× Hello Holidays

Circuit Spania - Portugalia - Tara Bascilor | 20 zile - Autocar | 2020

Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash

Program detaliat

Circuit Spania - Portugalia - Tara Bascilor | 20 zile - Autocar | 2020​

Belgrad - Zagreb - Monaco - Barcelona - Andorra - Lourdes - Biaritz - Bilbao - Burgos - Leon - Santiago de Compostella - Porto - Coimbra - Fatima - Alcobaca - Batalha - Tomar - Lisabona - Sintra - Cabo da Roca - Evora - Sevilla - Gibraltar - Granada - Costa del Sol - Cordoba - Toledo - El Escorial - Vale de los Caidos - Segovia - Madrid - Zaragoza - Avignon - Genova - Sirmione - Lubljana

ZIUA 1  BUCURESTI - SIBIU - TIMISOARA - BELGRAD (cca. 695 km)

   Plecare din Bucuresti, la ora 6.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre statia de Metrou Eroilor) spre Sibiu- Timisoara. Seara ajungem in Belgrad, Capitala Serbiei, unde incepem vizita cu fortareata Kalemegdan, pitoresc amplasata pe malul Dunarii. Multimea de magazine si terase de pe strada Knez Mihailov ne vor oferi o “portie” de relaxare, apoi in drum spre cazare, parcurgem un tur panoramic cu autocarul spre Catedrala ortodoxa si Parlament. Cazare la Belgrad.

ZIUA 2  BELGRAD - ZAGREB - PADOVA (cca. 785 km)

   Servim micul dejun, apoi strabatem Serbia pentru a ajunge in Croatia, la Zagreb - capitala tarii, unde admiram din autocar: Piata Tomislav, cu statuia primului rege Croat (sec. X), Muzeul Mimara, avand cele mai remarcabile colectii de arta din intreaga tara, Universitatea si Teatrul National - cea mai eleganta cladire din oras, prin stilul sau neo-baroc de sfarsit de sec. XIX. Urmeaza turul pietonal: pornim din vechiul cartier Kaptol de la Catedrala construita in stil gotic la inceputul sec. XIII, spre Piata Ban Jelacic (patriot croat pasoptist). Traseul continua spre Slovenia si Italia, pentru cazare in zona Padova.

ZIUA 3  PADOVA - MONACO - AIX-EN-PROVENCE (cca. 655 km)

   Mic dejun. Plecam spre Franta si strabatem Riviera Ligurica supranumita “Riviera Florilor” si Riviera Franceza - Coasta de Azur. Vom opri in Monaco, micul stat cunoscut in intreaga lume drept paradis fiscal, pentru Cazinoul de aici si cursele de Formula 1. Dupa ce  admiram Muzeul Oceanografic, Catedrala Sf. Nicolae si Palatul Princiar, vom parcurge traseul Circuitului de “Formula 1” spre faimosul Cazino. Continuam deplasarea spre zona Aix-en-Province pentru cazare.

ZIUA 4  AIX-EN-PROVENCE - BARCELONA - COSTA BRAVA (cca. 470 km)

   Mic dejun. Plecam spre Spania pentru a explora intr-un tur cu autocarul Barcelona, “orasul bucuriei” unde vom descoperi remarcabila mostenire lasata de Antoni Gaudi (patrimoniu UNESCO): Sagrada Familia catedrala gotica “imbracata” architectural intr-un complex de coloane elicoidale, bolti si pereti laterali ce coplesesc mintea si intrec orice imaginatie, Parcul Güell- loc unic, cu forme curioase si combinatii de culori indraznete iesite parca dintr-un basm. Continuam spre: Casa Batllo, Casa Mila, Piata Catalunya, Piata Spania cu Palatul National, Parc Montjuic cu Gradina Botanica ce ofera o frumoasa privliste asupra portului. Barri Gotic, cum este denumit centrul vechi al orasului Barcelona, este un labirint de stradute inguste pline de istorie, ce converg in piatete, iar majoritatea cladirilor dateaza din timpuri medievale. Exista ruine ale zidului de aparare si ale Templului lui Augustus - centrul Forumului Roman inca de pe vremea cand acestia stapaneau Barcelona. Admiram Catedrala Gotica La Seu, a carei piatra de temelie a fost pusa inca din sec. XIII dar a fost finalizata abia la inceputul sec. XX. Biserica are 93 m lungime si 40 m latime, iar turnurile cu ceas depasesc inaltimea de 50 m. Cazare in zona Costa Brava.

ZIUA 5  COSTA BRAVA - ANDORRA - LOURDES (cca. 455 km)

   Mic dejun. Traversam Muntii Pirinei, care care formeaza granita naturala dintre Spania si Franta. Tot pe granita dintre cele doua mari state se afla si Principatul Andorra, unul dintre cele mai mici state ale lumii, paradis tax free pentru iubitorii de shopping, unde vom face un popas pentru cumparaturi. Continuam traseul spre Lourdes, unul din cele 3 locuri (impreuna cu Fatima si Medugorje) ale miraculoaselor aparitii ale Fecioarei, unde vom admira: Esplanada Rozariului, statuia incoronata a Maicii Domnului si Catedrala Rozariului un ansamblu architectonic impresionant. Cazare la Lourdes.

ZIUA 6  LOURDES - BIARITZ - BILBAO - BURGOS (cca. 435 km)

   Mic dejun. Ne deplasam catre Tara Bascilor si vizitam Biaritz, cea mai mare si exclusivista statiune de pe coasta franceza a Atlanticului, ce se mandreste cu plajele sale nisipoase si cu eleganta cladire in stil art-deco a Cazinoului, construit in 1901 pe Plaja Mare. Continuam spre Bilbao, in partea spaniola a Tarii Bascilor si admiram din autocar inedita arhitectura a Muzeului Guggenheim - adevarata opera de arta moderna. Facem apoi o plimbare pe eleganta esplanada Paseo del Arenal catre Plaza Nueva.Incheiem ziua in Burgos, unde vizitam renumita Catedrala gotica, cu numeroase opere de arta, care a fost construita timp de 3 secole si este locul unde isi doarme somnul de veci eroul national El Cid. Seara sosire si cazare la Burgos.

ZIUA 7  BURGOS - LEON - SANTIAGO DE COMPOSTELA (cca. 505 Km)

   Mic dejun. Plecam spre Leon unde vizitam centrul istoric: Plaza Mayor (sec. XVII) cu farmecul sau aparte, Plaza Real, Catedrala (sec. XIII), inspirata de cea din Reims, avand ca unicitate turnurile alaturate naosului prin contraforturi, Casa Botines opera a lui Gaudi. Seara descoperim “orasul pelerinilor”, Santiago de Compostella, al 3-lea mare centru spiritual al crestinismului (dupa Vatican si Ierusalim), unde vizitam impresionanta Catedrala (sec.XI)- monument UNESCO, ce adaposteste mormantul Sf. Apostol Iacob. Strabatand centrul istoric pe stradutele pietruite admiram Palatul Episcopal si Universitatea. Cazare la Santiago de Compostella.

ZIUA 8  SANTIAGO - PORTO - COIMBRA (cca. 335 km)

   Mic dejun. Traversam in Spania spre Porto, al 2-lea mare oras al tarii, situat in Delta raului Duoro, unde admiram: Ribeira - faimoasa piata din centrul istoric (monument UNESCO), impunatoarea Catedrala (sec. XII), Biserica Sao Francisco si Podul D. Luis (emblema orasului). Dupa amiaza urmeaza vizita in Coimbra - fosta capitala a Portugaliei, unde vizitam Universitatea (sec.XIII), una dintre cele mai vechi din Europa, Catedrala (sec. XII) cea mai veche catedrala a Portugaliei si singura care pastreaza intact stilul romanic original si cartierul Baixa unde ne bucura de atmosfera tipic portugheza. Cazare la Coimbra.

ZIUA 9  COIMBRA - FATIMA - BATALHA - ALCOBAÇA - TOMAR - LISABONA (cca. 215 + 150 km)

   Mic dejun. Plecare spre Fatima - unul din cele mai importante locuri de pelerinaj din lume, devenit celebru dupa ce trei copii cu varste intre 7 si 11 ani aflati cu oile la pascut, au avut o serie de viziuni in 1917. Aici vom vizita Sanctuarul Fecioarei de la Fatima, Bazilica da Nossa Senhora de Rosario, si Capela Aparitiilor. Timp liber in Fatima sau excursie optionala (25 €) la cele trei perle din patrimoniul UNESCO: Alcobaça - Batalha - Tomar. Pentru inceput vizitam Manastirea Alcobaça (sec.XII), intemeiata de primul rege portughez Alfonso Henriques, ce conserva cele mai vechi constructii gotice si neo-gotice din Portugalia, si Panteonul Regal (sec. XVIII) o adevarata capodopera arhitectonica.

   Urmeaza Manastirea Batalha (sec. XIV), cu numeroase turnulete, spirale, portaluri, stucaturi s.a., specifice goticului tarziu. Continuam cu cel mai important obiectiv al zilei - Tomar, cunoscut pentru Castelul si Manastirea “Convento de Christo”- resedinta de odinioara a puternicilor Cavaleri Templieri. Orasul a existat inca din timpul romanilor sub numele de Sellium, iar dupa recastigarea regiunii de la mauri, incepand de la 1159, a fost acordat ca fief Marelui Maestru Gualdim Pais cu scopul de a fi aparat impotriva necredinciosilor. Revenim la Fatima (preluam turistii care nu au optat pentru excursia optionala), apoi ne indreptam spre zona Lisabona pentru cazare.

ZIUA 10  LISABONA - SINTRA - CABO DA ROCA

   Mic dejun. Utilizand transportul public, descoperim Lisabona - capitala Portugaliei, cu edificii in stil art-nouveau, piete pavate cu mozaicuri, stradute impanzite de cafenele si magazine si monumente interesante: Manastirea Jeronymus, simbol al epocii de cuceriri geografice ale Portugaliei, cu mormantul lui Vasco da Gama si Turnul Belem (sec. XVI). Ne deplasam apoi spre Piata Comertului, incadrata de frumoase arcade si dominata de statuia ecvestra a regelui Jose I si cartierul Baixa cu reteaua sa de strazi de sec XVIII. Dupa amiza timp liber pentru vizite individuale in Lisabona (recomandam Oceanarium, unul dintre cele mai mari din lume) sau excursie optionala (20 €) la Sintra si Cabo da Roca.

Incepem vizita in Sintra - cunoscuta pentru palatele si castelele sale construite incepand cu sec. VIII- Castelo dos Mouros si Palacio de Sintra, continuand pana la arhitectura romantica de secol XIX - Palacio da Pena, datorita carora a fost inclusa in patrimoniul UNESCO. Daca in prezent, Castelul Maurilor si-a pastrat aspectul auster, de fortareata militara, Palatul Sintra a fost extins masiv si decorat in sec. XVI in timpul regelui Manuel I, prezentand un stil gotic- renascentist de tranzitie (Manuelin) si o puternica influenta islamica (stilul Mudejar). In schimb Palatul Pena a fost construit in sec. XIX drept resedinta de vara a familiei regale portugheze, fiind si astazi folosit pentru intalniri de stat de catre Presedinte si alti oficiali ai Portugaliei. Urmeaza Cabo da Roca- cel mai vestic punct al Europei, “locul unde se termina pamantul si incepe marea”, de unde puteti obtine o diploma care sa ateste vizita dumneavoastra aici. Intoarcere in zona Lisabona pentru cazare.

ZIUA 11  LISABONA - EVORA - SEVILLA - ALGECIRAS (cca. 595 Km)

   Mic dejun. Deplasare spre Evora- orasel medieval din patrimoniul UNESCO, adevarat muzeu in aer liber, unde vizitam: Templul Dianei - construit in sec. I in cel mai inalt punct din oraș, cel mai mare si bine conservat templu roman din Peninsula Iberica, din care s-au pastrat 12 coloane corintice si Catedrala da Sé (sec. XII) in stil romanic, modificata ulterior in stilul gotic, exemplu excelent de catedrala fortificata, unde se pastreaza o sculptura a Maicii Domnului insarcinata. Urmeaza Termele romane (sec. II) descoperite sub cladirea Primariei si apeductul- care aducea apa de la 9 km, considerat cel mai mari proiect de inginerie din Peninsula Iberica, ce atinge pana la 25 m inaltime in afara zidurilor orasului, iar in interiorul zidurilor, pe sub arcadele apeductului au fost construite case și magazine, facandu-l sa para parte integranta a orașului. Incheiem turul la Capela oaselor, cu atmosfera sa sumbra, ce a fost construita din necesitate in sec. XVI, cand cimitirele erau supraaglomerate si oasele au fost asezate respectuos in ciment, (existand cca 5.000 de oase “turnate” in pereti de la tavan pana la podea), in capela care e parte a Bisericii San Francisco, construita in stil gotic, intre sec. XV, cand a inlocuit vechea biserica romanica de sec. XIII.

   Parasind Portugalia, pornim spre Sevilla- capitala Andaluziei si al 4-lea mare oras al Spaniei. Principala atractie este Catedrala (sec. XV)- cea mai mare constructie gotica si a 3-a biserica din lume ca marime. Admiram apoi Minareta Giralda (sec XII) si strabatem Bario Santa Cruz (fostul cartier evreiesc) spre Real Alcázar (sec. XIV), dezvoltat pe o veche fortificatie maura de sec. X, care a fost resedinta regilor spanioli timp de 700 de ani. Arhitectura Palatului si a gradinilor, reflecta cele 2 perioade majore (maura si crestina) in care s-a construit si dezvoltat, oferind o imbinare magnifică de arhitectură mudéjar si renascentista. Seara, cazare in zona Algeciras.

ZIUA 12  ALGECIRAS - GIBRALTAR - COSTA DEL SOL - GRANADA (cca. 275 km)

   Mic dejun. Dimineata timp liber la hotel, sau optional (20 €) excursie la Gibraltar- colonie britanica, ce domina stramtoarea care desparte Europa de Africa si face legatura intre Mediterana si Oceanul Atlantic. Cele mai hazlii momente ale excursiei vor fi cele de pe Upper Rock unde vom urca (contra cost) cu microbuzele locale si vom intalni colonia de macaci, iar pentru pasionatii de shopping Gibraltarul este un adevarat paradis al preturilor tax-free. Intoarcere la hotel in Algeciras pentru preluarea bagajelor. Pornim spre Costa del Sol- una din cele mai populare destinatii turistice din lume, admirand Torremolinos si Marbella- cea mai selecta si cea mai mare statiune din Spania.

   Continuam deplasarea spre Granada pentru a parcurge pietonal traseul spre Catedrala si Capela Regala (sec. XVI) o combinatie de gotic si renascentist, locul de inmormantare a regilor catolici. Vizitarea complexului Alhambra este optionala (15 €/ pers., fara Palatul Nazrid, se incaseaza din agentie la inscriere). Aici admiram vechea fortareata militara Alcazaba, palatul de vara Generalife, Palatul renascentist al lui Carol al V-lea si gradina paradisiaca aflata intre acestea (este inclus biletul de intrare). Cazare la Granada.

ZIUA 13  GRANADA - CORDOBA - TOLEDO -MADRID (cca. 545 km)

   Mic dejun. Ne indreptam spre Cordoba- “Perla Andaluziei”, oras cu mari conotatii culturale si religioase, al carui centru istoric cuprinde o retea de strazi inguste, alei, piete si curti cu arhitectura specifica timpurilor medievale. Incepem cu Mezquita-Catedral, “bijuteria Cordobei” una din cele mai mari din lume (173m/ 137m), singura moschee ramasa din timpul dominatiei maure, ce impresioneaza prin numeroase coloane (cca.850) din onix, porfir si marmura, formand un motiv repetitiv de alei ce se intersecteaza asemnea unui coridor de oglinzi, in miljocul caruia se afla Bis. Sf. Fecioare (sec. XVI) in stil renascentist-baroc. In apropiere admiram Podul Roman (sec. I), Alcazar (sec.XIV) resedinta “regilor catolici” Isabela si Ferdinand in timpul campaniei impotriva maurilor din Andaluzia. Strabatem stradutele intortocheate din Juderia (vechiul cartier evreiesc) pana la Plaza del Porto- locul unde Cervantes a scris o parte din faimoasa carte “Don Quijote de la Mancha”.

   Continuam spre Toledo, vechea capitala a Spaniei, adevarat muzeu in aer liber, ce pastreaza influentele celor 3 civilizatii (crestina, evreiasca si maura) ce au coexistat si au adus un plus de valoare culturii locale. Descoperim un oras fascinant care conserva zidurile medievale, Podul San Martin, Biserica Regilor (construita de “regii catolici” Izabela I si Ferdinand II), cartierul evreiesc (datand din sec. XII), vechea Primarie, Palatul Arhiepiscopal si Catedrala San Ildefonso (sec. XIII)- cu adevarat monumentala, care impresioneaza prin arhitectura sa gotica si prin altarele sale baroce si Piata Zocodover- vechea piata araba, situata foarte aproape de Castelul Alcazar- vechea fortareata (azi Biblioteca si Muzeul Armatei). Seara, cazare in zona Madrid.

ZIUA 14  MADRID - EL ESCORIAL - VALE DE LOS CAIDOS - SEGOVIA

   Mic dejun. Pornim spre Madrid, pt. un tur de oras cu autocarul: Stadionul Santiago Bernabéu al echipei de fotbal Real Madrid, Piata Colon cu monumentul dedicat lui Christofor Columb, Piata si Fantana Cibele- care poarta numele zeitei romane a naturii si fertilitatii. Continuam spre Gran Via- cel mai frumos bulevard al Madridului, descris adesea drept o expozitie arhitectonica in aer liber, Piata Spania cu monumentul lui Miguel de Cervantes, marele scriitor spaniol. Timp liber in Madrid, sau excursie optionala (39 €) la El Escorial -Vale de los caidos si Segovia. El Escorial, un complex arhitectonic somptuos, a avut tripla functie: palat, manastire si mausoleum, fiind construit de Filip II -unul din cei mai puternici si influenti regi ai Spaniei. Ansamblul pare o imensa fortareata cu aer sever, ce adaposteste Bis. Sf. Laurentiu, Biblioteca, Sala Bataliilor, Apart. regale (surprizator de austere), Gradini, Relicvariile, Panteonul Regal aflat sub capela (cu mormintele majoritatii regilor spanioli) si Galerii de Arta cu lucrari apartinand scolilor spaniole, italiene, lombarde, s.a din sec. XV-XVII. La doar cativa kilometri distanta, ne va impresiona gigantica cruce de 150 m inaltime a mausoleului comandat de dictatorul Franco, pentru a adaposti eroii razboiului civil, indifferent de ce parte au luptat.

   Dupa amiaza, incheiem excursia optionala in Segovia, oras al carui centru este inscris in Patrimoniul UNESCO, avand 3 atractii majore: apeductul roman, inca functional desi a fost construit cu cca. 2000 de ani in urma fara a fi utilizat nici un mortar si avand o inaltime a arcadelor de pana la 29 de metri; Alcazarul, palatal regal mentionat inca din sec. XII, martor al unei zbuciumate istorii a regatului Castiliei, cu o impresionanta arhitectura ce imbina stilurile romanic, gotic si Mudejar si Catedrala, o adevarata capodopera, ultima construita in stil gotic in Spania. Intoarcere in zona Madrid pentru cazare.

ZIUA 15  MADRID - MUZEUL PRADO

   Mic dejun. Ne deplasam cu transportul public si pietonal pentru a explora Madridul: Palatul Regal - unul din cele mai mari palate regale cu interioare remarcabile, ce pastreaza importante colectii de pictura, mobilier, ceasuri, argintarie, s.a., Catedrala Almudena, inchinata protectoarei spirituale a orasului, Calle Mayor - principala strada din timpul habsburgilor, Plaza Mayor construita in sec. XVII de regele Filip III, Puerta del Sol - km zero al orasului, construita in sec al XVI-lea de regele Carlos I, iar la cativa pasi simbolul orasului: ursul mancand dintr-un copac. Timp liber in Madrid, recomandam vizita faimosului Muzeu Prado. Cazare in acelasi hotel din zona Madrid.

ZIUA 16  MADRID - ZARAGOZA - COSTA BRAVA (cca. 665 km)

   Mic dejun. Plecam spre Zaragoza capitala Aragonului, cu o istorie de peste doua milenii si numeroase monumente istorice si religioase care sustin vechimea sa: Podul de Piatra (sec. XV) strajuit la ambele capete de cate doi lei, Catedrala Nuestra Seńora del Pillar un impresionant monument baroc -sec. XVII, Catedrala La Seo (sec.XII) cea mai veche din oras, monument UNESCO ce conserva stilul mudejar al moscheii (prima construita in Spania) peste care a fost inaltata, alaturi de stilul romanic, gotic, baroc si neo-clasic, La Lonja - fosta Bursa (azi Sala de Expozitii) cea mai importanta constructie civila renascentista de sec. XVI. Cazare in zona Costa Brava.

ZIUA 17  COSTA BRAVA - AVIGNON - CANNES (cca. 580 km)

   Mic dejun. Parasim Spania si traversam Franta cu o vizita optionala (10 €) la Avignon - capitala regiunii Provence, unde vom descoperi fostul Palat Papal (sec. XIII)- cea mai mare si mai importanta cladire gotica medievala din Europa. Imaginati-va cele mai mari 4 catedrale gotice din lume, puneti-le una langa alta si aveti imaginea acestui grandios palat, care a servit 72 de ani drept resedinta pontificala. Centrul medieval din Avignon, înscris din 1995 pe lista patrimoniului UNESCO, impreuna cu faimosul Pod peste Rhone Saint-Benézet, vechi de aproape 1000 de ani, care avea in acele vremuri peste 900 de metri lungime. Turistii care nu opteaza pentru excursia la Avignon se vor bucura de shopping intr-un centru comercial. Continuam traseul pentru cazare in zona Cannes.

ZIUA 18  CANNES - GENOVA - SIRMIONE - PADOVA (cca. 550 km)

   Mic dejun. Intram in Italia si vizitam in capitala Liguriei un obiectiv UNESCO, centrul istoric al orasului Genova: Porta Soprana - cea mai veche constructie din Genova (sec. X-XII), Casa lui Christofor Columb, Palatul Ducal, Catedrala San Lorenzo, Portul Vechi si Acvariul - unul dintre cele mai mari din Europa. Plecam apoi spre Padova, strabatand Nordul Italiei, cu oprire pentru a explora Sirmione, situat pe malul lacului Garda, cel mai mare lac din Italia. Aspectul medieval, cu stradute inguste si case pitoresti este amplificat de fortareata construita in sec. XII-XIII, la care accesul se facea numai pe poduri mobile, fiind practic înconjurata de ape. In interiorul Castelului exista un mic muzeu cu artefacte medievale. Seara, cazare in zona Padova. 

ZIUA 19  PADOVA - LJUBLJANA - BELGRAD (cca. 565 km)

   Mic dejun. Plecare spre Ljubljana pentru un tur de oras: Piata Congresului, Bis. Franciscana, Podul Triplu, Primaria, Catedrala, Podul Dragonului. Continuam spre Belgrad, unde va invitam sa descoperiti pitorescul cartier Skardalija (Montmartre-ul belgradean ). Zona s-a dezvoltat incepand din sec. XIX, datorita a numerosi artisti ce si-au stabilit aici atelierele de creatie si au transformat-o intr-o atractie boema. Pe stradutele inguste, cu mici galerii cochete, expozitii in aer liber si muzicieni ambulanti se afla unele dintre cele mai cunoscute restaurante locale, prilej pentru a degusta din deliciile bucatariei sarbesti intr-un program optional (30 euro). Cazare la Belgrad.

ZIUA 20  BELGRAD - TIMISOARA - SIBIU - BUCURESTI (cca. 695 km)

   Mic dejun. Intoarcere in Romania, cu sosire in Bucuresti in jurul orei 23.30, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:
Excursie optionala Alcobaca - Batalha - Tomar: 25 €/ persoana;
Excursie optionala Sintra - Cabo da Roca: 20 €/ persoana;
Excursie optionala Gibraltar: 20 €/ persoana;
Excursie optionala El Escorial - Vale de los Caidos, Segovia: 39 €/ persoana;
Excursie optionala Avignon: 10 €/ persoana;
Cina festiva Skadarilja: 30 €/ persoana.

Reduceri și suplimente

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:   
1. FIRST MINUTE - 7% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 50% din pretul excursiei pana la data de 30.11.2019. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie. Dupa data de 01.12.2019 reducerile timpurii continua cu:
2. EARLY BOOKING - 5% REDUCERE pt. achitarea unui avans de 50 de euro/ pers. la inscriere si diferenta pana la 50 % din pretul excursiei pana la 15.02.2020. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie.
3. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
4. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
5. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel

Tarife orientative intrari

TARA / OBIECTIV

ORAS

PRET 2018

AUSTRIA

 

 

Abatia Melk - tur ghidat

Melk

14,5 €

Abatia Melk - fara ghid local

Melk

12,5 €

Palatul Schonbrunn

Viena

20 €

Pestera Seegrote

Viena

12 €

Catedrala Sf. Stefan

Viena

6 €

Centrul Swarovski

Innsbruck

19 €

 

 

 

BELGIA

 

 

Atomium

Bruxelles

15 €

Catedrala

Anvers

6 €

 

 

 

BULGARIA

 

 

Cetatea Tsaravets

Veliko Tarnovo

6 BGN – 3 €

 

 

 

CROATIA

 

 

Zidurile din Dubrovnik

Dubrovnik

200 KN – 27 €

Vechea Farmacie

Dubrovnik

30 KN – 5  €

Palatul Rector

Dubrovnik

80 KN – 11 €

Palatul lui Diocletian

Split

44 KN – 6 €

Cetatea Trogir

Trogir

25 KN – 3 €

Plitvice

 

150 KN – 20 €

 

 

 

CEHIA

 

 

Palatul Lednice

 

300 CZK – 12 €

Manastirea Loreta

Praga

150 CZK – 6 €

Hrad + Sf. Vit + Ulita de Aur

Praga

350 CZK – 14 €

Castelul Karlstein

Karlstein

330 CZK - 13 €

Castelul Cesky Krumlov

Krumlov

240 CZK - 10 €

Pestera Punkva

Blansko

210 CZK – 9  €

Castelul Hluboka

 

300 kc – 12 €

 

 

 

DANEMARCA

 

 

Castelul Frederiksborg

 

75 DKK – 10 €

 

 

 

ELVETIA

 

 

Telecabina Matterhorn

Zermatt

99 CHF

Catedrala Sf. Vicentiu

Geneva

6 CHF

Cascada Rinului

Schaffhausen

6 CHF

 

 

 

FINLANDA

 

 

Muzeul National al Finlandei

Helsinki

12 €

Muzeul de Arta Ateneum

Helsinki

17 €

 

 

 

FRANTA

 

 

Telecabina Chamonix – Aiguille du Midi

 

63 €

Palatul Versailles

Versailles

18 €

Mormantul lui Napoleon

Paris

9 €

Turnul Eiffel cu liftul, la etajul 2

Paris

16,3 €

Turnul Eiffel cu liftul pana in varf

Paris

25,5 €

Turnul Eiffel pe scari, la etajul 2

Paris

10,2 €

Panteonul

Paris

9 €

Funicular Sacre Coeur

Paris

1,7 €

Arcul de Triumf

Paris

12 €

Paris Museum Pass – 2 zile

Paris

48 €

Paris Museum Pass – 4 zile

Paris

62 €

Muzeul Luvru

Paris

20 €

Muzeul D’Orsay

Paris

16 €

Palatul Fontainebleau

Fontainebleau

13 €

Castelul Chambord

Chambord

14,5 €

Castelul Blois

Blois

12 €

 

 

 

ITALIA

 

 

Castelul Sforzesco

Milano

15 €

Opera Scala

Milano

9 €

Domul

Milano

13 €

Casa Julietei

Verona

8 €

Basilica San Zeno

Verona

3 €

Palatul Dogilor

Venetia

25,4 €

Muzeul Correr

Venetia

20 €

Basilica San Giovani et Paolo

Venetia

3,5 €

Basilica Santa Croce

Florenta

8 €

Baptisteriul

Florenta

18 €

Palazzo Vechio

Florenta

12,5 €

Palazzo Pitti

Florenta

10 €

Turnul Inclinat

Pisa

18 €

Baptisteriul

Pisa

5 €

Domul

Siena

9,3 €

Colosseum

Roma

19 €

Muzeele Capitoline

Roma

5 €

Basilica San Pietro

Roma

19,5 €

Castel Sant’Angelo

Roma

 

Muzeul Vatican+Capela Sixtina

Roma

28 €

Vila d’Este

Tivoli

13 €

Orasul antic Pompei

Napoli

19 €

Palatul Ducal

Genova

12 €

Tren Cinque Terre – 1 zi

La Spezia

16 €

Tren Cinque Terre – pe segmente

La Spezia

5 €/segment

 

 

 

LETONIA

 

 

Palatul Rundale

 

13 €

 

 

 

MAREA BRITANIE

 

 

Catedrala Canterbury

Canterbury

11,5 GBP

Turnul Londrei

Londra

24,7 GBP

Catedrala Sf Paul

Londra

20 GBP

Muzeul Madam Tussauds

Londra

27 GBP

Westminster Abbey

Londra

21 GBP

Palatul Windsor

Windsor

22,5 GBP

 

 

 

OLANDA

 

 

Rijkmuseum

Amsterdam

21 €

Muzeul van Gogh

Amsterdam

19 €

 

 

 

POLONIA

 

 

Man Jasna Gora

Częstochowa

20 PLN – 5 €

Muzeul Chopin

Varsovia

22 PLN – 5 €

Castelul Malbork

 

40 PLN – 10 €

Salina Wieliczka

 

89 PLN – 21 €

 

 

 

PORTUGALIA

 

 

Manastirea Jeronimos

Lisabona

12 €

Manastirea Alcobaca

Alcobaca

6 €

Manastirea Batalha

Batalha

6 €

Manastirea Tomar

Tomar

6 €

Catedrala

Coimbra

2 €

Universitatea

Coimbra

12 €

Biserica Sf. Francisc

Porto

4 €

 

 

 

SLOVENIA

 

 

Postojna

 

25,8 €

 

 

 

SPANIA

 

 

Sagrada Familia

Barcelona

25 €

Muzeul Picasso

Barcelona

12 €

Catedrala La Seo Del Salvador

Zaragoza

4 €

Muzeul Prado

Madrid

15 €

Manastirea - El Escorial

Escorial

10 €

Mezquita- Catedral

Cordoba

22 €

Catedrala + Biserica San Juan

Toledo

2,8 €

Palatul Alcazar

Sevilla

12,5 €

Catedrala

Sevilla

9 €

Biserica San Isidoro, Panteonul

Leon

5 €

Catedrala

Leon

6 €

Catedrala

Granada

5 €

Palacio Del Marques

Valencia

4 €

 

 

 

 

 

 

SUEDIA

 

 

Muzeul Vasa

Stockholm

150 SEK – 15 €

Palatul Drottningholm

Stockholm

150 SEK – 15 €

Primaria

Stockholm

110 SEK - 11 €

Skansen - Muzeul Satului

Stockholm

220 SEK - 22 €

Catedrala Uppsala

Uppsala

FREE

 

 

 

TURCIA

 

 

Muzeul Sfanta Sofia

Istanbul

72 TL – 11 €

Palatul Tokpapi

Istanbul

72 TL – 11 €

Topkapi - Harem

Istanbul

42 TL – 7 €

Palatul Dolmabahce

Istanbul

119 TL – 19 €

Dolmabahce - Harem

Istanbul

48 TL - 7 €

Basilica Cisterna

Istanbul

20 TL – 4 €

Pamukkale (sit arheologic Hierapolis)

Pamukkale

50 TL - 9 €

Pamukkale (Piscina Cleopatrei)

Pamukkale

50 TL - 9 €

Teatrul Antic Aspendos

 

50 TL - 9 €

Cascada Manavgat

Antalya

5 TL – 1 €

Muzeul In Aer Liber- Goreme

Goreme

45 TL - 8 €

Uchisar

Uchisar

5 TL - 1 €

Orasul Subteran Kaymakli

Kaymakli

25 TL – 4,5 €

Mormantul Lui Mevlana

Konya

5 TL – 1 €

Cetatatea Troia

Canakkale

25 TL – 4,5 €

Cetatea pergamon - acropole

Bergama

25 TL – 4,5 €

Telegondola - Pergamon

Bergama

25 TL – 4,5 €

Cetatea Efes

Kusadasi

60 TL – 10 €

Casa Fecioarei Maria

Kusadasi

35 TL – 6 €

Basilica sf. Ioan

Kusadasi

15 TL – 2,5 €

Mausoleul Din Halikarnassos

Bodrum

14 TL – 2 €

Muzeu Arheologie Subacvatica

Bodrum

25 TL – 4,5 €

 

 

 

UNGARIA

 

 

Basilica Esztergom

Esztergom

1500 HUF – 5 €

 

Bine de știut

Programele de Spania s-au realizat de 8 ori in anii precedenti. Hoteluri utilizate in 2019: Belgrad - H. Centar Balasevic 3*, zona Padova - H. Villa Aligheri 3*, Aix-en-Province - H. Aix 2*, C. Brava - H. Balmes 3* Calella, Lourdes - H. Atrium 3*, Burgos - H. Rey Arturo 3*, Santiago–H. Congreso 4*, Coimbra - H. Don Luis 3*, Zona Lisabona - H. Seminario da Torre d’Aguila 2*, Algeciras - H. Holiday Inn Campo de Gibraltar 3*, Granada - H. Villa Blanca, Madrid - H. Holiday Inn Alcorcon, z. Cannes - H. Les Tourrades

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.
Turistii care solicita partaj in camera dubla/tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 35 pers., turistii plecati din tara cu autocarul, impreuna cu cei sositi cu avionul. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 55 euro / persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

Îmbarcări & Transferuri

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA

Orasul

Locul de intalnire

Ora

Bucuresti

ACADEMIA MILITARA

06.00

PITESTI

PETROM Pitesti Est (Podul Viilor)

07.00

    Rm. VALCEA

 ROMPETROL Calea Bucuresti nr. 274

08.30

SIBIU

Benzinaria MOL Calea Surii Mari

11.00

SEBES

ROMPETROL iesire Lancram

11.30

DEVA

Mc Donald’s GARA

14.00

   TIMISOARA

   Benzinaria GAZPROM Dumbravita

15.30

 

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul

(curse de linie)

Locul de intalnire

(transfer chiar si pt. 1 pers.)

Ora

Tarif/pers.

€/sens

PLOIESTI

Petrom - Metro

 

6 € /sens

CAMPINA

Casa BUCUR- popas Km 92

 

9 €/sens

BRASOV

PETROM - Calea Bucuresti

 

12 €/sens

CONSTANTA

GARA CFR

2.00

12 €/sens

CRAIOVA

PETROM langa Autogara Bacriz

3.30

12 €/sens

BUZAU

McDonald’s Unirea

3.00

10 €/sens

BRAILA

Parcare PENNY Sos. Buzaului

1.30

10 €/sens

GALATI

McDonald’s

1.00

10 €/sens

FOCSANI

Benzinaria LUKOIL Centru

2.00

12 €/sens

ARAD

GAZPROM Calea Timisorii

14.30

10 €/sens

BACAU - Bv

Parcare Stadion Municipal

6.00

18 €/sens

P.Neam t- Bc - Bv

Parcare Hotel Central

4.30

8 +18 €/sens

IASI - Bc - Bv

Autogara Codreanu

3.00

10+18 €/sens

Suceava-Bc -Bv

Parcare Hotel Bucovina

3.00

12+18 €/sens

Botosani - Bc - Bv

Rompetrol Cal. Nationala

2.00

12+18 €/sens

CLUJ -Sebes

Centrul comercial SIGMA

9.30

12 €/sens

TURDA - Sebes

Parcare ANAF, Romana 15

10.0

10 €/sens

Tg.MURES - SB

OMV Bd. 1 Dec.1918, nr.256

8.00

15 €/sens

Sighisoara - SB

Hotel Transilvania, N.Filip. 1A

9.00

12 €/sens

MEDIAS - SB

Petrom, Sos. Sibiu, nr.98

9.45

7 €/sens

Informații

*Transferurile din tara se organizeaza (pt. minim 2 pers. ce solicita transferul din fiecare oras) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se organizeaza transfer privat cu microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15- 30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 -3 zile inaintea plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pt. a te informa privind situatia din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam respecta ora imbarcarii, pt. ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de tata plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate. 
- Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold - Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal. 
- Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 - 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
- Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
- Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.
- Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei  plecarii.
- Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism. Repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va  informeze cu exactitate asupra lor.
- Asezarea în autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea înscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.
- Pentru călătorie este necesara cartea de identitate sau paşaportul (in anumite tari doar pasaportul) valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.   

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE:
Excursie optionala Alcobaca - Batalha - Tomar: 25 €/ persoana;
Excursie optionala Sintra - Cabo da Roca: 20 €/ persoana;
Excursie optionala Gibraltar: 20 €/ persoana;
Excursie optionala El Escorial - Vale de los Caidos, Segovia: 39 €/ persoana;
Excursie optionala Avignon: 10 €/ persoana;
Cina festiva Skadarilja: 30 €/ persoana.

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
 

Alte circuite din regiune

Circuit Spania - Portugalia - Tara Bascilor | 13 zile - Avion | 2024

Circuit Spania - Portugalia - Tara Bascilor | 13 zile - Avion | 2024

Portugalia, Spania

  • 12
  • 3
  • 12 Nopti / Mic dejun / Transport cu avionul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 28.06.2024

de la 1931 €/pers.

Spania - Circuit si sejur pe Costa Brava | 13 zile - Autocar | 2024

Spania - Circuit si sejur pe Costa Brava | 13 zile - Autocar | 2024

Spania

  • 12
  • 3
  • 12 Nopti / Demipensiune / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 10.06.2024

de la 1015 €/pers.

Circuit Spania Clasica | 13 zile - Autocar | 2024

Circuit Spania Clasica | 13 zile - Autocar | 2024

Spania

  • 12
  • 3
  • 12 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 01.06.2024

de la 1155 €/pers.

Calendar plecari circuite

Aprilie 2024
Mai 2024
Iunie 2024
Iulie 2024
August 2024
Septembrie 2024
Octombrie 2024
Lunile anterioare
Lunile urmatoare
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Nu am calatorit cu d-vs, dar mi-as dori!

Labont Eugenia, 12.02.2024 Citeste mai mult

Numai ce ne-am întors din circuitul Emiratelor Arabe “Povestea celor 7 regate!”O experiența minunată, alături de un grup minunat cum rar găsești și cu 2 ghizi de excepție! Dar țin să mulțumesc din suf...

Mona Ciobanu, 31.01.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn