× Hello Holidays

Circuit Turcia de Nord - Est | 10 zile | 2021

Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash

Program detaliat

Circuit Turcia de Nord - Est | 10 zile autocar + avion | 2021

Itinerar: Edirne - Istanbul - Safranbolu - Sinop - Canionul Sahinkaya - Amasya - Samsun – Giresun - Trabzon - Manastirea Soumela - Terasa de Sticla Torul - Pestera Karaca - Artvin - Ishkhani - Kars - Ani - Dogubeyazit - Muntele Ararat - Van

ZIUA 1  BUCURESTI - EDIRNE - ISTANBUL (cca. 645 km)

   Plecare din Bucuresti la ora 6.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor), spre Veliko Tarnovo- Edirne, fosta capitala a Imperiului Otoman, pentru a vizita Moscheea Selimiye - cunoscuta drept moscheea celor 999 de ferestre, datorita arhitecturii unice a cupolei. Ajungem in Istanbul pentru cazare.

ZIUA 2  ISTANBUL - Catedrala Sf. SOFIA - Palatul TOPKAPI - Basilica Cisterna - Moscheea Albastra

   Mic dejun. Plimbare pietonala prin centrul istoric: piata Sultanahmet, Hipodromul si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul) adus din Karnak de imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.). Urmeaza Catedrala Sf. Sofia construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pt. aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Dupa caderea Constantinopolelui a fost transformata in moschee, iar din 1935 a devenit muzeu, care atrage astazi milioane de vizitatori. Continuam cu Topkapi - resedinta sultanilor pana in1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise, apoi cu Basilica Cisterna, construita in secol IV si transformata intr-o uriasa cisterna cu apa, menita sa alimenteze Palatul Topkapi. Cele 336 de coloane din marmura din interior sunt frumos luminate si conduc vizitatorii spre locul unde se afla 2 capete ale Meduzei. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta bleu din interior. Timp liber, optional (15 € /pers.) croaziera pe Bosfor. Cazare la Istanbul.

ZIUA 3  ISTANBUL - SAFRANBOLU (cca. 445 km)

   Mic dejun. Pornim spre Safranbolu, asezare parca-ncremenita-n timp, trecutul otoman, evocat de scriitori si memorialisti, traieste nealterat prin cladirile ridicate acum cateva secole. Locuinte tip conac, cu arhitectura traditionala, strazi pavate cu piatra de rau, terase, cafenele si restaurante de familie ce te imbie sa le savurezi bunatatile, bazare tainice, cu ulite serpuitoare, in care magazine mici, dar cochete, atrag ochii calatorului, vanzatori ambulanti de inghetata ce-si lauda marfa-n gura mare si pisici tolanite lenes la umbra. Ni se vor dezvalui, pe rand, Casa kaimakamului (guvernatorul orasului), unde reconstituiri atente ne vor introduce in universul intim al unei familii otomane de vaza, Cinci Han, un han traditional turcesc, cladire monumentala, cu ziduri puternice si curte interioara, ridicata in secolul al XVII-lea, unde ne vor incanta aroma cafelei la nisip, magazine de suveniruri, de bijuterii, dar si arme de epoca expuse, adevarata incursiune in istoria otomana, Bazarul fierarilor, de langa Moscheea Izzet Pasa, spectaculosul canion sapat de raul ce traverseaza centrul istoric, muzeul de istorie, loc din care se vede o splendida panorama a orasului, turnul cu ceas si vechea inchisoare a orasului. Apoi, urmeaza Terasa de cristal, indraznet acoperis de sticla peste marginea unui defileu salbatic cu adancimi ametitoare, ce poate fi traversat cu tiroliana, Casa rasturnata si impozantul apeduct Incekaya, din epoca bizantina si refacut in perioada otomana. Cazare la Safranbolu.

ZIUA 4  SAFRANBOLU - SINOP (cca. 295 km)

   Mic dejun. Drumul nostru continua spre orasul Sinop, pitoresc asezat pe malul Marii Negre. Declarat in mod oficial drept “cel mai fericit oras” al Turciei, statut primit in utimii 3 ani, Sinop este orasul de nastere al filozofului grec Diogene. Conform unei legende locale, Alexandru cel Mare a mers sa-l viziteze pe Diogene, pe care l-a intalnit pe strazi. Atunci cand a fost intrebat daca vrea ceva de la rege, filozoful i-a spus „Poti sa te dai mai incolo, imi blochezi lumina soarelui”. Cadrul natural si pozitionarea orasului, in cea mai nordica zona a Turciei, au facut ca orasul sa fie populat inca din sec. al VII-lea i.Hr. Seara ne cazam la un hotel in zona Sinop.

ZIUA 5  SINOP - CANIONUL SAHINKAYA - AMASYA - SAMSUN (cca. 415 km)

   Mic dejun. Lasam in urma Marea Neagra, dar nu pentru mult timp. Prima vizita a zilei o facem in Canionul Sahinkaya, unde ne vom bucura de o croaziera in apele raului Kizilirmak. O zona de defileu, cu aproape 2 km lungime, in care distanta cea mai apropiata intre peretii verticali este de mai putin de 100 metri. Ajungem la Amasya, locul de origine al geografului si filozofului Strabon. Asezat in valea raului Yesilirmak, orasul ne asteapta cu un farmec aparte. Vom avea posibilitatea sa admiram Moscheea Sultanului Bayezid, cetatea dar si celebrele morminte ale regilor din Pont. Cu un total de 21 de astfel de morminte, Amasya a fost inclusa pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Spre seara, continuam spre Samsun, unde vom vedea replica vasului Bandirma, vapor de pe care a debarcat Ataturk in oras. Ajungem, apoi, la cazare in zona Samsun.

ZIUA 6  SAMSUN - GIRESUN - TRABZON (cca. 325 km)

   Mic dejun. Astazi urmam drumul de coasta al Marii Negre. Ajungem in orasul Giresun, unde vom urca la Cetatea Giresun. Aici ne vom bucura de privelistea catre centrul orasului, dar si spre Insula Giresun, unde se afla si ruinele templului amazoanelor. Muzeul orasului, amenajat in fosta Biserica Sf. Nicolae, ne asteapta cu obiecte din diferitele perioade, precum Elenistica, Romana, Bizantina, Selgiucida si Otomana. Timp liber pe faleza orasului, iar apoi continuam spre Trabzon. Ajungem in Trabzon si incepem turul orasului, vizitand cele mai importante obiective, precum Muzeul Hagia Sofia, Pavilionul lui Ataturk si Dealul Boztepe, de unde ne vom bucura de panorama asupra orasului. Cazare in Trabzon.

ZIUA 7  MANASTIREA SOUMELA - TERASA DE STICLA TORUL - PESTERA KARACA (cca. 250 km)

   Mic dejun. Zi libera in Trabzon, sau optional (25 euro) excursie la Manastirea Soumela, Terasa de Sticla Torum si Pestera Karaca. Construita acum mai bine de 1700 de ani, deasupra unei vai adanci de 300 metri, manastirea a fost de-a lungul veacurilor unul din cele mai importante centre spirituale. Fondata in sec. al III-lea de 2 calugari de la Atena, manastirea, chiar si dupa ocuparea otomana, a continuat sa beneficieze de protectie, dar si de multiple drepturi si privilegii. Drumul nostru continua prin zona Muntilor Pontus, unde vom face o pauza la Terasa de Sticla Torul. Un loc in care panorama oferita ne va incanta cu siguranta. Cea de-a treia vizita a zilei o facem la Pestera Karaca. Cu o lungime de peste 100 metri, pestera ofera un adevarat spectacol prin stalactitele si stalagmitele de dimensiuni impresionante, multe dintre ele fiind chiar deja unite. Spre seara, ne intoarcem la hotelul din Trabzon.

ZIUA 8  TRABZON - ARTVIN - ISHKHANI - KARS (cca. 425 km)

   Mic dejun. Tinem drumul pe coasta Marii Negre spre Artvin, fosta resedinta episcopala a bisericii Catolice Armene. Continuam spre Manastirea Ishkhani, monument istoric pastrat inca din sec. al X-lea. Ramase in picioare pana in zilele noastre mai sunt doar Biserica si Capela. Seara ajungem la cazare in Kars.

ZIUA 9  KARS - ANI - DOGUBEYAZIT - VAN (cca. 445 km)

   Mic dejun. Incepem ziua cu cele mai importante obiective din Kars: Cetatea de secol XII, Biserica celor 12 Apostoli si Moscheea Fethiye. Ne continuam, apoi, drumul spre Ani, fost capitala a Armeniei, in sec. al X-lea, unul din cele mai importante orase ale Evului Mediu. Cea mai bine pastrata biserica este cea a Sfantului Gheorghe. Dupa-amiaza ajungem in zona orasului Dogubeyazit, unde vom admira Muntele Ararat, care atinge impresionanta altitudine de 5137 metri. Potrivit marturiei biblice, Muntele Ararat este locul unde s-ar fi oprit Arca lui Noe, dupa incetarea potopului si retragerea apelor. In Dogubeyazit vom vizita si Palatul Ishak, construit la sec. XVII si intrat din 2000 pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Seara, cazare in Van.

ZIUA 10  VAN - ISTANBUL - BUCURESTI

   Mic dejun. Incepem turul de oras in Van cu Castelul, urmat de Moscheea Ulu si Moscheea Kaya Celebi. Cea mai interesanta vizita a zilei o facem la Casa Pisicilor de Van. Poreclita drept “pisica inotatoare”, Pisica de Van este o specie inedita, iubitoare de apa, avand, de cele mai multe ori, un ochi albastru si un ochi verde. Dupa pranz ne deplasam spre aerorportul din Van pentru zborul (18:30) spre Bucuresti, via Istanbul.

Reduceri și suplimente

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor: 
1. FIRST MINUTE - 10% REDUCERE, valabil pana la 28.02.2021, cu achitarea unui avans de 10% la inscriere, diferenta pana la 30% cu pana la 28.02.2021 si rest de plata cu pana la 60 zile inainte de plecare. 
2. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
3. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
4. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;
In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat conform pragurilor de mai sus. 
In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs Hello Holidays. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului.
 
OFERTA SAFE PRICE (TARIF STANDARD): 
Pentru achitarea unui avans de 30% din TARIFUL STANDARD la inscriere, diferenta de plata cu pana la 40 zile inainte de plecare. In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica pragurile de penalizare conform contractului de comercializare a pachetelor de servicii turistice, respectiv: 
a) 25 Euro/persoana-taxa de serviciu, dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (cu pana la 60 de zile inainte de plecare/intrare).
b) 25% din contravaloarea pachetului de servicii turistice dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (in intervalul 59-30 de zile inainte de plecare/intrare).
c) 50% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.
d) 100% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 15-0 zile inainte de plecare/intrare.
In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs Hello Holidays. Turistul poate solicita restituirea contravalorii sumelor inscrise pe voucher doar cu achitarea unei taxe de serviciu in cuantum de 25 euro/persoana. Taxa de serviciu va fi retinuta din totalul sumei inscrise pe voucher si turistului i se va restitui diferenta.

Bine de știut

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
 
Grup minim 35 persoane. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane.
 
In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers., pentru un grup de 30-34 persoane se va achita un supliment de 20 euro/persoana, iar pentru un grup de 25-29 persoane se va achita un supliment de 35 euro/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, cu respectarea vizitarii tuturor obiectivelor din program;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

Transferuri

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul

(curse de linie)

Locul de intalnire

(transfer chiar si pt. 1 pers.)

Tarif/pers.

€/sens

PLOIESTI

Petrom - Metro

6 € /sens

CAMPINA

Casa BUCUR- popas Km 92

9 €/sens

BRASOV

PETROM - Calea Bucuresti

12 €/sens

CRAIOVA

PETROM langa Autogara Bacriz

12 €/sens

CONSTANTA

GARA CFR

12 €/sens

Orasul

(Transf. privat)

Locul de intalnire

(transfer pt. minim 2 pers)

Tarif/pers.

€/sens

FOCSANI

Benzinaria LUKOIL Centru

12 €/sens

BRAILA

Parcare PENNY Sos. Buzaului

10 €/sens

GALATI

McDonald’s

10 €/sens

BUZAU

McDonald’s Unirea

8 €/sens

Informații

*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat (minim 2 pers.) cu autoturism, microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 – 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de tata plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate. 
- Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold - Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal. 
- Conform legislatiei Ministerului Turismului din Turcia, obligatoriu se achita 10 euro / pers. pentru inchirierea ghizilor locali.
- Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 - 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
- Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
- Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.
- Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat. 
- Autoritatile de frontiera isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
- Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism. Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar /frigider, seif, aer conditionat, etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
- Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea inscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.
- Pentru calatorie este necesar pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara. 

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

5/5
din 1 recenzie
Adauga recenzie
Denisa Oprea

09.04.2021

Recenzie adaugata cu succes!

Ai calatorit cu noi? Lasa-ne un review!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
 

Alte circuite din regiune

Circuit Grecia Clasica si Insula Corfu | 10 zile - Autocar | 2024

Circuit Grecia Clasica si Insula Corfu | 10 zile - Autocar | 2024

Grecia

  • 9
  • 3
  • 9 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 26.06.2024

de la 720 €/pers.

Circuit Grecia - Peloponez  | 7 zile -  Autocar | 2024

Circuit Grecia - Peloponez | 7 zile - Autocar | 2024

Grecia

  • 6
  • 3
  • 6 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 01.06.2024

de la 564 €/pers.

Circuit Istanbul - Comoara de pe doua continente | 5 zile - Avion | 2024

Circuit Istanbul - Comoara de pe doua continente | 5 zile - Avion | 2024

Turcia

  • 4
  • 3
  • 4 Nopti / Mic dejun / Transport cu avionul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 10.04.2024

de la 540 €/pers.

Calendar plecari circuite

Aprilie 2024
Mai 2024
Iunie 2024
Iulie 2024
August 2024
Septembrie 2024
Octombrie 2024
Lunile anterioare
Lunile urmatoare
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Nu am calatorit cu d-vs, dar mi-as dori!

Labont Eugenia, 12.02.2024 Citeste mai mult

Numai ce ne-am întors din circuitul Emiratelor Arabe “Povestea celor 7 regate!”O experiența minunată, alături de un grup minunat cum rar găsești și cu 2 ghizi de excepție! Dar țin să mulțumesc din suf...

Mona Ciobanu, 31.01.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn