× Hello Holidays

Circuit Polonia Germania | 8 zile - Autocar | 2021

Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash

Program detaliat

Circuit Polonia-Germania 8 zile Autocar 2021

Itinerar: Donovaly - Cracovia - Auschwitz - Czestochowa - Varsovia - Poznan - Berlin - Potsdam - Dresda - Praga - Bratislava - Budapesta

ZIUA 1  BUCURESTI - SIBIU - ARAD - BUDAPESTA (cca. 815 km)

   La ora 06.00 pornim din Bucuresti de la Academia Militara (Universitatea Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor), spre Sibiu - Budapesta. Optional croaziera pe Dunare la Budapesta (15 € fara masa, 35 € cu masa), pentru a admira principalele obiective ale capitalei Ungariei: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Basilica Sf. Matyas, Palatul Regal, Stanca Gellert. Cazare in zona Budapesta.

ZIUA 2  BUDAPESTA - DONOVALY - CRACOVIA (cca. 375 km)

   Polonia ne asteapta! Pornim la drum dupa micul dejun, traversand Slovacia spre Donovaly (960m alt) cea mai populara statiune montana, situata in Parcul National Tatra Joasa. Aici ne vom opri pentru cateva fotografii, dupa care vom continua spre Cracovia, fosta capitala regala. Vizitam Castelul Wawel, unde vom admira Catedrala - (sec. XI-XIV) care imbina toate stilurile arhitectonice majore si care era odinioara locul ceremoniilor de incoronare a tuturor regilor Poloniei, iar azi “sanctuar national” si Castelul Regal renascentist, care se distinge prin aspectul sau monumental. Continuam cu Strada Kanonicza - cea mai veche din oras, care pastreaza integral aspectul medieval, Muzeul Arhidiecezei - casa in care a studiat Papa Ioan Paul II si Hotelul Copernicus - unul din cele mai scumpe hoteluri din lume, care poarta numele marelui astronom si care a fost “resedinta sa temporara” in anii studentiei. Urmeaza Piata Centrala - cea mai mare piata medievala din Europa, cu Biserica Fecioarei Maria (sec.XIII) avand interesante vitralii de Wyspianski si Hala de Tesaturi (Sukiennice) numita si “piata de chihlimbar” unde vom avea timp liber pentru achizitionarea suvenirurilor locale. Cazare la Cracovia.

ZIUA 3  AUSCHWITZ - CZESTOCHOWA - VARSOVIA (cca. 365 km)

   Mic dejun. Ne indreptam spre Oświęcim si vizitam cel mai mare lagar de concentrare si exterminare construit de nazisti: Auschwitz II - Birkenau, cu “Rampa Mortii” - locul unde se cobora din trenuri si ruinele celui mai mare crematoriu distrus de nemti inainte de retragere. Lasam in urma istoria cu tragismul ei pentru cel mai sfant loc al Poloniei, Częstochowa unde vizitam Manastirea fortificata Jasna Gora. Incheiem ziua in Varsovia, renascuta miraculos dupa cel de al 2-lea Razboi Mondial (care a distrus aprox.85% din oras) si care se mandreste azi cu zona sa istorica, declarata monument UNESCO. Aici admiram: Palatul Regal cu aspectul sau de sec. XVII, Coloana Sigmund a regelui care a facut din Varsovia capitala celui mai mare regat al Europei medievale, Catedrala Sf. Ioan, reconstruita in stilul gotic al sec. XIV, Piata Centrala cu monumentul Sirenei - simbolul orasului, Barbacanul - o structura fortificata care odinioara avea rol de aparare a portii principale de intrare. Dupa timpul liber alocat pentru relaxare pe stradutele pitoresti, mergem la hotel pentru cazare.

ZIUA 4  VARSOVIA - POZNAN - BERLIN (cca. 570 km)

   Mic dejun. Parasim Varsovia si pornim spre Poznan, unde ne vom opri in Orasul Vechi dezvoltat in jurul Pietei Centrale de sec. XIII, care pastreaza importante edificii renascentiste: Vechea Primarie de sec. XIV reconstruita in sec. al XVI-lea, fostele case ale negustorilor frumos colorate si foarte pitoresti, Fantana lui Apollo, Biserica St. Stanislaus construita de iezuiti in sec. XVI-XVII in stil baroc, impresionanta prin dimensiunile sale si prin decorurile bogate. Plecam apoi spre Berlin unde incepem turul panoramic cu autocarul, “trecand in revista” principalele atractii: Alexanderplatz, odinioara nucleul Berlinului, Tunul Tv (360m) - cea mai inalta structura din oras, cu o platforma rotitoare si o cafenea la 207m inaltime, cele mai vechi doua biserici: Biserica Fecioarei - Marienkirche (sec.XIII) si Biserica Nikolaikirche (sec. XIII), apoi Primaria “Rosie” cu o frumoasa arhitectura renascentista.

   Urmeaza Piata Gendarmenmarkt cu fostele Catedrale (Franceza si Germana) si Palatul Concertelor construit in sec. XIX in stil neoclasic, Checkpoint Charlie - vechiul punct de trecere a frontierei in timpul Razboiului Rece, Zidul Berlinului - frontiera inter-germana, care a devenit un simbol al Razboiului Rece si, Potsdamer Paltz care in timpul Razboiului Rece era taiat in doua de Zidul Berlinului. Continuam cu Monumentul Holocaustului, care comemoreaza moartea celor 6 milioane de evrei ucisi de nazisti, Poarta Brandenburg (sec.XVIII) - simbolul orasului Berlin, Reichstag - sediul Parlamentului German, Bd. Unter den Linden, Universitatea Humboldt - cea mai veche si mai prestigioasa universitate din Berlin, Domul - Catedrala Protestanta cea mai mare si mai bogata biserica din Berlin si Insula Muzeelor cu cele 5 muzee ale sale, aflate pe lista monumentelor UNESCO. Cazare la Berlin.

ZIUA 5  POTSDAM - BERLIN

   Micul dejun. Dimineata timp liber pentru vizite individuale si cumparaturi in Berlin; recomandam vizitarea Muzeului Pergamon, muzeu de arta dedicat civilizatiei antice orientale. Optional (15 €) excursie de o jumatate de zi la Potsdam, unde vom vizita Palatul si Gradinile Sanssouci - monument UNESCO, odinioara resedinta de vara si locul “fara griji” a lui Frederic cel Mare, unde primea vizita membrilor Academiei Prusace de Stiinte si a celebrului sau oaspete Voltaire. Revenind la Berlin propunem vizitarea Palatului Charlotenburg, impresionantul edificiu care aminteste de perioada de glorie a monarhiei prusace. In timpul liber recomandam o croaziera pe raul Spree sau cumparaturi in zona comerciala Alexanderplatz. Cazare la Berlin la acelasi hotel.

ZIUA 6  DRESDA, Florenta de pe Elba - KARLOVY VARY - PRAGA (cca. 475 km)

   Mic dejun. Plecare spre Dresda, supranumita Florenta de pe Elba, devastata de bombardamentele din cel de-al 2-lea Razboi Mondial si care a renascut insa din propria cenusa, oferind astazi aceeasi splendoare de odinioara. Admiram intr-un tur pietonal Frauenkirche - cea mai importanta biserica protestanta, Procesiunea Printilor - imaginea murala realizata in portelan in sec. XIX, Palatul Regal ce gazduieste un impresionant tezaur, Opera Semper - unul din cele mai frumoase teatre din sec. XIX si Palatul Zwinger - realizat intr-un extravagant stil baroc, cea mai importanta atractie turistica din Dresda, care contine impresionante colectii de arta, de portelanuri, de arme, etc. Parasim apoi Germania spre Cehia si vizitam Karlovy Vary, cea mai frumoasa statiune balneara din Boemia de Vest si una dintre cele mai populare destinatii turistice, unde intr-o plimbare vom descoperi arhitectura superba a orasului, colonadele (Colonada Parcului, Colonada Pietei, Colonada Morii), izvoarele fierbinti si nu in ultimul rand, faimosul soldat din Primul Razboi Mondial: Soldatul Svejk. Continuam apoi spre Praga pentru cazare.

ZIUA 7  PRAGA - BRATISLAVA - BUDAPESTA (cca. 525 km)

   Mic dejun. Dedicam prima parte a zilei explorarii capitalei Cehiei. Incepem cu Hrad-ul (din sec. IX), cel mai mare castel medieval din lume, care atrage aproape 2 mil. de vizitatori anual. Inima castelului o constituie Catedrala Sf. Vitus, construita in stil gotic in 1344 pe locul altei biserici dedicate tot Sf. Vit in sec. X. Are dimensiuni impresionante 124 x 60 metri si o inaltime de aproape 100 m, fiind cea mai mare si mai importanta biserica din tara. In incinta castelului se mai pot vizita (contra cost) Biserica Sveti Jiri, considerata cea mai veche biserica din Hrad, construita in 920 si care serveste astazi drept Galeria Nationala de Arta, precum si Ulita Aurarilor cu numeroase case din sec. XVI pastrate pana astazi.

   Coborand pe langa Biserica Sf. Nicolae din cartierul Mala Strana, constructie baroca din sec. XVIII, cu decoratiuni opulente mergand pana la Rococo, ajungem la Podul Carol, grandioasa lucrare din sec. XIV. Are peste 600 m lungime, 10 m latime, 16 arce protejate cu piloni pentru spargerea ghetii si 3 turnuri, doua inspre Mala Stana si unul catre Stare Mesto. De la inceputul sec. XVIII, podul a fost decorat cu 30 de statui, majoritatea baroce, de unde si o alta denumire a acestuia, anume “Podul cu Sfinti”. Trecand podul, vizitam Piata Stare Mesto, “strajuita” de cele 2 turnuri de 80 m inaltime ale Bisericii Tyn, avand in centru statuia reformatorului Jan Hus, Primaria si turnul cu Ceasul astronomic din 1410, cel mai vechi din lume. Pornim spre Budapesta, cu o scurta vizita in Bratislava, capitala Slovaciei, fosta capitala regala avand multe de oferit: o atmosfera pitoreasca, “statuile vesele”, Filarmonica, Teatrul National Slovac, vechea Primarie, Palatul Primatului, Biserica Franciscana (sec XIII), Poarta Sf. Mihail si Catedrala Sf. Martin - unde 11 regi maghiari au fost incoronati, dupa infrangerea de la Mohacs. Sosim in zona Budapesta pentru cazare.

ZIUA 8  BUDAPESTA - ARAD - SIBIU - BUCURESTI (cca. 815 km)

   Mic dejun. Intoarcere in Bucuresti la Academia Militara in jurul orei 23.30, in functie de trafic si formalitatile de frontiera.

ZIUA 8  BUDAPESTA - ARAD - SIBIU - BUCURESTI (cca. 815 km)

   Mic dejun. Intoarcere in Bucuresti la Academia Militara in jurul orei 23.30, in functie de trafic si formalitatile de frontiera.

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:
Croaziera pe Dunare fara masa: 15.00 €/pers.
Croaziera pe Dunare cu masa: 35.00 €/pers.
Excursie la Potsdam: 15.00 €/pers.

Tarife orientative intrari obiective turistice

Bine de știut

Programele de Polonia au fost efectuate de 13 ori in anii precedenti. Hoteluri utilizate in 2020: Budapesta - H. Millenium 3* si H. Berlin 3*, Cracovia - System Hotel Krakow 3*, Varsovia - Ibis Warszawa Ostrobramska 2*, Berlin - H. City Green 3*, Praga - H. Olympic Tristar 3*.

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 35 persoane. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane. 

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers., pentru un grup de 30-34 persoane se va achita un supliment de 28 euro/persoana, iar pentru un grup de 25-29 persoane se va achita un supliment de 59 euro/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, cu respectarea vizitarii tuturor obiectivelor din program
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali. 

Reduceri și suplimente

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor: 
1. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
2. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
3. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel.

Îmbarcări & Transferuri

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul

(curse de linie)

Locul de intalnire

(transfer chiar si pt. 1 pers.)

Ora

Tarif/pers.

€/sens

PLOIESTI

Petrom - Metro

 

6 € /sens

CAMPINA

Casa BUCUR - popas Km 92

 

9 €/sens

BRASOV

PETROM - Calea Bucuresti

 

12 €/sens

CONSTANTA

GARA CFR

2.00

12 €/sens

CRAIOVA

PETROM langa Autogara Bacriz

3.30

12 €/sens

BUZAU

McDonald’s Unirea

3.00

10 €/sens

BRAILA

Parcare PENNY Sos. Buzaului

1.30

10 €/sens

GALATI

McDonald’s

1.00

10 €/sens

FOCSANI

Benzinaria LUKOIL Centru

2.00

12 €/sens

Orasul

(Transf. privat)

Locul de intalnire

(transfer pt. minim 2 pers)

Ora

Tarif/pers.

€/sens

BACAU-Bv

Parcare Stadion Municipal

6.00

18 €/sens

P.Neamt-Bc-Bv

Parcare Hotel Central

4.30

8 +18 €/sens

IASI - Bc - Bv

Autogara Codreanu

3.00

10+18 €/sens

Suceava-Bc - Bv

Parcare Hotel Bucovina

3.00

12+18 €/sens

Botosani-Bc-Bv

Rompetrol Cal. Nationala

2.00

12+18 €/sens

CLUJ - Sebes

Centrul comercial SIGMA

9.30

12 €/sens

TURDA - Sebes

Parcare ANAF, Romana 15

10.0

10 €/sens

Tg.MURES-SB

OMV Bd. 1 Dec.1918, nr.256

8.00

15 €/sens

Sighisoara - SB

Hotel Transilvania, N.Filip. 1A

9.00

12 €/sens

MEDIAS - SB

Petrom, Sos. Sibiu, nr.98

9.45

7 €/sens

 

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA

Orasul

Locul de intalnire

Ora

Bucuresti

ACADEMIA MILITARA

06.00

PITESTI

PETROM Pitesti Est (Podul Viilor)

07.00

 Rm. VALCEA

 ROMPETROL Calea Bucuresti nr. 274

08.30

SIBIU

Benzinaria MOL Calea Surii Mari

11.00

SEBES

ROMPETROL iesire Lancram

11.30

DEVA

Mc Donald’s GARA

14.00

 TIMISOARA

 Benzinaria GAZPROM Dumbravita

15.30

ARAD

GAZPROM Calea Timisorii

16.30

Informații

*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat (minim 2 pers.) cu autoturism, microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 - 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de tata plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate. 
 - Asistenta turistica se refera la suport oferit de agentia partenera locala pentru ca turistii sa poata comunica mai eficient cu receptia sau restaurantul hotelului, sau in cazuri nedorite in care trebuie sa fie asistati daca necesita spitalizare, daca pierd documentele de identitate ori alte incidente cu Politia locala, etc.
 - In unele orase, autoritatile locale solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita cash de catre turisti.
 - Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold - Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal. 
 - Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 - 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
 - Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
 - Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.
 - Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat. 
 - Autoritatile de frontiera isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
 - Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism. Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
 - Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 - Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea inscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.
 - Pe unele programe, autocarul va prelua turistii sositi la Budapesta din/spre orasele prin care se tranziteaza Romania.
 - Pentru calatorie este necesara cartea de identitate sau pasaportul (in anumite tari doar pasaportul) valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Harta

Harta Circuit Polonia Germania | 8 zile - Autocar | 2021

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:
Croaziera pe Dunare fara masa: 15.00 €/pers.
Croaziera pe Dunare cu masa: 35.00 €/pers.
Excursie la Potsdam: 15.00 €/pers.

Tarife orientative intrari obiective turistice

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

5/5
din 1 recenzie
Adauga recenzie
Denisa Oprea

09.04.2021

Recenzie adaugata cu succes!

Ai calatorit cu noi? Lasa-ne un review!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
 

Alte circuite din regiune

Circuit Praga | 6 zile - Autocar | 2024

Circuit Praga | 6 zile - Autocar | 2024

Cehia

  • 5
  • 3
  • 5 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 31.05.2024

de la 511 €/pers.

Circuit Polonia - Germania - Cehia | 10 zile - Autocar | 2024

Circuit Polonia - Germania - Cehia | 10 zile - Autocar | 2024

Cehia, Germania, Polonia

  • 9
  • 3
  • 9 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 02.08.2024

de la 842 €/pers.

Circuit Budapesta - Viena | 4 zile - Autocar | 2024

Circuit Budapesta - Viena | 4 zile - Autocar | 2024

Austria, Ungaria

  • 3
  • 3
  • 3 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 21.06.2024

de la 403 €/pers.

Calendar plecari circuite

Aprilie 2024
Mai 2024
Iunie 2024
Iulie 2024
August 2024
Septembrie 2024
Octombrie 2024
Lunile anterioare
Lunile urmatoare
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Nu am calatorit cu d-vs, dar mi-as dori!

Labont Eugenia, 12.02.2024 Citeste mai mult

Numai ce ne-am întors din circuitul Emiratelor Arabe “Povestea celor 7 regate!”O experiența minunată, alături de un grup minunat cum rar găsești și cu 2 ghizi de excepție! Dar țin să mulțumesc din suf...

Mona Ciobanu, 31.01.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn