Circuit Dobrogea | 6 zile - Autocar | 2019 - Traseul vinurilor și gusturilor autentice

Program detaliat

Dobrogea, traseul vinurilor și gusturilor autentice | 6 zile - Autocar | 2019
Regiunea cuprinsă între fluviul Dunărea și Marea Neagra ascunde, pe lângă numeroase atracții turistice, și o multitudine de bogății istorice, culturale și gastronomice. De departe cea mai importantă atracție a Dobrogei, cuprinsă în programul acestei excursii, o reprezintă Delta Dunării, aflată în patrimoniul UNESCO. Deosebit de importante pentru reperele istorice, culturale sau spirituale sunt și celelalte obiective cuprinse în sejurul nostru, cum ar fi cetățile Histria și Enisala, monumentul de la Adamclisi sau mănăstirile Sf. Andrei, Cocos și Celic Dere. Totodată, ne vom delecta cu bucate din gastronomia tradițională a comunităților multietnice din Dobrogea: ne vom bucura de gustul autentic al borșului de pește, al baclavalelor sau plăcintei dobrogene alături de vinuri de indicație geografică din această regiune.

ZIUA 1.   Bucuresti - Manastirea Celic Dere - Manastirea Cocosu - Crama Niculitel - Murighiol

        Plecam în descoperirea acestor comori la ora 07.00, din parcarea din fata Palatului Parlamentului, avand ca destinatie comuna Murighiol, cea mai intinsa comuna din Romania, al carui nume este de origine turca si se poate traduce prin “lacul vanat”.
        Dupa aproximativ doua ore vom trece fluviul Dunarea pe podul de la Harșova si ne vom continua traseul prin centrul Dobrogei,  indreptandu-ne spre Manastirea Celic Dere din judetul Tulcea. Dupa vizitarea manastirii, ne continuam traseul spre un alt important centru de spiritualitate dobrogeana, Manastirea Cocosu.
        O noua oprire deosebit de interesanta pe harta primei zile de excursie va fi la Crama Niculitel, un simbol al vinurilor de calitate pentru Dobrogea de Nord. Aici vom degusta vinuri de soi si ne vom ospata cu bucate traditionale romanesti. Caii de la Letea, Trilogie in alb sau Aligote sunt doar cateva dintre vinurile care ne vor bucura la prima intalnire cu vinurile dobrogene.
        Si pentru ca seara ne asteapta o cina pescareasca, ne indreptam spre punctul final al primei zile, localitatea Murighiol, unde ne vom caza la frumosul complex Best Delta 4*.

ZIUA 2.   Murighiol - Canale si lacuri din Delta Dunării - Murighiol

        Cea de-a doua zi este dedicata in totalitate Deltei Dunarii, peisajelor maiestuoase, preparatelor traditionale si obiceiurilor lipovenesti. Imediat dupa micul dejun, ne imbarcam in salupe elegante si parcurgem un traseu pitoresc pe canalele inguste ale Deltei, strabatem lacurile “locuite” de pelicani, cormorani si egrete, admiram covoarele infinite de nuferi galbeni si albi si ne oprim pentru a fotografia toate aceste minuni ale naturii. Delta Dunarii a intrat în patrimoniul mondial al UNESCO in 1991, fiind clasificata ca rezervatie a biosferei. Delta Dunarii contine mai bine de 360 de specii de pasari și 45 de specii de peste de apa dulce in numeroasele sale lacuri, fiind si locul unde milioane de pasari din diferite colturi ale lumii isi găsesc locul, din primavara pana toamna. Pranzul traditional (optional, aproximativ 45 lei / persoana), este servit la un restaurant cu specific pescaresc. După masa vom petrece timpul liber la piscina resortului.
        Seara - Cină Festiva ne va bucura cu preparatele traditionale lipovenesti, iar un ansamblu folcloric ne va incanta cu cantece din folclorul autentic local.

ZIUA 3.   Murighiol - Tulcea - Babadag - Cetatea Enisala - Cetatea Histria - Mamaia

        Lasam in urma complexul de la Murighiol si ne indreptam spre orasul celor sapte coline: Tulcea. Incepem vizita in oras la monumentul Eroilor din Razboiul pentru Independenta, a carui piatra de temelie a fost pusa la 17 octombrie 1879, în prezenta regelui Carol I. De aici se poate admira intreg orașul dar și parcursul Dunării pe portiunea care strabate orasul.
        Optional, se poate vizita Centrul Muzeal Eco-Turistic Delta Dunarii, care cuprinde pe langa o interesanta expozitie permanenta dedicata patrimoniului natural din Delta Dunarii si un acvariu.
        In imediata apropiere se afla Muzeul de Etnografie si Arta Populara, unde se pot admira aproximativ 8000 de piese care alcatuiesc un fond etnografic deosebit.
        Ne îndreptam spre orasul Babadag unde vom ajunge pentru a savura un delicios pranz turcesc. Continuam cu vizita celui mai vechi monument de arhitectura musulmana de pe teritoriul Romaniei, Moscheea Babadag sau Geamia Ali-Gazi Pasa.
        Lasam in urma povestile turcești si ne deplasam spre Enisala, locul in care vom vizita Cetatea Enisala, care domina maiestuos dealurile din jurul lacurilor Razim si Babadag.
        Trecand prin satele lipovenesti Jurilovca si Vișina, unde vom fi surprinsi de albastrul caselor si forma deosebita a bisericilor, ajungem la Histria, cel mai vechi oras atestat de pe teritoriul Romaniei. Cetatea greceasca Histria a fost intemeiata de colonisti greci din Milet in jurul anului 657 i.Hr., ca port la Marea Neagra.
        Ne continuam plimbarea spre Mamaia, punctul final al acestei zile unde ne vom caza la un hotel de 3*.
        Seara se incheie pe faleza din Mamaia unde ne vom bucura de o cina dobrogeana.

ZIUA 4.   Mamaia - Constanta - Balcic* - Mamaia

        Daca ziua precedenta a fost una plina de obiective turistice și gastronomice interesante, am decis sa va lasam o zi la dispozitie pentru a va bucura de plaja, plimbare sau shopping în Constanta. Pentru cei care iși doresc sa continue aventura noastra Dobrogeana dincolo de granitele Romaniei, am inclus in program o excursie optionala in Bulgaria, la Castelul Reginei Maria de la Balcic si la Gradina Botanica. Pentru gradinile castelului construit in 1925 s-au adus pietre tocmai din insula Creta, iar decorul acestor gradini superbe este terasat in 6 trepte, pentru ca Regina Maria a fost mama celor 6 copii: Carol, Elisabeta, Maria, Nicolae, Ileana si Mircea. Regina era foarte iubita la Balcic, aici i se spunea Sultana, pentru ca vila sa este asemanatoare cu constructiile musulmane, are un turn precum un minaret. Balcic devine si locul de refugiu al Reginei Maria dupa moartea Regelui Ferdinand, iar dupa moartea Reginei Maria, inima sa a fost adusa la Balcic, intr-o caseta de argint decorata cu peste 300 de diamante si pietre pretioase. Gradina Botanica din Balcic este la fel de atragatoare ca si Castelul Reginei Maria, aceasta adaposteste plante exotice si mai bine de 3000 de specii de cactusi. Surpriza excursiei: Degustare de vinuri regale la Castelul Balcic!
        Seara se va încheia pentru intregul grup la un restaurant de pe faleza din Mamaia, unde ne vom bucura de gustul autentic al preparatelor traditionale romanesti acompaniate de vinuri dobrogene.

ZIUA 5.   Mamaia - Techirghiol - Constanta - Mamaia

        Mozaicul multietnic dobrogean este foarte bine reliefat in Techirghiol, loc de unde vom incepe o noua zi a excursiei noastre cu o vizita la Manastirea Sfanta Maria din Techirghiol, ale carei baze au fost puse in 1928, atunci cand patriarhul a infiintat aici un sanatoriu preotesc. Deosebit de interesant este parcursul bisericutei de lemn care se afla la intrarea in manastire si care a urmat un traseu inceput in satul Maioresti din judetul Mures, unde a fost construita, iar mai apoi trecand pe la Castelul Pelisor de la Sinaia, datorita regelui Carol al II-lea, ca in cele din urma sa ajunga, prin grija patriarhului Justinian, la Techirghiol.
        Inspirata de proprietatile curative deosebite ale namolului din Lacul Techirghiol, o tanara intreprinzatoare a dezvoltat aici produse de ingrijire cu calitați extraordinare pe care vom avea ocazia sa le testam chiar in fabrica Techir, unde ghid ne va fi chiar creatoarea acestui brand de succes.
        Dupa o scurta vizita la biserica germana din localitate si o plimbare pe faleza lacului, ne așteaptă o incursiune in gastronomia musulmana, participând la o degustare de produse tradiționale preparate în gospodariile locale: Suberek, baclavale, ayran, ceai.
        Reintorsi in centrul vechi al orașului Constanta, vom participa la un tur pietonal extraordinar in care vom putea descoperi povestile vechiului Tomis si ale caselor din zona, fiind condusi de Diana Slav, fondatoarea Constanta Walking Tour. Vom include in acest traseu vizitarea Edificiul roman cu mozaic din Constanta.
        Plimbarea pe faleza din Constanta si Portul Tomis ne va purta in atmosfera de vacanta specifica litoralului, iar seara o vom petrece in atmosfera preparatelor grecești.

ZIUA 6.   Mamaia - Viisoara - Adamclisi - Manastirea Sf. Andrei - Bucuresti

         Incepem ultima zi de excursie cu o vizita la renumita crama dobrogeana Viisoara, unde, printre povestile despre vie, struguri si metode de vinificatie, vom degusta vinuri de indicatie geografica dobrogeana.
        Ne continuam plimbarea cu vizita la Monumentul triumfal Tropaeum Traiani de la Adamclisi ridicat in cinstea imparatului roman Traian intre anii 106-109 d.Hr. pentru a comemora victoria romanilor asupra dacilor în anul 102 d.Hr.
        Vom vizita manastirea Pestera Sfantului Apostol Andrei, una dintre cele mai reprezentative asezari monahale dobrogene. Pestera Sfantului Apostol Andrei este o biserica adevarata sapata in stanca, amplasata la baza unui mic munte impadurit. Chiliile si alte doua biserici compun ansamblul monahal dobrogean, loc in care se afla și moastele Sfântului Andrei.
        Nu putem să ne luam ramas bun de la Dobrogea fara a admira cel mai lung pod din Europa la data constructiei sale, Podul Regele Carol I, proiectat de inginerul Anghel Saligny.
        La lasarea serii, ne intoarcem catre Bucuresti, ducand cu noi multe amintiri pe care cu siguranta le vom depana cu prietenii in compania unui pahar de vin dobrogean.

 
 

Alte circuite din regiune

Circuit Cernăuți - Chișinău - Odesa | 6 zile - Autocar | 2020

Circuit Cernăuți - Chișinău - Odesa | 6 zile - Autocar | 2020

Moldova, Ucraina

 • 5
 • 3
 • 5 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 17.06.2020

de la 245

Circuit Cetăți Transilvane și Biserici Fortificate Săsești | 3 zile - Autocar | 2020

Circuit Cetăți Transilvane și Biserici Fortificate Săsești | 3 zile - Autocar | 2020

Romania

 • 2
 • 3
 • 2 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 28.08.2020

de la 555 Lei

Excursie Sofia - Plovdiv, weekend la sud de Balcani | 2 zile autocar | 2020

Excursie Sofia - Plovdiv, weekend la sud de Balcani | 2 zile autocar | 2020

Bulgaria

 • 1
 • 3
 • 1 Nopti / Room only / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 03.10.2020

de la 106.5

Calendar plecari circuite

Iulie 2020
August 2020
Septembrie 2020
Octombrie 2020
Noiembrie 2020
Mai 2021
Iunie 2021
Iulie 2021
August 2021
Septembrie 2021
Lunile anterioare
Lunile urmatoare

SPUNE HELLO
VACANTELOR TALE

 • Gama variata de oferte
 • Agentie organizatoare Vacante Grecia si Turcia
 • Peste 80 de circuite proprii in Europa

HELLO HOLIDAYS
EXCLUSIVE

 • Vacante la tarife avantajoase!
 • Unitati de cazare verificate de consultantii nostri
 • Flota proprie de autocare ultra moderne
 • Ghizi cu experienta in turism

CALL CENTER &
SUPORT NON STOP

 • Call Center: 031 131 00 00
 • Consultanta in turism de la profesionisti in domeniu
 • Suport 24/7 pentru turistii aflati in vacanta
Aboneaza-te la newsltterul Hello Holidays

NEWSLETTER

Solicita oferta