× Hello Holidays

Dragobete in Bucovina | 5 zile - Autocar | 2021

Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash

Program detaliat

Dragobete in Bucovina | 5 zile - Autocar | 2021

Itinerar: Marasesti - Manastirile Varatec, Agapia, Moldovita, Sucevita, Dragomirna, Humor, Voronet - Cetatea Sucevei - Rarau Pietrele Doamnei - Vatra Dornei - Cetatea Neamt - Hanul Ancutei

ZIUA 1  BUCURESTI - MARASESTI - Man. VARATEC si AGAPIA - CAMPULUNG (cca. 495 km)

   Pornim la 06:00 din parcarea Academiei Militare Carol I (acces dinspre Metrou Eroilor) spre Buzau - Varatec, Agapia - Campulung Moldovenesc. La Marasesti vizitam Mausoleul, inaugurat in 1938 chiar pe campul de lupta al marilor batalii din 1917. Epopeea marii batalii a Primului Razboi Mondial este reprezentata printr-o expozitie foto-documentara, costume militare si armament din dotarea armatei romane din acea perioada, obiecte care au apartinut Ecaterinei Teodoroiu si generalului Eremia Grigorescu. Ne indreptam apoi spre Manastirea Varatec, fondata in 1785, unde a trait si este inmormantata Veronica Micle, si care prezinta o importanta colectie de icoane vechi pictate pe lemn, covorase lucrate manual de maicutele ce locuiesc aici, broderii, sau manuscrise, toate aflate in Muzeul de Arta Medievala si Religioasa. Pornim apoi spre Man. Agapia, cea mai mare manastire de maici din Romania, a carei pictura murala, realizata de Nicolae Grigorescu in 1858, imbina in compozitia deosebita, elemente ale stilului bizantin cu influete neoclasice si de arta romaneasca. Seara sosire la Campulung, pentru cazare la hotel Sandru (sau similar). 

ZIUA 2  CAMPULUNG - Manastirile MOLDOVITA si SUCEVITA (cca. 115 km)

   Mic dejun. Timp liber in statiune, sau optional (55 lei/pers), excursie la Manastirile Moldovita si Sucevita, ambele din Patrimoniului Mondial UNESCO. Manastirea Moldovita, ridicata in sec. XVI, cu fresce excelent conservate atat ca pictura interioara, cat mai ales exterioara, prezinta scene din viata Maicii Domnului, Martiriul Apostolilor si faimoasa pictura cu tema Asedierii Constantinopolului, realizata la 1537. Urmeaza Man. Sucevita, construita tot in sec.XVI in stilul arhitecturii moldovenesti, prin imbinarea elementelor de arta bizantina si gotica cu cele ale vechior biserici de lemn din Moldova, care se distinge prin pictura murala interioara si exterioara cu o ampla “naratiune” biblica din Vechiul si Noul Testament. Dupa amiaza revenim la cazare si ne bucuram de timp liber pana seara.

ZIUA 3  CAMPULUNG - SUCEAVA - Manastirile DRAGOMIRNA, HUMOR si VORONET (cca. 155 km)

   Mic dejun. Timp liber in hotel, sau optional (65 lei/pers) excursie la Man. fortificata Dragomirna (sec.XVII), una dintre cele mai de seama creatii arhitectonice ale evului mediu romanesc, cu o structura lunga, ingusta si foarte inalta. Se constata o trecere de la pictura exterioara la decoratiuni sculptate in piatra, prezente intr-o mare bogatie, varietate si maiestrie in special pe turla octogonala. Dupa doar cativa kilometri ajungem la Suceava, unde vizitam fosta Cetate de Scaun, construita in sec. XIV de Petru Musat si consolidat de Stefan cel Mare, care conserva zidurile de aparare, ziduri de incinta, curti interioare, fortul musatin, cateva bastioane, turnul capelei domnesti, pivnita, s.a. Excursia optionala continua cu Man. Humor si Voronet, ambele apartinand Patrimoniului Mondial UNESCO. Manastirea Humor, construita in 1530 de marele logofat Toader Bubuiog, a primit ca donatii numeroase manuscrise si alte obiecte valoroase, intre care Tetraevangheliarul de la Humor, daruit Manastirii in anul 1473 de domnitorul Stefan cel Mare, dar care astazi este expus la Man. Putna.

   Continuam cu vizita altei ctitorii a lui Stefan cel Mare: Manastiea Voronet (sec. XV), supranumita “Capela sixtina a Estului”, contruita in mai putin de 4 luni (un record pentru vremurile acelea), a carei pictura interioara dateaza in mare parte din vremea lui Stefan cel Mare, iar cea exterioara din vremea lui Petru Rares. Pictura exterioara este unica prin nuanta culorii albastre, realizata dupa o formula secreta, ce a avut la baza mineralul azurit. Seara ne intoarcem la acelasi hotel din Campulung, pentru cazare.

ZIUA 4  CAMPULUNG - TRANSRARAU - PIETRELE DOAMNEI - VATRA DORNEI (cca. 100 km)

   Dupa micul dejun, timp liber sau optional (50 lei/pers) excursie in masivul Rarau, unde urcam soseaua Trans Rarau spre Hotel Alpin, construit langa Pietrele Doamnei, rezervatie naturala protejata la 1630 m altitudine. Daca gasim zapada, dupa o “bulgareala”, pornim spre Vatra Dornei, “Perla Bucovinei”, statiune pentru sporturile de iarna din inima Carpatilor Orientali vestita si pentru prezenta izvoarelor minerale, unde ne vom bucura de timp liber. Ne intoarcem la hotelul Sandru prin peisajul de vis al pasului Mestecanis. 

ZIUA 5  CETATEA NEAMT - HANUL ANCUTEI - BUCURESTI (cca. 495 km)

   Dimineata, dupa micul dejun, pornim spre Bucuresti, urmand a vizita Cetatea Neamtului (construita in sec. XIV de Petru I si extinsa de Stefan cel Mare), una din cele mai impresionante cetati din Romania, care a facut parte din sistemul de fortificatii al Moldovei medievale, fiind distrusa din ordinul lui Mihai Racovita. Restaurata recent, cetatea reprezinta o adevarata bijuterie arhitectonica a Moldovei. Continuam apoi cu Hanul Ancutei, infiintat in anul 1718, locul de poveste descris si in romanul lui Sadoveanu, unde regasiti bucataria traditionala moldoveneasca autentica. Ajungem la Bucuresti seara, in functie de trafic si conditiile meteo.

Bine de știut

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 35 persoane. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane. 

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 25 lei/persoana;
In cazul unui grup mai mic de 30 pers. (25-29 persoane) se va achita un supliment de 45 lei/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

Reduceri și suplimente

REDUCERE de pana la MAXIM 10% prin CUMULAREA urmatoarelor: 
1. FIRST MINUTE - 5% REDUCERE, valabil pana la 15.11.2020, cu achitarea unui avans de 25% la inscriere, diferenta pana la 50% cu pana la 40 zile inainte de plecare si rest de plata cu pana la 21 zile inainte de plecare. 
2. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
3. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
4. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)
 
In situatia in care circuitul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat conform pragurior de mai sus. In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs Hello Holidays. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului.
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;
 
OFERTA SAFE PRICE (TARIF STANDARD): 
Pentru achitarea unui avans de 30% din TARIFUL STANDARD la inscriere, diferenta de plata cu pana la 40 zile inainte de plecare. In situatia in care circuitul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica pragurile de penalizare conform contractului, respectiv: 
a) 25% din contravaloarea pachetului de servicii turistice dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (cu minim 30 de zile inainte de plecare).
b) 50% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 29-16 zile inainte de plecare/ intrare.
c) 100% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 15-0 zile inainte de plecare/intrare.
 
In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs Hello Holidays.
Turistul poate solicita restituirea contravalorii sumelor inscrise pe voucher doar cu achitarea unei taxe de serviciu in cuantum de 25 euro/persoana.
Taxa de serviciu va fi retinuta din totalul sumei inscrise pe voucher si turistului i se va restitui diferenta.

Îmbarcări & Transferuri

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA

Orasul

Locul de intalnire

Ora

Bucuresti

ACADEMIA MILITARA

06.00

BUZAU

Mc Donald’s Unirea

07.00

FOCSANI

Benzinaria LUKOIL Centru

09.30

BACAU

Parcare STADION Municipal

11.00

 

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul

Locul de intalnire

 Tarif /pers.

 €/sens

PLOIESTI

Petrom - Metro

8 € /sens

CAMPINA

Casa BUCUR - popas Km 92

10 €/sens

BRASOV

 PETROM Calea Bucuresti

14 €/sens

Constanta

 Kaufland Bd.I.C.Bratianu

14 €/sens

CRAIOVA

 Autogara Nord

14 €/sens

BRAILA

 Parcare Hotel Traian

10 €/sens

GALATI

Mc Donald’s

10 €/sens

 

Informații

*Transferurile din tara se organizeaza (pentru minim 2 pers. care solicita transferul din fiecare oras) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat cu microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15 - 30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 – 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de tata plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate. 
 - Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold - Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal. 
 - Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 - 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
 - Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.


 - Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
 - Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 - Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea inscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.
 - Pentru calatorie este necesara cartea de identitate.

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
 

Alte circuite din regiune

Excursie Transfagarasan - Transalpina | 2 zile - Microbuz | 2024

Excursie Transfagarasan - Transalpina | 2 zile - Microbuz | 2024

Romania

  • 1
  • 3
  • 1 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 28.06.2024

de la 950 Lei/pers.

Circuit Cluj - Apuseni | 3 zile - Autocar | 2024

Circuit Cluj - Apuseni | 3 zile - Autocar | 2024

Romania

  • 2
  • 3
  • 2 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 28.06.2024

de la 1400 Lei/pers.

Circuit Maramures - Bucovina | 5 zile - Autocar | 2024

Circuit Maramures - Bucovina | 5 zile - Autocar | 2024

Romania

  • 4
  • 3
  • 4 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 22.05.2024

de la 1805 Lei/pers.

Calendar plecari circuite

Aprilie 2024
Mai 2024
Iunie 2024
Iulie 2024
August 2024
Septembrie 2024
Octombrie 2024
Lunile anterioare
Lunile urmatoare
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Nu am calatorit cu d-vs, dar mi-as dori!

Labont Eugenia, 12.02.2024 Citeste mai mult

Numai ce ne-am întors din circuitul Emiratelor Arabe “Povestea celor 7 regate!”O experiența minunată, alături de un grup minunat cum rar găsești și cu 2 ghizi de excepție! Dar țin să mulțumesc din suf...

Mona Ciobanu, 31.01.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn