Intalnirea cu ghidul va avea loc la ora 6:30 in parcarea Academiei Militare Romane (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), plecare ora 07:00 pe traseul Bucuresti - Pitesti - Rm. Valcea - Costesti - Maldaresti.
Prima oprire o vom face la Ocnele Mari. Aceasta reprezinta cea mai importanta zona de extragere a zacamintelor de sare din judetul Valcea. Exploatarea sarii de la Ocnele Mari incepe pe vremea dacilor si continua pana in zilele noastre. De-a lungul timpului, aici au fost deschise mai multe puturi. Pe langa zonele unde inca se fac exploatari de sare, in salina a fost amenajata o zona turistica, la o adancime de 225 m fata de nivelul marii, ce se intinde pe o suprafata de 10.000 mp. Parcul turistic include un altar, un muzeu, terenuri sportive, spatiu de joaca pentru copii, magazine de suveniruri si locuri de servit masa.
Continuam spre Manastirea Bistrita, ctitorie a boierilor Craiovesti, ridicata la 1490. Aici s-a instalat prima tiparnita din Tara Romaneasca si o legatorie de carti bisericesti. Tot aici, dupa opinia unor specialisti, s-a tiparit prima carte din Tara Romaneasca, in 1508 - Liturghierul slavon al calugarului Macarie. De asemenea, s-a redactat, in limba romana primul act bisericesc, Zapisul lui Eftimie, la 1573. Constantin Brancoveanu a daruit bisericii un policandru cu oua de strut, fabricat la Viena si un clopot de 800 kg. Continuam spre Cula Greceanu de la Maldaresti, cea mai veche constructie de acest tip din Romania, datand din jurul anului 1517 si la Cula Maldarescu (cumparata de I.G.Duca in 1912). Acest tip de constructii care imbina elementele de arhitectura taraneasca din zona cu rolul de locuinta fortificata, a fost ridicat de boieri locali care cautau sa se adaposteasca din fata incursiunilor otomanilor si a atacurilor cetelor de haiduci.
Pornim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic si conditiile meteo.