× Hello Holidays

Circuit Portugalia | 8 zile - Avion | 2020

 • Zbor Bucuresti - Lisabona si Madrid - Bucuresti, bagaj de mȃnã 10 kg inclus;
 • Transport cu autocar climatizat, clasificat pentru curse internationale;
 • 7 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*);
 • Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu;
 • Deplasare pentru vizite la: Lisabona, Mafra, Fatima, Coimbra, Porto, Salamanca, Madrid.  

Program detaliat

Circuit Portugalia | 8 zile - Avion | 2020

Itinerar: Lisabona - Sintra - Cabo da Roca - Cascais - Estoril - Mafra - Obidos - Fatima - Tomar - Nazare - Batalha - Alcobaca Coimbra - Porto - Salamanca - Madrid

ZIUA 1  BUCURESTI - LISABONA

   Intalnire cu reprezentantul agentiei la ora 13.30 in aeroportul Henri Coanda din Otopeni pentru imbarcare la zborul spre Lisabona. Dupa aterizarea in capitala Portugaliei, incepem turul panoramic cu autocarul pornind de la Parcul Natiunilor, simbol al orasului modern aflat in proximitatea Estuarului Tagus. Zona a fost transformata in sec. XX, cu ocazia Expozitie Mondiale Expo 98. Continuam cu Muzeul National al Placilor Ceramice - o bijuterie a orasului, cu o impresionanta colectie provenind de pe teritoriul portughez, spaniol, italian si indian (Goa), Panteonul National, aflat in Biserica Santa Egracia, Piata Comertlui - construita dupa cutremurul din 1755, cu arcadele sale ample, fatadele galben pal si mozaicurile incantatoare; la final admiram Mănăstirea Jeronimos, fără îndoială cel mai prestigios locaş de cult din Lisabona. Regele Manuel I a fost cel care a comandat construirea sa, lucrările fiind încheiate în 1502. În prezent mănăstirea este, alături de Turnul Belem, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. Seara cazare in zona Lisabona.

ZIUA 2  CASCAIS - ESTORIL - SINTRA - CABO DA ROCA (cca. 100 km)

   Mic dejun. Pornim sa descoperim din frumusetea orasului intr-un tur de oras combinat, pietonal si autocar. Ne indreptam spre centrul capitalei portugheze, vizitam Catedrala Se si Biserica Sf Anton apoi continuam cu Manastirea Los Jeronimos, Monumentul Descoperirilor si Turnul Belem. Timp liber pentru vizite individuale (recomandam Oceanarium, unul dintre cele mai mari din lume) sau excursie optionala de jumatate de zi (20 €) la Sintra si Cabo da Roca. Urmand coasta Alanticului, trecem prin vestitele statiuni litorale Cascais si Estoril, pentru a ajunge la resedinta regala de la Sintra - cunoscuta pentru palatele si castelele sale construite incepand cu sec. VIII - Castelo dos Mouros si Palacio de Sintra, continuand pana la arhitectura romantica de secol XIX - Palacio da Pena, datorita carora a fost inclusa in patrimoniul UNESCO. Daca in prezent, Castelul Maurilor si-a pastrat aspectul auster, de fortareata militara, Palatul Sintra a fost extins masiv si decorat in sec. XVI in timpul regelui Manuel I, prezentand un stil gotic - renascentist de tranzitie (Manuelin) si o puternica influenta islamica (stilul Mudejar). In schimb Palatul Pena a fost construit in sec. XIX drept resedinta de vara a familiei regale portugheze, fiind si astazi folosit pentru intalniri de stat de catre Presedinte si alti oficiali ai Portugaliei. Urmeaza Cabo da Roca - cel mai vestic punct al Europei, “locul unde se termina pamantul si incepe marea”, de unde puteti obtine o diploma care sa ateste vizita dumneavoastra aici. Intoarcere in zona Lisabona pentru cazare.

ZIUA 3  LISABONA - MAFRA - OBIDOS - FATIMA - (cca. 215 km)

   Mic dejun. Plecam spre Mafra, unde se afla cel mai mare complex monastic al Portugaliei, comparat cu Escorialul spaniol, dar mult mai grandios. Continuam cu o plimbare pietonala in Obidos - cel mai romantic sat medieval din Portugalia, oferit ca dar de nunta Reginei Isabel de Aragon, de catre sotul sau regele Dinis. Urmand Rua Direita (strada principala) vizitam cele mai importante obiective turistice si degustam specialitatea locului – lichiorul servit in pahare de ciocolata. Seara pornim spre Fatima pentru cazare. 

ZIUA 4  FATIMA - TOMAR (cca. 235 km)

   Mic dejun. Dedicam primele ore vizitei in Fatima - unul din cele mai importante locuri de pelerinaj din lume, devenit celebru dupa ce trei copii cu varste intre 7 si 11 ani aflati cu oile la pascut, au avut o serie de viziuni in 1917. Aici vom vizita Sanctuarul Fecioarei de la Fatima, Bazilica da Nossa Senhora de Rosario, si Capela Aparitiilor. Timp liber in Fatima sau excursie optionala (15 €) la Tomar, cunoscut pentru Castelul si Man. “Convento de Christo” - obiectiv UNESCO, resedinta de odinioara a puternicilor Cavaleri Templieri. Orasul a existat inca din timpul romanilor sub numele de Sellium, iar dupa recastigarea regiunii de la mauri, incepand de la 1159, a fost acordat ca fief Marelui Maestru Gualdim Pais cu scopul de a fi aparat impotriva necredinciosilor. Revenim la Fatima pentru cazare.

ZIUA 5  BATALHA - NAZARE - ALCOBAÇA - FATIMA (cca. 220 km)

   Mic dejun. Timp liber in Fatima sau excursie optionala (25 €) catre perlele UNESCO: Alcobaça si Batalha. Pentru inceput vizitam Man. Batalha (sec. XIV), avand numeroase turnulete, spirale, portaluri, stucaturi s.a., specifice goticului tarziu si comemoreaza o importanta batalie purtata in evul mediu de catre portughezi impotriva spaniolilor. Continuam excursia optionala cu vechiul port pescaresc Nazare, astazi o importanta statiune litorala, aflata pe malurile Atlanticului. Numele asezarii vine de la biblicul Nazaret, portul fiind botezat dupa o statuie a Sfintei Fecioare adusa din Tara Sfanta.

   Al treilea popas din periplul de astazi este reprezentat de Man. Alcobaça (sec. XII), intemeiata de primul rege portughez Alfonso Henriques, ce conserva cele mai vechi constructii gotice si neo-gotice din Portugalia, si Panteonul Regal (sec. XVIII) o adevarata capodopera arhitectonica. Intr-un tur pietonal, insufletiti de povestea de dragoste a lui Pedro si Ines de Castro, vom descoperi farmecul cochetei asezari si vom degusta delicioasele bauturi locale. Seara, intoarcere la acelasi hotel din Fatima pentru cazare.

ZIUA 6  FATIMA - COIMBRA - PORTO (cca. 235 km)

   Mic dejun. Pornim spre Coimbra - fosta capitala a Portugaliei, unde vizitam Universitatea (sec.XIII), una dintre cele mai vechi din Europa, Catedrala (sec. XII) cea mai veche catedrala a Portugaliei si singura care pastreaza intact stilul romanic original, Palatul Sub-Ripas, Piata Republicii, Universitatea, Biblioteca Joanina, Noua Catedrala si cartierul Baixa, unde ne bucura de atmosfera tipic portugheza. Continuam deplasarea spre nordul tarii, pentru vizita orasului Porto, al 2-lea mare oras al tarii, situat in Delta raului Duoro, unde admiram: Ribeira - faimoasa piata din centrul istoric (monument UNESCO), impunatoarea Catedrala (sec. XII), Biserica Sao Francisco, Jardim de Moro si Podul D. Luis (emblema orasului). Optional (25 euro) croaziera si degustari de vinuri. Cazare la Porto.

ZIUA 7  PORTO - SALAMANCA - MADRID (cca. 235 km)

   Mic dejun. Astazi parasim Portugalia, iar primul popas il vom face intr-un superb orase spaniol - Salamanca, unde vizitam una din primele universitati din lume, infiintata in anul 1134 si centrul istoric, inclus in patrimoniul UNESCO. Vom admira Muzeul Orasului, Cladirea Primariei, Catedrala Veche, ridicata incepand cu anul 1140 si Catedrala Noua. Aceasta a fost proiectata de arhitectii Anton de Egas si Alonso Rodrigues, constructia prelungindu-se pe o perioada de peste 200 de ani, intre 1513-1733. Incheiem cu Casa Las Conchas - ridicata la ordinul lui Don Rodrigo Maldonado da Talavera, Cavaler al Ordinului Sf. Iacob, Manastirea San Esteban si Turnul Clavero. Pornim spre Madrid, pentru o vizita panoramica a capitalei Spaniei-Torres si Plaza Colon, Palacio de Justicia, Biblioteca Nacional, Plaza de Cibeles, Puerta del Sol, Plaza Mayor, Plaza Independencia, celebrul Bulevard Gran Via, Plaza de Espana. Cazare in zona Madrid.

ZIUA 8  MADRID - BUCURESTI

   Mic dejun. Se elibereaza camerele, apoi vizitam Palatul Regal, resedinta oficiala a regilor Spaniei, unul dintre cele mai frumoase palate din Europa, dar si unul dintre cele mai mari, cu peste 3400 de incaperi. Langa palat se afla Catedrala Almudena - sfintita in 1993 de Papa Ioan al II lea, cu dimensiuni impresionante, 104 metri lungime si 76 latime, Domul central are un diametru de 20 de metri. In Catedrala s-a oficiat in 2004 cununia religioasa a regelui Felipe al VI-lea cu Letizia Ortiz Rocasolano. Continuam turul pietonal cu Teatrul regal, Manastirea calugarilor desculti, Puerta del Sol si ajungem pe cea mai importanta artera comerciala - Grand Via, unde ne bucuram de timp liber si ne delectam cu o sesiune de cumparaturi. Seara transfer catre aeroport, pentru zborul catre Bucuresti.

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:
Excursie optionala Sintra - Cabo da Roca: 20 €/ persoana;
Excursie optionala Tomar: 15 €/ persoana;
Excursie optionala Alcobaca - Batalha - Nazare: 25 €/ persoana.

Tarife orientative intrari obiective turistice

Bine de știut

Programele de Spania s-au realizat de 8 ori in anii precedenti. Hoteluri utilizate in 2019: Zona Lisabona - H. Vip Berna 3*, Fatima - H. Sainte Isabelle 3*, Porto - H. Star Inn 3*, Madrid - H. Holiday Inn Alcorcon 3*.

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.
Turistii care solicita partaj in camera dubla/tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 35 persoane. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane. 

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 20 euro/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

Transferuri

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul

Locul de intalnire

Tarif/pers.

€/sens

BRAILA

Parcare PENNY Sos. Buzaului

10 €/sens

FOCSANI

Benzinaria LUKOIL Centru

12 €/sens

BRASOV

PETROM - Calea Bucuresti

12 €/sens

CONSTANTA

GARA CFR

12 €/sens

BUZAU

McDonald’s Unirea

8 €/sens

GALATI

McDonald’s

10 €/sens

CRAIOVA

Petrom langa Autogara Bacriz

12 €/sens

Informații

*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat cu microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15 - 30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 – 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de tata plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.

Pentru turistii din Suceava, Piatra Neamt, Iasi, Bacau, care solicita doar in momentul inscrierii (nu se accepta inscrieri ulterioare), oferim 50% REDUCERE pentru doua cazari (la dus si la retur), in Otopeni la o pensiune de 3 stele in apropierea aeroportului (transferul la terminal sau dupa caz la retur de la terminal) se efectueaza de catre hotel.

 - Asistenta turistica se refera la suport oferit de agentia partenera locala pentru ca turistii sa poata comunica mai eficient cu receptia sau restaurantul hotelului, sau in cazuri nedorite in care trebuie sa fie asistati daca necesita spitalizare, daca pierd documentele de identitate ori alte incidente cu Politia locala, etc.
 - Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold - Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal. 
 - Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 - 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
 - Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
 - Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.
 - Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel puţin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat. 
 - Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
 - Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism. Repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
 - Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 - Asezarea în autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea înscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.
 - Preturile sunt valabile pentru un numar limitat de locuri la zbor, dupa epuizarea carora, turisii vor putea sa isi dea acceptul pentru achitarea diferentei de tarif fata de pretul din ziua achitarii pachetului turistic.
 - Programul este cu date fixe de plecare si retur, sincronizate cu programele de autocar, al carui ghid va insotii turistii sositi cu avionul impreuna cu cei sositi cu autocarul
 - Pe unele programe, autocarul va prelua turistii sositi cu avionul si pe cei de la Budapesta din/ spre orasele prin care se tranziteaza Romania. Locurile repartizate ambelor grupuri (grupul sosit cu autocarul si grupul sosit cu avionul) sunt limitate.
 - Pentru călătorie este necesara cartea de identitate sau paşaportul (in anumite tari doar pasaportul) valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.  

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute.

Reduceri și suplimente

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:   
1. FIRST MINUTE - 7% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 50% din pretul excursiei pana la data de 30.11.2019. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie. Dupa data de 01.12.2019 reducerile timpurii continua cu:
2. EARLY BOOKING - 5% REDUCERE pt. achitarea unui avans de 100 de euro/ pers. la inscriere si diferenta pana la 50 % din pretul excursiei pana la 15.02.2020. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie.
3. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
4.REDUCERE DE GRUP: la 8 pers.= 2%, la 12 pers.= 3%, la 15 pers. platitoare, a 16-a GRATUIT
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel.

 • Zbor Bucuresti - Lisabona si Madrid - Bucuresti, bagaj de mȃnã 10 kg inclus;
 • Transport cu autocar climatizat, clasificat pentru curse internationale;
 • 7 cazari cu mic dejun in hotel 3* (ca exceptie 2*);
 • Ghid insotitor din partea agentiei pe traseu;
 • Deplasare pentru vizite la: Lisabona, Mafra, Fatima, Coimbra, Porto, Salamanca, Madrid.  

Harta

Harta Circuit Portugalia | 8 zile - Avion | 2020

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:
Excursie optionala Sintra - Cabo da Roca: 20 €/ persoana;
Excursie optionala Tomar: 15 €/ persoana;
Excursie optionala Alcobaca - Batalha - Nazare: 25 €/ persoana.

Tarife orientative intrari obiective turistice

 
 

Alte circuite din regiune

Circuit Spania - Andaluzia | 8 zile - Avion | 2020

Circuit Spania - Andaluzia | 8 zile - Avion | 2020

Spania

 • 7
 • 3
 • 7 Nopti / Mic dejun / Transport cu avionul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 23.08.2020

de la 555

Circuit Spania - Portugalia - Tara Bascilor | 14 zile - Avion | 2020

Circuit Spania - Portugalia - Tara Bascilor | 14 zile - Avion | 2020

Portugalia, Spania

 • 13
 • 3
 • 13 Nopti / Mic dejun / Transport cu avionul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 14.09.2020

de la 845

Circuit Portugalia - Spania - Tara Bascilor | 9 zile - Avion | 2020

Circuit Portugalia - Spania - Tara Bascilor | 9 zile - Avion | 2020

Portugalia, Spania

 • 8
 • 3
 • 8 Nopti / Room only / Transport cu avionul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 14.09.2020

de la 569

Calendar plecari circuite

August 2020
Septembrie 2020
Octombrie 2020
Noiembrie 2020
Mai 2021
Iunie 2021
Iulie 2021
August 2021
Septembrie 2021
Lunile anterioare
Lunile urmatoare

SPUNE HELLO
VACANTELOR TALE

 • Gama variata de oferte
 • Agentie organizatoare Vacante Grecia si Turcia
 • Peste 80 de circuite proprii in Europa

HELLO HOLIDAYS
EXCLUSIVE

 • Vacante la tarife avantajoase!
 • Unitati de cazare verificate de consultantii nostri
 • Flota proprie de autocare ultra moderne
 • Ghizi cu experienta in turism

CALL CENTER &
SUPORT NON STOP

 • Call Center: 031 131 00 00
 • Consultanta in turism de la profesionisti in domeniu
 • Suport 24/7 pentru turistii aflati in vacanta
Aboneaza-te la newsltterul Hello Holidays

NEWSLETTER

Solicita oferta