× Hello Holidays

Circuit Rusia - Moscova - Sankt Petersburg | 15 zile - Autocar | 2021

Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash

Program detaliat

Circuit Rusia - Moscova - Sankt Petersburg | 15 zile - Autocar | 2021

Itinerar: Chisinau - Kiev - Kaluga - Moscova - Vladimir - Suzdal - Novgorod - Sankt Petersburg - Peterhof - Pavlosk - Tarskoe Selo - Minsk - Castelele Nezvish si Mir - Lvov -Cernauti

ZIUA 1  BUCURESTI - CHISINAU (cca. 455 km)

   Plecare din Bucuresti la 6.00 din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor), spre Republica Moldovei. Dupa amiaza ajungem la Chisinau si descoperim intr-un tur panoramic cele mai importante obiective turistice - Arcul de Triumf, inaugurat in 1840, Primaria, Parlamentul, Teatrul National Mihai Eminescu, Man. Sf Mucenic Teodor Tiron si Gradina Publica, unde descoperim monumentul lui Stefan cel Mare, inaugurat la 10 ani de la Marea Unire din 1918, statuia lui Puskin si impresionanta Alee a Clasicilor Literaturii romane, cu cele 28 de busturi ale celor mai importanti scriitori. Seara, cazare la Chisinau. Optional degustare de vinuri.

ZIUA 2  CHISINAU - KIEV (cca. 470 km)

   Mic dejun. Parasim capitala Moldovei si ne indreptam spre Kiev -supranumit “Mama tuturor oraselor slave”. Ajungem seara si ne bucuram de un tur panoramic al impresionantei capitale aflate pe malurile Niprului, strabatand orasul vechi, partea moderna si cartierul Podil, Piata Independentei - Maydan Nezalezhnosti, cunoscuta pentru revolutia portocalie. Seara, cazare la Kiev.

ZIUA 3  KIEV

   Dupa micul dejun ne indreptam spre cel mai important loc de pelerinaj, complexul gigant de manastiri, supranumit “Vaticanul Ucrainei” si conservat de UNESCO -Pecherska Lavra, infiintata ca manastire rupestra in 1051. Turnul Clopotnitei, inalt de aproape 100 metri, alaturi de Catedrala Adormirii construita in sec. XI, ambele avand impresionante cupolele aurite, au fost deplin restaurate impreuna cu celelalte cladiri si biserici ale Lavrei abia dupa obtinerea independentei Ucrainei in 1995. Lasand in urma zidurile manastirii, in apropiere ajungem la un monument sovietic de 62 de metri, numit Patria Mama, inaugurat in 1981 ca parte a Muzeului National de Istorie al Ucrainei. La pranz continuam explorarea cu Bis. Sf. Mihail, fondata in sec. XII in stil Bizantin, dar reconstruita in sec. XVIII in stilul Barocului Ucrainean, fapt ce a dus la demolarea sa de sovietici in anii ’30 si Catedrala Sf. Sofia ridicata in 1011, monument UNESCO. Incepand cu sec. XII, aceasta a fost de mai multe ori pradata si devastata, ajungand o ruina in sec. XVI cand Polonia incerca sa impuna trecerea la catolicism. In 1633 Mitropolitul orthodox moldoveam Petru Movila a inceput ample lucrari de restaurare tot in stil Baroc Ucrainian, dar pastrand intacta splendoarea interioarelor bizantine. Urmeaza Poarta de Aur, Opera si Catedrala Sf. Vladimir in stil neobizantin de sec. XIX. Cazare la Kiev.

ZIUA 4  KIEV - KALUGA (cca. 690 km)

   Mic dejun. Astazi trecem frontiera in Rusia si ne indreptam spre unul dintre cele mai importante centre ale cosmonauticii, locul in care a fost transferat pe un post de profesor, in anul 1892, genialul savant K. E. Tiolkovski, specialist in rachete si pionier al astronauticii. In cinstea lui in 1967, la Kaluga a fost inaugurat Muzeul de Stat al Istoriei Cosmonauticii. Turul cu autocarul ne dezvaluie unele din atractiile locale Biserica Sf. Treime, Teatrul, Podul de Piatra, Biserica Sf. Cosma si Damian. Seara, cazare la Kaluga.

ZIUA 5  KALUGA - MOSCOVA (cca. 155 km)

   Mic dejun. Dimineata devreme pornim spre Moscova si insotiti de ghidul local admiram principalele obiective ale capitalei ruse -Catedrala Hristos Mantuitorul, Parlamentul si Teatrul Bolshoi. Apoi ne oprim in vestita Piata Rosie, obiectiv UNESCO, pt. a vizita Catedrala Sf. Vasile, unul din cele mai fotografiate si colorate simboluri al orasului. Optional (45 euro cu intrari incluse) vizitam Kremlinul, iar seara descoperim elegantele statii ale metroului, o retea impresionanta cu 138 de statii si lungime de 256 km. Seara, cazare la hotel de 4* in Moscova.

ZIUA 6  MOSCOVA - VLADIMIR - SUZDAL ( cca. 435 km)

   Mic dejun. Dimineata vizitam celebrele Galerii de arta Tretyakov, cu peste 100.000 de exponate. Timp liber in Moscova sau optional excursie cu ghid catre Inelul de Aur (45 euro cu intrari incluse), format din orase stravechi, adevarate “muzee in aer liber”. Incepem traseul cu o fosta capitala a Rusiei medieval - Vladimir, locul in care se regasesc mai multe capodopere ale arhitecturii rusesti vechi, din patrimoniul UNESCO -Portile de Aur, Catedrala Adormirii Maicii Domnului, cu cea mai venerata icoana a Rusiei “Maica Domnului din Vladimir” si Catedrala Sf Dimitrie. Al doilea popas este reprezentat de Suzdal, cetate datand din anul 1024, care in prezent pe o suprafata de numai 9 km2 adaposteste 300 de biserici medievale, unele dintre ele aflate pe lista UNESCO. Seara revenim la Moscova, pentru cazare la acelasi hotel de 4*.

ZIUA 7  MOSCOVA - NOVGOROD (cca. 575 km)

   Mic dejun. Aflat pe traseul dintre Moscova si Sankt Petersburg, Novgorodul, prima capitala a Rusiei, infiintat in anul 859, nu este concurat la capitolul monumente de nici un alt oras rusesc sau ucrainean. Incepem turul nostru cu o vizita la Catedrala Sf. Sofia construita in anul 1045,ne inchinam la icoana Maicii Domnului, considerata facatoare de minuni, facem o plimbare prin Kremlin -zona centrala a orasului si imortalizam Monumentul Mileniului, construit in anul 1842 pentru a aniversa primul mileniu de istorie a Rusiei. Seara cazare la Novgorod, in hotel de 4*.

ZIUA 8  NOVGOROD - SANKT PETERSBURG (cca. 175 Km)

   Mic dejun. Incepem vizita orasului Sankt Petersburg cu un tur panoramic, admiram vestitul bulevard Nevsky Prospect, Piata Palatului de Iarna, Amiralitatea, Neva cu podurile sale monumentale, Fortareata Petru si Pavel, Piata Senatului, Catedrala Fecioarei din Kazan. Seara, optional croaziera pe raul Neva (25 euro), o plimbare pe canale pentru a imortaliza momentul unic al deschiderii podurilor, orasul fiind conectat de 350 de poduri, 13 dintre ele mobile. Cazare la hotel de 4* in Sankt Petersburg.

ZIUA 9  SANKT PETERSBURG - PETERHOF (cca. 100 km)

   Mic dejun. Timp liber in Sankt Petersburg sau excursie optionala de cca. 4 ore, catre Peterhof (35 euro cu intrarea in gradini inclusa), resedinta imperiala de vara, construita de Petru cel Mare pe malul Golfului Finic, dupa modelul oferit de Palatul Versailles. Constructia inceputa in anul 1714, a fost inaugurata oficial in anul 1725, dar lucrarile au continuat si in anii urmatori pentru finalizarea intregului complex, care se intinde pe o suprafata de peste sase sute de hectare. A doua parte a zilei odedicam vizitei optionale a Muzeul Ermitaj (30 euro cu intrari incluse). Intemeiat de imparateasa Ecaterina a II a in anul 1764, cunoscutul muzeu de arta reprezinta una din principalele atractii ale orasului, anual ii trec pragul peste 3 milioane de vizitatori. Seara cazare la acelasi hotel de 4* din Sankt Petersburg.

ZIUA 10  SANKT PETERSBURG - TARSKOE SELO (cca. 50 km)

   Mic dejun. Timp liber in Sankt Petersburg sau excursie optionala in orasul Puskin (45 euro cu intrari incluse), denumit in perioada sovietica dupa celebrul poet Al. Puskin, initial numele localitatii fiind Tarskoe Selo (Satul Tarilor). Vizitam Palatul ridicat de arhitectul Bartolomeo Rastrelii pentru imparateasa Ecaterina a II-a, pe care aceasta l-a daruit fiului sau Pavel I. Imbogatit si extins timp de doua secole prin contributia unor arhitecti renumiti, ansamblul unic de palate, pavilioane, statui de marmura, parcuri si lacuri a fost restaurat si deschis publicului in 2003, incluzand si o replica a renumitului Salon de Chihlimbar disparut in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Seara, cazare la Sankt Petersburg.

ZIUA 11  SANKT PETERSBURG - MINSK (cca. 790 km)

   Mic dejun. Astazi ne indreptam spre Belarus, o tara cu un trecut zbuciumat, teritoriile sale fiind disputate de Marele Ducat al Lituaniei, Uniunea Polono Lituanieana si puternicul Imperiu Rus. Sosim seara in capitala Minsk si inainte de a ajunge la hotel, ne delectam cu un tur panoramic de oras cu autocarul: Muzeul Marelui Razboi patriotic, cel mai vechi si dintre cele mai mari astfel de muzee din lume, cu o fatada din 11 raxe imense de INOX si o coloana de 45 de metri, incarcate de o profunda simbolistica, Teatrul de Opera si Balet, Palatul Republicii, Primaria, Palatul Prezindential, Sediul KGB, piata Independentei cu Biserica Sf. Simon si Elena si cladirea fostului Soviet Suprem, avand fireste la loc de cinste statuia lui Lenin. Seara, cazare la Minsk.

ZIUA 12  MINSK - Castelul NESVIZH - Castelul MIR (cca. 245 km)

   Mic dejun. Timp liber in capitala Republicii Belarus, sau optional excursie de jumatate de zi (35 euro) spre doua castele impresionante, incluse in patrimuniul UNESCO -Castelele Mir si Nesvizh. Constructia castelului Mir a inceput in stil gotic in 1520, completata jumatate de secol mai tarziu cu un Palat cu 3 etaje si 40 de camere in stil renascentist. In afara zidurilor s-a realizat un lac, parte a unor frumoase gradini in stil Italian, insa din pacate in timpul razboaielor napoleoniene proprietatea a fost devastata. A fost refacuta abia spre sfarsitul sec. XIX cu influente baroce, iar din 1992 in castel s-a amenajat o filiala a Muzeului National de Arta, dupa anul 2000 urmand ample lucrari de renovare.

   Dupa o scurta deplasare, incepem vizita Castelului Niasviz, cel mai frumos palat din Belarus, a carui constructie a inceput in 1584 pe o structura preexistenta a unei fortificatii medievale. Fiind de mai multe ori reconstruit, prezinta un mixt de stiluri incredibil de armonios imbinate: Renastere, Baroc, Rococo, Clasicism, Neogotic, Modernism. In 1706 suedezii devasteaza castelul, iar in 1772, ocupatia ruseasca a facut ca operele de arta din Palatul Nesvizh sa fie insusite de diversi nobili rusi, totul fiind abandonat ajungand in mare degradare. Abia la sfarsitul sec. XIX s-a reusit renovarea castelului, fiind amenajat si un parc in stil englezesc, unul din cele mai mari din Europa. Transformarea complexului in sanatoriu in perioada ocupatiei sovietice a facut necesare serioase restaurari incheiate in 2012. Dupa amiaza ne intoarcem la Minsk si ne bucuram de timp liber sau vizita la Biserica Rosie, in Orasul de Sus si la Catedrala Sf. Duh. Seara, cazare acelasi hotel din Minsk.

ZIUA 13  MINSK - LVOV (cca. 610 km)

   Mic dejun. Traversam frontiera in Ucraina spre Lvov, orasul aflat pe ruta ce lega Marea Neagra de Marea Baltica, cunoscut pentru stransele legaturi culturale si comerciale cu Tarile Romane. Incepem turul pietonal din fata Teatrului de Opera si ne indreptam spre inima targului de odinioara Piata Rynok, locul debordand de istorie, legende si cladiri splendide. Descoperim impreuna Biserica Armeneasca, Palatul Potocki, Capela lui Boim, vizitam Biserica Iezuita, Catedrala Dominicana si Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului, cunoscuta si ca Biserica Valaha, fiind finantata in trecut de Alexandru Lapusneanu. Seara, cazare in Lvov.

ZIUA 14  LVOV - CERNAUTI (cca. 275 km)

   Mic dejun. Pornim spre Cernauti, unde admiram “Complexul Mitropolitilor”, Patrimoniul UNESCO, (azi sediul Universitatii si Bilbiotecii Krayova - prima biblioteca din Bucovina), proiectat in sec. XIX care cuprinde diferite elemente romanice, bizantine, gotice, bucovinene si absolut curios: Steaua lui David pe cupola. Urmeaza monumentul lui Eminescu, vandalizat de cca. 20 ori, Teatrul Dramatic, Piata Centrala construita din ordinul imparatului Iosif II, unde cea mai veche cladire este Hotelul Vulturul Negru (sec. XVIII), iar printre cele mai frumoase: Banca Nationala, Muzeul de Arte Frumoase (in stil art-nouveau) si Primaria (in stilul renasterii). Vizitam Catedrala Sf. Nicolae (cea mai mare biserica ortodoxa din Cernauti, ce seamana izbitor cu Bis. Man. Curtea de Arges), apoi ne bucuram de timp liber pe strada Kobylyanska, principala artera pietonala din oras, strajuita de cladiri bogat ornamentate, numeroase magazine si cafenele. Cazare la Cernauti in hotel de 4*.

ZIUA 15  CERNAUTI - SUCEAVA - BUCURESTI (cca. 520 km)

   Dupa micul dejun plecam spre Bucuresti, cu un popas si vizita la Cetatea de Scaun a Sucevei. Sosire in jurul orei 23.30, in functie de trafic si durata formalitatilor de frontiera. 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:
Vizita Kremlin + Metrou (cu intrari incluse): 45 €/ persoana;
Excursie optionala Inelul de Aur (cu intrari incluse): 45 €/ persoana;
Croaziera pe raul Neva: 25 €/ persoana;
Excursie optionala Peterhof (cu intrarea in gradini inclusa): 35 €/ persoana;
Vizita Muzeul Ermitaj (cu intrari incluse): 30 €/ persoana;
Excursie optionala Puskin (cu intrari incluse): 45 €/ persoana;
Excursie optionala Castelele Mir si Nesvizh: 35 €/ persoana;
Bacsisuri ghizi locali: 25 €/ persoana;
Taxe procesare dosare viza: Rusia 70 €/pers., Belarus 15 €/pers.: 85 €/ persoana.

Tarife orientative intrari obiective turistice

Reduceri și suplimente

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:   
1. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
2. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
3. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)

Bine de știut

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.
Turistii care solicita partaj in camera dubla/tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 35 pers., turistii plecati din tara cu autocarul, impreuna cu cei sositi cu avionul. 
Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane (turistii sositi cu avionul, impreuna cu cei plecati din tara cu autocarul).

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 35 euro/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

Îmbarcări & Transferuri

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA    

Orasul

Locul de intalnire

Ora

Bucuresti

ACADEMIA MILITARA

06.00

FOCSANI

Benzinaria LUKOIL Centru

09.00

BUZAU

McDonald’s Unirea

07.30

 

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul

(curse de linie)

Locul de intalnire

(transfer chiar si pt. 1 pers.)

Ora

Tarif/pers.

€/sens

CAMPINA

Casa BUCUR- popas Km 92

4.00

9 €/sens

BRASOV

PETROM - Calea Bucuresti

1.00

12 €/sens

BRAILA

Parcare PENNY Sos. Buzaului

 

10 €/sens

CRAIOVA

PETROM langa Autogara Bacriz

3.30

12 €/sens

PLOIESTI

Petrom - Metro

7.00

6 € /sens

CONSTANTA

GARA CFR

2.00

12 €/sens

GALATI

McDonald’s

 

10 €/sens

Informații

*Transferurile din tara se organizeaza cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat cu microbuz, sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15- 30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 – 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de data plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate. 
- Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold - Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal. 
- Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 - 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
- Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
- Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.
- Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel puţin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat. 
- Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei  plecarii.
- Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism. Repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va  informeze cu exactitate asupra lor.
- Asezarea în autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea înscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.
- Pentru calatorie este necesar pasaportul valabil 6 luni.

Harta

Harta Circuit Rusia - Moscova - Sankt Petersburg | 15 zile - Autocar | 2021

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:
Vizita Kremlin + Metrou (cu intrari incluse): 45 €/ persoana;
Excursie optionala Inelul de Aur (cu intrari incluse): 45 €/ persoana;
Croaziera pe raul Neva: 25 €/ persoana;
Excursie optionala Peterhof (cu intrarea in gradini inclusa): 35 €/ persoana;
Vizita Muzeul Ermitaj (cu intrari incluse): 30 €/ persoana;
Excursie optionala Puskin (cu intrari incluse): 45 €/ persoana;
Excursie optionala Castelele Mir si Nesvizh: 35 €/ persoana;
Bacsisuri ghizi locali: 25 €/ persoana;
Taxe procesare dosare viza: Rusia 70 €/pers., Belarus 15 €/pers.: 85 €/ persoana.

Tarife orientative intrari obiective turistice

Recenzii

5/5
din 1 recenzie
Adauga recenzie
Denisa Oprea

09.04.2021

Recenzie adaugata cu succes!

adauga-o-recenzie-title

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
 

Alte circuite din regiune

Circuit Rusia - Ringul de Aur | 8 zile - Avion | 2021

Circuit Rusia - Ringul de Aur | 8 zile - Avion | 2021

Rusia

  • 7
  • 3
  • 7 Nopti / Mic dejun / Transport cu avionul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 18.08.2021

de la 889 €/pers.

Calendar plecari circuite

August 2021
Septembrie 2021
Octombrie 2021
Lunile anterioare
Lunile urmatoare
Aboneaza-te la newsltterul Hello Holidays

ABONEAZA-TE si fii la curent cu cele mai mariREDUCERI!

Solicita oferta