× Hello Holidays

Clever Holidays | Circuit Franta - Elvetia - Italia | 10 zile - Avion | 2021

Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash

Program detaliat

REDUCERE 100 euro la achitarea din tara a celor 8 excursii optionale (exceptie telecabina si tren)

Clever Holidays | Circuit Franta - Elvetia - Italia | 10 zile - Avion | 2021

Cremona - Mantua - Verona -  Lago di Garda - Sirmione - Lago Maggiore - Insulele Boromee - Milano - Lago di Como - St. Moritz - Liechtenstein - Mulhouse - Colmar - Strasbourg - Berna - Interlaken - Jungfraujoch - Lucerna - Zurich - Cascada Rinului - Lausanne - Montreaux - Basel

Ziua 1. BUCURESTI -BERGAMO 
Intalnire cu reprezentantul agentiei la ora 05.00 in aeroportul Henri Coanda din Bucuresti pentru imbarcare la zborul spre Bergamo. 
 
Zilele 1- 3. EXCURSII OPTIONALE
CREMONA si MANTUA (59 €): Un oraș-stat bogat și independent de secole, Cremona ofera multe exemple de arhitectura medievala de mare finete. In Piazza del Comune, admiram mărețul turn clopotniță din sec. XIV, înalt de 112 metri, Palazzo dei Comune in stil gotic ce gazduieste Primaria, baptisteriul octogonal din sec.XII, si Loggia cu statuile sale din sec XIV. Impozanta Catedrala St. Maria Assunta din sec. XII, extinsă de-a lungul secolelor si împodobită cu fresce uimitoare, a fost un punct central al activității muzicale organizate în regiune în Evul Mediu târziu, in special dupa ce Episcopul Cremonei a devenit Papa Grigorie al XIV în 1590. Cremona e renumită pentru producerea de viori de înaltă calitate, incepand cu sec. XVI de catre familiile Amati si Rugeri, apoi cu cele produse in atelierele Guarneri și Stradivari. In 2012 „Meseria tradițională a viorii în Cremona” a fost declarată patrimoniu cultural imaterial UNESCO. Dupa amiaza vizitam Mantua, adevarata bijuterie a Renașterii din Italia, declarată în 2008 Patrimoniu Mondial UNESCO, în 2016 -Capitală italiană a culturii, iar în 2017 -Capitala Europeană a Gastronomiei. Mantua este profund legată de istoria nobilei familii Gonzaga, care, în timpul domniei lor de aproape patru secole, a transformat orașul într-unul din principalele centre artistice, culturale și muzicale din Italia. Turul de oras include: Palazzo Ducale, renumită reședință a familiei Gonzaga, alcătuită dintr-o serie de clădiri, curți și grădini adunate în jurul Palazzo del Capitano, Magna Domus și Castelul Sf. Gheorghe cu Camera degli Sposi, o cameră cu fresce de Andrea Mantegna. Palatul deține 500 de camere, numeroase clădiri conectate prin coridoare și galerii, curți și grădini și seamănă cu un fel de oraș-palat care se întinde pe aproximativ 35.000 mp. Ajungem apoi în Piazza delle Erbe, cu o vedere fantastică a Palazzo della Ragione, care a funcționat ca sediul administrației publice și al justiției, în timp ce Palazzo del Podestà, din 1227, este una dintre cele mai vechi clădiri publice din oraș. Alături se află Rotonda di San Lorenzo si Torre dell’Orologio din sec. XIV, cu indicații ale zodiacului, timpului solar, fazelor lunare și pozițiilor stelelor. Bazilica Sant'Andrea a fost construita intre sec. XV si XVIII, si găzduiește lucrări de mare valoare, inclusiv cele ale lui Mantegna si Correggio, iar Catedrala Sf. Petru reunește mai multe stiluri arhitecturale diferite, de la clopotnița romanică și partea dreaptă gotică până la fațada sa neoclasică din sec. XVII.
 
VERONA si SIRMIONE (55 €): Tur pietonal in Verona: Arenele Romane, amfiteatru roman excelent conservat, faimos pentru spectacolele şi concertelele de opera, Casa si balconul Julietei, Piaţa del'Erbe, Palatul si Mormintele Scaligerilor. Pentru tusitii care au mai vizitat Verona, recomandam deplasare la Castelvecchio si Ponte dei Scaglieri, si la Basilica San Zeno Maggiore, construita in sec. IX de Pepin, descendentul lui Charlemagne. Apoi pornim spre Sirmione, situat pe malul lacului Garda, cel mai mare lac din Italia. Aspectul medieval, cu stradute inguste si case pitoresti este amplificat de fortareata construita in sec. XII-XIII, la care accesul se facea numai pe poduri mobile, fiind practic înconjurata de ape. In interiorul Castelului exista un mic muzeu cu artefacte medievale.  
 
Insulele BOROMEE si MILANO (cca 59 € + cca 16 € croaziera in Isola Bella tur-retur): Pornim spre lacul glaciar Lago Maggiore, al doilea ca marime dupa Lago di Garda. Traversam in Isola Bella, care face parte dintre Insulele Borromee -„perlele plutitioare” ale lacului Maggiore si ne va incanta nu doar cu frumusetea naturala, ci si cu Palatul Borromeo, fastuos construit in sec. XVII, avand si o superba gradina exotica. Intre oaspeţii de marcă ce i-au trecut pragul, se numara Napoleon Bonaparte şi soţia sa Josephine, aceasta din urma fiind atat de incantata, incat a facut o oferta pentru cumpararea insulei, fiind insa politicos refuzata de gazde. Dupa amiaza vom vizita Milano, capitala Lombardiei si totodata “capitala modei”, care se impune prin monumentele sale: Castelul Sforzesco, construit in sec. XIV, Domul- cea mai mare catedrala gotica din lume, cu fatada sa impunatoare de marmura alba, Galeriile Vittorio Emanuele- cea mai veche galerie comerciala si Opera Scala- unul dintre cele mai prestigioase teatre lirice ale lumii.
 
Ziua 4. BERGAMO - ST. MORITZ - VADUZ - MULHOUSE (cca. 495 km)
Dupa micul dejun, urmam malul Lacului Como- cel mai frumos lac glaciar din Italia, o bijuterie cu ape albastre, peisaje superbe si orasele cochete cu vile elegante, si traversam Alpii in Elvetia prin pasul Maloja spre Saint Moritz, cea mai veche statiune de lux pe sporturile de iarna din lume, unde vom face o prima oprire. Ne aflam in cantonul Grisons, unde cca 15% din populatie foloseste limba retoromana, inrudita cu limba românã, una din cele 4 limbi oficiale recunoscute in Elvetia. Vom face o noua vizita in Vaduz, capitala micului stat Liechtenstein, apoi strabatem toata Elvetia spre cazarea noastra de la Mulhouse, Franta.
 
Zilele 5 - 9. EXCURSII OPTIONALE
COLMAR si STRASBOURG (55 €): Colmar, supranumit “Mica Venetie”, al treilea oras ca marime al Alsaciei si unul dintre cele mai pitoresti ale Frantei, unde descoperim intr-un tur pietonal in centrul vechi, fermecatoare strazi medievale si impresionante cladiri istorice -Biserica Saint Martin, Casa Adolph, Biserica Saint Matthieu, Casa Pfister, Muzeul Bartholdi, Biserica Dominicana. Localitatea este capitala vinului alsacian, iar in luna martie este gazda Festivalului de primavara, cu aceasta ocazie sunt amplasate in oras atractive targuri cu produse locale, ocazia ideala de a degusta din deliciile gastronomice ale zonei. Urmatorul popas din traseul de astazi este reprezentat de orasul Strasbourg -locul in care se afla Parlamentul European, impunatoarea Catedrala Notre Dame, magnificul Palat Rohan, cocheta biserica Saint Pierre Le Jeune si alte numeroase comori ale istoriei indelungate ale urbei. Ne bucuram de o plimbare pe strazile incadrate de case burgheze fermecatoare si palate elegante, iar daca timpul ne permite ne delectam cu o croaziera pe raul Ill.
 
INTELAKEN, JUNGFRAUJOCH (3545 m) si LUCERNA (59 € -pretul NU include telecabina si bilet de tren): Pornim spre Interlaken, una dintre cele mai vechi si populare destinatii turistice din Elvetia, situat intre doua lacuri alpine -Thun si Brienz, la poalele muntelui Jungfrau. Ne bucuram de timp liber pentru cumparaturi, sau ascensiune cu cea mai moderna telecabina din Grindelwald, apoi cu trenuletul cu cremaliera de la Eigergletscher la cea mai inalta statie din Europa -Jungfraujoch 3454 m, data in folosinta inca din 1912. Majestos, varful Jungfrau se inalta la 4158 m altitudine. Ne indreptam apoi catre Lucerna, una din preferintele de top ale celor care viziteaza Elvetia. Lacul Lucerna este al patrulea ca marime din tara, este navigabil, a reprezentat pentru secole una dintre cele mai importante cai de transport din Elvetia si este traversat de un pod unic, simbol al orasului -Podul Capelei. Dupa plimbarea pe pod, trecem pe langa teatrul orasului, vizitam Biserica Jesuita, centrul vechi si Biserica Sf. Leodegar. 
 
ZURICH si Cascada RINULUI (59 €): In orasului Zurich, cel mai mare oras si inima financiara a Elvetiei, situat pe ambele maluri ale raului Limmmat si ale Lacului Zurich, vizitam Catedrala Mare, Catedrala Maicii Domnului, Biserica Sf Petru, ne plimbam pe vestitul bulevard Bahnhofstrasse si vizitam Muzeul Jucariilor. Urmeaza Cascada Rinului, vizitata anual de 1.5 milioane de turisti. Cu o latime de cca. 150 m si o inaltime de cca 23 m, si cu un maxim de peste 1200 m cubi / sec., este cea mai grandioasa cascada din Europa.
 
BERNA, LAUSANNE si MONTREAUX (65 €): Capitala Elvetiei -Berna, a fost fondat in anul 1191, intr-un peisaj incantator, pe malurile raului Aare. Pornim de la vestita groapa cu ursi si vizitam Catedrala Sf Vincent, imortalizam cele 11 fantani istorice, ne bucuram de spectacolul interesant oferit de Ceasul Astronomic si descoperim muzeul memorial dedicat vestitului fizician Albert Einstein, ce a locuit aici. In Lausanne, ne deplasam prin centrul istoric spre Catedrala construita in sec. XIII in stil gotic, de pe esplanada careia avem o priveliste larga spre Palatul Rumine, o impresionanata contructie in stilul renasterii Florentine si spre Muzeul de Istorie, gazduit in fostul palat al Episcopului. Incheiem ziua in eleganta si opulenta statiune Montreux de pe malul Lacului Leman, unde vom putea admira Castelul Chilon (sec. XIII).
 
BASEL si MULHOUSE (29 €): In Basel, al doilea oras ca marime al Elvetiei, situat pe malurile Rinului, vizitam centrul vechi -Primaria, Piata Centrala Markplatz, Catedrala Munster, Biserica St. Elisabeth, Poarta Turnului St. Alban, apoi revenim in Centrul istoric din Mulhouse, unde se pastreaza parte din fortificatiile medievale -Turnul Diavolului si Turnul Bollwerk. Vizitam Temple Saint -Etienne, cunoscut ca si Catedrala din Mulhouse, ridicata intre anii 1858-1886, in stil neogotic, cea mai inalta biserica protestanta din Franta, avand o inaltime de 97 de metri. Admiram Hotel de Ville, construita in stil renascentist in anul 1552, fosta primarie a orasului pana la alipirea la Republica Franceza din anul 1798, care in prezent adaposteste o sala de ceremonii si Muzeul de Istorie, si ne bucuram de timp liber in Place de la Reunion, considerata centrul orasului.
 
Ziua 10. BASEL - BUCURESTI
Mic dejun la pachet. Dimineata devreme, imbarcare in microbuzul de transfer catre aeroport, pentru zborul spre Romania. 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:
CREMONA si MANTUA: 59 euro/pers
VERONA si SIRMIONE: 55 euro/pers
Insulele BOROMEE si MILANO: 75 euro/pers
COLMAR si STRASBOURG: 55 euro/pers
INTELAKEN, JUNGFRAUJOCH si LUCERNA: 59 euro/pers
ZURICH si Cascada RINULUI: 59 euro/pers
BERNA, LAUSANNE si MONTREAUX: 65 euro/pers
BASEL si MULHOUSE: 29 euro/pers

Reduceri și suplimente

SUPLIMENT pentru 9 cine (minim 10 persoane) 15 € x 9 cine = 135 €/ pers.,
 
REDUCERE 100 euro: pentru turistii care achita din tara cele 8 excursii optionale (exceptie telecabina si tren la Jungfraujoch).
 
REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:  
1. FIRST MINUTE -  10% REDUCERE, valabil pana la 31.03.2021, cu achitarea unui avans de 10% la inscriere, diferenta pana la 30% cu pana la 31.03.2021 si rest de plata cu pana la 60 zile inainte de plecare. 
2. CLIENT FIDEL -  5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
3. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;
 
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
 
Grup minim 15 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 10 de persoane. 
 
In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 15 pers. (10-14 persoane) se va achita un supliment de 35 euro/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

Îmbarcări & Transferuri

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul

Locul de intalnire

Tarif/pers.

€/sens

 

Orasul

Locul de intalnire

Tarif/pers.

€/sens

PLOIESTI

Petrom -  Metro

8 € /sens

 

BUZAU

Mc Donald’s Unirea

10 €/sens

CAMPINA

Casa BUCUR- popas Km 92

10 €/sens

 

BRAILA

     Parcare Hotel Traian

10 €/sens

BRASOV

  PETROM Calea Bucuresti

14 €/sens

 

GALATI

Mc Donald’s

10 €/sens

Constanta

 Kaufland Bd.I.C.Bratianu

14 €/sens

 

FOCSANI

Benzinaria LUKOIL Centru

12 €/sens

CRAIOVA

  Autogara Nord

14 €/sens

 

 

 

 

*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat cu microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15- 30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 – 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de data plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.

- Asistenta turistica se refera la suport oferit de agentia partenera locala pentru ca turistii sa poata comunica mai eficient cu receptia sau restaurantul hotelului, sau in cazuri nedorite in care trebuie sa fie asistati daca necesita spitalizare, daca pierd documentele de identitate ori alte incidente cu Politia locala, etc.

- Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold- Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.

- Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 -  12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.

- Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

- Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.

- Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel puţin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.

- Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei  plecarii.

- Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism. Repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.

- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va  informeze cu exactitate asupra lor.

- Preturile sunt valabile pentru un numar limitat de locuri la zbor, dupa epuizarea carora, turisii vor putea sa isi dea acceptul pentru achitarea  diferentei de tarif fata de pretul din ziua achitarii pachetului turistic.

- Programul este cu date fixe de plecare si retur, sincronizate cu programele de autocar, al carui ghid va insotii turistii sositi cu avionul impreuna cu cei sositi cu autocarul

- Pe unele programe, autocarul va prelua turistii sositi cu avionul si pe cei de la Budapesta din/ spre orasele prin care se tranziteaza Romania. Locurile repartizate ambelor grupuri (grupul sosit cu autocarul si grupul sosit cu avionul) sunt limitate.

- Pt. călătorie este necesara cartea de identitate sau paşaportul (in anumite tari doar pasaportul) valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.  

 

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:
CREMONA si MANTUA: 59 euro/pers
VERONA si SIRMIONE: 55 euro/pers
Insulele BOROMEE si MILANO: 75 euro/pers
COLMAR si STRASBOURG: 55 euro/pers
INTELAKEN, JUNGFRAUJOCH si LUCERNA: 59 euro/pers
ZURICH si Cascada RINULUI: 59 euro/pers
BERNA, LAUSANNE si MONTREAUX: 65 euro/pers
BASEL si MULHOUSE: 29 euro/pers

Recenzii

5/5
din 2 recenzii
Adauga recenzie
Denisa Oprea

09.04.2021

Denisa Oprea

09.04.2021

Recenzie adaugata cu succes!

adauga-o-recenzie-title

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
 

Alte circuite din regiune

Circuit Elvetia - Bavaria | 9 zile - Autocar | 2021

Circuit Elvetia - Bavaria | 9 zile - Autocar | 2021

Elvetia, Germania

 • 8
 • 3
 • 8 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 02.07.2021

de la 451 €/pers.

Circuit Elvetia - Coasta de Azur | 11 zile - Autocar | 2021

Circuit Elvetia - Coasta de Azur | 11 zile - Autocar | 2021

Elvetia, Italia

 • 10
 • 3
 • 10 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 11.07.2021

de la 505 €/pers.

Circuit Roma - Insula Capri | 5 zile - Avion | 2021

Circuit Roma - Insula Capri | 5 zile - Avion | 2021

Italia

 • 4
 • 4
 • 4 Nopti / Mic dejun / Transport cu avionul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 24.05.2021

de la 194 €/pers.

Calendar plecari circuite

Mai 2021
Iunie 2021
Iulie 2021
August 2021
Septembrie 2021
Octombrie 2021
Lunile anterioare
Lunile urmatoare
Aboneaza-te la newsltterul Hello Holidays

ABONEAZA-TE si fii la curent cu cele mai mariREDUCERI!

Solicita oferta