Intalnirea cu ghidul va avea loc la ora 06:30 in Parcarea ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), iar plecarea la ora 07:00. Se va urma traseul Bucuresti - Stefanesti - Golesti - Curtea de Arges - Jgheaburi - Vidraru.
Prima oprire o vom face la Muzeul Golesti sau Muzeul Viticulturii si Pomiculturii Golesti, este o cladire construita in secolul XVII in jurul careia se regasesc numeroase obiective istorice si gradini prin care te poti plimba o zi intreaga, numarand nu mai putin de 14 ha. Conacul este construit de Stroe Leurdeanu in anul 1640 si este inconjurat de ziduri inalte de caramida destinate apararii. Este singura constructie laica medievala fortificata din tara si spune foarte multe dintre povestile familiei Golescu, o familie in care s-au nascut idei iluministe, care a ridicat Palatul Regal din Bucuresti si a reformat invatamantul din Tara Romaneasca.
Continuam spre Curtea de Arges, unde vizitam manastirea. Considerata drept una dintre minunile arhitecturale ale acestei tari, Manastirea Curtea de Arges - monument ctitorit de Neagoe Basarab - poarta, dincolo de cunoscuta legenda a Mesterului Manole, o serie de adevaruri istorice prea putin cunoscute. Din dorinta lui Neagoe Basarab, la construirea monumentului s-a folosit, pe langa calcar de Albesti, si marmura adusa tocmai din arhipelagul grecesc. Insa realizarea acestui lucru n-a fost tocmai simpla, mai cu seama ca Insulele se aflau sub control otoman, iar sultanul interzicea folosirea marmurei in biserici, tocmai pentru a nu permite lacaselor crestine sa se se ridice la nivelul moscheelor. Plecam de la Curtea de Arges spre Manastirea Corbii de Piatra, un ansamblu rupestru din secolul XIV, reinfiintat in anul 1512, in perioada domnitorului Neagoe Basarab. Biserica manastirii este sapata in stanca (gresie). Langa biserica, sapate tot in stanca, se afla trapeza manastirii, sala de mese a manastirii, un spatiu daltuit la randu-i in stanca, despre care traditia afirma ca a fost folosit de Neagoe Basarab ca tribunal in aer liber, pentru a face judecati publice.
Mai apoi, ne indreptam catre Lacul Vidraru, iar aici vom avea timp liber pentru masa de pranz si plimbare pe lac. Lacul de acumulare a fost creat in anul 1965 de Barajul Vidraru, pe raul Arges, pentru productia de energie electrica, irigatii si prevenirea inundatiilor. De asemenea, lacul si instalatiile adiacente sunt folosite pentru recreere, turism si sporturi. Situat intre Muntii Fruntii si Masivul Ghitu, lacul aduna apele raurilor Capra, Buda si ale catorva afluenti directi.La data de finalizare acesta s-a situat, masurat la inaltime, pe locul 8 in Europa si pe locul al 20-lea in lume.
Pornim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic si conditiile meteo.