× Hello Holidays

Circuit Moldova - Bucovina | 5 zile - Autocar | 2021

Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash

Program detaliat

Circuit Moldova -  Bucovina | 5 zile - Autocar | 2021
Itinerar:
Palatul Cuza de la Ruginoasa - Castelul Sturza de la Miclauseni - Iasi - Manastirile Moldovita, Sucevita, Putna, Dragomirna, Humor, Voronet, Varatec, Agapia - Rarau Pietrele Doamnei - Cetatea Sucevei - Cetatea Neamt

BONUS! GRATUIT 4 CINE la achitarea de la inscriere a celor 2 excursii optionale

ZIUA 1  Palatul CUZA RUGINOASA - Castelul STURZA MICLAUSENI - IASI (cca. 455 km)

   Plecare din Bucuresti la ora 6.00, de la Academia Militara Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor, spre Palatul Al. Ioan Cuza de la Ruginoasa. Construit in stil neogotic in 1804, a apartinut intai familiei Sturdza. In 1862, Cuza a cumparat la licitatie mosia si a renovat integral palatul, transformandu-l in resedinta de vara pentru sotia sa, Elena, care s-a ocupat de mobilarea si decorarea incaperilor de gradina si de acareturi. In Primul Razboi Mondial a servit ca spital militar, iar din 1936 a intrat in proprietatea Regiei CFR si a gazduit spitalul TBC. Degradarea palatului s-a accentuat in al doilea Razboi Mondial, fiind avariat grav in luptele purtate in apropiere. In 1982 a fost inaugurat Muzeul Memorial “Al. I. Cuza” cu o sectie de istorie si una de etnografie. Cuza a murit in exil in 1873, la hotel Europa din Heidelberg, Germania, iar trupul domnitorului a fost adus si inmormantat la Ruginoasa, respectandu-se astfel ultima sa dorinta. In cel de-al doilea Razboi Mondial, pentru a evita o profanare a mormantului, osemintele sale au fost evacuate la Curtea de Arges. Dupa razboi, au fost depuse la Bis. Man. Trei Ierarhi din Iasi, unde se afla si azi.

   Urmeaza Castelul Sturdza de la Miclauseni, construit intre 1880-1904 in stil neogotic cu elemente baroc, cu scari centrale din marmura de Dalmatia, mobilier din lemn de trandafir sculptat, sobe de teracota, faianta sau portelan, parchet cu intarsii din esente de paltin, mahon, stejar si abanos, iar plafoanele si peretii interiori sunt pictati in ulei. Castelul adapostea o colectie valoroasa de carti, de costume medievale, arme, bijuterii, tablouri, busturi din marmura de Cararra, argintarie si piese arheologice si numismatice de mare valoare si o colectie de carti de 60.000 de exemplare. In Primul Razboi Mondial, in castel s-a organizat un spital militar, unde marele compozitor George Enescu a concertat printre paturile cu raniti. In 1944, castelul a fost devastat de soldatii rusi, care au folosit multe carti valoroase pe post de combustibil in sobe. Pe langa carti, au disparut piese de mobilier si cea mai mare parte din colectiile familiei Sturdza. Castelul si parcul au fost transformat in manastire de maici, pe care insa comunistii au desfiintat-o, ulterior a fost depozit militar de explozibil, apoi a fost transformat in centru de plasament pentru copii cu handicap psihic sever si a fost distrus de un incendiu. Seara ajungem la Iasi, pentru cazare la hotel Zimbru (sau similar).

ZIUA 2  IASI - CAMPULUNG MOLDOVENESC (cca. 185 km)

   Mic dejun. Ne bucuram de farmecul capitalei Moldovei: Biblioteca Eminescu fondata in 1835, cu coloane dorice, cupola decorata cu marmura de Carrara si mozaicuri venetiene si Universitatea Al. I. Cuza, infiintata in 1860, actuala cladire datand din 1897. In interior se remarca Aula Monumentala si Sala pasilor pierduti, decorata cu fresce de Sabin Balasa si folosita ca Parlament in 1917. In Gradina Copou sunt Obeliscul cu Lei, Teiul lui Eminescu si Aleea Junimea, cu busturile unor figuri marcante. Urmeaza Piata Unirii, Hotel Traian ridicat in stil neoclassic in 1879, Palatul Culturii - impunatoare cladire construita in 1925 pe locul vechiului palat al domitorilor Moldovei, in stil neogotic flamboyant, ce gazduieste Biblioteca Ghe. Asachi si patru muzee. Vestigiile Curtii Domnesti, aflate langa Pal. Culturii, dateaza din vremea lui Alexandru cel Bun (1431), iar Biserica “Sf. Nicolae Domnesc”, construita de Stefan cel Mare in stil moldovenesc, e cea mai veche din oras (1491). Casa Dosoftei a adapostit in sec. XVII tiparnita cu care s-au tiparit primele carti din Moldova. Biserica “Trei Ierarhi”, ctitorita in 1642 de Vasile Lupu, este caracterizata prin bogatia si frumusetea decoratiei, zidurile sale fiind veritabile broderii in piatra, iar Catedrala Mitropolitana, construita intre 1840 - 1880 in stil neoclassic si baroc, contine fresce de Ghe. Tattarescu si Moastele Sf. Paraschiva, fiind sfintita in 1887 in prezenta Regelui Carol I. Teatrul National “Vasile Alecsandri” una din cele mai elegante cladiri din tara, construita in 1896 in stil neoclassic-eclectic are interiorul bogat decorat in stil baroc si rococo, cu tavanul pictat si luminat cu lampi de cristal de Venetia. Dupa amiaza pornim spre Campulung, pt. cazare la hotel Sandru (sau similar).

ZIUA 3  Manastirile MOLDOVITA, SUCEVITA si PUTNA - TRANS RARAU - CAMPULUNG (cca. 195 km)

   Mic dejun. Timp liber sau optional (85 lei/pers), excursie la Man. Moldovita, Sucevita si Putna, primele doua parte a Patrimoniului UNESCO. Man. Moldovita, ridicata in sec. XVI, cu fresce excelent conservate atat ca pictura interioara, cat mai ales exterioara, prezinta scene din viata Maicii Domnului, Martiriul Apostolilor si faimoasa pictura cu tema Asedierii Constantinopolului, realizata la 1537. Urmeaza Sucevita, construita tot in sec.XVI in stilul arhitecturii moldovenesti, prin imbinarea elementelor de arta bizantina si gotica cu cele ale vechior biserici de lemn din Moldova. Se distinge prin pictura interioara si exterioara cu o ampla “naratiune” biblica din Vechiul si Noul Testament. Urmeaza Manastirea Putna, ctitorie a domnitorului Stefan cel Mare (al carui mormant se afla aici). Muzeul manastirii expune: Tetraevangheliarul de la Humor (sec. XV), o cadelnita daruita de Stefan cel Mare manastirii, o cruce cu 3 brate (sec. XVI) cea mai veche din Romania, s.a. Dupa amiaza revenim la cazare si optional (gratuit pentru 20 de pers.) urcam soseaua Trans Rarau spre Hotel Alpin, construit langa Pietrele Doamnei, rezervatie naturala protejata la 1630 m altitudine.

ZIUA 4  CAMPULUNG - SUCEAVA - Manastirile DRAGOMIRNA, HUMOR si VORONET (cca. 180 km)

   Mic dejun. Timp liber in hotel, sau optional (95 lei/pers) excursie la Man. fortificata Dragomirna (sec.XVII), una dintre cele mai de seama creatii arhitectonice ale evului mediu romanesc, cu o structura lunga, ingusta si foarte inalta. Se constata trecerea de la pictura exterioara la decoratiuni sculptate in piatra, prezente intr-o mare bogatie, varietate si maiestrie in special pe turla octogonala. Dupa cativa kilometri ajungem la Suceava, unde vizitam Cetatea de Scaun, construita in sec. XIV de Petru Musat si consolidata de Stefan cel Mare, ce conserva zidurile de aparare, ziduri de incinta, curti interioare, fortul musatin, cateva bastioane, turnul capelei domnesti pivnita, s.a. Excursia optionala continua cu Man. Humor si Voronet, ambele din Patrimoniul Mondial UNESCO. Manastirea Humor construita in 1530 de marele logofat Toader Bubuiog, a primit ca donatii numeroase manuscrise si alte obiecte valoroase, intre care Tetraevangheliarul de la Humor, daruit Manastirii in anul 1473 de domnitorul Stefan cel Mare, dar care astazi este expus la Man. Putna. Continuam cu vizita altei ctitorii a lui Stefan cel Mare: Manastiea Voronet (sec. XV), supranumita “Capela sixtina a Estului”, contruita in mai putin de 4 luni (un record pentru vremurile acelea), a carei pictura interioara dateaza in mare parte din vremea lui Stefan cel Mare, iar cea exterioara din vremea lui Petru Rares. Pictura exterioara este unica prin nuanta culorii albastre, realizata dupa o formula secreta, ce a avut la baza mineralul azurit. Seara ne intoarcem la acelasi hotel din Campulung, pentru cazare.

ZIUA 5  CETATEA NEAMT - Man. VARATEC si AGAPIA - BUCURESTI (cca. 495 km)

   Dupa micul dejun, pornim spre sud pentru a vizita Cetatea Neamtului (construita in sec. XIV de Petru I si extinsa de Stefan cel Mare), una din cele mai impresionante cetati din Romania, care a facut parte din sistemul de fortificatii al Moldovei medievale, fiind distrusa din ordinul lui Mihai Racovita. Restaurata recent, cetatea reprezinta o adevarata bijuterie arhitectonica a Moldovei. Pornim apoi spre doua monumente istorice: Manastirea Agapia (sec. XVII) care pastreaza valoroase fresce realizate de Nicolae Grigorescu si Manastirea Varatec (sec. XVIII), a carei biserica principala, cu hramul Adormirea Maicii Domnului a fost construita din piara de rau si caramida. Continuam traseul spre Bucuresti unde ajungem in jurul orei 23.00, in functie de trafic si conditii meteo.

Reduceri și suplimente

REDUCERE de pana la MAXIM 10% prin CUMULAREA urmatoarelor: 
1. FIRST MINUTE - 5% REDUCERE, valabil pana la 31.03.2021, cu achitarea unui avans de 10% la inscriere, diferenta pana la 30% cu pana la 31.03.2021 si rest de plata cu pana la 60 zile inainte de plecare. 
2. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
3. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza si nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel.

Bine de știut

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 25 persoane. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 20 de persoane. 

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 25 pers. (20-24 persoane) se va achita un supliment de 35 lei/persoana;
In cazul unui grup mai mic de 20 pers. (15-19 persoane) se va achita un supliment de 55 lei/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program.
Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

Îmbarcări & Transferuri

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA

Orasul

Locul de intalnire

Ora

Bucuresti

ACADEMIA MILITARA

06.00

BUZAU

Mc Donald’s Unirea

07.00

FOCSANI

Benzinaria LUKOIL Centru

09.30

BACAU

Parcare STADION Municipal

11.00

 

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul

Locul de intalnire

 Tarif /pers.

 €/sens

PLOIESTI

Petrom - Metro

8 € /sens

BRAILA

 Parcare Hotel Traian

10 €/sens

GALATI

Mc Donald’s

10 €/sens

Constanta

 Kaufland Bd.I.C.Bratianu

14 €/sens

 

Informații

*Transferurile din tara se organizeaza (pentru minim 2 pers. care solicita transferul din fiecare oras) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat cu microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15 - 30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 – 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de tata plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate. 
 - Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold - Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal. 
 - Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 - 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
 - Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.
 - Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
 - Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 - Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea inscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.
 - Pentru calatorie este necesara cartea de identitate. 

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

5/5
din 1 recenzie
Adauga recenzie
Denisa Oprea

09.04.2021

Recenzie adaugata cu succes!

Ai calatorit cu noi? Lasa-ne un review!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
 

Alte circuite din regiune

Excursie Transfagarasan - Transalpina | 2 zile - Microbuz | 2024

Excursie Transfagarasan - Transalpina | 2 zile - Microbuz | 2024

Romania

  • 1
  • 3
  • 1 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 28.06.2024

de la 950 Lei/pers.

Circuit Cluj - Apuseni | 3 zile - Autocar | 2024

Circuit Cluj - Apuseni | 3 zile - Autocar | 2024

Romania

  • 2
  • 3
  • 2 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 28.06.2024

de la 1400 Lei/pers.

Circuit Maramures - Bucovina | 5 zile - Autocar | 2024

Circuit Maramures - Bucovina | 5 zile - Autocar | 2024

Romania

  • 4
  • 3
  • 4 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 22.05.2024

de la 1805 Lei/pers.

Calendar plecari circuite

Aprilie 2024
Mai 2024
Iunie 2024
Iulie 2024
August 2024
Septembrie 2024
Octombrie 2024
Lunile anterioare
Lunile urmatoare
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Nu am calatorit cu d-vs, dar mi-as dori!

Labont Eugenia, 12.02.2024 Citeste mai mult

Numai ce ne-am întors din circuitul Emiratelor Arabe “Povestea celor 7 regate!”O experiența minunată, alături de un grup minunat cum rar găsești și cu 2 ghizi de excepție! Dar țin să mulțumesc din suf...

Mona Ciobanu, 31.01.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn