Circuit Revelion 2019 - Grecia - Peloponez | 7 zile - Autocar


 • deal-v15126425861.jpg

Oferte

Nu ai gasit ziua potrivita sau vrei alta camera, poti schimba datele aici »

Itinerar

Revelion 2019 - Grecia - Peloponez | 7 zile - Autocar
Itinerar: Salonic - Meteora - Termopile - Atena - Corint - Micene - Nafplio - Epidaur - Cap Sounion - Sf. Paraskevi - Sofia.

ZIUA Ziua 1.
BUCURESTI – SALONIC - Riviera OLIMPULUI

        Plecare din Bucuresti, la ora 06.00 din parcarea de la Gara de Nord - Calea Grivitei (langa Muzeul CFR) ne indreptam spre Salonic, al 2-lea mare oras al Greciei, cu o istorie intinsa pe milenii, si numeroase marturii al gloriei de odinioara: Bd. Egnatia, ce conecta Imperiul Roman de la Rasarit la Apus, Arcul lui Galeriu- construit in anul 304 d.Hr. pentru a comemora victoria imparatului importiva persilor, Rotonda inaltata de Galeriu pentru a-i servi drept mausoleum, dar transformata mai tarziu in Biserica Sf. Gheorghe, Biserica Sf. Dimitrie- izvoratorul de mir, loc incarcat de spiritualite care pastreaza moastele acestui sfant si Promenada ce se intinde de la port si pana la Turnul Alb- fosta inchisoare in timpul dominatiei otomane, devenit simbolul orasului.
        Cazare in zona Katerini.

ZIUA Ziua 2.
METEORA - TERMOPILE - ATENA (cca. 525 km)

        Mic dejun. Incepem vizita cu Meteora- al 2-lea mare centru monahal al tarii, situat intr-o zona stranie de stanci in forma de turnuri ce “rasar” direct din campie, “incununate” de manastirile care de-a lungul timpului au avut in egala masura rol religios si cultural, fiind pana in zilele noastre adevarate “tezaure” de arta bizantina.
        Vom vizita Man. Marele Meteor (sau Varlaam) si atelierul de iconografie Zindros, unde vom afla tainele artei bizantine de pictare a icoanelor. Urmam apoi drumul spre Atena prin cea mai mare campie a Greciei, Thessalia si prin defileul de la Termopile, unde ne vom aminti de Leonidas si de cei 300 de spartani ai sai care si-au dat viata intr-una dintre cele mai cunoscute batalii din antichitate, printr-o pauza de fotografii la monumentul comemorativ.
        Cazare la Atena.

ZIUA Ziua 3.
Canalul CORINT - MICENE - NAFPLIO - EPIDAURUS (cca. 295 km)

      Mic dejun. Timp liber in Atena pentru vizite individuale sau excursie optionala (25 €) in Peloponez. Traversand Istmul Corint admiram cunoscutul Canal artificial realizat in sec. XIX, avand o latime intre 23 -25m, iar adancimea intre 8 -25 m. Vom vizita apoi ruinele vechii Cetatii Micene, care a dominat lumea mediteraneana estica incepand din sec al XV i.Hr., astazi monument UNESCO. Intram prin Poarta Leilor, printre zidurile construite din blocuri gigantice de piatra si vizitam Mormantul lui Agamemnon (sec. XIII i.Hr.), unul din conducatorii grecilor in legendarul Razboi Troian.
       Urmeaza Napflio, prima capitala a Greciei moderne, considerat cel mai frumos oras din Peloponez datorita stradutelor sale pitoresti cu case avand balcoane impodobite cu flori. Vizitam (daca conditia fizica ne permite) Fortareata medievala Palamidi (construita in sec. XVI de venetieni), de unde vom avea o priveliste superba asupra Golfului Argos si asupra intregului oras. Incheiem excursia in Epidaur, la teatrul din sec. IV i.Hr. - monument UNESCO exceptional conservat, cu o capacitate de 14.000 pers., considerat teatrul antic cu cea mai buna acustica din lume. In apropiere se afla Templul lui Asklepios, fiul lui Apollo si zeul medicinii. Intoarcere pentru cazare la acelasi hotel in Atena

ZIUA Ziua 4.
ATENA - La multi ani, 2019!

       Mic dejun. Dedicam ziua Atenei, una din cele mai vechi capitale, locul in care s-a nascut democratia, unde pentru inceput vom face un tur panoramic cu autocarul, in care “vom trece in revista” o parte din spledorile orasului: Piata Omonia, Academia- in stil elenistic, avand 2 coloane in vaful carora stau de straja Apollo si Atena, Biblioteca Nationala- conceputa un templu doric si Universitatea, Piata Syntagma, cu cladirea neoclasica a vechiului Palat Regal (azi sediul Parlamentului) si Mormantul Soldatului Necunoscut, pazit de garzile nationale.
        Dupa ce vom vizita colina sacra a grecilor, Akropolis, care dateaza din “epoca de aur” a lui Pericle (sec.V i.Hr.), vom avea timp liber in Atena pentru diverse vizite individuale sau shopping in pitorescul cartier Plaka. Pe seara, retur la hotel pentru a ne pregati pentru trecerea in Noul An si optional, cina festiva (80 euro/pers) sau puteti merge in centrul orasului pentru a sarbatori trecerea in noul an: La multi ani, 2019!

ZIUA Ziua 5.
ATENA - CAP SOUNION (cca. 150 km)

       Mic dejun. Dupa un somn odihnitor, timp liber pentru vizita individuala Atena sau optional (15 €), va propunem o excursie la Cap Sounion, loc religios unde era venerat Poseidon, zeul marilor, dovada fiind chiar Templul doric (de sec. V i.Hr.) foarte bine conservat care a devenit in zilele noastre si un obiectiv romantic pentru ca ofera cel mai frumos apus de soare din lume. Seara cazare la acelasi hotel din Atena.

ZIUA Ziua 6.
ATENA - SF. PARASKEVI - shopping pe RIVIERA OLIMPULUI (cca. 485 km)

       Mic dejun. Ne indreptam spre Riviera Olimpului, cu oprire in Defileul Tempi la Schitul Sf. Paraskevi- ocrotitoarea celor nevazatori si la Izvorul Afroditei. Sosire in cursul dupa amiezii la Paralia Katerini, cea mai cunoscuta si animata statiune a Rivierei Olimpului, unde ne putem lasa ispititi de numerosele magazine cu o gama variata de produse, unele din ele avand preturi atractive.
Cazare in zona Katerini.

ZIUA Ziua 7.
RIVIERA OLIMPULUI - SOFIA - BUCURESTI (cca. 735 km)

        Mic dejun. Parasim Grecia, iar pe traseul de intoarcere spre Bucuresti, nu putem tranzita Bulgaria fara a admira capitala acesteia, Sofia: Catedrala Al. Nevsky, in stil neobizantin, una dintre cele mai mari constructii ortodoxe din lume, cu o capacitate de 10.000 de credinciosi si Biserica Sfanta Sofia, una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe (sec. IV -VI), care din sec. XIV a dat chiar denumirea orasului. Foarte aproape admiram si cladirea Parlamentului, in stil neo renascentist. Seara traversam Podul Prieteniei la Giurgiu si sosim in Bucuresti la Gara de dupa ora 23.00, in functie de trafic si de durata formalitatilor din frontiera.

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:
1. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia
tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia;
2. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT;
3. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile);
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 7 euro/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali;
Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei;
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

 

Calendar plecari circuite

Iunie 2019
Iulie 2019
August 2019
Septembrie 2019
Lunile anterioare Lunile urmatoare
 

Alte circuite din regiune

Hotel Istanbul - Comorile Orientului | 5 zile - Autocar | 2019

Hotel Istanbul - Comorile Orientului | 5 zile - Autocar | 2019

Turcia

 • 3
 • 3
 • 3 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 28.08.2019

de la 159

Hotel Istanbul, comoara de pe două continente | 5 zile - Autocar | 2019

Hotel Istanbul, comoara de pe două continente | 5 zile - Autocar | 2019

Turcia

 • 4
 • 3
 • 4 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 22.05.2019

de la 189

Hotel Turcia - Cappadocia | 12 zile - Autocar | 2019

Hotel Turcia - Cappadocia | 12 zile - Autocar | 2019

Turcia

 • 11
 • 3
 • 11 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 22.06.2019

de la 435

Solicita oferta