Circuit Portugalia - Spania - Țara Bascilor | 9 zile - Avion | 2019

Circuit Portugalia - Spania
 • Circuit Portugalia - Spania
 • Circuit Portugalia - Spania
 • Circuit Portugalia - Spania
 • Circuit Portugalia - Spania
 • Circuit Portugalia - Spania

Program detaliat

Circuit Portugalia - Spania -  Țara Bascilor | 9 zile - Avion | 2019

AVANTAJ CLIENT 23€50% REDUCERE la opționalele de Sintra-Cabo da Roca și Alcobaca-Batalha-Tomar, pentru toate plecările.

Lisabona -Sintra -Cabo da Roca -Fatima -Alcobaca -Batalha -Tomar -Coimbra -Porto -Santiago de Compostella -Leon Burgos -Bilbao -Biaritz -Lourdes -Andorra

ZIUA 1.   BUCURESTI -LISABONA

        Prezentare la ora 04.30 in aeroportul Henri Coanda din Bucuresti pentru imbarcare la zborul spre Lisabona. Transfer din aeroport la Hotelul din Lisabona pentru cazare.
Timp liber in Lisabona pana seara, cand are loc intalnirea cu ghidul si grupul sosit din Romania

ZIUA 2.   LISABONA -SINTRA -CABO DA ROCA

        Mic dejun. Utilizand transportul public, descoperim Lisabona- capitala Portugaliei, cu edificii in stil art-nouveau, piete pavate cu mozaicuri, stradute impanzite de cafenele si magazine si monumente interesante: Manastirea Jeronymus, simbol al epocii de cuceriri geografice ale Portugaliei, cu mormantul lui Vasco da Gama si Turnul Belem (sec. XVI). Ne deplasam apoi spre Piata Comertului, incadrata de frumoase arcade si dominata de statuia ecvestra a regelui Jose I si cartierul Baixa cu reteaua sa de strazi de sec XVIII. Dupa amiza timp liber pentru vizite individuale in Lisabona (recomandam Oceanarium, unul dintre cele mai mari din lume) sau excursie optionala (20 €) la Sintra si Cabo da Roca.
        Incepem vizita in Sintracunoscuta pentru palatele si castelele sale construite incepand cu sec. VIII- Castelo dos Mouros si Palacio de Sintra, continuand pana la arhitectura romantica de secol XIX- Palacio da Pena, datorita carora a fost inclusa in patrimoniul UNESCO. Daca in prezent, Castelul Maurilor si-a pastrat aspectul auster, de fortareata militara, Palatul Sintra a fost extins masiv si decorat in sec. XVI in timpul regelui Manuel I, prezentand un stil goticrenascentist de tranzitie (Manuelin) si o puternica influenta islamica (stilul Mudejar). In schimb Palatul Pena a fost construit in sec. XIX drept resedinta de vara a familiei regale portugheze, fiind si astazi folosit pentru intalniri de stat de catre Presedinte si alti oficiali ai Portugaliei. Urmeaza Cabo da Roca- cel mai vestic punct al Europei, “locul unde se termina pamantul si incepe marea”, de unde puteti obtine o diploma care sa ateste vizita dumneavoastra aici.
Intoarcere la Lisabona pentru cazare.

ZIUA 3.   LISABONA -FATIMA -BATALHA -ALCOBAÇA -TOMAR -COIMBRA (cca. 215 + 150 km)

        Mic dejun. Plecare spre Fatima - unul din cele mai importante locuri de pelerinaj din lume, devenit celebru dupa ce trei copii cu varste intre 7 si 11 ani aflati cu oile la pascut, au avut o serie de viziuni in 1917. Aici vom vizita Sanctuarul Fecioarei de la Fatima, Bazilica da Nossa Senhora de Rosario, si Capela Aparitiilor. Timp liber in Fatima sau excursie optionala (25 €) la cele trei perle din patrimoniul UNESCO: Alcobaça - Batalha- Tomar. Pentru inceput vizitam Manastirea Alcobaça (sec. XII), intemeiata de primul rege portughez Alfonso Henriques, ce conserva cele mai vechi constructii gotice si neo-gotice din Portugalia, si Panteonul Regal (sec. XVIII) o adevarata capodopera arhitectonica. Urmeaza Manastirea Batalha (sec. XIV), cu numeroase turnulete, spirale, portaluri, stucaturi s.a., specifice goticului tarziu.
        Continuam cu cel mai important obiectiv al zilei - Tomar, cunoscut pentru Castelul si Manastirea “Convento de Christo”- resedinta de odinioara a puternicilor Cavaleri Templieri. Orasul a existat inca din timpul romanilor sub numele de Sellium, iar dupa recastigarea regiunii de la mauri, incepand de la 1159, a fost acordat ca fief Marelui Maestru Gualdim Pais cu scopul de a fi aparat impotriva necredinciosilor. Revenim la Fatima pentru a prelua turistii care nu au optat pentru excursia optionala.
Ne indreptam apoi spre Coimbra pentru cazare. 

ZIUA 4.   COIMBRA - PORTO - SANTIAGO DE COMPOSTELA (cca. 335 km)

        Mic dejun. Dedicam primele ore orasului Coimbra - fosta capitala a Portugaliei, unde vizitam Universitatea (sec.XIII), una dintre cele mai vechi din Europa, Catedrala (sec. XII) cea mai veche catedrala a Portugaliei si singura care pastreaza intact stilul romanic original si cartierul Baixa unde ne bucura de atmosfera tipic portugheza. Urmeaza Porto, al 2-lea mare oras al tarii, situat in Delta raului Duoro, unde admiram: Ribeira- faimoasa piata din centrul istoric (monument UNESCO), impunatoarea Catedrala (sec. XII), Biserica Sao Francisco si Podul D. Luis (emblema orasului).
Revenind apoi in Spania, ne indreptam spre Santiago de Compostella pentru cazare.

ZIUA 5.   SANTIAGO DE COMPOSTELA -LEON -BURGOS (cca. 505 Km)

        Mic dejun. Alocam primele ore “orasului pelerinilor”, Santiago de Compostella, al 3-lea mare centru spiritual al crestinismului (dupa Vatican si Ierusalim), unde vizitam impresionanta Catedrala (sec.XI)- monument UNESCO, ce adaposteste mormantul Sf. Ap. Iacob. Strabatand centrul istoric pe stradutele pietruite admiram Palatul Episcopal si Universitatea. Plecam spre Leon unde vizitam centrul istoric: Plaza Mayor (sec. XVII) cu farmecul sau aparte, Plaza Real, Catedrala (sec. XIII), inspirata de cea din Reims, avand ca unicitate turnurile alaturate naosului prin contraforturi, Casa Botines opera a lui Gaudi.
Seara sosire si cazare la Burgos.

ZIUA 6.   BURGOS -BILBAO- BIARITZ- LOURDES (cca. 435 km)

        Mic dejun. Vizitam in Burgos renumita Catedrala gotica, cu numeroase opere de arta, construita timp de 3 secole si locul de inmormantare al eroului national El Cid. Continuam spre Bilbao, in Tara Bascilor si admiram din autocar inedita arhitectura a Muzeului Guggenheim - adevarata opera de arta moderna. Facem apoi o plimbare pe eleganta esplanada Paseo del Arenal catre Plaza Nueva. Ne deplasam apoi catre partea franceza a Tarii Bascilor si vizitam Biaritz, cea mai mare si exclusivista statiune de pe coasta franceza a Atlanticului, ce se mandreste cu plaje nisipoase si cu eleganta cladire in stil art-deco a Cazinoului, construit in 1901 pe Plaja Mare. Incheiem ziua la Lourdes, unul din cele 3 locuri (impreuna cu Fatima si Medugorje) ale miraculoasei aparitii a Fecioarei, unde admiram: Esplanada Rozariului, statuia incoronata a Maicii Domnului si Catedrala Rozariului un ansamblu architectonic impresionant.
Cazare la Lourdes. 

ZIUA 7.   LOURDES- ANDORRA -COSTA BRAVA (cca. 455 km)

        Mic dejun. Traversam Muntii Pirinei, care care formeaza granita naturala dintre Spania si Franta. Tot pe granita dintre cele doua mari state se afla si Principatul Andorra, unul dintre cele mai mici state ale lumii, paradis tax free pentru iubitorii de shopping, unde vom face un popas pentru cumparaturi.
Continuam traseul spre Costa Brava pentru cazare.

ZIUA 8.   BARCELONA

        Mic dejun. Timp liber pentru plaja si relaxare pe Costa Brava sau excursie (utilizand transportul in comun -contra cost) pentru a vizita Barcelona, “orasul bucuriei” unde vom descoperi remarcabila mostenire lasata de Antoni Gaudi (patrimoniu UNESCO): Sagrada Familia catedrala gotica “imbracata” intr-un complex de coloane elicoidale, bolti si pereti laterali ce coplesesc mintea si intrec orice imaginatie, Parcul Güell- loc unic, cu forme curioase si combinatii de culori indraznete iesite parca dintr-un basm.
        Continuam spre: Casa Batllo, Casa Mila, Piata Catalunya, Piata Spania cu Palatul National, Parc Montjuic cu Gradina Botanica ce ofera o frumoasa privliste asupra portului. Barri Gotic, cum este denumit centrul vechi al orasului Barcelona, este un labirint de stradute inguste pline de istorie, ce converg in piatete, iar majoritatea cladirilor dateaza din timpuri medievale. Exista ruine ale zidului de aparare si ale Templului lui Augustus -centrul Forumului Roman inca de pe vremea cand acestia stapaneau Barcelona. Admiram Catedrala Gotica La Seu, a carei piatra de temelie a fost pusa inca din sec. XIII dar a fost finalizata abia la inceputul sec. XX. Biserica are 93 m lungime si 40 m latime, iar turnurile cu ceas depasesc inaltimea de 50 m.
Intoarcere pentru cazare in zona Costa Brava.

ZIUA 9.   COSTA BRAVA - BUCURESTI

        Mic dejun. Eliberam camera, depunem bagajele la receptie in language room si avem mai bine de jumatate de zi la dispozitie pt. a ne bucura de relaxare pe malul Mediteranei. La ora 15.00, imbarcare in microbuz (sau midi autocar) de transfer catre aeroport, pt. zborul spre Romania.

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA
Orasul - Locul de intalnire  |  Tarif /pers. €/sens

PLOIESTI - Petrom-Metro |  6 €/sens
CAMPINA - Casa BUCUR-popas Km |  9 €/sens
BRASOV - Mc Donald’s Cal. Bucuresti |  12 €/sens
Constanta - Gara |  12 €/sens
CRAIOVA - Autogara Nord |  12 €/sens
BUZAU - Mc Donald’s Unirea |  10 €/sens
BRAILA - Parcare HOTEL TRAIAN|  10 €/sens
GALATI - Mc Donald’s |  10 €/sens
FOCSANI - Benzinaria LUKOIL Centru |  12 €/sens

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:
1. EARLY BOOKING - 5% REDUCERE pentru achitarea unui avans de 50% pentru inscrieri intre 16.01.2019 - 15.03.2019. Restul se achita cu pana la 30 zile inainte de data plecarii.
2. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere ale acesteia.
3. REDUCERE DE GRUP: la 8 pers.= 2%, la 12 pers.= 3%, la 15 pers. platitoare, a 16-a GRATUIT.
4. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile).
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel

Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold - Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.
Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!
Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei. 
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei;
In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 35 euro/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali;
Excursiile optionale se organizeaza cu un grup minim de 25 pers.

Harta

 

Calendar plecari circuite

Noiembrie 2019
Decembrie 2019
Iunie 2020
Iulie 2020
August 2020
Septembrie 2020
Lunile anterioare
Lunile urmatoare

SPUNE HELLO
VACANTELOR TALE

 • Gama variata de oferte
 • Agentie organizatoare Vacante Grecia si Turcia
 • Peste 80 de circuite proprii in Europa

HELLO HOLIDAYS
EXCLUSIVE

 • Vacante la tarife avantajoase!
 • Unitati de cazare verificate de consultantii nostri
 • Flota proprie de autocare ultra moderne
 • Ghizi cu experienta in turism

CALL CENTER &
SUPORT NON STOP

 • Call Center: 031 131 00 00
 • Consultanta in turism de la profesionisti in domeniu
 • Suport 24/7 pentru turistii aflati in vacanta
Aboneaza-te la newsltterul Hello Holidays

NEWSLETTER

Solicita oferta