× Hello Holidays

Clever Holidays | Circuit Puglia - Napoli | 9 zile - Avion | 2021

Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash

Program detaliat

GRATUIT 8 CINE cu apa si vin incluse la achitarea din tara a celor 7 excursii optionale***

Clever Holidays | Circuit Puglia - Napoli | 9 zile - Avion | 2021

Bari - Polignano a Mare - Alberobello - Matera - Martina Franca - Lecce - Otranto - Ostuni - Taranto - Vezuviu - Pompei - Napoli - Caserta - Sorrento - Coasta Amalfitana - Insula Capri 

 

ZIUA 1  BUCURESTI - BARI - POLIGNANO A MARE - zona BRINDISI

Intalnire cu reprezentantul agentiei la 05.00 in aeroportul Otopeni pentru zborul spre Bari. Cea mai vizitata destinatie turistica din Bari, Bazilica San Nicola, a fost construita in sec. XII in stil romanic, pentru a venera moastele Sf. Nicolae. Strabatand stradutele inguste care formeaza un adevarat labirint de un pitoresc aparte din Bari Vecchia, ajungem la Catedrala San Sabino tot din sec. XII, care prezinta numeroase influnte normande. In apropiere de tarm, Castelul construit initial de bizantini, a fost reconstruit in stil normand in sec. XIII si transformat in palat in sec. XVI. A fost utilizat drept inchisoare, iar astazi gazduieste un muzeu si expozitii de arta temporare. In drum spre hotelul din zona Brindisi, timp liber la spectaculoasa plaja Cala Porto din Polignano a Mare, in apropierea careia se afla podul roman inca functional Dalai Monachile si Grotta Palazzese, restaurant exclusivist construit intr-o pestera chiar pe malul marii.

ZIUA 1-3  EXCURSII OPTIONALE

- ALBEROBELLO (29 €): Istoria locuintelor din calcar cu acoperisuri conice denumite „trulli”, este legată de un edict din sec. XV, care a supus fiecare nouă așezare la a fi impozitata. În 1481, contii proprietari ai teritoriului Alberobello, au impus rezidenților să-și construiască locuințele fără a utiliza mortar, care sa fie incadrate drept clădiri precare și ușor demolabile. Devenite o adevarata emblema a regiunii Puglia, orasul a fost inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO, iar noi il vom admira intr-un tur pietonal prin carierul Rione Monti, pornind dinspre Largo Martellotta catre Chiesa a Trullo, cea mai mare biserica din oras construita in acelasi stil pitoresc. 
 
- MATERA si MARTINA FRANCA (65 €): Casele sapate in stanca de la Matera dateaza din preistorie, probabil din paleolitic, fiind prima asezare umana din Peninsula Italica, si au conferit orasului nu doar includerea in Patrimoniul UNESCO, ci si statutul de Capitala culturala Europeana in 2019. Până în anii 1950, cand guvernul italian a folosit chiar forta in unele situatii la mutarea majoritatii locuitorilor din Sassi di Matera in locuinte sociale din partea moderna a orasului, Sassi a fost o sursă de rușine pentru Italia, un loc al sărăciei, epidemiilor de malarie și rate enorme de mortalitate infantilă, unde oamenii locuiau în peșteri fără electricitate, apă curentă sau canalizare. Din anii 90, s-a promovat regenerarea Sassi ca o atracție turistică pitorească cu ajutorul guvernului italian si a UNESCO. Martina a fost fondat în sec. X de refugiații invaziei arabe din Taranto si a început să înflorească dupa 1310, când Filip de Anjou i-a acordat scutiri de taxe și alte privilegii, ceea ce a atras familii nobile și oameni de afaceri. Orașul a devenit atât de bogat încât s-au construit un castel, ziduri defensive cu 24 de bastioane solide si cel putin 20 de palate elegante și peste 15 biserici. Intrand prin Poarta Sf. Stefan spre P-ta Roma, admiram fastosul Palat Ducal, apoi stradutele inguste, pietele aerisite si clădirile grațioase în stil renascentist,  baroc și rococo, cu balcoane cochete, pana in Piata Plebiscito. Aici ne va incanta o adevarata bijuterie, Bazilica San Martino (monument UNESCO), cladita incepand cu 1747 in stil rococo, pe locul vechii biserici romanice din sec. XIV, grav avariata de un cutremur.
 
- LECCE si OTRANTO (59 €): Statuia Sf. Oronzo, sfantul protector din Lecce, se inalta in piata omonima, pe o coloana antica ce marca sfarsitul drumului roman Via Appia in Brindisi. Coloana a fost daruita locuitorilor din Lecce în sec. XVII, de catre vecinii lor din Brindisi, convinsi ca Sf. Oronzo le-a salvat orașul de ciumă. Dupa cel de-al doilea razboi mondial, arheologii au descoperit in apropiere un amfiteatru roman din sec. II i.Hr., care putea primi cca 25000 de spectatori. Trecem pe langa Castelul lui Carol al V-lea, împărat al Sf. Imperiu Roman și rege al Spaniei, care l-a construit in sec. XVI pe locul unei vechi cetăți normande si ne indreptam catre Convento dei Celestini si Biserica Sfintei Cruci. Aceasta are una dintre cele mai fine și mai complicate fațade baroce din Italia, cu un nivel de detaliu uimitor, ceea ce explica cei peste 200 de ani până când Bazilica a fost deschisă definitiv pentru închinare în 1695. Incheiem cu Domul din Lecce construit în 1144, dar care a fost transformat in stil baroc in sec. XVII și i s-a adăugat o clopotniță de 70 m înălțime.
Otranto, prin oferta sa mixta de istorie, arhitectură, peisaje salbatice, restaurante pe malul mării și plaja cu nisip alb, este unul dintre cele mai interesante și pitorești orașe din Puglia. În 1480, Mehmet Cuceritorul a trimis o flotă de 150 de nave cu 18.000 de soldati pentru a invada Roma. Cu toata rezistenta eroica, otomanii au distrus orasul si au ucis toți bărbații de peste 15 ani, iar femeile și copiii au fost vânduti ca sclavi. Cca. 800 de cetățeni, cunoscuți drept „Martirii din Otranto”, au fost decapitați după ce au refuzat convertirea la Islam si au fost canonizați de Papa Francisc in 2013. Panicat, Papa, a cerut o cruciadă condusă de regii Ferdinand de Napoli și Matthias Corvinus. Otomanii au controlat orașul timp de 13 luni, insa Mehmet al II-lea a murit inainte de a cuceri restul Italiei, iar succesorul sau Bayezid al II-lea, a abandonat orașul. În 1537, celebrul corsar turc amiralul otoman Barbarossa au recucerit Otranto, dar turcii au fost din nou respinși. Admiram Castello Aragonese impunător, cu ziduri groase și turnuri robuste construite după eliberarea de sub otomani si Catedrala romanică ce datează din 1088 și se mândrește cu mozaicuri de podea din secolul al XII-lea.
 
- OSTUNI (19 €): Ostuni este una din „bijuteriile” Pugliei, cu o multime de clădiri văruite in alb, amplasate strategic pe un deal înconjurat de ziduri defensive puternice, la doar 8 km de Marea Adriatică. Orașul medieval a fost construit fără un plan ,astfel ca rețeaua de străzi este un labirint de alei, scări și arcade, creând iluzia că întregul oraș este ridicat dintr-o singură bucata. Clădirile au fost construite una peste alta, iar arcadele susțin casele pe care le leagă, compensând lipsa unor fundații puternice. Piazza della Liberta este cea mai mare piață din Ostuni oferid unele repere magnifice: Palazzo San Francesco, fostă mănăstire ce găzduiește acum Primăria, alături de Biserica San Francesco si coloana din Sant’Oronzo. Catedrala cu fațada sa elegantă este un amestec fascinant de elemente bizantine, romanice și gotice tarzii, situatie rară în Puglia, unde majoritatea bisericilor sunt romane austere sau baroce abundent ornamentate. Piazzetta Cattedrale găzduiește încă două clădiri, Palatul Episcopal și Palatul Seminarului, conectate între ele prin superbul Arco di Scoppa.

ZIUA 4  TARANTO - CASTELLAMMARE DI STABIA

Mic dejun. timp liber la dispozitie, sau excursie optionala spre Ostuni. La pranz pornim spre cazarea din zona Castellammare di Stabia, cu oprire pentru vizita in Taranto. Principala atractie este Castelul Aragon, construit de Ferdinand de Aragon în sec. XV, care a înlocuit o cetate bizantină pre-existentă din sec. IX. În 1707 castelul a devenit închisoare, înainte de a trece în cele din urmă la Marina italiană.
In apropiere s-au pastrat doua coloane dorice ale templului lui Poseidon, construit de greci in sec. VI i.Hr. Inaintam prin labirintul de stradute medievale spre Cattedrala di San Cataldo, datand din sec. XI, si admiram fațada barocă, cupola cu o influență bizantină clară si minunata podea cu mozaic, în timp ce capela din San Cataldo, care găzduiește moaștele sfântului patron al orașului, Cataldo, este împodobită cu o serie superbă de fresce. Cina si cazare in zona Castellammare di Stabia.

ZIUA 5-8  EXCURSII OPTIONALE

- CROAZIERA SPRE INSULA CAPRI (75 €): Ne imbarcam contra-cost pentru Insula Capri (Vaporetto dus- intors + funicular din port in Piata Umberto I). De aici vom parcurge intr-o placuta plimbare traseul spre Certosa di San Giacomo si spre Giardini di Augusto. Pentru turistii care au mai vizitat Capri, recomandam vizita individuala la Villa San Michele din Ana Capri, sau telescaunul spre Monte Solaro, unde veti fi rasplatiti de o priveliste de vis catre stancile Faraglioni.
 
- VULCANUL VEZUVIU si POMPEI (55 €): incepem ascensiunea cu microbuzul pana la parcarea de la casa de bilete, dincolo de care traseul continua doar pietonal inca 20 - 30 de minute, pana pe marginea craterului. Peisajul este coplesitor, atat prin intreaga panorama asupra golfului Napoli, cat mai ales prin abruptul de aproape 250 m al craterului. La poalele muntelui, vom vizita nu mai putin celebrul oras antic Pompei exceptional conservat, a carui istorie a fost curmata brusc (in anul 79 d.Hr.) de eruptiile Vezuviului.
 
- NAPOLI si PALATUL CASERTA (59 €): In Napoli- “orasul contrastelor”, parcurgem un tur in centrul istoric: Castel Nuovo- fosta resedinta regala, Teatrul San Carlo, Piata Plebiscitului, delimitata de Biserica St. Francisc de Paola- “Panteonul din Napoli” si Palatul Regal- fosta resedinta cu apartamentele regale si salile consiliului perfect conservate si decorate cu mobilier si opere de arta de mare valoare. Dupa amiaza admiram Fosta Resedinta regala de la Caserta, monument UNESCO, cel mai mare palat ridicat in Europa in sec. XVIII. Construit pentru a rivaliza cu Palatul Versailles si cu Palatul Regal din Madrid, castelul de la Caserta este cea mai mare resedinta regala din lume, cu dimensiuni impresionante: 250 m lungime, 190 m latime, 200 de Sali si o suprafata construita de 47 hectare. 
 
- SORRENTO si Croaziera pe COASTA AMALFITANA (cca 45 € + cca 30 € croaziera Pozitano - Amalfi tur-retur): Sorrento, renumita stațiune din Italia, de peste 2000 de ani o destinație de vară faimoasa, în special in epoca romana, când împărații Agrippa, Tiberius și Augustus au avut aici splendidele lor vile. Centrul vieții orașului este Piazza Tasso, iar Corso Italia este plin de cafenele, magazine si restaurante, si puteti gusta un Limoncello, digestiv din coajă de lămâie produs în zona. Trecem pe partea sudica a peninsulei Sorrento spre Coasta Amalfitana, cu o prima vizita in Positano, fost port în epoca medievală, care a prosperat în secolele XVI și XVII. Totusi in sec. XIX, mai mult de jumătate din populație a emigrat, in special în America, Positano redevenind un sat de pescari relativ sărac pana în anii 1950, cand a început să atragă un număr mare de turiști. Plaja Marina Grande se află la baza peretelui stâncos și este cea mai populară din oraș. Urmeaza Amalfi, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, amplasat la gura unei ravene adânci, la poalele Muntelui Cerreto (1.315 metri). A fost capitala republicii maritime Ducatul Amalfi, o importantă putere comercială în Mediterană între 839 și cca 1200, orasul fiind renumit si pentru înfloritoarele sale școli de drept și matematică. Catedrala datează din sec. XI, interiorul său este împodobit în stilul barocului târziu, iar fațada este în stil bizantin și este împodobită cu diferite picturi ale sfinților

ZIUA 9  NAPOLI - BUCURESTI

Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Dupa amiaza, imbarcare in microbuzul de transfer catre aeroport, pentru zborul spre Romania.

Reduceri și suplimente

BONUS: Turistii care achita din tara cele 7 excursii optionale*** (exceptie croaziere), GRATUIT 8 CINE cu apa si vin incluse
 
REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:  
1. FIRST MINUTE -  10% REDUCERE, valabil pana la 31.03.2021, cu achitarea unui avans de 10% la inscriere, diferenta pana la 30% cu pana la 31.03.2021 si rest de plata cu pana la 60 zile inainte de plecare. 
2. CLIENT FIDEL -  5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
3. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;
 
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. 
In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
 
Grup minim 15 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 10 de persoane. 
 
In cazul unui grup mai mic de 15 pers. (10-14 persoane) se va achita un supliment de 30 euro/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali

Îmbarcări & Transferuri

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul

Locul de intalnire

Tarif/pers.

€/sens

 

Orasul

Locul de intalnire

Tarif/pers.

€/sens

PLOIESTI

Petrom -  Metro

8 € /sens

 

BUZAU

Mc Donald’s Unirea

10 €/sens

CAMPINA

Casa BUCUR- popas Km 92

10 €/sens

 

BRAILA

     Parcare Hotel Traian

10 €/sens

BRASOV

  PETROM Calea Bucuresti

14 €/sens

 

GALATI

Mc Donald’s

10 €/sens

Constanta

 Kaufland Bd.I.C.Bratianu

14 €/sens

 

FOCSANI

Benzinaria LUKOIL Centru

12 €/sens

CRAIOVA

  Autogara Nord

14 €/sens

 

 

 

 

*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat cu microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15- 30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 – 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de data plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.

- Asistenta turistica se refera la suport oferit de agentia partenera locala pentru ca turistii sa poata comunica mai eficient cu receptia sau restaurantul hotelului, sau in cazuri nedorite in care trebuie sa fie asistati daca necesita spitalizare, daca pierd documentele de identitate ori alte incidente cu Politia locala, etc.

- Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold- Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.

- Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 -  12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.

- Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

- Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.

- Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel puţin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.

- Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei  plecarii.

- Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism. Repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.

- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va  informeze cu exactitate asupra lor.

- Preturile sunt valabile pentru un numar limitat de locuri la zbor, dupa epuizarea carora, turisii vor putea sa isi dea acceptul pentru achitarea  diferentei de tarif fata de pretul din ziua achitarii pachetului turistic.

- Programul este cu date fixe de plecare si retur, sincronizate cu programele de autocar, al carui ghid va insotii turistii sositi cu avionul impreuna cu cei sositi cu autocarul

- Pe unele programe, autocarul va prelua turistii sositi cu avionul si pe cei de la Budapesta din/ spre orasele prin care se tranziteaza Romania. Locurile repartizate ambelor grupuri (grupul sosit cu autocarul si grupul sosit cu avionul) sunt limitate.

- Pt. călătorie este necesara cartea de identitate sau paşaportul (in anumite tari doar pasaportul) valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.  

 

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

 

Recenzii

5/5
din 1 recenzie
Adauga recenzie
Denisa Oprea

09.04.2021

Recenzie adaugata cu succes!

adauga-o-recenzie-title

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
 

Alte circuite din regiune

Circuit Elvetia - Bavaria | 9 zile - Autocar | 2021

Circuit Elvetia - Bavaria | 9 zile - Autocar | 2021

Elvetia, Germania

 • 8
 • 3
 • 8 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 02.07.2021

de la 451 €/pers.

Circuit Elvetia - Coasta de Azur | 11 zile - Autocar | 2021

Circuit Elvetia - Coasta de Azur | 11 zile - Autocar | 2021

Elvetia, Italia

 • 10
 • 3
 • 10 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 11.07.2021

de la 505 €/pers.

Circuit Roma - Insula Capri | 5 zile - Avion | 2021

Circuit Roma - Insula Capri | 5 zile - Avion | 2021

Italia

 • 4
 • 4
 • 4 Nopti / Mic dejun / Transport cu avionul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 24.05.2021

de la 194 €/pers.

Calendar plecari circuite

Mai 2021
Iunie 2021
Iulie 2021
August 2021
Septembrie 2021
Octombrie 2021
Lunile anterioare
Lunile urmatoare
Aboneaza-te la newsltterul Hello Holidays

ABONEAZA-TE si fii la curent cu cele mai mariREDUCERI!

Solicita oferta