× Hello Holidays

Circuit si Sejur Croația Albania | 11 zile - Autocar | 2019


Circuit turistic Croatia
Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash

Program detaliat

Circuit si Sejur Croația - Albania | 11 zile - Autocar | 2019

AVANTAJ CLIENT 82€: la achitarea opționalelor din Croația și Muntenergru - GRATUIT opționalele din Bosnia și Albania + GRATUIT 4 cine la Velipolje pentru toate plecările.

Belgrad - Plitvice - Zadar - Medugorje - Split - Trogir - Mostar - Sarajevo - Dubrovnik - Kotor - Velipolje - Podgorica - Cetinje - Ostrog - Kruje - Tirana - Canionul Tara.
BONUS: Pentru turistii care achita din tara 3 excursii optionale, GRATUIT 4 CINE.

ZIUA 1.  BUCURESTI - DEVA - TIMISOARA - BELGRAD (cca. 695 km)

         Plecare din Bucuresti, la ora 06:00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor), spre Sibiu - Timisoara. Dupa trecerea frontierei in Serbia, ne indreptam spre Belgrad, cu care luam un prim contact pe artera pietonala Knez Mihailov, unde multimea de magazine si terase de ne vor oferi o adevarata “portie” de relaxare.
Cazare la Belgrad.

ZIUA 2.   BELGRAD - ZAGREB - BIHAĆ (cca. 535 km)

        Mic dejun. Descoperim Belgradul intr-un tur panoramic de autocar – Biserica Sfantul Sava, Piata Slavia, Palatul Belgrad, Primaria, Parlamentul, Teatrul National, Muzeul National si Universitatea si ne bucuram de o plimbare pietonala in Kalemgdan recapituland istoria milenara a Fortaretei Belgrad, situata la confluenta raului Sava cu fluviul Dunarea.
        Continuam cu centrul istoric al urbei pe vestita strada Knez Mihailova cu vizita la Biserica Arhangelul Mihail. Pornim spre Zagreb, capitala Croatiei, unde admiram din autocar: Piata Tomislav, cu statuia primului rege Croat (sec. X), Muzeul Mimara, avand cele mai remarcabile colectii de arta din intreaga tara, Universitatea si Teatrul National- cea mai eleganta cladire din oras, prin stilul sau neo-baroc de sfarsit de sec. XIX. Urmeaza turul pietonal: pornim din vechiul cartier Kaptol de la Catedrala construita in stil gotic la inceputul sec. XIII, spre Piata Ban Jelacic (patriot croat pasoptist) Timp liber in Zagreb, pe stradutele inguste pline de terase, cafenele si magazine de artizanat.
Deplasarea continua pentru cazare in zona Bihac din Bosnia

ZIUA 3.  Parcul National PLITVICE - ZADAR - MEDUGORJE (cca. 395 km)

         Mic dejun. Vizitam Parcul National Plitvice, format dintr-o salba de lacuri limpezi, si cascade amplasate intr-o zona de o frumusete si salbaticie rare. Urmatoarea vizita e Zadar, unde admiram fortificatiile datand din perioada stapanirii venetiene, (dar si mici portiuni ramase din perioada romana), portile din sec. XVI, Forumul Roman, Biserica Sf. Donatus din sec. IX in stil preromanic si Catedrala Sf. Anastasia, construita in sec. XII-XIII in stil romanic.
Traversam din nou frontiera in Bosnia, pentru cazare la Medugorje.

ZIUA 4.  SPLIT - TROGIR - RIVIERA MAKARSKA (cca. 365 km)

        Mic dejun. O intreaga zi la dispozitie in Medugorje, sau excursie optionala in Croatia (39 euro) spre Split, cel mai mare oras de pe coasta Dalmata, pe care il putem considera nu doar un oras medieval, ci chiar un oras antic locuit pana in prezent. S-au pastrat din sec. III- IV atat Poarta de Aur, Poarta de Fier la care a fost adaugat si turnul Ceasului, Palatul, cat si Mausoleul lui Diocletian. Mausoleul, desi a fost construit pentru a omagia unul dintre cei mai mari persecutori ai crestinismului, a sfarsit prin a fi transformat in Catedrala St. Domnius, care este functionala pana astazi.
        Foarte aproape de Split, vom admira arhitectura venetiana a orasului Trogir, pentru care acesta a devenit patrimoniu UNESCO, avand peste 2000 de ani de locuire continua. La intoarcerea spre Bosnia, scurta oprire pe Riviera Makarska pentru o baie in marea Adriatica. Turistii care au mai vizitat orasele Split si Trogir, vor fi debarcati intai la Makarska pentru a aloca tot acest timp pentru plaja si baie in mare.
Cazare in acelasi hotel din zona Medugorje.

ZIUA 5.  NEUM, plaja, mare, relaxare. Optional SARAJEVO - MOSTAR - MEDUGORJE (cca. 125 + 295 km)

        Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Medugorje. Pentru un numar de minim 25 de persoane, deplasare gratuita cu autocarul pt. a va relaxa pe plaja din Neum, singura localitate din Bosnia situata pe coasta Adriaticii. A devenit o statiune preferata de turistii avizati, care doresc sa se bucure in vacanta lor de soare, dar fara multitudinea de turisti ce pot fi gasiti in alte zone aglomerate. Turistii care nu doresc sa ramana intreaga zi la plaja, pot efectua o excursie optionala (25 €) la Sarajevo, Mostar si Medugorje. Incepem vizita in capitala tarii - Saraevo, candva un oras prosper, care a gazduit Jocurile Olimpice de iarna in 1984. In timpul razboiului care a dus la desfiintarea Iugoslaviei, Saraevo a suferit cel mai lung asediu din perioada moderna (mai mult si decat Stalingrad): 1425 de zile intre 1992 - 1996.
        Dupa razboi, orasul a renascut incredibil de rapid, devenind in 2014 Capitala Culturala Europeana, dintre atractiile sale amintind: Catedrala catolica, Moscheea Gazi Husrev- Bey, cea mai importanta moscheie a tarii, construita in sec. XVI, Vechiul Bazar Baščaršija, Primaria, precum si Podul Latin, construit in 1541, cel mai vechi pod din oras, locul unde in 1914 Ducele Franz Ferdinand al Austriei a fost asasinat impreuna cu sotia sa.
        Continuam cu Mostar, orasel pitoresc renumit tot printr-un Pod de piatra cladit in timpul sultanului Soliman Magnificul in sec. XVI, cel mai elocvent exemplu de arhitectura islamica in Balcani. Recladit dupa razboiul Bosniac, podul are 28 m lungime si 20 m inaltime, fiind inclus in patrimoniul UNESCO. De altfel, insasi denumirea orasului s-ar traduce “pazitorii podului”, localnicii organizand si o competitive anuala de sarituri de pe pod in apa raului Neretva. Ultima vizita o vom avea in Medugorje, renumit centru de pelerinaje cu peste un milion de turisti anual.
Seara transfer la acelasi hotel din Medugorje si pentru turistii care s-au bucurat intreaga zi de plaja la Neum.

ZIUA 6.  MEDUGORJE - DUBROVNIK - BOKA KOTORSKA - VELIPOLJE (cca. 350 km)

        Mic dejun. Strabatem frumoasa coasta Dalmata a Croatiei spre sud, pentru a vizita Dubrovnik, oras extrem de bine fortificat si excelent conservat, inclus in patrimoniul UNESCO. Turul orasului medieval include faimoasele ziduri considerate de necucerit, Poarta Pile, celebra farmacie (sec. XIV) din Manastirea Franciscana, palatele Sponza si Rector si turnul Orologiului. Timp liber in Dubrovnik, pentru a ne bucura de farmecul medieval al orasului.
        Parasim apoi Croatia pentru a ne continua drumul prin Muntenegru, spre cel mai sudic fiord din Europa - Boka Kotorska. Golful Kotor este una dintre marile minuni ale naturii care face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Seara traversam frontiera in Albania spre statiunea Velipolje, pentru cazare.
BONUS: Pentru turistii care achita din tara 3 excursii optionale, GRATUIT 4 CINE.

ZIUA 7.  VELIPOLJE, plaja, mare, relaxare

        Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru a va relaxa pe plaja Marii Adriatice, la Velipolje. Cazare la Velipolje.

ZIUA 8.  PODGORITA - Man. OSTROG - CETINJE - VELIPOLJE (cca. 315 km)

         Mic dejun. Program la dispozitia turistilor pentru plaja in Velipolje, sau excursie optionala (29 euro) spre Podgorica, Man. Ostrog si Cetinje. Incepem turul de oras capitala Muntenegrului: Catedrala catolica, cu o arhitectura moderna, nonconformista, Monumentul regelui Nikola, Podul Mileniului, modern dar impresionant in acelasi timp si Piata Rimski, unde vom avea si o pauza pentru mici cumparaturi si o scurta plimbare in cea mai importanta zona de agrement a orasului. Ne indreptam apoi spre Manastirea Ostrog, cel mai important centru de pelerinaj orthodox din Balcani, intemeiata de Mitropolitul Hertegovinei - Vasile, canonizat Vasile din Ostrog dupa moartea sa in 1671.
         Ansamblul monahal a fost reconstruit in 1926 pe o stanca aproape verticala, (de aici vom fi rasplatiti si cu o priveliste de vis asupra intregii regiuni), dupa ce vechiul locas s-a pierdut intr-un incendiu. Din fericire, s-au pastrat intacte doua bisericute adapostite in pesteri, unde putem admira si frescele din sec. XVII. La intoarcerea spre Albania, vizitam Cetinje, capitala istorica a Muntenegrului, fondata in sec. XV de voievodul vlah Ivan Borojevic. Il gasim inmormantat in Biserica ortodoxa Vlaska (Bis. Vlahilor), cea mai veche constructie din oras (cca 1450), de unde pietonal, ne indreptam cateva sute de metri pe langa Palatul Regelui Nikola, care gazduieste astazi Muzeul National, spre Manastirea Sf. Petru, constructie impozanta de la inceputul sec. XVIII.
Intoarcere pentru cazare in acelasi hotel din Velipolje

ZIUA 9.  CASTELUL KRUJE - DURRES - TIRANA - VELIPOLJE (cca. 285 km)

         Mic dejun. Program la dispozitia turistilor pentru plaja in Velipolje, sau excursie optionala in Albania (29 euro) spre castelul Kruje, simbolul rezistentei de mai bine de 25 de ani al eroului national Skandenberg, care a respins aici 3 asedii otomane cu garnizoane nu mai mari de 2000-3000 de soldati. Abia la 10 ani dupa moartea lui Skandenberg, insusi Mehmet al II-lea, cel care a cucerit Constantinopole, reuseste sa preia controlul castelului.
         Timp liber prin bazarul cu produse artizanale din Kruje. Continuam cu turul de oras in Durres: Turnul Venetian, impropriu numit astfel, deoarece venetienii doar au consolidat fortificatiile existente inca din sec. V din perioada Bizantina, Moscheea Fatih construita in 1503, Amfiteatrul, Forumul si Baile romane, si resedinta regelui Zugo. Dupa amiaza exploram Tirana, capitala tarii, si admiram statuia legendarului Skandenberg din piata omonima, Moscheea Et’hem Bey, Turnul cu ceas si simbolul izolarii comuniste - muzeul Enver Hoxha, care a stapanit dictatorial tara timp de 45 de ani. Intoarcere pentru cazare in acelasi hotel din Velipolje.

ZIUA 10  VELIPOLJE - CANIONUL TARA - BELGRAD (cca. 565 km)

        Mic dejun. Parasim Albania si traversam Muntenegru spre Canionul Tara. Renumele acestuia este determinat atat de lungimea sa (al 2-lea dupa Marele Canion din SUA), cat mai ales, datorita peisajelor salbatice care ne vor incanta.
Apoi intram pe teritoriul Serbiei si ne continuam drumul spre Belgrad, pentru cazare.

ZIUA 11.  BELGRAD - TIMISOARA - SIBIU - BUCURESTI (cca. 695 km)

          Mic dejun. Intoarcere in Romania, cu sosire in Bucuresti la Academia Militara in jurul orei 23:30, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.

Îmbarcări & Transferuri

PUNCTE DE IMBARCARE GRATUITE
Orasul - Locul de intalnire - Ora

Bucuresti - ACADEMIA MILITARA CAROL I (acces metrou Eroilor) - 06.00
PITESTI - PETROM Pitesti Est (Podul Viilor) - 07.00
Rm. VALCEA - PETROM iesirea PASARELA NORD - 08.30
SIBIU - Benzinaria MOL Calea Surii Mari - 11.00
SEBES -  ROMPETROL iesire Lancram - 11.30
DEVA - Mc Donald’s GARA - 14.00
TIMISOARA - GAZPROM Dumbravita - 15.30

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA
Orasul - Locul de intalnire   | Ora |  Tarif /pers. €/sens

PLOIESTI - Petrom-Metro  | 3.45-7.00 |  6 €/sens
CAMPINA - Casa BUCUR-popas Km | 2.30-7.30 |  9 €/sens
BRASOV - Mc Donald’s Cal. Bucuresti | 1.00-9.00 | 12 €/sens
Constanta - Gara | 02.00 | 12 €/sens
CRAIOVA - Autogara Nord | 01.15-6.00 | 12 €/sens
BUZAU - Mc Donald’s Unirea | 03.00 | 10 €/sens
BRAILA - Parcare CARREFOUR | 01.30 | 10 €/sens
GALATI - Mc Donald’s | 1.00 | 10 €/sens
FOCSANI - Benzinaria LUKOIL Centru | 2.00 | 12 €/sens
BACAU - BRASOV - Parcare STADION Municipal | 6.00 | 18 €/sens
P.Neamt - BACAU - BRASOV - Parcare Hotel CENTRAL | 4.30 |  8 + 18 €/sens
IASI - BACAU - BRASOV - Autogara CODREANU | 3.00 | 5 + 18 €/sens
Suceava - BACAU - BRASOV - Parcare Hotel BUCOVINA | 3.00 | 12 + 18 €/sens
Botosani - BACAU - BRASOV - ROMPETROL - Calea Nationala | 2.00 | 12 + 18 €/sens

Reduceri și suplimente

REDUCERE de pana la MAXIM 20% prin CUMULAREA urmatoarelor:
1. FIRST MINUTE - 10% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 25 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 30% din pretul excursiei pana la data de 15.01.2019. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie. Dupa data de 16.01.2019 reducerile timpurii continua cu:
2. EARLY BOOKING - 5% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 50 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei intre 16.01.2019 - 15.03.2019. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie;
3. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia;
4. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT;
5. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile);
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza, acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel.

Bine de știut

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei;
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei;
In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 25 euro/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali;
Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cauzul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
 

Alte circuite din regiune

Circuit Bosnia - Albania | 7 zile - Autocar | 2024

Circuit Bosnia - Albania | 7 zile - Autocar | 2024

Albania, Bosnia Hertegovina

  • 6
  • 3
  • 6 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 22.06.2024

de la 459 €/pers.

Circuit si Sejur Muntenegru - Albania | 10 zile - Autocar | 2024

Circuit si Sejur Muntenegru - Albania | 10 zile - Autocar | 2024

Albania, Muntenegru

  • 9
  • 3
  • 9 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 31.05.2024

de la 604 €/pers.

Pelerinaj Medjugorje | 8 zile - Autocar | 2024

Pelerinaj Medjugorje | 8 zile - Autocar | 2024

Bosnia Hertegovina

  • 7
  • 3
  • 7 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 08.06.2024

de la 497 €/pers.

Calendar plecari circuite

Mai 2024
Iunie 2024
Iulie 2024
August 2024
Septembrie 2024
Octombrie 2024
Lunile anterioare
Lunile urmatoare
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Azi 10 03 2024 am fost intr o excursie de 1 zi minunată, multumesc atât șoferului cât și ghidului ptr faptul că ne au facut ziua frumoasă

Constantin Marinita, 10.03.2024 Citeste mai mult

Nu am calatorit cu d-vs, dar mi-as dori!

Labont Eugenia, 12.02.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn