× Hello Holidays

Circuit Capitalele Moldovei - Iasi - Chisinau | 4 zile - Autocar | 2020

Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash

Program detaliat

Circuit Capitalele Moldovei - Iasi - Chisinau | 4 zile - Autocar | 2020​

Itinerar: Castelul Sturza de la Miclauseni, Palatul Cuza de la Ruginoasa, Iasi, Balti, Cetatea Soroca, Manastirea Curchi, Orheiul Vechi, Chisinau, Tiraspol, Cricova, Manastirea Capriana, Palatul Manuc Bey, Comrat​

ZIUA 1  BUCURESTI - Castelul Sturza de la MICLAUSENI - Palatul Cuza de la RUGINOASA - IASI (cca. 450 km)

   Plecare din Bucuresti, la ora 6.00, de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I -  acces dinspre Metrou Eroilor) spre Castelul Sturdza de la Miclauseni, construit intre 1880 si 1904 in stil neogotic cu elemente baroc, cu scari centrale din marmura de Dalmatia, mobilier din lemn de trandafir sculptat, sobe de teracota, faianta sau portelan, parchet cu intarsii din esente de paltin, mahon, stejar si abanos, iar plafoanele si peretii interiori au fost pictati in ulei.

   Castelul adapostea o colectie valoroasa de carti, costume medievale, arme, bijuterii, tablouri, busturi din marmura de Cararra, argintarie, piese arheologice si numismatice de mare valoare si o colectie de carti de 60.000 de exemplare. In Primul Razboi Mondial, in castel s-a organizat un spital militar, unde marele compozitor George Enescu a concertat printre paturile cu raniti. In 1944, castelul a fost devastat de soldații rusi care au ars multe carti valoroase in sobe. Pe langa carti, au disparut din castel si piese de mobilier si mare parte din colectiile familiei Sturdza. Castelul si parcul au fost transformat in manastire de maici, pe care insa comunistii au desfiintat-o. Castelul a fost depozit militar de explozibil, apoi a fost transformat in centru de plasament pentru copii cu handicap psihic sever si a fost distrus de un incendiu. Ne deplasam apoi spre Palatul Al. Ioan Cuza de la Ruginoasa.

    Construit in stil neogotic in 1804, a apartinut initial familiei Sturdza. In 1862, Cuza a cumpărat la licitatie mosia Ruginoasa si a renovat integral palatul, transformandu-l in resedinta de vara. Aici a locuit sotia sa, Elena Cuza, care s-a ocupat de mobilarea si decorarea incaperilor, de gradina si de acareturi. In timpul Primului Razboi Mondial, a servit ca spital militar, iar din 1936, a intrat in proprietatea Regiei CFR si a gazduit spitalul TBC. Degradarea palatului s-a accentuat in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, el fiind avariat grav de luptele purtate in apropiere. In 1982 a fost inaugurat oficial Muzeul Memorial “Al. I. Cuza” cu o sectie de istorie si una de etnografie. Cuza a murit in exil in 1873, la hotel Europa din Heidelberg, Germania, iar trupul domnitorului a fost adus si inmormantat la Ruginoasa, respectandu-se astfel ultima sa dorinta. In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, pentru a evita o profanare a mormantului, osemintele au fost evacuate la Curtea de Arges. Dupa razboi, acestea au fost depuse la Bis. Man. Trei Ierarhi din Iasi, unde se afla si astazi.

   Ajunsi in Iasi, ne bucuram de farmecul capitalei Moldovei: Biblioteca Mihai Eminescu fondata in 1835, cu coloane dorice, cupola decorata cu marmura de Carrara si mozaicuri venetiene si Universitatea Al. I. Cuza, infiintata in 1860 de domnitorul Cuza, actuala cladire datand din 1897. In interior se remarca Aula Monumentala si Sala pasilor pierduti, decorata cu frescele lui Sabin Balasa si folosita drept Parlament in 1917. In Gradina Copou sunt Obeliscul cu Lei, Teiul lui Eminescu si Aleea Junimea, cu busturile celor mai marcante figuri. Urmeaza Piata Unirii cu Hot. Traian ridicat in stil neoclassic in 1879, Piata Pal. Culturii, impunatoare cladire construita in 1925 pe locul vechiului palat al domitorilor Moldovei, in stil neogotic flamboyant, ce gazduieste Biblioteca Ghe. Asachi si patru muzee. Vestigiile Curtii Domnesti, aflate langa Pal. Culturii, dateaza din vremea lui Alexandru cel Bun (1431), iar Biserica “Sf. Nicolae Domnesc”, construita de Stefan cel Mare in stil moldovenesc, e cea mai veche din oras (1491). Casa Dosoftei a adapostit la sfarsitul sec XVII tiparnita cu care s-au tiparit primele carti din Moldova. Bis. “Trei Ierarhi”, ctitorita in 1642 de Vasile Lupu, este caracterizata prin bogatia si frumusetea decoratiei, zidurile sale fiind veritabile broderii in piatra, iar Catedrala Mitropolitana, construita in 1880 in stil baroc si neoclassic, contine fresce de Ghe. Tattarescu si Moastele Sf. Paraschiva, fiind sfintita in 1887 in prezenta Regelui Carol I. Teatrul National “Vasile Alecsandri”, una din cele mai elegante cladiri din tara, construita in 1896 in stil neoclassic- eclectic, are interiorul bogat decorat in stil baroc si rococo, cu tavanul pictat si luminat cu lampi de cristal de Venetia. Seara, suntem așteptați la cazare la un hotel din Iasi.

ZIUA 2  IASI - BALTI - Cetatea SOROCA - Manastirea CHURCHI - ORHEIUL VECHI - CHISINAU (cca. 370 km)

   Mic dejun. Trecem frontiera in Republica Moldova spre Cetatea Soroca, cu o scurta oprire in Balti, al 3-lea oras ca marime din tara dupa Chisinau si Tiraspol. Construita in sec. XV de Stefan cel Mare si reconstruita de Petru Rares un secol mai tarziu, cetatea Soroca este de “tip scoica”, in care turnul de la intrare inchide diametrul cercului. Vom descoperi zidurile masive, care se inalta pe malul Nistrului, avand cu 4 turnuri rotunde si un turn patrat. Continuam deplasarea spre Man. Curchi, important monument al arhitecturii basarabene, ridicata in 1773 de fratii Curchi, la inceput sub forma unui schit modest din lemn, iar de-a lungul timpului s-au zidit alte cinci biserici din piatra.

   Fiind inconjurata de un zid inalt de piatra, in perioada sovietica manastirea a fost transformata in spital de psihiatrie, s-au distrus icoanele, s-au ars cca 4 000 de volume de carte si unele incaperi au devenit depozite. In 1999 a fost redata bisericii, care a refacut-o si in curtea ei a amenajat un parc dendrologic cu specii rare de arbori si arbusti. Urmeaza Orheiul Vechi, cel mai important obiectiv cultural din Republica Moldova, care pastreaza fortificatii, lacase de cult (inclusiv mnastiri rupestre), locuinte, bai, s.a din cele doua perioade majore: tataro-mongola (sec. XIII-XIV) si moldoveneasca (sec.XV-XVI), reunite intr-un Complex Muzeal in aer liber. In “perioada moldoveneasca” Orheiul  fost unul dintre cele mai importante centre de aparare nationala, cand aici exista o cetate (ale carei ruine sunt vizibile) consolidata de Stefan cel Mare si Petru Rares, dar distusa ulterior de Alexandru Lapusneanu la ordinul turcilor.

   Seara ajungem in Chisinau, unde incepem un tur cu autocarul: Universitatea Tehnica, Parlamentul, Gradina publica (cel mai vechi parc din oras amenajat in sec. XIX in stil clasic), cu statuile lui Aleksandr Puskin si Stefan cel Mare si 12 busturi ale clasicilor literaturii romane. Urmeaza Senatul, Arcul de Triumf (sec. XIX) care comemoreaza victoria armatelor rusesti din Razboiul ruso-turc (1828-1829) si care adaposteste in interior un clopot gigant (6,4 t) turnat din turnurile turcesti capturate. Ne petrecem noaptea într-un hotel din Chisinau.

ZIUA 3  CHISINAU - TIRASPOL - CRICOVA (cca. 175 km)

   Mic dejun. Continuam vizita in capitala Republicii Moldova si ne indreptam spre Parcul Catedralei si Catedrala Mitropolitana “Nasterea Domnului” (sec. XIX), monument istoric cu un exterior neoclasic si un interior in stil bizantin. Timp liber pentru a vizia Muzeul National de Istorie a Moldovei si pentru a cumpara diverse souveniruri pentru cei dragi de acasa, sau excursie optionala (15 euro) la Tiraspol. Ajunsi in Trasnistria, admiram din autocar Cetatea Tighina (sec. XV) construita de Stefan cel Mare si urmam drumul spre Tiraspol- oras “ciudat”, care pare mult mai sovietic decat Moscova din zilele noastre, putand fi comparat cu un adevarat muzeu in aer liber pentru cei interesati de o bizara calatorie in timp.

   Parcurgem un tur de oras cu autocarul si admiram: Stadionul de fotbal Sheriff, ruinele Cetatii-Fortarete Tiraspol (sec. XVIII) construita in urma Tratatului de la Iasi (dupa Razboiul Ruso-Turc), care stabilea granita dintre Imperiul Tarist si cel Otoman pe Nistru, Muzeul de Istorie locala, Sovietul Suprem al Guvernului cu bustul solemn al lui Lenin, iar in apropiere un tanc sovietic T-34 (care comemoreaza victoria Uniunii Sovietice in al doilea Razboi Mondial).

   Dupa intoarcerea la Chisinau, deplasare optionala la crama Cricova, patrimoniu cultural-national al Republicii Moldova, cel mai mare complex subteran (cca. 53 ha) cunoscut in lume, cu peste 200 de soiuri (multe dintre ele foarte rare sau unice) si peste 30 milioane de litri de vin pentru care a intrat in Cartea Recordurilor (2005). Deschisa in 1952, crama se prezinta ca un labirint de strazi/ bulevarde (cu o lungime totala de cca 120 km) cu denumiri specifice: Legenda Plaiului, Strada Cabernet, Chardonnay s.a., pe care ne vom plimba si noi cu trenuletul turistic dupa achitarea biletului de intrare, cu sau fara degustare de vinuri inclusa. Intoarcere la Chisinau pentru cazare la acelasi hotel.

ZIUA 4  CHISINAU - Manastirea CAPRIANA - Conacul lui MANUC BEY - COMRAT - BUCURESTI (cca. 550 km)

   Mic dejun. Pornim spre Manastirea Capriana, una din cele mai vechi din tara, care devine Man. domneasca in 1429 in timpul lui Alexandru cel Bun, nepoata egumenului mănăstirii, Marena, ajungand soția domnitorului. Stefan cel Mare, Petru Rares, Al. Lapusneanu si Vasile Lupu, s-au ingrijit de-a lungul timpului de aceasta manastire si totusi la sfarsit de secol XVII aceasta cunoaste o perioada de declin.

   În perioada sovietică, mănăstirea Căpriana, a avut mult de suferit, averiile fiindu-i trecute în proprietatea statului, pentru ca în 1962 să fie devastată și închisă. În chilii a fost deschis un sanatoriu pentru copiii bolnavi de tuberculoză, în biserica „Sfântul Nicolae” s-a organizat clubul sătesc, iar biserica „Sfântul Gheorghe” a fost transformată în depozit. Abia dupa redeșteptarea naționala din 1989, mănăstirea și-a redeschis porțile. Urmeaza Hancesti unde vizitam Conacul lui Manuc Bey, diplomat și negustor armean. Dupa terminarea razboiului ruso-turc din 1806-12, acesta isi lasa afacerile din Bucuresti pe mainile unor oameni de incredere si se mută cu familia la Chisinau, unde cumpara mosia Hincesti, imsa moare intr-un accident de calarie, pedepsit pentru tradare de catre otomani.

   Constructia a fost inceputa de fiul sau si a fost terminata abia de nepotul sau, in spiritul clasicismului francez, cu deschideri largi de ferestre si loggii. Dupa al doilea Razboi mondial conacul a trecut in proprietate sovietica si a gazduit o scola de mecanizare, apoi un colegiu de constructii. La inceputul anilor 1970 a fost facuta restaurarea Castelului de vanatoare, iar mai tarziu a fost transformat in Muzeu de istorie si etnografie, cu peste 20 de mii de exponate. Continuam calatoria spre Comrat capitala Gagauziei, care in turca veche insemna “cal negru”- un armasar al unuia dint hanii locului, astazi simbol al orasului.

   Situat intr-o zona viticola importanta, produce 10% din vinul Moldovei. Are o populatie de cca 30.000 locuitori, din care 80% sunt etnici gagauzi, un popor turc de religie ortodoxa care a venit in aceasta zona din Bulgaria la inceputul anilor 1800 si vorbeste un dialect al limbii turce, plus rusa. Pornim spre tara. Sosire in Bucuresti seara, la Academia Militara, in functie de trafic si formalitatile de frontiera.

Reduceri și suplimente

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:   
1. FIRST MINUTE - 7% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 50% din pretul excursiei pana la data de 30.11.2019. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie. Dupa data de 01.12.2019 reducerile timpurii continua cu:
2. EARLY BOOKING - 5% REDUCERE pt. achitarea unui avans de 50 de euro/ pers. la inscriere si diferenta pana la 50 % din pretul excursiei pana la 15.02.2020. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie.
3. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
4. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
5. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel

Bine de știut

Programele in Republica Moldova a fost efectuat de 7 ori in anii precedenti.  
Hoteluri utilizate in 2018: Iasi –H. Astoria 3* sau Moldova 3*, Chisinau -H. Cosmos 3*

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 25 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 20 de persoane. 

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 25 pers. (21-24 persoane) se va achita un supliment de 15 euro/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali

Îmbarcări & Transferuri

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA DOAR IN PRIMA ZI (NUMAI LA DUS)

Orasul

Locul de intalnire

Ora

  BUCURESTI

ACADEMIA MILITARA

06.00

BUZAU

Mc Donald’s Unirea

07:30

FOCSANI

Benzinaria LUKOIL Centru

08:30

BACAU

Parcarea Stadionului Municipal

10 :30

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul

Locul de intalnire

Ora

Tarif/pers.

€/sens

PLOIESTI

Petrom - Metro

4.00

6 € /sens

BRAILA

Parcare PENNY Sos. Buzaului

1.30

10 €/sens

GALATI

McDonald’s

1.00

10 €/sens

Informații

*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat (minim 2 pers.) cu autoturism, microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 – 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de tata plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate. 
- Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold- Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal. 
- Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 - 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
- Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
- Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.
- Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala conform standardelor din Romania. Repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va  informeze cu exactitate asupra lor.
- Asezarea în autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea înscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.
- Pentru călătorie este necesara cartea de identitate.   

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
 

Alte circuite din regiune

Circuit clasic PASTE la PRAGA | 6 zile - Autocar | 2024

Circuit clasic PASTE la PRAGA | 6 zile - Autocar | 2024

Cehia

  • 5
  • 3
  • 5 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 02.05.2024

de la 547 €/pers.

Mauritius - Circuit & Sejur de la Nord la Sud | 9 zile - Avion | 2024

Mauritius - Circuit & Sejur de la Nord la Sud | 9 zile - Avion | 2024

Mauritius

  • 7
  • 4
  • 7 Nopti / Demipensiune / Transport cu avionul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 26.11.2024

de la 1999 €/pers.

Paste Tunisia: Mirajul Africii de Nord | 10 zile - avion | 2024

Paste Tunisia: Mirajul Africii de Nord | 10 zile - avion | 2024

Tunisia

  • 9
  • 4
  • 9 Nopti / / Transport cu avionul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 29.04.2024

de la 1199 €/pers.

Calendar plecari circuite

Aprilie 2024
Mai 2024
Iunie 2024
Iulie 2024
August 2024
Septembrie 2024
Octombrie 2024
Lunile anterioare
Lunile urmatoare
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Nu am calatorit cu d-vs, dar mi-as dori!

Labont Eugenia, 12.02.2024 Citeste mai mult

Numai ce ne-am întors din circuitul Emiratelor Arabe “Povestea celor 7 regate!”O experiența minunată, alături de un grup minunat cum rar găsești și cu 2 ghizi de excepție! Dar țin să mulțumesc din suf...

Mona Ciobanu, 31.01.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn