× Hello Holidays

Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash

Program detaliat

Circuit Iordania | 8 zile - Avion | 2021

Itinerar: Amman - Castelele din desert - Ajiloune - Jerash - Madaba - Nebo - Shobak - Petra - Little Petra - Wadi Rum - Aqaba - Marea Moarta 

ZIUA 1  BUCURESTI - AMMAN

   Intalnire la aeroportul Henri Coanda la ora 13.00, pentru imbarcarea pe cursa de 15.50 cu destinatia Amman. Sosim in capitala iordaniana construita ca si Roma pe 7 coline la ora 18.35, iar dupa efectuarea formalitatilor ne intalnim cu ghidul local pentru transfer spre hotel, cazare si cina la hotel Swiss Olive Tree 4* sau similar.

ZIUA 2  AMMAN - CASTELELE DIN DESERT

   Mic dejun. Incepem ziua de astazi cu un tur al Ammanului, pornim din centrul istoric, pentru a continua cu fortareata, amfiteatrul roman si vehicle moschei, descoperind istoria milenara a orasului, dar si zonele sale moderne. Dupa pranz ne indreptam catre estul capitalei, acolo unde se afla vestitele castele Al-Haraneh, Amra si Al-Azraq, un exemplus unic de arta si arhitectura islamica. La returul in Amman, optional vizita la Muzeul Automobilelor Regale. Seara cina si cazare la Hotel Swiss Olive Tree 4* / similar.

ZIUA 3  AMMAN - AJILOUNE - JERASH

   Mic dejun. Astazi va propunem sa va bucurati de timp liber in Amman sau sa participati la o frumoasa excursie optionala ce include doua dintre atractiile de top ale Iordaniei – Ajiloune si Jerash. Programul incepe cu Ajiloune unde vizitam castelul Al-Rabid, datand din secolul al XII-lea , construit de unul dintre locotenentii lui Saladin, in timpul campaniei impotriva cruciatilor. Urmatorul popas il vom face la Jerash – cel mai bine pastrat oras antic roman, situat in afara Italiei, o plimbare pe vechile drumuri pavate cu marmura si marginite de coloane, ne va purta pasii printre fantani, teatre spatioase, bai publice, turnuri si porti grandioase. Seara revenim la Amman, cina si cazare la hotelul Swiss Olive Tree 4* sau similar.

ZIUA 4  AMMAN - MADABA - NEBO - SHOBAK - PETRA

   Dupa micul dejun pornim pe drumul ce insumeaza o istorie de peste 5000 de ani si face legatura cu Locurile Sfinte, pentru a vizita cateva locatii stravechi. Incepem cu Muntele Nebo, de unde Moise a aratat poporului evreu pamantul promis si locul in care profetul a murit. Biserica ridicata deasupra unei ctitorii bizantine mai vechi, Memorialul lui Moise si monumentul ce marcheaza vizita papei Ioan Paul al Ii lea efectuata aici in anul 2000, cand a inclus Muntele Nebo pe lista locurilor de pelerinaj crestin sunt cateva dintre reperele de suflet ale acestei vizite. De pe platforma construita in fata bisericii ne vom bucura de o priveliste impresionanta asupra Vaii Iordanului si continuam periplul nostru cu Madaba – Orasul mozaicurilor, aproape sub fiecare casa se pastreaza adevarate opere de arta bizantina, parte dintre acestea fiind expuse in muzeul orasului. Biserica Sfantul Gheorghe adaposteste unul dintre cele mai remarcabile mozaicuri aflate pe taram iordanian – o harta datand din secolul VI, ce reprezinta Tara Sfanta la acea data si ne ofera o imagine excelenta a geografiei Orientului Mijlociu in perioada bizantina. Urmatoarea vizita o vom face la Shobak, castelul construit de cruciatii condusi de Regele Baldwin al Ierusalimului, in anul 1115 pentru a se apara de atacurile armatelor lui Saladin. Seara ajungem la Petra, cazare si cina la hotel Petra Moon 4* sau similar.

ZIUA 5  PETRA

   Mic dejun. Ziua de astazi o dedicam vizitarii impresionantului oras nabatean, descoperit de exploratorul elvetian Jean Louis Burckhardt cu mai bine de 200 de ani in urma, nominalizat in prezent printre cele 7 Minuni ale Lumii Moderne si aflat in Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1985. Strabatem ingustul defileu, lung de 1200 de metri, strajuit de stanci inalte de peste 80 de metri, pentru a ajunge la Trezorerie – impresionanta cladire realizata in stil elenistic, continuam apoi pe Strada Fatadelor pentru a ajunge la teatrul ridicat in secolul I cu o capacitate de 3000 de locuri, pentru a fi marit ulterior, atingand 7000 de locuri. Seara cina si cazare la hotel Petra Moon 4* sau similar.

ZIUA 6  PETRA - LITTLE PETRA - WADI RUM - AQABA

   Mic dejun. Ne indreptam spre Albeida, situata in nordul orasului Petra, langa Wadi Musa, un oras nabatean de dimensiuni mai mici, dar la fel de surprinzator, iar dupa-amiaza o petrecem in cel mai mare desert din Iordania – Wadi Rum, unde Sir Lawrance al Arabiei a scris cei sapte stalpi ai intelepciunii. Ne delectam cu un jeep-safari de 2 ore, vizitam canionul Bburrah, Khor um Ishrin, casa lui Lawrance si dupa amiaza plecam spre Aqaba - vestita statiune de la Marea Rosie, cina si cazare hotel Double Tree By Hilton 4* sau similar.

ZIUA 7  AQABA - CROAZIERA PE MAREA ROSIE - MAREA MOARTA

   Mic dejun. Timp liber in statiune, sau optional transfer catre Tala Bay unde daca timpul permite ne vom bucura de mare si soare sau de o frumoasa croaziera cu program de snorkeling. Dupa pranz ne indreptam catre locul aflat la cea mai joasa altitudine de pe pamant, Marea Moarta se afla la aproximativ 430 de metri sub nivelul marii, numeroasele hoteluri aflate pe malurile sale beneficiaza de apele binefacatoare, concentratia mare de sare o recomanda pentru tratarea unor afectiuni ale pielii sau ale tractului respirator. Cazare si cina hotel Dead Sea Spa 4* sau similar.

ZIUA 8  AMMAN - BUCURESTI

   Mic dejun. Timp liber pentru a ne delecta cu o baie in Marea Moarta sau optional ne putem relaxa la centrul spa al hotelului. Dupa pranz pornim spre Amman, imbarcare pe cursa de ora 19.00 cu destinatia Bucuresti. Sosim pe aeroportul Henri Coanda la ora 21.50.

Reduceri și suplimente

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor: 
1. HELLO SALES - 5%, valabil pana la 30.06.2021, cu achitarea unui avans de 10% la inscriere, diferenta pana la 30% cu pana la 30.06.2021 si rest de plata cu pana la 30 zile inainte de plecare
2. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
3. REDUCERE DE GRUP: la 8 pers.= 2%, la 12 pers.= 3%, la 15 pers. platitoare, a 16-a GRATUIT
 
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel.
 
In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat conform pragurilor de mai sus. 
In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs Hello Holidays. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului.
 
OFERTA SAFE PRICE (TARIF STANDARD): 
Pentru achitarea unui avans de 30% din TARIFUL STANDARD la inscriere, diferenta de plata cu pana la 40 zile inainte de plecare. In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica pragurile de penalizare conform contractului de comercializare a pachetelor de servicii turistice, respectiv: 
a) 25 Euro/persoana-taxa de serviciu, dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (cu pana la 60 de zile inainte de plecare/intrare).
b) 25% din contravaloarea pachetului de servicii turistice dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (in intervalul 59-30 de zile inainte de plecare/intrare).
c) 50% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.
d) 100% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 15-0 zile inainte de plecare/intrare.
In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs Hello Holidays. Turistul poate solicita restituirea contravalorii sumelor inscrise pe voucher doar cu achitarea unei taxe de serviciu in cuantum de 25 euro/persoana. Taxa de serviciu va fi retinuta din totalul sumei inscrise pe voucher si turistului i se va restitui diferenta.

Bine de știut

Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
 
Grup minim 15 persoane. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 10 de persoane.
 
In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 15 pers. (10-14 persoane) se va achita un supliment de 40 euro/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

Transferuri

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul

Locul de intalnire

Tarif/pers.

€/sens

PLOIESTI

Petrom - Metro

8 € /sens

CAMPINA

Casa BUCUR - popas Km 92

10 €/sens

BRASOV

PETROM - Calea Bucuresti

14 €/sens

CONSTANTA

GARA CFR

14 €/sens

CRAIOVA

PETROM langa Autogara Bacriz

14 €/sens

GALATI

McDonald’s

10 €/sens

FOCSANI

Benzinaria LUKOIL Centru

12 €/sens

BUZAU

McDonald’s Unirea

10 €/sens

BRAILA

Parcare PENNY Sos. Buzaului

10 €/sens

BACAU

Parcare Stadion Municipal

20 €/sens

P.NEAMT

Parcare Hotel Central

28 €/sens

IASI

Autogara Codreanu

30 €/sens

SUCEAVA

Parcare Hotel Bucovina

35 €/sens

BOTOSANI

Rompetrol Cal. Nationala

35 €/sens

Informații

*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat (minim 2 pers.) cu autoturism, microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2-3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a va informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul Dvs.). Va rugam sa respectati ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de data plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.
 - Asistenta turistica se refera la suport oferit de agentia partenera locala pentru ca turistii sa poata comunica mai eficient cu receptia sau restaurantul hotelului, sau in cazuri nedorite in care trebuie sa fie asistati daca necesita spitalizare, daca pierd documentele de identitate ori alte incidente cu Politia locala, etc.
 - In unele orase, autoritatile locale solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita cash de catre turisti la receptia hotelurilor.
 - Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold-Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal. 
 - Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6-11,99 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
 - Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
 - Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.
 - Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat. 
 - Autoritatile de frontiera isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
 - Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism. Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
 - Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, aer conditionat, etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 - Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea inscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.
 - Pe unele programe, autocarul va prelua turistii sositi cu avionul si pe cei de la Budapesta din/spre orasele prin care se tranziteaza Romania. Locurile repartizate ambelor grupuri (grupul sosit cu autocarul si grupul sosit cu avionul) sunt limitate.
 - Pentru calatorie este necesara cartea de identitate sau pasaportul, valabile minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 

Calendar plecari circuite

Lunile anterioare
Lunile urmatoare
Aboneaza-te la newsltterul Hello Holidays

ABONEAZA-TE si fii la curent cu cele mai mariREDUCERI!

Solicita oferta