× Hello Holidays

Circuit Turul Frantei | 11 zile - Avion | 2021

Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash

Program detaliat

Turul Frantei | 11 zile - Avion | 2021

Itinerar: Basel - Mulhouse - Dijon - Lyon - Chamonix - Bourges - Tours - Angers - Nantes - Rennes - Mont St. Michel - Caen - Deauville - Rouen - Amiens - Reims - Paris - Valea Loirei - Versailles - Fontainebleau

ZIUA 1  BUCURESTI – BASEL – MULHOUSE – DIJON – LYON (450 km)

   Intalnire cu reprezentantul agentiei la ora 04:30 in aeroportul Henri Coanda din Otopeni pentru imbarcare la zborul spre Basel. Sosim la Basel si transfer catre Mulhouse, al doilea oras ca marime al Alsaciei, situat pe malurile Rinului, la poalele muntilor Vosges si la granita dintre trei importante tari europene - Franta, Germania si Elvetia. Ne plimbam in Centrul Vechi, unde se pastreaza parte din fortificatiile medievale - Turnul Diavolului si Turnul Bollwerk, vizitam Temple Saint - Etienne, cunoscut ca si Catedrala din Mulhouse, ridicata intre anii 1858-1886, in stil neogotic, cea mai inalta biserica protestanta din Franta, avand o inaltime de 97 de metri. Admiram Hotel de Ville, construita in stil renascentist in anul 1552, fosta primarie a orasului pana la alipirea la Republica Franceza din anul 1798, in prezent adaposteste o sala de ceremonii si Muzeul de Istorie, si ne bucuram de timp liber in Place de la Reunion, considerata centrul orasului. Traseul continua cu burghezul Dijon, faimos in intreaga lume datorita mustarului produs aici, dar si centrului istoric in care se pastreaza frumoase cladiri din perioada in care orasul era o mare putere regionala. Vizitam Palais des Ducs si Eglisee de Notre-Dame si ne indreptam spre Lyon. Cazare la hotel 3* in zona Lyon.

ZIUA 10  PARIS – VERSAILLES – FONTAINBLEAU (180 km)

   Mic dejun. In cursul diminetii vizitam Palatul Versailles, sediul puterii in timpul “Regelui-Soare” Ludovic al XIV-lea, unul din cele mai mari si opulente palate din lume (2.300 camere) avand si unele dintre cele mai vaste gradini, iar dupa amiaza ne bucuram de timp liber sau de o excursie optionala (15 €) la Palatul Fontainebleau, resedinta regala pt. mai mult de 8 secole, care impresioneaza prin stilul manierist si decoratiunile interioare de sec. XVI. Cazare Paris la hotel de 3*.

ZIUA 11  PARIS – BUCURESTI

   Dupa micul dejun, transfer spre aeroport pentru zborul de Bucuresti. 

ZIUA 2  LYON - CHAMONIX (450 km)

   Mic dejun. Timp liber in Lyon sau excursie optionala spre Chamonix - Mont Blanc, capitala mondiala a sporturilor de iarna.Ajungem in St. Gervais les Bains iar apoi urcam (daca vremea permite) cu cea mai moderna telecabina din Europa, spre statia Aiguille du Midi (3.842m), ce dispune de o terasa cu deschidere de 360 de grade si putem admira in apropiere varful Mont Blanc - stapanul absolut al Alpilor. Dupa amiaza delectam cu o plimbare prin vechiul Lyon – unul dintre cele mai mari ansambluri renascentiste din Europa, parte a patrimoniului UNESCO. Urmand stradutele pioresti ajungem la Catedrala St Jean, o sinteza perfecta de stil romanic si gotic, construita pe parcursul a 300 de ani, incepand cu 1180. De aici cu funicularul urcam spre dealul Fourviere, unde se afla un impresionant amfiteatru roman, cateva muzee si Bazilica Notre Dame de Fourviere. Cazare la hotel 3* in zona Lyon. 

ZIUA 3  LYON – BOURGES – TOURS (505 km)

   Dupa micul dejun pornim spre istoricul oras Bourges, o localitate plina de bijuterii arhitectonice, dintre care se evidentiaza Catedrala St Etienne, considerata una dintre cele mai importante capodopere ale goticului francez, intrata in anul 1993 in patrimoniul UNESCO. Cartierul medieval si renascentist care o inconjoara insumeaza numeroase puncte de atractie, printre care o gradina din secolul al XVII-lea si cochete case vechi, cu grinzi si fatade din lemn. A doua parte a zilei o dedicam localitatii Tours, o importanta cetate chiar de pe vremea galo-romanilor, astazi un oras mare si prosper. Vizitam Catedrala St Gatien, un superb exemplu al evolutiei stilului gotic, cu fatada sa desavarsita si ferestre cu vitralii bogat colorate. Cazare la hotel 3* in zona Tours.

ZIUA 4  TOURS – ANGERS – NANTES – RENNES (335 km)

   Mic dejun. Incepem ziua cu o vizita in Angers, orasul strajuit de extraordinarul sau castel, cu ziduri impresionante si 17 turnuri puternice, datand din secolul al XIII - lea, care gazduieste in prezent Tapiseria Apocalipsei, o adevarata capodopera realizata in secolul al XIV-lea, distrusa partial in timpul revolutiei franceze si restaurata aproape perfect. Dupa amiaza o vom petrece la Nantes, orasul devenit faimos datorita Edictului semnat aici de catre Henric al IV-lea al Frantei, in anul 1958, prin care era reglementat statutul religios, civil si politic al reformatilor francezi, iar seara ajungem in zona capitalei Bretaniei - Rennes pentru cazare la hotel 3*.

ZIUA 5  RENNES – MONT ST MICHEL – CAEN (200 km)

   Mic dejun. Un tur pietonal pe strazile pitoresti ale orasului Rennes ne dezvaluie frumoase case de secol XVIII, asezate in jurul unui nucleu medieval si al recent renovatei Catedrale St Pierre, ce pastreza in interior un frumos altar flamand din secolul al XVI-lea. Cea mai mare atractie a Frantei, dupa Turnul Eiffel, singurul loc de necucerit in timpul raboiului de 100 de ani cu Anglia, magicul Mont Saint Michel ne va ocupa cea mai mare parte a zilei de astazi. Dupa o vizita pe strazile inguste, marginite de restaurante, magazine si cafenele fermecatoare, ajungem la biserica abatiei si pe zidurile cetatii, de unde vom imortaliza peisaje unice. Seara ajungem in zona Caen, pentru cazare la hotel 3*.

ZIUA 6  CAEN – DEAUVILLE – ROUEN – AMIENS (265 km)

   Mic dejun. Caen pastreaza unele dintre cele mai reprezentative vestigii ale trecutului sau glorios, Wilhelm Cuceritorul alegand in secolul al XI-lea aceasta locatie pentru construirea castelului sau, ce gazduieste astazi Muzeul de Arte Frumoase si pentru alte doua bijuterii de arta romanica – Abbaye aux Hommes si Abbaye aux Dames. Dupa vizita din Caen ziua noastra turistica se continua pe malurile Oceanului Atlantic, in luxoasa statiune litorala Deauville pentru a ajunge dupa amiaza la Rouen, cel mai mare port fluvial francez. Vom incepe turul nostru ca si Monet de La Catedrala Notre Dame si vom continua pe Rue du Gros Horloge, marginita de frumoase case din lemn si magazine elegante, trecand pe sub un ceas medieval, asezat pe o arcada renascentista, vom ajunge la Place du Vieux Marche, locul unde Ioana D’Arc a fost arsa pe rug. In anul 1431 pe locul rugului, in onoarea ei a fost ridicata o biserica. Seara ajungem in zona Amiens pentru cazare la hotel 3*.

ZIUA 7  AMIENS – REIMS – PARIS (320 km)

   Mic dejun. Dimineata vizitam Notre Dame D’Amiens, cea mai inalta catedrala din Franta. Nava sa construita intre anii 1220 si 1236 se inalta la 42 de metri, impresionantul interior este luminat feeric prin ferestre ce par sa inlocuiasca partea de sus a zidurilor, dezvaluind frumoase sculpturi in lemn, realizate in secolul al XVI-lea, cele 110 strane de stejar sunt decorate cu mai mult de 400 de scene din Vechiul Testament si din viata Fecioare Maria. Deplasare spre Reims, unde vizitam impozanta Catedrala gotica (sec.XIII), loc de incoronare a numerosi monarhi francezi de-a lungul vremii. Seara ajungem la Paris, cazare la hotel de 3*.

ZIUA 8  PARIS – Orasul Luminilor

   Mic dejun. Ne incepem ziua cu un tur cu autocarul in “Orasul Luminilor”: La Defence (cartierul de zgarie-nori), Place de la Concorde, Arcul de Triumf, Champs Elysees, Podul Alexandru al III-lea, Grand Palais, Petit Palais, Palais de Chaillot, Tour Eiffel. Urmeaza Scoala Militara, Domul Invalizilor (cu mormantul lui Napoleon Bonaparte), L`Ille de la Cite - leaganul antic si centrul spiritual al Parisului, unde vizitam Catedrala Notre Dame - cu fatada sa inconfundabila intre cele doua turnuri, devenite celebre datorita personajului lui Victor Hugo din “Cocosatul de la Notre Dame”. Continuam spre cartierul Latin si Panteon cu fatada realizata dupa cel din Roma (un memorial unde odihnesc ramasitele pamantesti ale marilor personalitati franceze, apoi Oprera Garnier - o bijuterie arhitectonica de sec. XIX, Galeriile Lafayette, Place Pigale cu cele mai cunoscute cabarete din Paris, intre care si Moulin Rouge. Urcam in Montmartre la Basilica Sacre Coeur - construita in stil romano - bizantin dupa razboiul cu Prusia din 1870 si Place du Tertre, faimoasa din perioada in care Montmartre era “Mecca artei moderne” si refugiu pt. artisti, intre care Van Gogh, Pablo Picasso, Salvador Dali, s.a. Seara va sugeram o ascensiune in Trunul Eiffel, sau Croaziera pe Sena (cca 15 €). Cazare la hotel 3*.

ZIUA 9  PARIS – VALEA LOIREI (380 km)

   Mic dejun. Timp liber in Paris sau optional o excursie de o zi pe Valea Loirei (35 €), unde vom vizita Castelul Chambord, care se distinge prin arhitectura sa renascentista de inspiratie franceza si prin interioarele spatioase. Urmeaza Castelul Blois, monument UNESCO candva resedinta favorite a regilor Frantei, unde ne vom o plimba pe stradutele pitoresti ale oraselului, descoperind atmosfera medievala din centrul istoric. Seara revenim la Paris pentru cazare la hotel de 3*.

Reduceri și suplimente

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor: 
1. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
2. REDUCERE DE GRUP: la 8 pers.= 2%, la 12 pers.= 3%, la 15 pers. platitoare, a 16-a GRATUIT
3. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)
 
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel.
 
In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat conform pragurilor de mai sus. 
In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs Hello Holidays. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului.
 
OFERTA SAFE PRICE (TARIF STANDARD): 
Pentru achitarea unui avans de 30% din TARIFUL STANDARD la inscriere, diferenta de plata cu pana la 40 zile inainte de plecare. In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica pragurile de penalizare conform contractului de comercializare a pachetelor de servicii turistice, respectiv: 
a) 25 Euro/persoana-taxa de serviciu, dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (cu pana la 60 de zile inainte de plecare/intrare).
b) 25% din contravaloarea pachetului de servicii turistice dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (in intervalul 59-30 de zile inainte de plecare/intrare).
c) 50% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.
d) 100% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 15-0 zile inainte de plecare/intrare.In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs Hello Holidays. Turistul poate solicita restituirea contravalorii sumelor inscrise pe voucher doar cu achitarea unei taxe de serviciu in cuantum de 25 euro/persoana. Taxa de serviciu va fi retinuta din totalul sumei inscrise pe voucher si turistului i se va restitui diferenta.

Bine de știut

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 35 persoane. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane. 

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers., pentru un grup de 30-34 persoane se va achita un supliment de 30 euro/persoana.
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, cu respectarea vizitarii tuturor obiectivelor din program
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali

Transferuri

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul

Locul de intalnire

Tarif/pers.

€/sens

PLOIESTI

Petrom - Metro

8 € /sens

CAMPINA

Casa BUCUR - popas Km 92

10 €/sens

BRASOV

PETROM - Calea Bucuresti

14 €/sens

CONSTANTA

GARA CFR

14 €/sens

CRAIOVA

PETROM langa Autogara Bacriz

14 €/sens

GALATI

McDonald’s

10 €/sens

FOCSANI

Benzinaria LUKOIL Centru

12 €/sens

BUZAU

McDonald’s Unirea

10 €/sens

BRAILA

Parcare PENNY Sos. Buzaului

10 €/sens

BACAU

Parcare Stadion Municipal

20 €/sens

P.NEAMT

Parcare Hotel Central

28 €/sens

IASI

Autogara Codreanu

30 €/sens

SUCEAVA

Parcare Hotel Bucovina

35 €/sens

BOTOSANI

Rompetrol Cal. Nationala

35 €/sens

Informații

*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat (minim 2 pers.) cu autoturism, microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2-3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a va informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul Dvs.). Va rugam sa respectati ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de data plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.
 - Asistenta turistica se refera la suport oferit de agentia partenera locala pentru ca turistii sa poata comunica mai eficient cu receptia sau restaurantul hotelului, sau in cazuri nedorite in care trebuie sa fie asistati daca necesita spitalizare, daca pierd documentele de identitate ori alte incidente cu Politia locala, etc.
 - In unele orase, autoritatile locale solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita cash de catre turisti la receptia hotelurilor.
 - Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold-Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal. 
 - Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6-11,99 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
 - Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
 - Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.
 - Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat. 
 - Autoritatile de frontiera isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
 - Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism. Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
 - Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, aer conditionat, etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 - Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea inscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.
 - Pe unele programe, autocarul va prelua turistii sositi cu avionul si pe cei de la Budapesta din/spre orasele prin care se tranziteaza Romania. Locurile repartizate ambelor grupuri (grupul sosit cu autocarul si grupul sosit cu avionul) sunt limitate.
 - Pentru calatorie este necesara cartea de identitate sau pasaportul, valabile minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
 

Alte circuite din regiune

Circuit Benelux | 9 zile - Autocar | 2024

Circuit Benelux | 9 zile - Autocar | 2024

Belgia, BENELUX, Luxembourg

 • 8
 • 3
 • 8 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 27.07.2024

de la 784 €/pers.

Circuit Anglia - Franta - Benelux | 14 zile - Autocar | 2024

Circuit Anglia - Franta - Benelux | 14 zile - Autocar | 2024

Anglia, Belgia, BENELUX, Franta, Luxembourg, Olanda

 • 13
 • 3
 • 13 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 21.08.2024

de la 1168 €/pers.

Circuit Paris - Versailles - Fontainebleau - Valea Loirei | 5 zile - Avion | 2024

Circuit Paris - Versailles - Fontainebleau - Valea Loirei | 5 zile - Avion | 2024

Franta

 • 4
 • 3
 • 4 Nopti / Mic dejun / Transport cu avionul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 20.08.2024

de la 595 €/pers.

Calendar plecari circuite

Iulie 2024
August 2024
Septembrie 2024
Octombrie 2024
Noiembrie 2024
Lunile anterioare
Lunile urmatoare
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Am sosit aseara din acest circuit,unde l-am avut ca si ghid pe dl.Ion RACHERU(o adevrarata enciclopedie mobila).In primul rand ,,FELICITARI !"dl Ion Racheru pentru tot ceea ce a-ti facut in acest cir...

Mihaita Boariu, 25.06.2024 Citeste mai mult

Super ghid, domnul Radu N.???? dar și domnul șofer Ștefan D. ✨️ Cu siguranță voi mai călători cu această agenție!!

Matei Adelina, 03.06.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn
Solicita oferta