Intalnirea cu insotitorul de grup va avea loc la ora 06:30 in parcarea Academiei Militare Romane (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), plecare ora 07:00 pe traseul Bucuresti - Sinaia - Brasov.
Ca in fiecare an, in prima duminica dupa Pastele ortodox, are loc Parada Junilor. Uniunea Junilor din Scheii Brasovului si Brasovul Vechi a facut cunoscut programul sarbatorii junilor, cea care atrage an de an mii de spectatori, mare parte dintre acestia fiind turisti. In fiecare an, Junii Brasovecheni sosesc in Piata Unirii din Schei pe la orele 11:00, pentru a se alatura Junilor din Schei. Iesirea Junilor in Duminica Tomii atrage atentia prin pitorescul costumelor traditionale ale Junilor, frumusetea cailor si unicitatea traditiei. Parada calare prin Schei si prin Cetate are o mare insemnatate pentru comunitatea veche romaneasca, ea avand rolul de a afirma stapanirea burgului sasesc de catre romanii din Schei si Brasovechi.
Dupa parada, vizitam Muzeul Prima Scoala Romaneasca din interiorul curtii Bisericii Sfantul Nicolae din cartierul istoric Scheii Brasovului. Primele cursuri in limba romana au avut loc aici in 1583. Actuala cladire dateaza din anul 1760, fiind declarata monument istoric.
Facem o pauza pentru masa de pranz, apoi vizitam Biserica Neagra, unul dintre simbolurile orasului Brasov, biserica parohiala a Bisericii Evanghelice din Romania. Numele actual l-a primit dupa ce, in 1689, incendiul care a cuprins tot orasul a tranformat-o intr-o ruina. Initial ea purtase hramul Sfintei Maria. Dupa Reforma Protestanta a fost cunoscuta ca "Biserica Mare", insa denumirea populara de dupa incendiu,„Biserica Neagra“, a fost acceptata oficial in secolul al XIX-lea. Biserica Neagra este cea mai mare constructie sacrala din Romania, cea mai mare biserica-hala la rasarit de Viena si unul dintre cele mai mari lacase de cult medievale de la domul Sf. Stefan din Viena pina la Hagia Sophia din Constantinopol. Cu exceptia Turciei, Biserica Neagra poseda cea mai mare colectie de covoare orientale din Europa, datand din secolele XV-XVI. In turnul Bisericii Negre se afla cel mai mare clopot mobil din Romania, cu o greutate de cca. 6.000 kg. Timp liber pentru cumparaturi.
In jurul orelor 16:30 plecam din Brasov si ne indreptam catre Bucuresti, unde vom ajunge in cursul serii, in functie de trafic.