× Hello Holidays

Circuit Maramures - Bucovina | 5 zile - Autocar | 2020

Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash

Program detaliat

Circuit Maramures Bucovina | 5 zile | Autocar 2020

Itinerar: Manasatirea Cozia - Sibiu - Cluj - Baia Mare - Desesti - Budesti - Sapanta - Peri - Sighet –Barsana - Moisei - Bistrita - Moldovita - Sucevita - Putna - Voronet - Dragomirna - Suceava - Neamt - Agapia - Varatec

ZIUA 1.   BUCURESTI - COZIA - CLUJ - BAIA MARE (cca. 590 km)

   Plecare din Bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I -  acces dinspre statia de Metrou Eroilor) spre Valea Oltului, cel mai lung defileu din tara noastra, unde vizitam Manastirea Cozia (sec. XIV) ctitorie a lui Mircea cel Batran, ce pastreaza in pronaos fragmente din pictura originala de sec. XIV. Ne deplasam apoi spre Cluj- Napoca si parcurgem un tur panoramic cu autocarul: Catedrala Greco-catolica Sf. Iosif (sec. XIX in stil romanic cu elemente gotice), Parcul Operei, amenjat in 1885 si inconjurat de cladiri istorice, intre care: Bastionul Croitorilor (una din putinele fortificatii ale vechii Cetati ramase intacte), Palatul de Justitie (construit in 1902, in stil eclectic), Opera Nationala Romana si Teatrul National (construite in 1906 in stil neo-baroc). Urmeaza Piata Avram Iancu, dominata de statuia eroului pasoptist si Catedrala Mitropolitana (in stil bizantin), Palatul Seminarului Teologic Ortodox, Biserica Unitariana (sec. XVIII), Biserica Evenghelica (de sec. XIX, care imbina stilul baroc cu cel neo-clasic).

   In Piata Unirii, (centrul orasului in evul mediu –astazi cea mai mare piata medievala din sud-estul Europei), admiram statuia lui Matyas Corvin, Palatul Banffy (sec. XVIII) un frumos edificiu baroc, ce gazduieste Muzeul de Arta si vizitam Biserica Sf. Mihail (sec. XIV) unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii goice din Transilvania. Seara incepem turul de oras cu autocarul in Baia Mare (atestat documentar in 1329, care s-a dezvoltat ca important centru aurifer) si admiram: Biserica Sf. Treime (construita in stil baroc), Bastionul Macelarilor (sec. XVI) care a facut parte din sistemul de fortificatii ridicate de Matei Corvin, Turnul Stefan, un turn de clopotnita de sec.XV, singurul ramas din Biserica Sf. Stefan distrusa de un incendiu si Casa lui Iancu de Hunedoara (sec. XV), ridicata de acesta pentru sotia sa. Deplasare pentru cazare la hotel 3* in zona Baia Mare.

ZIUA 2.   BAIA MARE - DESESTI - BUDESTI - SAPANTA-PERI - SIGHET - BARSANA - BORSA (cca. 190 km)

   Mic dejun. Dimineata vizitam doua monumente UNESCO: Biserica de lemn din Desesti (sec. XVIII), construita din grinzi de stejar pe fundatie de piatra de rau, recent si minutios restaurata si Biserica de lemn din Budesti (datata 1643), care pastreaza pictururi murale de sec. XVIII si camasa de zale a haiducului Pintea Viteazul. Ne deplasam apoi spre Cimitirul Vesel de la Sapana, faimos pentru crucile viu colorate, inedite prin picturile naive si versurile in nuante umorsitice, care prezinta scene din viata si ocupatia persoanelor inhumate. Vizitam Biserica de lemn a Manastirii Sapanta - Peri, considerata cea mai inalta biserica din lemn din lume (78 m), apoi ne deplasam spre Sighetu Marmatiei (atestat documentar in sec. XIV si care timp de peste sase veacuri a fost capitala regiunii), cu Muzeul Satului Maramuresan, deschis in 1981, care cuprinde 30 de gospodarii, grupate pe principalele subzone ale Maramuresului istoric.

   Ultima vizita va fi la Manastirea Barsana, atestata din sec. XIV, care a fost desfiintata la sf. sec. XVIII, vechea biserica de lemn (monument UNESCO) fiind mutata de sateni in 1806 mai aproape de vatra satului. Complexul monahal actual a fost recladit in 1994, in stil traditional foarte pitoresc si cuprinde: intrarea pe sub turnul clopotnita, biserica in stil maramuresean, pana nu de mult cea mai inalta biserica de lemn din lume, cladirea Staretiei, Casa Artistului (pentru a gazdui creatori de frumuseti sacre), chilii si anexe gospodaresti si un Muzeu al istoriei zbuciumate a manastirii. Deplasare pt. cazare in zona Borsa. 

ZIUA 3.   MOCANITA - MOISEI - BISTRITA - CAMPULUNG (cca. 225 km)

   Mic dejun. Ne deplasam la Viseu de Sus pentru o plimbare cu renumita mocăniţă, un tren cu aburi cu ecartament ingust construit in 1932, pentru a transporta busteni, functionand in prezent si in scop turistic, inscriindu-se ptrinre atractiile emblematice ale Romaniei. Plecam apoi spre Mausoleul de la Moisei, dedicat victimelor masacrelor hortiste din 1944. Artistul Vida Gheza a realizat aici 12 figuri de piatra, dintre care 10 sunt masti traditionale maramuresene si doar 2 chipuri umane in memoria martirilor ucisi doar pentru vina de a fi romani. Continuam traseul spre Bistrita cu un popas in centrul orasului, prilej de a admira Biserica Evanghelica (patrimoniu istoric de sec. XVI), monument de arhitectura reprezentativ pentru tranzitia de la stilul gotic la cel renascentist. Ne indreptam apoi spre Campulung pentru cazare. 

ZIUA 4.   MOLDOVITA - SUCEVITA - PUTNA - VORONET - DRAGOMIRNA - SUCEAVA (cca. 170 km)

   Mic dejun. Plecam spre Man. Moldovita, Patrimoniu UNESCO de sec. XVI, cu fresce excelent conservate atat ca pictura interioara, cat mai ales exterioara, prezentand scene din viata Maicii Domnului, Martiriul Apostolilor si faimoasa pictura cu tema Asedierii Constantinopolului, realizata la 1537. Urmeaza alt obiectiv UNESCO, Man. Sucevita, construita tot in sec.XVI in stilul arhitecturii moldovenesti, prin imbinarea elementelor de arta bizantina si gotica cu cele ale vechior biserici de lemn din Moldova, care se distinge prin pictura murala interioara si exterioara cu o ampla “naratiune” biblica din Vechiul si Noul Testament. Continuam cu Manastirea Putna, ctitorie a domnitorului Stefan cel Mare (al carui mormant se afla aici).

    Muzeul manastirii expune: Tetraevangheliarul de la Humor (sec. XV), o cadelnita daruita de Stefan cel Mare manastirii, o cruce cu 3 brate (sec. XVI) cea mai veche din Romania, s.a. Programul excursiei ne va purta catre alta ctitorie a lui Stefan cel Mare: Manastiea Voronet (sec. XV), patrimoniu UNESCO, supranumita “Capela sixtina a Estului”, contruita in mai putin de 4 luni (un record pentru vremurile acelea), a carei pictura interioara dateaza in mare parte din vremea lui Stefan cel Mare, iar cea exterioara din vremea lui Petru Rares. Pictura exterioara este unica prin nuanta culorii albastre realizata dupa o formula secreta, ce a avut la baza mineralul azurit. Ne indreptam spre Manastirea fortificata Dragomirna (sec.XVII), una dintre cele mai de seama creatii arhitectonice ale evului mediu romanesc, cu o structura lunga, ingusta si foarte inalta. Se constata o trecere de la pictura exterioara la decoratiuni sculptate in piatra, prezente intr-o mare bogatie, varietate si maiestrie in special pe turla octogonala. Dupa doar cativa kilometric ajungem la Suceava, unde vizitam fosta Cetate de Scaun, construita in sec. XIV de Petru Musat si consolidat de Stefan cel Mare, care conserva zidurile de aparare, ziduri de incinta, curti interioare, fortul musatin, cateva bastioane, turnul capelei domnesti, pivnita, s.a. Cazare in zona Suceava.

ZIUA 5.   CETATEA NEAMTULUI AGAPIA - VARATEC - BUCURESTI (cca. 450 km)

Mic dejun. Pornim spre sud pentru a vizita Cetatea Neamtului (construita in sec. XIV de Petru I si extinsa de Stefan cel Mare), una din cele mai impresionante cetati din Romania, care a facut parte din sistemul de fortificatii al Moldovei medievale, fiind distrusa din ordinul lui Mihai Racovita. Restaurata recent, cetatea reprezinta acum o adevarata bijuterie arhitectonica a Moldovei. Ne indreptam apoi spre doua monumente istorice: Manastirea Agapia (sec. XVII) care pastreaza valoroase fresce realizate de Nicolae Grigorescu si Manastirea Varatec (sec. XVIII), a carei biserica principala, cu hramul Adormirea Maicii Domnului a fost construita din piara de rau si caramida. Continuam traseul spre Bucuresti (Academia Militara) in jurul orei 23.00, in functie de trafic si conditiile meteo.

Îmbarcări & Transferuri

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA (doar la dus)

Orasul

Locul de intalnire

Ora

Bucuresti

ACADEMIA MILITARA

06.00

PITESTI

PETROM Pitesti Est (Podul Viilor)

07.00

    Rm. VALCEA

PETROM iesirea PASARELA NORD

08.30

SIBIU

Benzinaria MOL Calea Surii Mari

11.00

SEBES

ROMPETROL iesire Lancram

11.30

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul

Locul de intalnire

Ora

Tarif/pers.

€/sens

PLOIESTI

Petrom -  Metro

4.00

6 € /sens

BRAILA

Parcare PENNY Sos. Buzaului

1.30

10 €/sens

FOCSANI

Benzinaria LUKOIL Centru

2.00

12 €/sens

BUZAU

McDonald’s Unirea

3.00

8 €/sens

GALATI

McDonald’s

1.00

10 €/sens

Informații

*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat (minim 2 pers.) cu autoturism, microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 – 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de tata plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate. 
- Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold- Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal. 
- Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 -  12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
- Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
- Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.
- Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala conform standardelor din Romania. Repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va  informeze cu exactitate asupra lor.
- Asezarea în autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea înscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.
- Pentru călătorie este necesara cartea de identitate.   

Bine de știut

Acest program a fost efectuat de 5 ori in anii precedenti. Cazari utilizate in 2019: Baia Mare - H. Rivulus 3*, Borsa - H. Paltinis 3*, Campulung - H. Eden 3*, Suceava - H. Residenz 3*

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 25 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 20 de persoane. 

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 25 pers. (21-24 persoane) se va achita un supliment de 95 lei /persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali

 

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
 

Alte circuite din regiune

Excursie Transfagarasan - Transalpina | 2 zile - Microbuz | 2024

Excursie Transfagarasan - Transalpina | 2 zile - Microbuz | 2024

Romania

  • 1
  • 3
  • 1 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 28.06.2024

de la 950 Lei/pers.

Circuit Cluj - Apuseni | 3 zile - Autocar | 2024

Circuit Cluj - Apuseni | 3 zile - Autocar | 2024

Romania

  • 2
  • 3
  • 2 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 28.06.2024

de la 1400 Lei/pers.

Circuit Maramures - Bucovina | 5 zile - Autocar | 2024

Circuit Maramures - Bucovina | 5 zile - Autocar | 2024

Romania

  • 4
  • 3
  • 4 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 22.05.2024

de la 1805 Lei/pers.

Calendar plecari circuite

Aprilie 2024
Mai 2024
Iunie 2024
Iulie 2024
August 2024
Septembrie 2024
Octombrie 2024
Lunile anterioare
Lunile urmatoare
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Nu am calatorit cu d-vs, dar mi-as dori!

Labont Eugenia, 12.02.2024 Citeste mai mult

Numai ce ne-am întors din circuitul Emiratelor Arabe “Povestea celor 7 regate!”O experiența minunată, alături de un grup minunat cum rar găsești și cu 2 ghizi de excepție! Dar țin să mulțumesc din suf...

Mona Ciobanu, 31.01.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn