× Hello Holidays

Circuit Maramures - Bucovina - Iasi | 6 zile - Autocar | 2024

Circuit Clasic
Circuit Maramures - Bucovina - Iasi | 6 zile - Autocar | 2024
Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash
  • Transport cu autocar clasificat pentru curse interne/ internationale;
  • 5 cazari cu mic dejun la hoteluri si pensiuni 3* (ca exceptie 2*);
  • Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu;
  • Vizite conform program.
  • *ATENTIE! Denumirea si locatia hotelurilor se pot modifica pana in momentul plecarii. Detaliile finale vor fi afisate in informarea de plecare!

Program detaliat

Circuit Maramures - Bucovina - Iasi | 6 zile - Autocar | 2023
Itinerar: Manasatirea Cozia - Cluj-Napoca - Baia Mare - Budesti - Sapanta - Peri - Sighetul Marmatiei - Barsana - Dragomiresti - Mocanita Valea Vaserului - Moisei - Moldovita - Sucevita - Putna - Voronet - Palatul Cuza de la Ruginoasa - Castelul Sturdza - Iasi - Cetatea Neamt - Agapia si Varatec

Ziua 1. BUCURESTI - COZIA - CLUJ - BAIA MARE (cca. 590 km)
Plecare din Bucuresti, la ora 6.00 dimineata, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre statia de Metrou Eroilor) spre Valea Oltului, cel mai lung defileu din tara noastra, unde vizitam Manastirea Cozia (sec. XIV) ctitorie a lui Mircea cel Batran, ce pastreaza in pronaos fragmente din pictura originala de sec. XIV. Ne deplasam apoi spre Cluj- Napoca si parcurgem un tur pietonal si admiram Catedrala Greco-catolica Sf. Iosif (sec. XIX in stil romanic cu elemente gotice), Parcul Operei, amenjat in 1885 si inconjurat de cladiri istorice, intre care: Bastionul Croitorilor (una din putinele fortificatii ale vechii Cetati ramase intacte), Palatul de Justitie (construit in 1902, in stil eclectic), Opera Nationala Romana si Teatrul National (construite in 1906 in stil neo-baroc). Urmeaza Piata Avram Iancu, dominata de statuia eroului pasoptist si Catedrala Mitropolitana (in stil bizantin), Palatul Seminarului Teologic Ortodox, Biserica Unitariana (sec. XVIII), Biserica Evenghelica (de sec. XIX, care imbina stilul baroc cu cel neoclasic). In Piata Unirii, (centrul orasului in evul mediu –astazi cea mai mare piata medievala din sud-estul Europei), admiram statuia lui Matyas Corvin, Palatul Banffy (sec. XVIII) un frumos edificiu baroc, ce gazduieste Muzeul de Arta. Seara incepem turul de oras cu autocarul in Baia Mare (atestat documentar in 1329, care s-a dezvoltat ca important centru aurifer) si admiram: Biserica Sf. Treime (construita in stil baroc), Bastionul Macelarilor (sec. XVI) care a facut parte din sistemul de fortificatii ridicate de Matei Corvin, Turnul Stefan, un turn de clopotnita de sec. XV, singurul ramas din Biserica Sf. Stefan distrusa de un incendiu. Cazare in zona Baia Mare la Hotel Seneca/ similar.

Ziua 2. BAIA MARE - BUDESTI – SAPANTA - PERI - SIGHET - BARSANA – DRAGOMIRESTI - BORSA (cca. 195 km)
Mic dejun. Dimineata vizitam Biserica de lemn din Budesti (datata din 1643), care pastreaza picturi murale de sec. XVIII si camasa de zale a haiducului Pintea Viteazul. Ne deplasam apoi spre Cimitirul Vesel de la Sapana, faimos pentru crucile viu colorate, inedite prin picturile naive si versurile in nuante umoristice, care prezinta scene din viata si ocupatia persoanelor inhumate. Vizitam Biserica de lemn a Manastirii Sapanta -Peri, considerata cea mai inalta biserica din lemn din lume (78 m), apoi ne deplasam spre Sighetu Marmatiei (atestat documentar in sec. XIV si care timp de peste sase veacuri a fost capitala regiunii), cu Muzeul Satului Maramuresan, deschis in 1981, care cuprinde 30 de gospodarii, grupate pe principalele subzone ale Maramuresului istoric. Urmeaza Manastirea Barsana, atestata din sec. XIV, iar ultima vizita va fi la Muzeul Tarancii romance din Dragomiresti, singurul muzeu din tara destinat in exclusivitate femeii. Deplasare pentru cazare in zona Borsa la Hotel Gradina Morii/ similar. 

Ziua 3. MOCANITA - MOISEI - PRISLOP - CAMPULUNG (cca. 155 km)
Mic dejun. Ne deplasam la Viseu de Sus pentru o plimbare cu renumita mocanita, un tren cu aburi cu ecartament ingust construit in 1932, pentru a transporta busteni, functionand in prezent si in scop turistic, inscriindu-se ptrintre atractiile emblematice ale Romaniei. Plecam apoi spre Mausoleul de la Moisei, dedicat victimelor msacrelor hortiste din 1944. Artistul Vida Gheza a realizat aici 12 figuri de piatra, dintre care 10 sunt masti traditionale maramuresene si doar 2 chipuri umane in memoria martirilor ucisi doar pentru vina de a fi romani. Drumul nostrum continua cu traversarea Carpatilor prin Pasul Prislop cu o oprire la 1416m unde putem vizita Manastirea Prislop. Ne indreptam apoi spre Campulung pentru cazare la Hotel Sandru/ similar. 

Ziua 4. MOLDOVITA - SUCEVITA - CERAMICA MARGINEA - PUTNA - VORONET - CAMPULUNG (cca. 235 km)
Mic dejun. Plecam spre Manastirea Moldovita, Patrimoniu UNESCO de sec. XVI, cu fresce excelent conservate atat ca pictura interioara, cat mai ales exterioara, prezentand scene din viata Maicii Domnului, Martiriul Apostolilor si faimoasa pictura cu tema Asedierii Constantinopolului, realizata la 1537. Urmeaza alt obiectiv UNESCO, Manastirea Sucevita, construita tot in sec.XVI in stilul arhitecturii moldovenesti, prin imbinarea elementelor de arta bizantina si gotica cu cele ale vechior biserici de lemn din Moldova, care se distinge prin pictura murala interioara si exterioara cu o ampla “naratiune” biblica din Vechiul si Noul Testament. Continuam cu o vizita la Atelierul de ceramica neagra de la Marginea, singurul loc din tara unde se mai fabrica aceasta ceramica. Manastirea Putna, ctitorie a domnitorului Stefan cel Mare (al carui mormant se afla aici) este urmatorul obiectiv al nostru. Muzeul manastirii expune: Tetraevangheliarul de la Humor (sec. XV), o cadelnita daruita de Stefan cel Mare manastirii, o cruce cu 3 brate (sec. XVI) cea mai veche din Romania, s.a. Programul excursiei ne va purta catre alta ctitorie a lui Stefan cel Mare: Manastiea Voronet (sec. XV), patrimoniu UNESCO, supranumita “Capela sixtina a Estului”, contruita in mai putin de 4 luni (un record pentru vremurile acelea), a carei pictura interioara dateaza in mare parte din vremea lui Stefan cel Mare, iar cea exterioara din vremea lui Petru Rares. Pictura exterioara este unica prin nuanta culorii albastre realizata dupa o formula secreta, ce a avut la baza mineralul azurit. Ne intoarcem la Campulung Moldovenesc pentru cazare.

Ziua 5. CASTELUL STURDZA – IASI (cca. 210 km)
Mic dejun. Incepem ziua cu vizita la Castelul Sturdza de la Miclauseni, construit intre 1880-1904 in stil neogotic cu elemente baroc, cu scari centrale din marmura de Dalmatia, mobilier din lemn de trandafir sculptat, sobe de teracota, faianta sau portelan, parchet cu intarsii din esente de paltin, mahon, stejar si abanos, iar plafoanele si peretii interiori sunt pictati in ulei. Castelul adapostea o colectie valoroasa de carti, de costume medievale, arme, bijuterii, tablouri, busturi din marmura de Cararra, argintarie si piese arheologice si numismatice de mare valoare si o colectie de carti de 60.000 de exemplare. In Primul Razboi Mondial, in castel s-a organizat un spital militar, unde marele compozitor George Enescu a concertat printre paturile cu raniti. In 1944, castelul a fost devastat de soldații rusi, care au folosit multe carti valoroase pe post de combustibil in sobe. Pe langa carti, au disparut piese de mobilier si cea mai mare parte din colectiile familiei Sturdza. Castelul si parcul au fost transformat in manastire de maici, pe care insa comunistii au desfiintat-o, ulterior a fost depozit militar de explozibil, apoi a fost transformat in centru de plasament pentru copii cu handicap psihic sever si a fost distrus de un incendiu. Ajungem, apoi, la Iasi, unde ne bucuram de farmecul capitalei Moldovei:  admiram din autocar Biblioteca Mihai Eminescu fondata in 1835, in Gradina Copou sunt Obeliscul cu Lei, Teiul lui Eminescu si Aleea Junimea, cu busturile celor mai marcante figuri. Urmeaza Piata Unirii cu Hotel Traian ridicat in stil neoclasic in 1879, Piata Palatului Culturii, impunatoare cladire construita in 1925 pe locul vechiului palat al domnitorilor Moldovei, in stil neogotic flamboyant, Vestigiile Curtii Domnesti, aflate langa Palatul Culturii, dateaza din vremea lui Alexandru cel Bun (1431), iar Biserica “Sf. Nicolae Domnesc”, construita de Stefan cel Mare in stil moldovenesc, e cea mai veche din oras (1491). Casa Dosoftei a adapostit la sfarsitul sec XVII tiparnita cu care s-au tiparit primele carti din Moldova. Biserica “Trei Ierarhi”, ctitorita in 1642 de Vasile Lupu, este caracterizata prin bogatia si frumusetea decoratiei, zidurile sale fiind veritabile broderii in piatra, iar Catedrala Mitropolitana, construita intre 1840- 1880 in stil baroc si neoclasic, contine fresce de Ghe. Tattarescu si Moastele Sf. Paraschiva, fiind sfintita in 1887 in prezenta Regelui Carol I. Teatrul National “Vasile Alecsandri”, una din cele mai elegante cladiri din tara, construita in 1896 in stil neoclasic- eclectic, are interiorul bogat decorat in stil baroc si rococo, cu tavanul pictat si luminat cu lampi de cristal de Venetia. Seara, suntem asteptati la cazare la un hotel din Iasi la Hotel Zimbru/ similar.

Ziua 6.  PALATUL CUZA DE LA RUGINOASA - AGAPIA - VARATEC - BUCURESTI (cca. 515 km)
Mic dejun. Ne deplasam spre Palatul Al. Ioan Cuza de la Ruginoasa. Construit in stil neogotic in 1804, a apartinut initial familiei Sturdza. In 1862, Cuza a cumparat la licitatie mosia Ruginoasa si a renovat integral palatul, transformandu-l in resedinta de vara. Aici a locuit sotia sa, Elena Cuza, care s-a ocupat de mobilarea si decorarea incaperilor, de gradina si de acareturi. In timpul Primului Razboi Mondial, a servit ca spital militar, iar din 1936, a intrat in proprietatea Regiei CFR si a gazduit spitalul TBC. Degradarea palatului s-a accentuat in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, el fiind avariat grav de luptele purtate in apropiere. In 1982 a fost inaugurat oficial Muzeul Memorial “Al. I. Cuza” cu o sectie de istorie si una de etnografie. Cuza a murit in exil in 1873, la hotel Europa din Heidelberg, Germania, iar trupul domnitorului a fost adus si inmormantat la Ruginoasa, respectandu-se astfel ultima sa dorinta. In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, pentru a evita o profanare a mormantului, osemintele sale au fost evacuate la Curtea de Arges. Dupa razboi, acestea au fost depuse la Biserica Manastirii Trei Ierarhi din Iasi, unde se afla si astazi. Ne indreptam apoi spre doua monumente istorice: Manastirea Agapia (sec. XVII) care pastreaza valoroase fresce realizate de Nicolae Grigorescu si Manastirea Varatec (sec. XVIII), a carei biserica principala, cu hramul Adormirea Maicii Domnului a fost construita din piara de rau si caramida. Seara, intoarcere in Bucuresti (Academia Militara), in functie de trafic si conditiile meteo.

Ofertă

Date de plecare 2024

Reducere -20%

Reducere -15%

Reducere -10%

Reducere -5%

Loc in Dubla/ SAFE PRICE

04.06, 02.07, 06.08, 10.09, 01.10, 23.10

1388 lei

1475 lei

1561 lei

1648 lei

1735 lei

 

Supliment single

Supliment partaj GARANTAT

Copil 6 – 11.99 ani

Al treilea adult

699 lei

325 lei

1695 lei

1715 lei

 

PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.
PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 2 zile inainte de plecare, urmand ca suplimentul de camera single sa fie achitat obligatoriu inaintea plecarii. Nu se accepta mutare in camera cu “partaj garantat”, dupa ce a fost achitat avansul, conform scadentelor. 
Pentru inscrierile cu pana la 3 zile inainte de plecare, optiunea de partaj va fi reconfirmata cu reprezentantii agentiei. 
Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.

OFERTE & REDUCERI: 

REDUCERE HELLO DEAL:
HELLO DEAL -20%
, valabil pana la data de 31.12.2023, cu achitarea integrala a pachetului de servicii achizitionat (nu se mai poate aplica o alta reducere suplimentara).
Oferim GARANTIA pretului cu reducerea cea mai mare aplicata, indiferent de momentul rezervarii. Daca dupa efectuarea rezervarii observi un pret mai mic in oferta Hello Holidays pentru acelasi pachet de servicii (cu acelasi program, data de plecare, mijloc de transport, hotel si tip de masa), primesti instant diferenta inapoi (se aplica doar pentru pachetele achizitionate cu oferta HELLO DEAL).
!Locurile alocate cu oferta HELLO DEAL sunt limitate, iar oferta se aplica doar unei selectii de programe. Nu se pot efectua modificari ulterioare cu pastrarea ofertei similare, cum ar fi modificare program sau data plecare. 

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:
ULTRA FIRST MINUTE -10%, valabil pana la 31.01.2024, cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare. 
FIRST MINUTE -5%, valabil pana la 31.03.2024, cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare. 
HELLO SALES -3%, valabil pana la 31.05.2024, cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare. 
CLIENT FIDEL -5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia in ultimii 3 ani.
REDUCERE -5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile). Reducerea se aplica doar daca locurile sunt solicitate in mod expres la momentul rezervarii. In cazul in care bancheta este ocupata de ultimii turisti inscrisi, tariful va fi cel standard.
REDUCERE DE GRUP: la 6 pers= 3%, la 8 pers= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
*REDUCERILE se calculeaza din tariful standard pentru loc in camera dubla. 
**REDUCERILE sunt oferite in limita locurilor disponibile, iar agentia poate modifica perioadele de aplicare a ofertelor! 
In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile de calatorie impuse de tara de destinatie, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat conform pragurilor de mai sus. 

SAFE PRICE (Tarif Standard) - 40% avans la inscriere (calculat din tariful standard pentru loc in dubla), iar diferenta de plata cu pana la 14 zile inainte de plecare.
In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile de calatorie impuse de tara de destinatie, in caz de retragere/renuntare, se aplica pragurile de penalizare conform contractului, respectiv:
a) 25 €/persoana - taxa de serviciu, dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (cu pana la 60 de zile inainte de plecare/intrare)
b) 25 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 59-30 zile inainte de plecare/intrare.
c) 50 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.
d) 100 % din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 15-0 zile inainte de plecare/intrare.
In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie de catre agentia organizatoare, turistul va beneficia de rambursarea integrala a avansului achitat, doar cu achitarea taxei de serviciu in cuantum de 25 €/persoana (care va fi scazuta din avansul achitat). Insa, in situatia in care turistul solicita reprogramarea calatoriei la o data ulterioara, nu se percepe taxa de serviciu.

Grup minim 40 persoane. In cazul nerealizarii grupului minim se va anula circuitul, cu posibilitatea inscrierii pe un program similar.
In cazul unui grup mai mic de 40 pers., se va achita un supliment de neintrunire grup minim, dupa cum urmeaza: pentru un grup intre 25-29 persoane = 200 lei/pers; iar pentru un grup intre 30-39 persoane = 100 lei/pers. Turistii vor fi informati despre suplimentul de neintrunire grup maxim cu 1 zi inaintea plecarii. In caz de renuntare a achitarii suplimentului, prin urmare, a renuntarii la rezervare, se va percepe penalizare 100% din costul pachetului. 
Agentia organizatoare isi rezerva dreptul de a anula programul daca nu se vor inscrie minim 25 persoane, iar turistii vor fi instiintati nu mai tarziu de 7 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului. 
- Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane. In cazul neintrunirii grupului minim, excursia optionala va fi anulata sau recalculata in functie de numarul de participanti.
- Tarifele mentionate in programul detaliat pentru vizitele optionale sunt informative si pot suporta modificari, in functie de partenerii locali/economia tarii, numarul de participanti sau alte detalii neprevazute.
- Inscrierea la anumite excursii optionale, in timpul circuitului, se face in functie de marimea grupului si al locurilor disponibile in autocar.
- Tarifele excursiilor optionale mentionate in programul detaliat include transportul cu autocarul si ghidul insotitor din partea agentiei. 
- Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare. Agentia organizatoare nu isi asuma disponibilitatea biletelor de intrare la obiectivele turistice mentionate in programul detaliat.
- Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectiv de a inversa zilele de vizitare, respectand vizitarea obiectivelor din program.
- In functie de anumite aspecte neprevazute de la fata locului, cum ar fi: conditiile meteo, trafic, accidente pe traseu, drumuri inchise, obiective inchise/in renovare, anumite obiective turistice din programul detaliat nu vor putea fi vizitate conform programului. 
- Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali, unde exista posibilitatea. Serviciul de ghid local se achita local.
- Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din tarif de loc in camera dubla (cunoscut si ca tarif Safe Price).

Conditii generale transport 

- Transportul se realizeaza cu autocare clasificate pentru curse internationale.
- Repartizarea locurilor in autocar se efectueaza in functie de data inscrierii si de statiunea de destinatie (in cazul in care turistii nu au  achizitionat locuri cu tarif preferential). Repartizarea locurilor in autocar la returul in tara poate fi diferita fata de cea de la plecare (datorita absentei turistilor care nu se intorc in tara, sau datorita prezentei unur turisti care se intorc dupa un sejur de 14 nopti), insa se va efectua in functie de data inscrierii.
- Calatorii sunt obligati sa se prezinte la locul de preluare cu 15-30 de minute inainte de ora de plecare.
- Pasagerul are obligatia de a verifica datele inscrise pe voucherul de calatorie sau pe informarea de plecare; semnalarea neconcordantelor trebuie facuta in maximum 1 ora de la transmiterea documentului de calatorie. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.
- Renuntarea in totalitate sau in parte la serviciile de calatorie numai a unuia sau a mai multor calatori pentru care a fost efectuata rezervarea nu da dreptul celorlalti participanti sa beneficieze de serviciile la care au renuntat ceilalti (ex.: utilizarea locului in mijlocul de transport), indiferent de natura relatiilor dintre semnatarii rezervarii (familie, prieteni, colegi etc.).
- Calatorul este responsabil pentru bunurile proprii (documente, bijuterii, dispozitive electronice, bani, bagaje etc.) pe tot parcursul calatoriei, Agentia organizatoare fiind exonerata de orice dauna materiala/ financiara rezultata din pierderea, furtul sau confiscarea ori retinerea de catre autoritatile vamale a acestora.
- Agentia nu poate fi considerata responsabila pentru neprezentarea la imbarcare a calatorilor, intarzierea acestora sau nerespectarea indicatiilor privind orarul/locul de imbarcare.
- Toate rezervarile trebuie insotite in mod obligatoriu de numarul de telefon al pasagerilor, disponibil la momentul plecarii, cu roaming activat obligatoriu. In cazul in care rezervarea este efectuata de catre o agentie partenera, aceasta are obligatia de a transmite numarul de telefon al turistilor inscrisi, catre Hello Holidays.
- Documente de calatorie: Pasaport si/sau carte de identitate valabile minim 6 luni de la data iesirii din tara (in functie de destinatiile mentionate in programul detaliat, documentul de calatorie acceptat va fi specificat in informarea de plecare). Pentru detalii oficiale de calatorie, va rugam sa consultati www.mae.ro.

Conditii specifice
TRANSFERURI DE GRUP

- Tarifele sunt de persoana, tur-retur. 
- Transferurile de grup se confirma automat/garantat in momentul inscrierii, indiferent de numarul de participanti, pentru rezervarile efectuate cu mai mult de 14 zile inaintea plecarii. Pentru orice solicitare ulterioara, transferul se confirma doar in limita disponibilitatii. Pentru rezervarile efectuate cu mai putin de 14 zile inaintea plecarii, orice solicitare de transfer se confirma in limita disponibilitatii. Transferurile de grup se pot rezerva doar in regim dus-intors. Transferurile se pot efectua cu autoturism, microbuz, minibus, autocar sau prin operatori de linie;
- Locurile de imbarcare sunt informative; pot fi diferite in functie de partenerul care efectueaza transferul si se reconfirma o data cu informarea de plecare, cu 3 zile sau, prin exceptie, cu maximum 24 de ore inainte de plecare. Traseele pot suferi modificari in functie de nr. participantilor, pot implica mai multe mijloace de transport (3-4 schimbari) si pot exista timpi de asteptare intre imbarcare/debarcare si preluarea/-ile de catre partener/-ii care efectueaza transferul.
- Ora de imbarcare si numarul de telefon ale soferului si/sau de dispecerat se vor comunica cu 3 zile (prin exceptie 24 de ore) inaintea datei plecarii. Calatorul va tine legatura cu transportatorul pentru a se informa privind situatia concreta din ziua plecarii. Pentru transferul de retur, detaliile sunt oferite de personalul de la bordul autocarului in timpul calatoriei de intoarcere. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata - grupul nu poate astepta turistii care intarzie. 
- Pentru orasele marcate cu ‘’ * ‘’, conditia pentru efectuarea transferului este de minim 2 persoane. Daca nu se intrunesc un numar minim de 2 persoane pana la 14 zile inaintea plecarii, turistului i se va restitui contravaloarea transferului sau are optiunea de a plati un supliment in valoare de 80% din pretul transferului pentru a beneficia de acesta.
- Toate rezervarile trebuie insotite in mod obligatoriu de numarul de telefon al pasagerilor, disponibil la momentul plecarii, cu roaming activat obligatoriu. Agentiile partenere au obligatia de a transmite numarul de telefon al turistilor inscrisi, catre Hello Holidays.
- Numarul de contact al turistilor este foarte important pentru ca, mai ales in cazul transferurilor - cand pot aparea diferite modificari, intarzieri s.a., acestia vor fi contactati de catre sofer/dispecerat. Agentia Hello Holidays nu este raspunzatoare de imposibilitatea contactarii pasagerilor din cauza netransmiterii informatiilor obligatorii solicitate sau transmiterea incorecta a acestora si nu va restitui contravaloarea tranferului sau a pachetului de servicii.
 
Conditii specifice
TRANSFERURI PREMIUM

- *Tarifele sunt de persoana, pe sens.
- Transferurile Premium se confirma la cerere, in limita disponibilitatii, cu pana la 7 zile inainite de plecare, se efectueaza cu microbuz/autoturism si se organizeaza pentru min. 2 persoane, max. 7 persoane/masina.
- Preluarea si debarcarea se fac de la si la adresa indicata de catre turisti, fara a exista timpi suplimentari de asteptare (exceptie fac cazurile de forta majora) si implica un singur mijloc de transport.
- Debarcarea la punctul de plecare a grupului din Bucuresti se face cu max. 30-45 minute inainte de ora de intalnire stabilita conform informarii primite de la agentie. 
- La retur timpul de preluare din punctul de debarcare este de max. 30-45 minute.

Conditii generale transport rutier

- In mijloacele de transport sunt strict interzise: fumatul, consumul de bauturi alcoolice, consumul de droguri si substante stupefiante. Ne rezervam dreptul de a debarca pasagerii in stare de ebrietate si pasagerii care afecteaza ordinea si siguranta celorlalti pasageri sau a conducatorilor auto, ori incalca prezentele conditii, fara rambursarea costurilor de transport.
- Pasagerii se obliga sa achite catre societatea de transport contravaloarea oricaror distrugeri aduse mijloacelor de transport.
- Transportul animalelor se supune unui regim special. Turistii apartinatori au obligatia de a solicita aprobarea agentiei.
- Cazul fortuit si forta majora exonereaza societatea de transport de orice raspundere.
- Bagaje admise pentru fiecare pasager ocupant de loc: la cala 1 piesa de bagaj de max. 23 kg/pasager; in autocar se accepta max. 1 rucsac (geanta mica de mana – piesele mai mari vor fi depozitate la cala). In cazul nerespectarii regulilor, personalul de la bord are dreptul de a debarca pasagerii.


IMBARCARI GRATUITE DIN TARA LA DUS
(Transferul de RETUR se achita extra)

 

Orasul

Locul de intalnire

BUCURESTI

ACADEMIA MILITARA

PITESTI

PETROM Pitesti Est (Podul Viilor)

RM. VALCEA

ROMPETROL Calea Bucuresti nr. 274

SIBIU

Benzinaria MOL - Calea Surii Mari


TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul

Locul de imbarcare

Tarif/pers/tur-retur

Tarif Premium/ pers/sens

ROMAN

Hotel Roman

325 lei

1100 lei

PIATRA NEAMT

Lidl 1 Mai

325 lei

1150 lei

BACAU

Parcarea Stadionului Municipal

300 lei

950 lei

ADJUD

Restaurant Atlantic

275 lei

750 lei

FOCSANI

Lidl – Fosta Autogara

250 lei

650 lei

RAMNICU SARAT

Restaurant Turist (Profi)

225 lei

500 lei

BUZAU

Patinoar Restaurant Diana

225 lei

400 lei

IASI

Parcare Lidl – vis-a-vis de Iulius Mall

350 lei

1250 lei

VASLUI

Benzinaria OMV (Str.Stefan cel Mare)

325 lei

1050 lei

BARLAD

Statie Renel

325 lei

900 lei

GALATI

Parcare Sala Sporturilor

250 lei

800 lei

BRAILA

Panda (Calarasi) – Bariera)

250 lei

700 lei

SLOBOZIA

Benzinaria Rompetrol (Sos.Bucuresti-Constanta)

300 lei

450 lei

TULCEA

Parcare Complex Pelican

400 lei

900 lei

CONSTANTA

Gara CFR

350 lei

700 lei

MEDGIDIA

Restaurant Balada

350 lei

650 lei

TARGOVISTE

Hotel Valahia

 350 lei

500 lei

TARGU MURES*

Parcare Kaufland – Bd. Gheorghe Doja

500 lei

1100 lei

MEDIAS*

Autogara

500 lei

1050 lei

SIGHISOARA*

Benzinaria Rompetrol

450 lei

950 lei

FAGARAS

Casa de Cultura

350 lei

850 lei

SFANTU GHEORGHE

Benzinaria Rompetrol

350 lei

850 lei

MIERCUREA CIUC*

Benzinaria MOL – Str. Brasovului

450 lei

1000 lei

BRASOV

Benzinaria Mol - Calea Bucuresti

275 lei

600 lei

SINAIA

Gara

250 lei

500 lei

CAMPINA

Benzinaria OMV – Nicolae Balcescu 60

225 lei

400 lei

PLOIESTI

Benzinaria Petrom Metro

200 lei

350 lei

SLATINA

Benzinaria OMV

300 lei

600 lei

CRAIOVA

Benzinaria Petrom Gara

325 lei

750 lei

 

*Conditia pentru efectuarea transferului este de minim 2 persoane. Daca nu se intrunesc un numar minim de 2 persoane pana la 14 zile inaintea plecarii, turistului i se va restitui contravaloarea transferului sau are optiunea de a plati un supliment in valoare de 80% din pretul transferului pentru a beneficia de acesta.

Observatii / Conditii de calatorie:

- Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat. Informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro. 
- Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina, pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite). Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
- Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie nu prezinta urme de deteriorare a elementelor de siguranta si ca sunt valabile.
- Autoritatile de frontiera isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii. Pentru conditii oficiale de calatorie, este responsabilitatea turistului sa consulte platforma www.mae.ro.
- Tarifele mentionate in programul detaliat pentru vizitele optionale sunt informative si pot suporta modificari, in functie de partenerii locali/economia tarii, numarul de participanti sau alte detalii neprevazute.
- Inscrierea la anumite excursii optionale, in timpul circuitului, se face in functie de marimea grupului si al locurilor disponibile in autocar. 
- Tarifele excursiilor optionale mentionate in programul detaliat include transportul cu autocarul si ghidul insotitor din partea agentiei. 
- Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare. Agentia organizatoare nu isi asuma disponibilitatea biletelor de intrare la obiectivele turistice mentionate in programul detaliat.
- Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectiv de a inversa zilele de vizitare, respectand vizitarea obiectivelor din program.
- In functie de anumite aspecte neprevazute de la fata locului, cum ar fi: conditiile meteo, trafic, accidente pe traseu, drumuri inchise, obiective inchise/in renovare, anumite obiective turistice din programul detaliat nu vor putea fi vizitate conform programului. 
- Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali, unde exista posibilitatea. Serviciul de ghid local se achita local.
- Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala.
- Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold- Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza altfel, turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal. 
- Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sa a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente.
- Este interzis fumatul in camerele unitatilor de cazare (cu exceptia camerelor pentru fumatori). In caz contrar, turistul va suporta toate penalizarile impuse de unitatea de cazare.  
- Agentia organizatoare nu garanteaza existenta anumitor facilitati de cazare (minibar, frigider, aer conditionat, ferestre rabatabile, seif), atat timp cat se asigura clasificarea pe stele mentionata in programul detaliat. Hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar /frigider, seif, aer conditionat etc); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
- Nominalizarea hotelurilor se va face in informarea de plecare transmisa cu 2-3 zile inainte de inceputul calatoriei (sau prin exceptie cu maximum 24 h inainte de plecare), in functie de marimea grupului. Mentiunea ”sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului. 
- Atunci cand intalnim in programul detaliat mentiunea ca hotelul se alfa in zona unui anumit oras, hotelul poate fi localizat in interiorul orasului, sau la o distanta de pana la 100 km de orasul mentionat.
- Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.
- In situatia in care turistul are cerinte speciale cum ar fi: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special s.a., acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.
- In ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii.
- Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa.
- Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
- Nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
- Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 - 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
- Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare. 

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

  • Transport cu autocar clasificat pentru curse interne/ internationale;
  • 5 cazari cu mic dejun la hoteluri si pensiuni 3* (ca exceptie 2*);
  • Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu;
  • Vizite conform program.
  • *ATENTIE! Denumirea si locatia hotelurilor se pot modifica pana in momentul plecarii. Detaliile finale vor fi afisate in informarea de plecare!

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

5/5
din 3 recenzii
Adauga recenzie
Ariana Vesca

01.09.2023

Peisaje mirifice,am intrat cu totul in atmosfera tradiționala.Amintiri de neuitat și un sejur de vis.Ne am incarcat pozitiv și ne am recăpătat liniștea de care aveam nevoie.Mulțumim atât șoferului ,domnului Marian ,cât si ghidului,domnul Matei Marian pentru aceasta minunata excursie!????Cu siguranța vom mai reveni.
Elena Ionita

04.06.2021

Este a doua vacanta cu Hello Holidays. Personalul din agentie a fost promt de fiecare data, in special cu raspunsul la telefon si cu informatiile cerute de mine. Circuitul Maramures-Bucovina-Iasi, un sejur de 6 zile, a fost exact ce imi trebuia pentru a ma desprinde de cotidian. Chiar si cazarile, asezate spre periferie, ce-i drept, au avut un farmec aparte. Peisajele pareau desprinse din povesti. Cu alte cuvinte, liniste in epoca zgomotului. Soferul, dl.Mihai Bulea, ghidul, dl.Marian Duca, cat si partenerii de calatorie, din autocar, cu totii au avut o contributie pentru o vacanta de succes. Dar, cum lucrurile frumoase tin putin… ma gandesc deja la o alta evadare… Recomand cu caldura!
Denisa Oprea

09.04.2021

Recenzie adaugata cu succes!

Ai calatorit cu noi? Lasa-ne un review!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
 

Alte circuite din regiune

Excursie Transfagarasan - Transalpina | 2 zile - Microbuz | 2024

Excursie Transfagarasan - Transalpina | 2 zile - Microbuz | 2024

Romania

  • 1
  • 3
  • 1 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 28.06.2024

de la 950 Lei/pers.

Circuit Cluj - Apuseni | 3 zile - Autocar | 2024

Circuit Cluj - Apuseni | 3 zile - Autocar | 2024

Romania

  • 2
  • 3
  • 2 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 28.06.2024

de la 1400 Lei/pers.

Circuit Maramures - Bucovina | 5 zile - Autocar | 2024

Circuit Maramures - Bucovina | 5 zile - Autocar | 2024

Romania

  • 4
  • 3
  • 4 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 22.05.2024

de la 1805 Lei/pers.

Calendar plecari circuite

Aprilie 2024
Mai 2024
Iunie 2024
Iulie 2024
August 2024
Septembrie 2024
Octombrie 2024
Lunile anterioare
Lunile urmatoare
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Nu am calatorit cu d-vs, dar mi-as dori!

Labont Eugenia, 12.02.2024 Citeste mai mult

Numai ce ne-am întors din circuitul Emiratelor Arabe “Povestea celor 7 regate!”O experiența minunată, alături de un grup minunat cum rar găsești și cu 2 ghizi de excepție! Dar țin să mulțumesc din suf...

Mona Ciobanu, 31.01.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn