× Hello Holidays

Clever Holidays | Circuit Toscana | 8 zile - Avion | 2021

Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash

Program detaliat

Clever Holidays | Circuit Toscana | 8 zile - Avion | 2021

BONUS: Turistii care achita din tara cele 7 excursii optionale (exceptie croazierele), GRATUIT 7 CINE cu apa si vin incluse.

Florenta - San Gimignano - Pisa - Insula Elba - Cinque Terre - Luca - Ravena - San Marino - Siena - Assisi - Genova - Portofino - Bologna

ZIUA 1  BUCURESTI - FLORENTA - MONTECATINI TERME

Intalnire cu reprezentantul agentiei la ora 16.00 in aeroportul Henri Coanda din Bucuresti pentru imbarcare la zborul spre Florenta. Transfer din aeroport la hotelul din Montecatini Terme pentru cazare. 

ZIUA 2- 7  EXCURSII OPTIONALE

- FLORENTA si SAN GIMIGNANO (49 €): Florenta - “orasului artelor”, locul de nastere al Renasterii, este faimoasa pentru numeroasele sale atractii: Bazilica Santa Croce - “panteon national”, unde sunt inmormantate 270 personalitati ale Italiei (Michelangelo, Machiaveli, Rossini, Galileo Galilei), Domul Santa Maria del Fiore- cel mai mare Dom din caramida construit de Brunelleschi, Baptisteriul cu renumitele porti de bronz ale lui Ghilberti si Campanilla; Piazza della Signoria- impresionanta prin “colectia” de statui care o decoreaza si cladirile monumentale: Palazzo Vecchio- cu aerul sau de castel medieval, Ponte Vecchio- cel mai vechi pod peste raul Arno, Palazzo Pitti- fosta resedinta a conducatorilor Florentei. Apoi vizitam San Gimignano- “locul unde timpul pare ca s-a oprit in loc”, inclus in Patrimoniul UNESCO, ce si-a conservat impecabil arhitectura, monumentele si atmosfera feudala, unde admiram Piazza de la Cisterna, inconjurata de case medievale din diferite perioade si Piazza del Duomo cu Bis. Collegiate decorata cu fresce de o frumusete deosebita.
 
- PISA si INSULA ELBA (cca 45 € + cca 40 € croaziera Piombino - Portoferraio tur-retur): Pisa, este plina de adevarate “minuni” arhitecturale, parte ale Patrimoniului cultural UNESCO: Domul din sec. XI- cel mai semnificativ monument de arta romanica pisana, dar cu vizbile influente bizantine, islamice si chiar armene; Turnul inclinat- emblema orasului, cu cca 56 m inaltime si 296 de trepte, a inceput sa devieze de la verticala inca din timpul constructiei sale in sec. XII, datorita terenului moale, ce nu suporta greutatea de cca 14500 tone; Baptiseteriul- cel mai mare din Italia, cu circumferința de cca 107 m, impresioneaza prin imensitatea interiorului surprinzător de simplu și lipsit de decor, dar s prin sculpturile si acustica sa. Deplasare spre Piombino, de unde ne imbarcam pe ferryboat spre Insula Elba, locul in care a fost exilat Napoleon dupa abdicarea fortata din 1814, împreună cu garda personală (în jur de 600 de oameni). Aici vizitam Villa di San Martino, destinata vietii private imparatului, devenit pentru cca. 300 zile “suveranul” insulei. 
 
CINQUE TERRE si LUCA (59 €): Pentru a vizita Parcul National Cinque Terre ne vom deplasa spre La Spezia, de unde, utilizand trenuletul vom admira cateva dintre cele “5 sate” agatate pe tarmul stancos, incluse in Patrimoniul UNESCO. Vom vizita Vernazza si Manarola, intr-o plimbare pe stradutele pitoresti unde vom gasi mici cafenele, ateliere ale artizanilor si artistilor si peisaje de basm pentru care a meritat tot efortul. Apoi ne reintoarce la masina in La Spezia. Luca este renumit pentru zidurile orașului intacte din epoca Renașterii, proiectate chiar de Leonardo da Vinci, care odată ce și-au pierdut importanța militară, au devenit o placuta promenadă pietonală de cca 4 km. Reprezentative sunt si Piata Amfiteatrului, pe locul fostului amfiteatru din perioada romana, turnurile medievale, din care cel mai spectaculos este Torre Guinigi, datorita copacilor care „tasnesc” din acoperisul de caramida si Biserica San Michele din Foro, cu cele 4 etaje ale logiei sale de sub statuia imensa a Arhanghelului Mihail.
 
- RAVENA si SAN MARINO (59 €): Ravena, fosta capitala (402-476 d.Hr.) a Imperiului Roman de Apus si important avampost bizantin in perioada de glorie a imparatului Justinian, este o destinatie turistica cu nu mai putin de 8 monumente istorice si culturale aflate pe lista UNESCO a Patrimoniului Mondial, cele mai importante datand din sec. V si VI. Incepem turul cu San Giovanni Evangelista (sec. V), cea mai veche biserica din oras, apoi Basilica di Sant'Apollinare Nuovo, biserică paleocreștină ariană ridicată între 493-526 d.Hr. de Teodoric. Urmeaza vizita la mormântul lui Dante (Tomba di Dante), langa care se află Museo Dantesco. Ne indreptam spre Piazza Garibaldi (cu statuia celebrului revoluționar și neoclasicul Teatro Alighieri), apoi în Piazza del Popolo, mărginită de Primăria orașului (din Palazzo Comunale) si Bis. Santa Maria del Suffragio (1728). In final ajungem la Basilica di San Vitale, construită între 525-547 d.Hr, minunat decorată în interior cu marmură, fresce și mai ales celebrele mozaicuri. Tot aici se afla mausoleul Galla Placidia (fiica împăratului Theodosius I, luată prizonieră de vizigoți în anul 410, ulterior întoarsă la Ravenna cu fiul său, viitorul împărat Valentinian III). Dupa amiaza vizitam San Marino, cea mai veche republica din lume, situata in varful Mt. Titano unde un tur pietonal pe stradutele inguste ne va permite sa ne familiarizam cu aerul medieval al acestei fortarete. Intram prin Poarta San Francesco spre Piazza della Liberta cu Palazzo Publico (sediul institutiilor administrative ale Republicii), apoi ne bucuram de timp liber in acest paradis taxfree. Turistii care au mai vizitat orasul (si au conditie fizica adecvata), pot incerca o vizita individuala (neinsotiti de ghid) catre statia superioara a telecabinei, de unde vor avea o priveliste asupra intregii zone pe zeci de km. De aici se poate urca spre Basilica di San Marino cu moastele Sf. Marinus intemeitorul Republicii, Torre Guaita (sec. XI) -  unul dintre cele 3 turnuri care strajuiesc orasul, Pasul Vrajitoarelor - un drum spectaculos de sec. XIV ce duce spre Torre Cesta, aflat la cea mai inalta altitudine, folosit pana in sec. XVII ca punct de observatie. 
 
SIENA si ASSISI (55 €): In Siena- rivala de odinioara a oraselor Florenta si Pisa, admiram in turul pietonal Piazza del Campo, strajuita de monumente deosebite: Palazzo Publico ce conserva arhitectura gotica de sec XII dominat de Torre de Mangia si Fontana Gaia, apoi Piazza del Duomo cu una dintre cele mai mari si mai frumoase catedrale din lume. Urmeaza Assisi, locul de nastere al protectorului spiritual al Italiei si fondatorul Ordinului Franciscan, Sf. Francisc de Assisi. Vizitam Basilica Sf. Francisc cu moastele acestuia si frescele realizate de Giotto si alti mari pictori italieni, care au pus aici bazele unui stil naturalist, ce s-a indepartat de rigorile artei bizantine, culminand cu gloria Renasterii. Pentru turistii care au mai vizitat Assisi, sugeram o vizita individuala (neinsotiti de ghid) catre Piazza del Comune, construita pe ruinele vechiului For Roman, unde sunt conservate inclusiv parti ale apeductului roman si catre Basilica Santa Chiara (fondatoare a Ordinului Clariselor), contruita in sec XIII, in stil romanic, pe locul unde a fost initial inmormantat Sf. Francisc.
 
- GENOVA si PORTOFINO (59 €): Obiectiv UNESCO, centrul istoric al orasului Genova ne va incanta cu: Porta Soprana- cea mai veche constructie din oras (sec. X – XII), Casa lui Christofor Columb, Palatul Ducal, Catedrala San Lorenzo, Portul Vechi si Acvariul- unul dintre cele mai mari din Europa. Portofino este cunoscut pentru clădirile sale zugravite in culori vii, grupate în jurul portului plin de iahturi și bărci de pescuit și flancat de restaurante cu fructe de mare, cafenele și hoteluri de lux. Pe o inaltime la intrarea in port, Castelul medieval Castello Brown din sec. XVI, este înconjurat de o bogata grădină cu flora mediteraneană.
 
- BOLOGNA (29 €): Bologna, faimoasa pentru mostenirea medievala si renascentista, pentru cei 36 km de porticuri (arcade de caramida), cea mai veche Universitate din lume infiintata in 1088, bisericile si turnurile excelent conservate, dar mai ales cunoscuta drept capitala gastronomica a Italiei. Pornim de la Basilica Sf. Francisc (sec. XIII) spre Piazza Maggiore, o zona vesnic aglomerata si plina de viata, unde se afla Basilica San Petronio, care la momentul construcției era planificat să fie mai mare decât bazilica de la Vatican. Papalitatea a schimbat planurile din motive evidente, dar tot e a cincea cea mai grandioasa biserică din lume. Tot aici se află și Fontana di Nettuno, Palazzo Communale și Palazzo del Podesta, iar in apropiere incheiem excursia la Catedrala Metropolitana San Pietro

ZIUA 8  FLORENTA - BUCURESTI

Mic dejun. Dimineata timp liber la dispozitie. In jurul orei 17.30, imbarcare in microbuzul de transfer catre aeroport, pentru zborul spre Romania. 

Reduceri și suplimente

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:  
1. FIRST MINUTE -  10% REDUCERE, valabil pana la 31.03.2021, cu achitarea unui avans de 10% la inscriere, diferenta pana la 30% cu pana la 31.03.2021 si rest de plata cu pana la 60 zile inainte de plecare. 
2. CLIENT FIDEL -  5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
3. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;
 
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
 
Grup minim 15 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 10 de persoane. 
 
In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 15 pers. (10-14 persoane) se va achita un supliment de 25 euro/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

Îmbarcări & Transferuri

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul

Locul de intalnire

Tarif/pers.

€/sens

 

Orasul

Locul de intalnire

Tarif/pers.

€/sens

PLOIESTI

Petrom -  Metro

8 € /sens

 

BUZAU

Mc Donald’s Unirea

10 €/sens

CAMPINA

Casa BUCUR- popas Km 92

10 €/sens

 

BRAILA

     Parcare Hotel Traian

10 €/sens

BRASOV

  PETROM Calea Bucuresti

14 €/sens

 

GALATI

Mc Donald’s

10 €/sens

Constanta

 Kaufland Bd.I.C.Bratianu

14 €/sens

 

FOCSANI

Benzinaria LUKOIL Centru

12 €/sens

CRAIOVA

  Autogara Nord

14 €/sens

 

 

 

 

*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat cu microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15- 30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 – 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de data plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.

- Asistenta turistica se refera la suport oferit de agentia partenera locala pentru ca turistii sa poata comunica mai eficient cu receptia sau restaurantul hotelului, sau in cazuri nedorite in care trebuie sa fie asistati daca necesita spitalizare, daca pierd documentele de identitate ori alte incidente cu Politia locala, etc.

- Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold- Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.

- Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 -  12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.

- Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

- Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.

- Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel puţin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat.

- Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei  plecarii.

- Categoria hotelurilor şi a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism. Repartizarea camerelor la hotel se face de către recepţia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.

- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va  informeze cu exactitate asupra lor.

- Preturile sunt valabile pentru un numar limitat de locuri la zbor, dupa epuizarea carora, turisii vor putea sa isi dea acceptul pentru achitarea  diferentei de tarif fata de pretul din ziua achitarii pachetului turistic.

- Programul este cu date fixe de plecare si retur, sincronizate cu programele de autocar, al carui ghid va insotii turistii sositi cu avionul impreuna cu cei sositi cu autocarul

- Pe unele programe, autocarul va prelua turistii sositi cu avionul si pe cei de la Budapesta din/ spre orasele prin care se tranziteaza Romania. Locurile repartizate ambelor grupuri (grupul sosit cu autocarul si grupul sosit cu avionul) sunt limitate.

- Pt. călătorie este necesara cartea de identitate sau paşaportul (in anumite tari doar pasaportul) valabil 6 luni de la data întoarcerii în ţară.  

 

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

Recenzii

5/5
din 1 recenzie
Adauga recenzie
Denisa Oprea

09.04.2021

Recenzie adaugata cu succes!

adauga-o-recenzie-title

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
 

Alte circuite din regiune

Circuit Elvetia - Bavaria | 9 zile - Autocar | 2021

Circuit Elvetia - Bavaria | 9 zile - Autocar | 2021

Elvetia, Germania

 • 8
 • 3
 • 8 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 02.07.2021

de la 451 €/pers.

Circuit Elvetia - Coasta de Azur | 11 zile - Autocar | 2021

Circuit Elvetia - Coasta de Azur | 11 zile - Autocar | 2021

Elvetia, Italia

 • 10
 • 3
 • 10 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 11.07.2021

de la 505 €/pers.

Circuit Roma - Insula Capri | 5 zile - Avion | 2021

Circuit Roma - Insula Capri | 5 zile - Avion | 2021

Italia

 • 4
 • 4
 • 4 Nopti / Mic dejun / Transport cu avionul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 24.05.2021

de la 194 €/pers.

Calendar plecari circuite

Mai 2021
Iunie 2021
Iulie 2021
August 2021
Septembrie 2021
Octombrie 2021
Lunile anterioare
Lunile urmatoare
Aboneaza-te la newsltterul Hello Holidays

ABONEAZA-TE si fii la curent cu cele mai mariREDUCERI!

Solicita oferta