda, un adevarat muzeu de istorie al mineritului in sare, reamenajata intr-o maniera foarte pitoreasca si reintrodusa in circuitul turistic in anul 2010.

   Dupa ce ne cazam in zona Turda, Optional –(GRATUIT pentru min. 30 pers.) deplasare spre Cheile Turzii, pentru o drumetie printre peretii abrupti de calcar. Este necerara o minima conditie fizica si incaltaminte sport comoda. Seara ne intoarcem in zona Turda pentru cazare la o pensiune de 3*.

ZIUA 2  Castelul BANFFY - CLUJ - Tara CÃLATEI - Lacul BELIS - Parcul Natural APUSENI - Campeni (cca. 230 km)

    Dupa micul dejun vizitam Castelul Banffy, supranumit Versailles-ul Transilvaniei, construit in 1674 pe locul unui conac din sec. XV. Initial renascentist, extinderile si modificarile ulterioare imbina stilul baroc, neoclasicist si romantic, armonioasa constructie fiind fortificata cu ziduri de incinta cu turnuri circulare in cele patru colturi si un masiv turn de poarta, demolat in 1820. In cel de-al doilea razboi mondial, castelul a fost utilizat ca spital militar insa in 1944, trupele germane l-au jefuit si incendiat ca represalii pt. incercarea Contelui Banffy de a negocia ca Ungaria si Romania sa intoarca armele impotriva Germaniei.

    Degradarea intregului ansamblu s-a accelerat in perioada comunista cand o aripa a castelului a fost transformata in CAP, apoi depozit de materiale de constructii, iar superbul parc in stilul barocului francez a fost transformat in pasune. In prezent se executa ample lucrari de restaurare. Revenim la Cluj- Napoca si parcurgem un tur panoramic cu autocarul: Catedrala Greco-catolica Sf. Iosif (sec. XIX in stil romanic cu elemente gotice), Parcul Operei, amenjat in 1885 si inconjurat de cladiri istorice, intre care: Bastionul Croitorilor (una din putinele fortificatii ale vechii Cetati ramase intacte), Palatul de Justitie (construit in 1902, in stil eclectic), Opera Nationala Romana si Teatrul National (construite in 1906 in stil neo-baroc).

    Urmeaza Piata Avram Iancu, dominata de statuia eroului pasoptist si Catedrala Mitropolitana (in stil bizantin), Palatul Seminarului Teologic Ortodox, Biserica Unitariana (sec. XVIII), Biserica Evenghelica (de sec. XIX, care imbina stilul baroc cu cel neo-clasic). In Piata Unirii, (centrul orasului in Evul Mediu –astazi cea mai mare piata medievala din sud-estul Europei), admiram statuia lui Matyas Corvin, Palatul Banffy (sec. XVIII) un frumos edificiu baroc, ce gazduieste Muzeul de Arta si vizitam Biserica Sf. Mihail (sec. XIV) unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania.

    Parasim Clujul si ne indreptam tara Cãlatei strabatand sate unguresti sau romanesti de un pitoresc deosebit: Izvoru Crisului, Sâncraiu, Calata. Intram in Parcul Natural Apuseni, unde admiram si fotografiem peisajele spectaculoase ale lacului Belis- Fantanele, apoi traversam prin inima muntilor Apuseni spre Campeni, pe Valea Ariesului. Cazare in zona Campeni.

ZIUA 3  Valea ARIESULUI - Ghetarul SCARISOARA - Pestera URSILOR - Moara de apa ROSIA - BEIUS (cca. 225 km)

    Mic dejun. Incepem vizita pe valea Ariesului, una din cele mai frumoase zone etnografice din Romania cu Rosia Montana, localitate miniera cu o existenta multimilenara, cunoscuta inca din perioada regatelor dacice pentru zacamintele sale de metale pretioase, dintre cele mai mari din Europa. Admiram Galeriile romane, care se intind pe mai multi kilometri, sapate manual cu dalta si ciocanul si Muzeul Mineritului, care prezinta fotografii si harti vechi, unelte si vestigii romane, etc. In Campeni, considerat „capitala” Tarii Motilor, cartierul general atat al iobagilor condusi de Horea, cat si al ostilor romanesti conduse de Avram Iancu in 1848-1849, admiram statuia ecvestra a revolutionarului pasoptist.

   Vizitam Ghetarul Scarisoara (imbracati haine calduroase), prima pestera din Romania declarata monument al naturii in anul 1938, care gazduieste cel mai mare bloc de gheata subteran din lume. Apoi vom vizita Pestera Ursilor cu cele trei galerii deschise turistilor: Galeria Emil Racovita, Galeria Ursilor si Galeria Lumanarilor, unde vom admira in traseul de cca 500 m, adevarate minuni naturale. Dupa ce ne vom cazam in zona Beius, Optional -(GRATUIT pentru min. 30 de doritori) deplasare pentru a admira o adevarata bijuterie din lemn- Moara de apa din Rosia, construita in secolul XIX si inca functionala. Seara ne intoarcem pentru cazare la pensiunea din zona Beius.

ZIUA 4  Pestera MEZIAD - Pestera cu cristale din mina FARCU - TEBEA - Muzeul AURULUI BRAD - DEVA (cca. 225 km)

    Mic dejun. Exploram Pestera Meziad, dintre cele mai vechi (1863) si lungi din tara (4750 m), monument al naturii si rezervatie speologica. Dimensiunile grandioase ale intrarii de 16 m inaltime, se mentin si in interior, galeriile atingand frecvent inaltimi de 20 -30 m. Pestera a fost locuita inca din paleolitic, atat de Homo sapiens, cat si de Ursus spelaeus, iar in prezent gazduieste o importanta colonie de lilieci. Urmeaza Pestera cu cristale din mina Farcu, o geoda descoperita accidental in 1987 prin intersectarea acesteia de catre o galerie de mina. Considerata o adevarata bijuterie este de o frumusete ireala, datorita abundentei si marimii cristalelor, dar si a delicatelor stalactite de tip “macaroana” ce ajungeau pana la doi metri. Desi accesul in pestera a fost imediat oprit, aceasta a fost vandalizata de mineri. In 2012 a fost amenajata si deschisa publicului.

   Continuam spre Tebea, unde vom afla legenda Gorunului lui Horea, un stejar vechi de 400 de ani si circumferinta de 9 m si vom vizita mormantul lui Avram Iancu. In Brad vom vizita Muzeul Aurului, unic in lume prin faptul ca sunt prezentate exponate din aur nativ, care nu au fost niciodata prelucrate de vreun bijutier. Deplasare la Deva pentru cazare la o pensiune 3*. Optional, urcam cu funicularul pentru a vizita Cetatea Devei (mentionata documentar in sec. XIII), una din cele mai importante fortificatii din Transilvania.\

ZIUA 5  Castelul CORVINILOR - Biserica DENSUS - Ulpia Traiana SARMISEGETUSA - ALBA IULIA -BUCURESTI (cca. 510 km)

    Mic dejun. Dimineata incepem vizita la Castelul Corvinilor (sec. XIV) transformat de Iancu de Hunedoara intr-un mare palat gotic (in sec. XV) unde admiram: portile cetatii, turnurile, santul exterior, capela, Sala Dietei, Palatul Administrativ. In continuare, vizitam Biserica Sf. Nicolae din Densus (sec. XIII), una dintre cele mai vechi biserici de tip bizantin din tara noastra, avand o infatisare ciudata, cu diferite elemente de decor la exterior, provenite de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, aflata la cativa km distanta. Pictura murala, destul de bine conservata, a fost realizata de un pictor care a lucrat si la ansamblul de la Curtea de Arges. Urmeaza Ulpia Traiana Sarmizegetusa, fosta capitala a provinciei romane Dacia, situată la cca. 40 de km de Sarmizegetusa Regia, capitala anterioară a regatului dac.

    Se pot observa ruinele amfiteatrului, ale Templului zeitei Nemesis si ale Forului lui Traian. Ne deplasam apoi spre Alba Iulia (dezvoltata pe locul anticului castru roman Apulum), unde vizitam Cetatea Alba Carolina (restaurata minutios)- o fortareata cu bastioane de tip Vauban, construita in sec. al XVIII-lea. Seara, intoarcere in Bucuresti (Academia Militara), in functie de trafic si conditiile meteo.

Reduceri și suplimente

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:   
1. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
2. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
3. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din fiecare microbuz (in limita locurilor disponibile)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;

Bine de știut

Program efectuat de 7 ori in anii precedenti. Cazari utilizate in 2019: zona Turda -Pens. Milexim 3*, Campeni -Pens. Cotu Ariesului 3*, Beius -Pens. Princ. Margareta 3*,  Hunedoara -Hotel Rusca 3*

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 25 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 20 de persoane. 

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 25 pers. (21-24 persoane) se va achita un supliment de 85 lei /persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali

Îmbarcări & Transferuri

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA                                       

Orasul

Locul de intalnire

Ora

Bucuresti

ACADEMIA MILITARA

06.00

PITESTI

PETROM Pitesti Est (Podul Viilor)

07.00

    Rm. VALCEA

PETROM iesirea PASARELA NORD

08.30

SIBIU

Benzinaria MOL Calea Surii Mari

11.00

SEBES

ROMPETROL iesire Lancram

11.30

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul

(curse de linie)

Locul de intalnire

(transfer chiar si pt. 1 pers.)

Ora

Tarif/pers.

€/sens

CAMPINA

Casa BUCUR- popas Km 92

4.00

9 €/sens

BRASOV

PETROM - Calea Bucuresti

1.00

12 €/sens

BRAILA

Parcare PENNY Sos. Buzaului

1.30

10 €/sens

FOCSANI

Benzinaria LUKOIL Centru

2.00

12 €/sens

CRAIOVA

PETROM langa Autogara Bacriz

3.30

12 €/sens

Orasul

(Transf. privat)

Locul de intalnire

(transfer pt. minim 2 pers)

Ora

Tarif/pers.

€/sens

PLOIESTI

Petrom - Metro

4.00

6 € /sens

BUZAU

McDonald’s Unirea

3.00

10 €/sens

GALATI

McDonald’s

1.00

10 €/sens

CONSTANTA

GARA CFR

2.00

12 €/sens

Informații

*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat (minim 2 pers.) cu autoturism, microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 – 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de tata plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate. 
- Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold- Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal. 
- Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 - 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
- Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
- Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.
- Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala conform standardelor din Romania. Repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va  informeze cu exactitate asupra lor.
- Asezarea în autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea înscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.
- Pentru călătorie este necesara cartea de identitate.   

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
 

Alte circuite din regiune

Excursie Transfagarasan - Transalpina | 2 zile - Microbuz | 2024

Excursie Transfagarasan - Transalpina | 2 zile - Microbuz | 2024

Romania

  • 1
  • 3
  • 1 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 28.06.2024

de la 950 Lei/pers.

Circuit Cluj - Apuseni | 3 zile - Autocar | 2024

Circuit Cluj - Apuseni | 3 zile - Autocar | 2024

Romania

  • 2
  • 3
  • 2 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 28.06.2024

de la 1400 Lei/pers.

Circuit Maramures - Bucovina | 5 zile - Autocar | 2024

Circuit Maramures - Bucovina | 5 zile - Autocar | 2024

Romania

  • 4
  • 3
  • 4 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 22.05.2024

de la 1805 Lei/pers.

Calendar plecari circuite

Aprilie 2024
Mai 2024
Iunie 2024
Iulie 2024
August 2024
Septembrie 2024
Octombrie 2024
Lunile anterioare
Lunile urmatoare
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Nu am calatorit cu d-vs, dar mi-as dori!

Labont Eugenia, 12.02.2024 Citeste mai mult

Numai ce ne-am întors din circuitul Emiratelor Arabe “Povestea celor 7 regate!”O experiența minunată, alături de un grup minunat cum rar găsești și cu 2 ghizi de excepție! Dar țin să mulțumesc din suf...

Mona Ciobanu, 31.01.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn