× Hello Holidays

Circuit Rusia - Moscova - Sankt Petersburg | 15 zile - Autocar | 2022

Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash

Program detaliat

Circuit Rusia - Moscova - Sankt Petersburg | 15 zile - Autocar | 2022

Itinerar: Chisinau - Kiev - Kaluga - Moscova - Vladimir - Suzdal - Novgorod - Sankt Petersburg - Peterhof - Pavlosk - Tarskoe Selo - Minsk - Castelele Nezvish si Mir - Lvov - Cernauti
 

Ziua 1. BUCURESTI  CHISINAU (cca. 455 km)

Plecare din Bucuresti la 6.00 din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I   acces dinspre Metrou Eroilor), spre Republica Moldovei. Dupa amiaza ajungem la Chisinau si descoperim intrun tur panoramic cele mai importante obiective turistice  Arcul de Triumf, inaugurat in 1840, Primaria, Parlamentul, Teatrul National Mihai Eminescu, Man. Sf Mucenic Teodor Tiron si Gradina Publica, unde descoperim monumentul lui Stefan cel Mare, inaugurat la 10 ani de la Marea Unire din 1918, statuia lui Puskin si impresionanta Alee a Clasicilor Literaturii romane, cu cele 28 de busturi ale celor mai importanti scriitori. Seara, cazare la Chisinau, la hotel 3*. Optional degustare de vinuri.

Ziua 2. CHISINAU  KIEV (cca. 470 km)

Mic dejun. Parasim capitala Moldovei si ne indreptam spre Kiev  supranumit “Mama tuturor oraselor slave”. Ajungem seara si ne bucuram de un tur panoramic al impresionantei capitale aflate pe malurile Niprului, strabatand orasul vechi, partea moderna si cartierul Podil, Piata Independentei  Maydan Nezalezhnosti, cunoscuta pentru revolutia portocalie. Seara, cazare la Kiev hotel de 3*.

Ziua 3. KIEV

Dupa micul dejun ne indreptam spre cel mai important loc de pelerinaj, complexul gigant de manastiri, supranumit “Vaticanul Ucrainei” si conservat de UNESCO  Pecherska Lavra, infiintata ca manastire rupestra in 1051. Turnul Clopotnitei, inalt de aproape 100 metri, alaturi de Catedrala Adormirii construita in sec. XI, ambele avand impresionante cupolele aurite, au fost deplin restaurate impreuna cu celelalte cladiri si biserici ale Lavrei abia dupa obtinerea independentei Ucrainei in 1995. Lasand in urma zidurile manastirii, in apropiere ajungem la un monument sovietic de 62 de metri, numit Patria Mama, inaugurat in 1981 ca parte a Muzeului National de Istorie al Ucrainei. La pranz continuam explorarea cu Bis. Sf. Mihail, fondata in sec. XII in stil Bizantin, dar reconstruita in sec. XVIII in stilul Barocului Ucrainean, fapt ce a dus la demolarea sa de sovietici in anii ’30 si Catedrala Sf. Sofia ridicata in 1011, monument UNESCO. Incepand cu sec. XII, aceasta a fost de mai multe ori pradata si devastata, ajungand o ruina in sec. XVI cand Polonia incerca sa impuna trecerea la catolicism. In 1633 Mitropolitul ortodox moldoveam Petru Movila a inceput ample lucrari de restaurare tot in stil Baroc Ucrainian, dar pastrand intacta splendoarea interioarelor bizantine. Urmeaza Poarta de Aur, Opera si Catedrala Sf. Vladimir in stil neobizantin de sec. XIX. Cazare la Kiev, hotel 3*.

Ziua 4. KIEV  KALUGA (cca. 690 km)

Mic dejun. Astazi trecem frontiera in Rusia si ne indreptam spre unul dintre cele mai importante centre ale cosmonauticii, locul in care a fost transferat pe un post de profesor, in anul 1892, genialul savant K. E. Tiolkovski, specialist in rachete si pionier al astronauticii. In cinstea lui in 1967, la Kaluga a fost inaugurat Muzeul de Stat al Istoriei Cosmonauticii. Turul cu autocarul ne dezvaluie unele din atractiile locale Biserica Sf. Treime, Teatrul, Podul de Piatra, Biserica Sf. Cosma si Damian. Seara, cazare la Kaluga hotel 3*.

Ziua 5. KALUGA  MOSCOVA (cca. 155 km)

Mic dejun. Dimineata devreme pornim spre Moscova si insotiti de ghidul local admiram principalele obiective ale capitalei ruse  Catedrala Hristos Mantuitorul, Parlamentul si Teatrul Bolshoi. Apoi ne oprim in vestita Piata Rosie, obiectiv UNESCO, pentru a vizita Catedrala Sf. Vasile, unul din cele mai fotografiate si colorate simboluri al orasului. Optional (45 cu intrari incluse) vizitam Kremlinul, iar seara descoperim elegantele statii ale metroului, o retea impresionanta cu 138 de statii si lungime de 256 km. Seara, cazare la hotel de 4* in Moscova.

Ziua 6. MOSCOVA  VLADIMIR  SUZDAL ( cca. 435 km)

Mic dejun. Dimineata vizitam celebrele Galerii de arta Tretyakov, cu peste 100.000 de exponate. Timp liber in Moscova sau optional excursie cu ghid catre Inelul de Aur (45 cu intrari incluse), format din orase stravechi, adevarate “muzee in aer liber”. Incepem traseul cu o fosta capitala a Rusiei medieval   Vladimir, locul in care se regasesc mai multe capodopere ale arhitecturii rusesti vechi, din patrimoniul UNESCO  Portile de Aur, Catedrala Adormirii Maicii Domnului, cu cea mai venerata icoana a Rusiei “Maica Domnului din Vladimir” si Catedrala Sf Dimitrie. Al doilea popas este reprezentat de Suzdal, cetate datand din anul 1024, care in prezent pe o suprafata de numai 9 kmp adaposteste 300 de biserici medievale, unele dintre ele aflate pe lista UNESCO. Seara revenim la Moscova, pentru cazare la acelasi hotel de 4*.

Ziua 7. MOSCOVA  NOVGOROD (cca. 575 km)

Mic dejun. Aflat pe traseul dintre Moscova si Sankt Petersburg, Novgorodul, prima capitala a Rusiei, infiintat in anul 859, nu este concurat la capitolul monumente de nici un alt oras rusesc sau ucrainean. Incepem turul nostru cu o vizita la Catedrala Sf. Sofia construita in anul 1045, ne inchinam la icoana Maicii Domnului, considerata facatoare de minuni, facem o plimbare prin Kremlin   zona centrala a orasului si imortalizam Monumentul Mileniului, construit in anul 1842 pentru a aniversa primul mileniu de istorie a Rusiei. Seara cazare la Novgorod, in hotel de 3*.

Ziua 8. NOVGOROD  SANKT PETERSBURG (cca. 175 Km)

Mic dejun. Incepem vizita orasului Sankt Petersburg cu un tur panoramic, admiram vestitul bulevard Nevsky Prospect, Piata Palatului de Iarna, Amiralitatea, Neva cu podurile sale monumentale, Fortareata Petru si Pavel, Piata Senatului, Catedrala Fecioarei din Kazan. Seara, optional croaziera pe raul Neva (25 ), o plimbare pe canale pentru a imortaliza momentul unic al deschiderii podurilor, orasul fiind conectat de 350 de poduri, 13 dintre ele mobile. Cazare la hotel de 3* in Sankt Petersburg.

Ziua 9. SANKT PETERSBURG  PETERHOF (cca. 100 km)

Mic dejun. Timp liber in Sankt Petersburg sau excursie optionala de cca. 4 ore, catre Peterhof (35 cu intrarea in gradini inclusa), resedinta imperiala de vara, construita de Petru cel Mare pe malul Golfului Finic, dupa modelul oferit de Palatul Versailles. Constructia inceputa in anul 1714, a fost inaugurata oficial in anul 1725, dar lucrarile au continuat si in anii urmatori pentru finalizarea intregului complex, care se intinde pe o suprafata de peste sase sute de hectare. A doua parte a zilei odedicam vizitei optionale a Muzeul Ermitaj (30 € cu intrari incluse). Intemeiat de imparateasa Ecaterina a II a in anul 1764, cunoscutul muzeu de arta reprezinta una din principalele atractii ale orasului, anual ii trec pragul peste 3 milioane de vizitatori. Seara cazare la acelasi hotel de 3* din Sankt Petersburg.

Ziua 10. SANKT PETERSBURG  TARSKOE SELO (cca. 50 km)

Mic dejun. Timp liber in Sankt Petersburg sau excursie optionala in orasul Puskin (45 cu intrari incluse), denumit in perioada sovietica dupa celebrul poet Al. Puskin, initial numele localitatii fiind Tarskoe Selo (Satul Tarilor). Vizitam Palatul ridicat de arhitectul Bartolomeo Rastrelii pentru imparateasa Ecaterina a IIa, pe care aceasta la daruit fiului sau Pavel I. Imbogatit si extins timp de doua secole prin contributia unor arhitecti renumiti, ansamblul unic de palate, pavilioane, statui de marmura, parcuri si lacuri a fost restaurat si deschis publicului in 2003, incluzand si o replica a renumitului Salon de Chihlimbar disparut in timpul celui deal doilea razboi mondial. Seara, cazare la Sankt Petersburg.

Ziua 11. SANKT PETERSBURG  MINSK (cca. 790 km)

Mic dejun. Astazi ne indreptam spre Belarus, o tara cu un trecut zbuciumat, teritoriile sale fiind disputate de Marele Ducat al Lituaniei, Uniunea Polono   Lituanieana si puternicul Imperiu Rus. Sosim seara in capitala Minsk si inainte de a ajunge la hotel, ne delectam cu un tur panoramic de oras cu autocarul: Muzeul Marelui Razboi patriotic, cel mai vechi si dintre cele mai mari astfel de muzee din lume, cu o fatada din 11 raxe imense de INOX si o coloana de 45 de metri, incarcate de o profunda simbolistica, Teatrul de Opera si Balet, Palatul Republicii, Primaria, Palatul Prezindential, Sediul KGB, piata Independentei cu Biserica Sf. Simon si Elena si cladirea fostului Soviet Suprem, avand fireste la loc de cinste statuia lui Lenin. Seara, cazare la Minsk, la hotel de 3*.

Ziua 12. MINSK  Castelul NESVIZH  Castelul MIR (cca. 245 km)

Mic dejun. Timp liber in capitala Republicii Belarus, sau optional excursie de jumatate de zi (35 ) spre doua castele impresionante, incluse in patrimuniul UNESCO   Castelele Mir si Nesvizh. Constructia castelului Mir a inceput in stil gotic in 1520, completata jumatate de secol mai tarziu cu un Palat cu 3 etaje si 40 de camere in stil renascentist. In afara zidurilor sa realizat un lac, parte a unor frumoase gradini in stil Italian, insa din pacate in timpul razboaielor napoleoniene proprietatea a fost devastata. A fost refacuta abia spre sfarsitul sec. XIX cu influente baroce, iar din 1992 in castel sa amenajat o filiala a Muzeului National de Arta, dupa anul 2000 urmand ample lucrari de renovare. Dupa o scurta deplasare, incepem vizita Castelului Niasviz, cel mai frumos palat din Belarus, a carui constructie a inceput in 1584 pe o structura preexistenta a unei fortificatii medievale. Fiind de mai multe ori reconstruit, prezinta un mixt de stiluri incredibil de armonios imbinate: Renastere, Baroc, Rococo, Clasicism, Neogotic, Modernism. In 1706 suedezii devasteaza castelul, iar in 1772, ocupatia ruseasca a facut ca operele de arta din Palatul Nesvizh sa fie insusite de diversi nobili rusi, totul fiind abandonat ajungand in mare degradare. Abia la sfarsitul sec. XIX sa reusit renovarea castelului, fiind amenajat si un parc in stil englezesc, unul din cele mai mari din Europa. Transformarea complexului in sanatoriu in perioada ocupatiei sovietice a facut necesare serioase restaurari incheiate in 2012. Dupa amiaza ne intoarcem la Minsk si ne bucuram de timp liber sau vizita la Biserica Rosie, in Orasul de Sus si la Catedrala Sf. Duh. Seara, cazare acelasi hotel din Minsk, la hotel de 3*.

Ziua 13. MINSK  LVOV (cca. 610 km)

Mic dejun. Traversam frontiera in Ucraina spre Lvov, orasul aflat pe ruta ce lega Marea Neagra de Marea Baltica, cunoscut pentru stransele legaturi culturale si comerciale cu Tarile Romane. Incepem turul pietonal din fata Teatrului de Opera si ne indreptam spre inima targului de odinioara Piata Rynok, locul debordand de istorie, legende si cladiri splendide. Descoperim impreuna Biserica Armeneasca, Palatul Potocki, Capela lui Boim, vizitam Biserica Iezuita, Catedrala Dominicana si Biserica ortodoxa Adormirea Maicii Domnului, cunoscuta si ca Biserica Valaha, fiind finantata in trecut de Alexandru Lapusneanu. Seara, cazare in Lvov, la hotel de 3*.

Ziua 14. LVOV  CERNAUTI (cca. 275 km)

Mic dejun. Pornim spre Cernauti, unde admiram “Complexul Mitropolitilor”, Patrimoniul UNESCO, (azi sediul Universitatii si Bilbiotecii Krayova prima biblioteca din Bucovina), proiectat in sec. XIX care cuprinde diferite elemente romanice, bizantine, gotice, bucovinene si absolut curios: Steaua lui David pe cupola. Urmeaza monumentul lui Eminescu, vandalizat de cca. 20 ori, Teatrul Dramatic, Piata Centrala construita din ordinul imparatului Iosif II, unde cea mai veche cladire este Hotelul Vulturul Negru (sec. XVIII), iar printre cele mai frumoase: Banca Nationala, Muzeul de Arte Frumoase (in stil artnouveau) si Primaria (in stilul renasterii). Vizitam Catedrala Sf. Nicolae (cea mai mare biserica ortodoxa din Cernauti, ce seamana izbitor cu Biserica Man. Curtea de Arges), apoi ne bucuram de timp liber pe strada Kobylyanska, principala artera pietonala din oras, strajuita de cladiri bogat ornamentate, numeroase magazine si cafenele. Cazare la Cernauti in hotel de 3*.

Ziua 15. CERNAUTI  SUCEAVA  BUCURESTI (cca. 520 km)

Dupa micul dejun plecam spre Bucuresti, cu un popas si vizita la Cetatea de Scaun a Sucevei. Sosire in jurul orei 23.30, in functie de trafic si durata formalitatilor de frontiera.   

Excursii optionale: 
Optional vizita la Muzeul Ermitaj (+30 EUR)
 Optional croaziera pe raul Neva (+25 EUR)
 Optional excursie la Inelul de Aur (+45 EUR)
 Optional vizita Kremlin (+45 EUR)
 Excursie optionala la Peterhof (+35 EUR)
 Excursie optionala in orasul Puskin (+45 EUR)
 Excursie la Castelele Mir si Nesvizh (+35 EUR)

Ofertă

Date de plecare 2022

Reducere

 15 %

Reducere

 10 %

Reducere

 5 %

Loc in Dubla

20.05, 05.06, 14.08

777 €

824 €

869 €

915 €

 

Supliment SGL

Copil

6   12 ani

Al treilea adult

395 €

895 €

905 €

Reduceri și suplimente

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor: 

  1. FIRST MINUTE  10% valabil pana la 28.02.2022, cu achitarea unui avans de 10% la inscriere, inca 20% pana la 28.02 si diferenta de plata cu 30 de zile inainte de plecare.

  2. CLIENT FIDEL   5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.

  3. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)

  4. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers= 3%, la 8 pers= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11a GRATUIT

Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel.

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat conform pragurilor de mai sus.

SAFE PRICE (Tarif Standard)   40% avans la înscriere, diferenta de plata cu pana la 14 zile inainte de plecare

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica pragurile de penalizare conform contractului, respectiv:

a) 25 €/persoana   taxa de serviciu, dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (cu pana la 45 de zile inainte de plecare/intrare)

b) 25% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 4431 zile inainte de plecare/intrare.

c) 40% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 3015 zile inainte de plecare/intrare.

d) 100% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 140 zile inainte de plecare/intrare.

In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie de catre agentia organizatoare, turistul va beneficia de rambursarea integrala a avansului achitat, doar cu achitarea taxei de serviciu in cuantum de 25 €/persoana (care va fi scazuta din avansul achitat). Insa, in situatia in care turistul solicita reprogramarea calatoriei la o data ulterioara, nu se percepe taxa de serviciu.

Grup minim 35 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii pe un program similar;

In cazul unui grup mai mic de 35 pers., pentru un grup de 3034 se va achita un supliment de 40 € /pers., Agentia organizatoare isi rezerva dreptul de a anula programul daca nu se vor inscrie minim 15 persoane pana cu 15 zile inainte de data de plecare.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program

Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.

Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

Îmbarcări & Transferuri

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA (DOAR IN PRIMA ZI)

Orasul

Locul de intalnire

  BUCURESTI

ACADEMIA MILITARA

BUZAU

Mc Donald’s Unirea

FOCSANI

Benzinaria LUKOIL Centru

BACAU

Parcarea Stadionului Municipal

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul

Locul de intalnire

Tarif/pers.

GALATI

McDonald’s

15 €/sens

BRAILA

Magazin Penny (Șos.Buzaului)

15 €/sens

TG. MURES

Benzinaria Mol – 1 Dec 1918

25 €/sens

SIGHISOARA

Benzinaria Rompetrol

23 €/sens

MEDIAS

Autogară

23 €/sens

FAGARAS

Casa de Cultura

20 €/sens

BRASOV

Benzinaria Mol   Calea Bucureşti

18 €/sens

SINAIA

Gară

15 €/sens

CAMPINA

Popas Casa Bucur   Km 92

13 €/sens

PLOIESTI

Benzinaria Petrom Metro

10 €/sens

TARGOVISTE

Hotel Valahia

13 €/sens

SLOBOZIA

Benzinaria Rompetrol (Sos.BucurestiConstanta)

13 €/sens

CRAIOVA

Benzinaria Petrom Gara

18 €/sens

SLATINA

Benzinaria OMV

15 €/sens

DEVA

McDonald’s GARA

25 €/sens

ORASTIE

Benzinaria Rompetrol (Str.Unirii)

25 €/sens

ALBA IULIA

Gară

23 €/sens

SEBES

ROMPETROL iesire Lancram

23 €/sens

SIBIU

Benzinăria Mol   Șelimbăr

20 €/sens

RM. VALCEA

Sala Sporturilor

15 €/sens

PITESTI

McDonald’s Gară / Petrom Podul Viilor

13 €/sens

TULCEA

Autogara Augustina / Petrom (Str.Babadag)

23 €/sens

CONSTANTA

Gara CFR

20 €/sens

MEDGIDIA

Restaurant Balada / LIDL

18 €/sens

Conditii generale TRANSFERURI DE GRUP:

  • Tarifele de mai sus sunt de persoană și sunt valabile pentru transport pe sens.
  • Orașele reprezintă puncte de îmbarcare/debarcare.
  • Locurile de imbarcare prezentate in tabelul de mai sus sunt informative, acestea pot fi diferite in functie de partenerul care efectueaza transferul si se reconfirma odata cu informarea de plecare.
  • Transferurile de grup se confirma automat si se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul).
  • In functie de marimea grupului, transferurile se pot efectua cu: autoturism, microbuz, minibus, autocar sau cu ajutorul firmelor ce efectuează curse de linie.
  • Transferurile de grup nu au intotdeauna traseu direct, pot implica transbordari (pe mai multe curse, inclusiv cu parteneri diferiti), timpi de asteptare, etc.
  • Traseele pot suferi modificări în funcție de numărul de participanți existenți pe ruta respectivă.
  • Timpii de asteptare intre imbarcare/debarcare si preluarea de catre partenerul care efectueaza transferul de grup, poate varia in functie de orarul de cursa al acestuia.
  • Informarile de plecare sunt disponibile cu 2 zile inaintea plecarii.
  • Orele, numerele de telefon ale soferilor sau numerele de dispecerat, se vor comunica cu 2 zile inaintea datei plecarii, urmand sa tineti legatura cu acestia pentru a va informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul dvs).
  • Orele de preluare sunt estimative și pot suferi modificări (timpi de așteptare), în funcție de condițiile de trafic și legăturile de transfer, atât la plecare cât si la întoarcere.
  • Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 1530 min. inainte de ora comunicata. Va rugam sa respectati ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie .
  • Daca turistii doresc imbarcarea dintro alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentia de turism la care sau inscris cu minim 14 zile inainte de data plecarii. Confirmarile de transferuri din tara cu mai putin de 14 zile inainte se vor face On request, in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate. Pentru transferurile achizitionate cu mai putin de 14 zile sau cele solicitate la fata locului   direct de la reprezentantii Hello Holidays (ghizi, insotitori, soferi) se achita un supliment de 5 €/pers/sens, iar confirmarea se va face in functie de disponibilitate.
  • Toate rezervarile trebuie insotite in mod obligatoriu de numarul de telefon (valabil) al pasagerilor si disponibil la momentul plecarii. Agentiile partenere au obligatia, in momentul rezervarii, de transmitere a numarului de telefon valabil al turistilor inscrisi, catre Tour Operatorul Hello Holidays. Numarul de contact al turistilor este foarte important de transmis, deoarece, mai ales in cazul transferurilor cand pot aparea diferite modificari, intarzieri, etc., acestia vor fi contactati de catre sofer/dispecerat, etc. In caz contrar, agentia Hello Holidays nu este raspunzatoare de imposibilitatea contactarii pasagerilor din cauza netransmiterii informatiilor obligatorii solicitate sau transmiterea incorecta a acestora si nu va restitui contravaloarea tranferului confirmat sau a pachetului de servicii contractate.

Observatii / Conditii de calatorie:

  • Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel puţin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sal prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat. Informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro.
  • Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite). Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de ai permite sa paraseasca teritoriul propriu.
  • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie nu prezinta urme de deteriorare a elementelor de siguranta, dar si valabilitatea acestora.
  • Autoritatile de frontiera isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei  plecarii.
  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, cu respectarea vizitarii tuturor obiectivelor din program. Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.
  • Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii.
  • Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.
  • Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sa a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente.
  • Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.
  • Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
  • Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.
  • In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.
  • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar /frigider, seif, aer conditionat, etc); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
  • In ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii.
  • Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa.
  • Avand in vedere epidemia SARSCOV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
  • Nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
  • Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6   12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
  • Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

Harta

Harta Circuit Rusia - Moscova - Sankt Petersburg | 15 zile - Autocar | 2022

Excursii optionale: 
Optional vizita la Muzeul Ermitaj (+30 EUR)
 Optional croaziera pe raul Neva (+25 EUR)
 Optional excursie la Inelul de Aur (+45 EUR)
 Optional vizita Kremlin (+45 EUR)
 Excursie optionala la Peterhof (+35 EUR)
 Excursie optionala in orasul Puskin (+45 EUR)
 Excursie la Castelele Mir si Nesvizh (+35 EUR)

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

5/5
din 1 recenzie
Adauga recenzie
Denisa Oprea

09.04.2021

Recenzie adaugata cu succes!

Ai calatorit cu noi? Lasa-ne un review!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 

Calendar plecari circuite

Aprilie 2024
Mai 2024
Iunie 2024
Iulie 2024
August 2024
Septembrie 2024
Octombrie 2024
Lunile anterioare
Lunile urmatoare
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Nu am calatorit cu d-vs, dar mi-as dori!

Labont Eugenia, 12.02.2024 Citeste mai mult

Numai ce ne-am întors din circuitul Emiratelor Arabe “Povestea celor 7 regate!”O experiența minunată, alături de un grup minunat cum rar găsești și cu 2 ghizi de excepție! Dar țin să mulțumesc din suf...

Mona Ciobanu, 31.01.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn