Pelerinaj Grecia - Sf Dimitrie - Ohrid 5 zile Autocar 2019

Pelerinaj Grecia - Sf Dimitrie - Ohrid 5 zile Autocar 2019
 • Pelerinaj Grecia - Sf Dimitrie - Ohrid 5 zile Autocar 2019

Program detaliat

Pelerinaj Grecia - Sf Dimitrie - Ohrid 5 zile Autocar 2019

Salonic - Biserica Sf. Dimitrie, izvoratorul de mir - Manastirile Sf. Efrem Sirul si Sf. Dionisie din Olimp - Biserica Sf. Paraschieva - Meteora - OHRID, Ierusalimul Balcanilor - Skopje

ZIUA 1  BUCURESTI -SOFIA -SALONIC (cca. 680 km)

Plecare din Bucuresti la ora 22.00, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor) spre Sofia- Kulata- Salonic. Se calatoreste noaptea.

ZIUA 2  SALONIC - Biserica Sf. DIMITRIE, Izvoratorul de mir

Dimineata ajungem in Salonic pentru cazare. Dupa o scurta odihna, vom participa la o prima procesiune cu racla cu Sfintele Moaste ale Sfantului Dimitrie Izvoratorul de Mir, care este deschisa de un cortegiu de inalti ierarhi, preoti, diaconi, soldati din armata si marina, urmati de fanfara militara, Icoana Sfantului si apoi Racla cu Sfintele Moaste, frumos impodobite cu ghirlande de flori. Participa mii de credinciosi, pelerini veniti din toata lumea si oficialitati. Dupa procesiune, continuam vizita in Salonic, al doilea oras ca marime si ca importanta din Grecia. Ne asteapta „Arcul lui Galerius”, construit in 297-299 d.Hr., o fosta poarta de intrare spre VIA Egnatia, drumul istoric ce lega Rasaritul cu Apusul, decorata cu basoreliefuri ce infatisau imagini din lupta impotriva persilor. Alaturi vom admira „Rotonda lui Galerius”, construita in 306 d.Hr., dupa victoria asupra persilor si transformata ulterior (in secolul al IV-lea) in Biserica Sfantul Gheorghe – astazi, cea mai veche biserica din oras. Vom admira simbolul orasului, ridicat in sec XV de cavaleri francezi in scurta perioada de ocupatie venetiana: Turnul Alb sau Turnul Insangerat, folosit de la garnizoana si inchisoare, pana la centru de comunicatii, depozit sau laborator meteo. Si cum alaturi de Turnul Alb se afla si Statuia regelui Macedoniei, Alexandru cel Mare, pregateste-te pentru o serie frumoasa de fotografii. Ne intoarcem pentru cazare la hotelul din Salonic.

ZIUA 3  Bis. Sf. DIMITRIE - Man. Sf. EFREM SIRUL si Sf. DIONISIE din OLIMP - KALAMBAKA (cca. 260 km)

Dupa micul dejun, in Salonic vom venera moastele din Biserica Sfantul Dimitrie Izvoratorul de Mir patronul ocrotitor al orasului, care a fost constuita in sec IV dHr, chiar pe locul intemnitarii, al martiriului si ingroparii sfantului. Acesta a fost soldat roman, dar si-a pastrat credinta crestina in timpul persecutiilor din vremea lui Diocletian. Biserica se afla pe lista Patrimoniului UNESCO si are sase mozaicuri rare, din secolele V si VII, care au supravietuit perioadei iconoclaste si care sunt printre cele mai frumoase din Grecia. Dupa slujba oficiata cu ocazia Hramului Sfantului Dimitrie, cu linistea sufleteasca insuflata de acest frumos locas de cult,  pornim spre Manastirea Sf. Efrem Sirul inaltata in anul 1983, in stil bizantin la poalele Muntelui Olimp. Sfantul Efrem s-a nascut la inceputul sec IV in Siria si la 18 ani este botezat cresin de episcopul cetatii. Mai apoi a intrat in monahism si a fost hirotonit diacon chiar de Sfantul Vasile cel Mare, episcop de Ceazareea. Continuam vizita cu Manastirea Sf. Dionisie din Olimp, construita in secolul al XVI-lea si care este situata la o altitudine de cca 900 de metri la poalele Muntelui Olimp. Fondatorul ei a fost chiar Sfantul Dionisie, nascut in Grecia, care a intrat de tanar in monahism la Meteora si apoi a slujit la Sfantul Munte Athos. Dupa ce a ajuns staret si a condus obstea in mai multe locuri, in cele din urma s-a retras pe Muntele Olimp unde a ridicat o manastire frumoasa, ca o fortareata, din piatra si lemn, inchinata Sfintei Treimi. In secolul al XIX-lea, manastirea a fost arsa de otomani, iar monahii impreuna cu staretul au fost spanzurati in piata din Larisa. In timpul Rascoalei din Olimp din 1878, pentru prima data a fost ridicat avatonul (interdictia accesului femeilor in manastire), pentru a oferi ocrotire femeilor si copiilor. In 1943 nazistii au bombardat manastirea distrugand obiecte de cult si manuscrise rare. In 1950 a fost inaltata o noua manastire, inchinata adormirii Maicii Domnului, care din 1989 nu permite accesul femeilor in manastire. Pentru a se putea inchina toti pelerinii, o noua biserica a fost inaltata cu hramul Sfantului Dionisie din Olimp, loc in care este expusa spre venerare mana drapta a Sfantului Dionisie. Ne indreptam spre Valea Tempi, pentru a vizita celebra biserica din secolul XIII sapata in stanca, inchinata Sfintei Mucenite Paraschevi din Roma, protectoarea nevazatorilor. De la izvorul ei vom lua apa tamaduitoare folosita la vindecarea celor bolnavi, apoi ne continuam calatoria spre Kalambaka, orasul asezat intre munti - poarta de intrare spre Complexul Monastic Meteora. Cazare in Kalambaka.

ZIUA 4  Complexul Monastic METEORA - OHRID, Ierusalimul Balcanilor- SKOPJE (cca. 450 km)

Dupa micul dejun, urcam spre Complexul Monastic Meteora, aflat in patrimoniul UNESCO, al doilea ca dimensiune si importanta dupa Sfantul Munte Athos. Din cele 24 de manastiri, schituri, chilii si pesteri construite de monarhi in secolele IX-XI pe varfurile greu accesibile ale stancilor, vom pasi in una dintre cele sase manastiri ramase active astazi, in functie de programul acestora, si apoi in Casa Zindros, pentru a descoperi tehnicile traditionale de pictare a icoanelor in stil bizantin. Plini de incarcatura duhovniceasca, ne indreptam apoi spre Ierusalimul Balcanilor- Ohrid, obiectiv UNESCO numit astfel pentru ca in secolul al XVIII-lea aici erau 365 de biserici, cate una pentru fiecare zi a anului. Orasul a fost resedinta episcopala, la sfarsit de secol IX aici functiona o Universitate condusa de Sfintii Clement si Naum de Ohrid, iar in secolul al XI-lea Ohrid a fost capitala Imperiului Tarului Samuil. Lacul Ohrid, impartit intre Macedonia si Albania, protejat UNESCO, este unul din cele mai adanci si mai vechi lacuri ce conserva un ecosistem acvatic unic in lume. Incepem turul pietonal in Piata Ohrid de la Statuia Sfantului Clement de Ohrid si ne indreptam spre Biserica Sfanta Sofia inaltata in timpul Primului Tarat Bulgar, in secolele VII-XI. In perioada otomana biserica a fost transformata in moschee si frescele acoperite cu tencuiala. Refacera frescelor din anii `50-`60 au scos la iveala imagini din secolele XI-XIII in stil bizantin, foarte valoroase. Vom urca spre Teatrul Antic construit in secolul al II-lea iHr. Ajungem in apropiere de Fortareara Samuil foarte bine conservata, una din cele mai mari fortificatii din Macedonia si continuam apoi spre Biserica Sfantul Clement si Pantelimon din secolul al IX-lea. Continuam la Biserica Sfantul Ioan Teologul ridicata in secolul al XIII-lea pe o stanca, decorata cu ceramica si piatra sculptata, considerata una din cele mai frumoase biserici din tara. De aici, optional ne imbarcam contra cost si intr-o scurta plimbare cu barcile pe lac, ne intoarcem in Piata Ohrid, unde vom avea timp liber. Seara, suntem asteptati pentru cazare in Skopje, capitala Macedoniei.

ZIUA 5  SKOPJE - SOFIA - BUCURESTI (cca. 630 km)

Servim micul dejun, apoi vizitam Skopje, cel mai mare oras al tarii, care a trecut printr-o ampla reconstructie dupa cutremurul din 1963, refacere finantata de Guvern si care a cuprins constructia de piete, poduri, fantani arteziene, teatre, muzee, colegii si cladiri guvernamentale. Admiram intr-un tur pietonal: Casa Maicii Tereza, Parlamentul, Monumentul Eroilor, Poarta Macedonia, Piata Macedonia, cu o fantana arteziana si Statuia ecvestra a lui Alexandru cel Mare, Podul de Piatra construit in sec XV- simbolul orasului, Orasul Vechi cu bazar, hammam, caravanserai si moschei, Filarmonica, Opera, Podul Artelor si Podul Ochiului, ambele poduri decorate cu statui ale personajelor reprezentative in arta si muzica. Pornim spre casa strabatand Bulgaria si ajungem in Bucuresti in cursul serii, in functie de trafic si de formalitatile vamale.

PUNCTE DE IMBARCARE GRATUITE
Orasul - Locul de intalnire - Ora

Bucuresti - ACADEMIA MILITARA CAROL I (acces metrou Eroilor) - 22.00

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA
Orasul - Locul de intalnire  | Tarif /pers. €/sens

PLOIESTI - Petrom-Metro  |  6 €/sens
CAMPINA - Casa BUCUR-popas Km  |  9 €/sens
BRASOV - PETROM - Calea Bucuresti | 12 €/sens
Constanta - KAUFLAND - Bd I.C.Bratianu | 12 €/sens
BUZAU - Mc Donald’s Unirea | 10 €/sens
BRAILA - Parcare - Hotel TRAIAN | 10 €/sens
GALATI - Mc Donald’s | 10 €/sens
FOCSANI - Benzinaria LUKOIL Centru | 12 €/sens

Programele de Grecia au fost efectuate de 14 ori in anii precedenti. Hoteluri utilizate in 2018:
Salonic – H. Assembly 3*, Kalambaka – H. Edelweiss 3*, Skopje – H. Wip 3*

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 35 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 25 de persoane. 
In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 15 euro/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.
*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat cu microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2-3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a va informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul Dvs.). Va rugam sa respectati ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de data plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.
- Asistenta turistica se refera la suport oferit de agentia partenera locala pentru ca turistii sa poata comunica mai eficient cu receptia sau restaurantul hotelului, sau in cazuri nedorite in care trebuie sa fie asistati daca necesita spitalizare, daca pierd documentele de identitate ori alte incidente cu Politia locala, etc.
- In unele orase, autoritatile locale solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita cash de catre turisti la receptia hotelurilor.
- Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold-Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal. 
- Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6-11,99 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
- Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
- Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.
- Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat. 
- Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
- Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism. Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif/ AC etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
- Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea inscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.
- Preturile sunt valabile pentru un numar limitat de locuri la zbor, dupa epuizarea carora, turisii vor putea sa isi dea acceptul pentru achitarea diferentei de tarif fata de pretul din ziua achitarii pachetului turistic.
- Pentru calatorie este necesara cartea de identitate sau pasaportul, valabile minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor: 
1. CLIENT FIDEL  - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
2. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11 - a GRATUIT
3. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel.

Harta

 
 

Alte circuite din regiune

Circuit Budapesta - Viena | 4 zile - Autocar | 2020

Circuit Budapesta - Viena | 4 zile - Autocar | 2020

Austria, Ungaria

 • 3
 • 3
 • 3 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 30.04.2020

de la 193

Excursie Muzeul Etnografic Etar - Veliko Tarnovo - 1 zi autocar | 2020

Excursie Muzeul Etnografic Etar - Veliko Tarnovo - 1 zi autocar | 2020

Bulgaria

 • 0
 • 3
 • 0 Nopti / Conform itinerar / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 15.03.2020

de la 29

Excursie Plevna & Ruse - 1 zi autocar | 2020

Excursie Plevna & Ruse - 1 zi autocar | 2020

Bulgaria

 • 0
 • 3
 • 0 Nopti / Conform itinerar / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 08.03.2020

de la 29

Calendar plecari circuite

Aprilie 2020
Mai 2020
Iunie 2020
Iulie 2020
August 2020
Septembrie 2020
Lunile anterioare
Lunile urmatoare

SPUNE HELLO
VACANTELOR TALE

 • Gama variata de oferte
 • Agentie organizatoare Vacante Grecia si Turcia
 • Peste 80 de circuite proprii in Europa

HELLO HOLIDAYS
EXCLUSIVE

 • Vacante la tarife avantajoase!
 • Unitati de cazare verificate de consultantii nostri
 • Flota proprie de autocare ultra moderne
 • Ghizi cu experienta in turism

CALL CENTER &
SUPORT NON STOP

 • Call Center: 031 131 00 00
 • Consultanta in turism de la profesionisti in domeniu
 • Suport 24/7 pentru turistii aflati in vacanta
Aboneaza-te la newsltterul Hello Holidays

NEWSLETTER

Solicita oferta