Circuit Sibiu - Hunedoara și Nordul Olteniei - 3 zile autocar | 2018

  • cazare-romania-castelul-corvinilor.jpg

Oferte

Nu ai gasit ziua potrivita sau vrei alta camera, poti schimba datele aici »

Itinerar

Sibiu - Hunedoara și Nordul Olteniei - 3 zile autocar | 2018
Man. Cozia - Sibiu - Alba Iulia - Cetatea Deva - Cast. Huniazilor - Bis. Densus -Man. Lainici - Man. Tismana - Targu Jiu Pestera Muierilor - Culele de la Maldaresti - Man. Horezu - Muzeul Trovantilor.

ZIUA 3
Pestera MUIERILOR - Culele de la MALDARESTI - Manastirea HOREZU - BUCURESTI (cca. 290 km)

      Mic dejun. Dimineata exploram in Pestera Muierilor cei circa 500 m de galerie amenajata pentru vizitare turistica (prima pestera electrificata din Romania), folosita de localnici inca din Evul Mediu, unde se refugiau din calea otomanilor. Continuam vizitele la Cula Greceanu de la Maldaresti, cea mai veche constructie de acest tip din Romania, datand din jurul anului 1517 si la Cula Maldarescu (cumparata de I.G.Duca in 1912).
     Acest tip de constructii care imbina elementele de arhitectura taraneasca din zona cu rolul de locuinta fortificata, a fost ridicat de boieri locali care cautau sa se adaposteasca din fata incursiunilor otomanilor si a atacurilor cetelor de haiduci. La doar cativa kilometri distanta admiram Manastirea Horezu (ctirorie a lui Constantin Brancoveanu) o bijuteriile arhitectonica a artei brancovenesti, care din 1995 a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO. In drum spre Bucuresti, facem o ultima oprire la Muzeul trovantilor de la Costesti, a caror aparitie desi explicata de geologi, nu poate elimina convingerea localnicilor ca aceste “pietre vii” cresc dupa fiecare ploaie, ba chiar se deplaseaza in mod miraculous. Sosire la Bucuresti (Gara de Nord) in jurul orei 23.00, in functie de trafic si conditiile meteo.

ZIUA 2
Castelul HUNIAZILOR -Biserica DENSUS- Manastirile LAINICI +TISMANA -TARGU JIU (cca. 240 km

     Mic dejun. Incepem vizita la Castelul Huniazilor (sec. XIV) transformat de Iancu de Hunedoara intr-un mare castel gotic (in sec. XV) unde admiram: portile cetatii, turnurile, santul exterior, capela, Sala Dietei, Palatul Administrativ. Apoi admiram Bis. Sf. Nicolae din Densus (sec. XIII), una dintre cele mai vechi biserici de tip bizantin din tara noastra, avand o infatisare ciudata, cu diferite elemente de decor la exterior, provenite de la Ulpia Traiana Sarmisegetuza, aflata la cativa km distanta. Pictura murala, destul de bine conservata, a fost realizata de un pictor care a lucrat si la ansamblul de la Curtea de Arges. Parasim Hunedoara si ne indreptam spre spectaculosul defileu al Jiului.
     Oprim la Man. Lainici, cu o istorie extrem de zbuciumata: Tudor Vladimirescu s-a ascuns aici de turci, iar in 1817 acestia au devastat Manastirea, au decapitat un calugar si i-au risipit pe ceilalti. In 1916, trupele germane au intrat cu caii, au facut focul si si-au facut tabara in biserica, de unde au furat toate obiectele de pret, inclusive clopotele, au smuls crucile si au profanat cimitirul. Brigadierii comunisti care au construit calea ferata prin defileul Jiului si-au instalat baracile in incinta Manastirii, iar dupa incheierea santierului, aceasta a fost inchisa si folosita drept Casa de Oaspeti.
    Continuam spre Manastirea Tismana (sec. XIV) cel mai vechi asezamant monahal inca in functiune din Tara Romaneasca, care pastreaza in pronaos fragmente din pictura originala de sec. XVI. Intre 1944 si 1947, intr-o pestera din apropierea Man. Tismana a fost ascuns Tezaurul Romaniei, pentru a fi protejat de ororile razboiului. Dupa intoarcerea in Targu Jiu, vizitam Ansamblul Sculptural Constantin Brancusi (considerat pionierul sculpturii moderne), inaugurat in 1938 in memoria eroilor care s-au jertfit pentru reintregirea tarii, cuprinzand: Masa Tacerii, Poarta Sarutului si Coloana Infinitului, ce reprezinta un adevarat “testament spiritual” al artistului.
    Cazare in zona Targu Jiu.

ZIUA 1
BUCURESTI - COZIA - SIBIU - ALBA IULIA - DEVA (cca. 410 km)

​      Plecare din Bucuresti la 06.00, din parcarea de la Gara de Nord (Calea Grivitei, langa Muzeul CFR) spre Valea Oltului, cel mai lung defileu din tara noastra, unde vizitam Manastirea Cozia (sec. XIV) ctitorie a lui Mircea cel Batran, ce pastreaza in pronaos fragmente din pictura originala de sec. XIV.
      Continuam traseul spre Sibiu, fosta Capitala Culturala Europeana in 2007, unul din cele mai frumoase orase din Romania, pt. un tur pietonal: Piata Mare cu Turnul Sfatului, simbolul orasului, Palatul Brukenthal (sec. XVIII) care gazduieste Muzeul Brukenthal cu o valoroasa colectie de picturi, Catedrala Evanghelica (sec. XIV), una dintre cele mai vechi si impresionante constructii gotice din Transilvania, Catedrala Sf. Treime, Casa Haller, care pastreaza multe elemente din cladirea originala renascentista din sec. XV-XVI (ca: blazonul, arcadele de la intrare si decoratiunile), Casa Lutsch, despre care se crede ca a fost construita in sec. al XV-lea de regele Sigismund (cu scopul de a-i gazdui pe regi, voievozi si inalti demintari) si care poarta numele unuia dintre proprietarii sai din sec. XVI-XVII, Primaria in stil art-nouveau, Podul Minciunilor (sec XIX). Ne deplasam apoi spre Alba Iulia(dezvoltata pe locul anticului castru roman Apulum), importanta atractie turistica a Romaniei, unde vizitam Cetatea Alba Carolina (restaurata minutios)- o fortareata cu bastioane de tip Vauban, construita in sec. al XVIII-lea.
       Deplasare la Deva pentru cazare la pensiune / hotel 3*. Optional, urcam cu funicularul pentru a vizita Cetatea Devei (mentionata documentar pentru prima oara in sec. XIII), una din cele mai importante fortificatii din Transilvania.

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor: 
1. FIRST MINUTE -
 10% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 25 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei pana la data de 01.03.2018. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie;
Dupa data de 01.03.2018 reducerile timpurii continua cu:

2. EARLY BOOKING - 5% REDUCERE pentru achitarea unui avans de minim 50 euro/ pers. la inscriere si diferenta de pana la 50% din pretul excursiei intre 02.03. - 20.04.2018. Plata integrala cu 30 zile inainte de data plecarii in excursie;
3. CLIENT FIDEL 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia;
4. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT;
5. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile).
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei;
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei;
In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 25 pers. (19-24 persoane) se va achita un supliment de 59 lei /persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului.

 

Calendar plecari circuite

Iunie 2019
Iulie 2019
August 2019
Septembrie 2019
Lunile anterioare Lunile urmatoare
 

Alte circuite din regiune

Hotel Prejmer - Brașov - Bran - Bușteni - 1 zi autocar | 2019

Hotel Prejmer - Brașov - Bran - Bușteni - 1 zi autocar | 2019

Romania

  • 0
  • 3
  • 0 Nopti / Conform itinerar / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 17.06.2019

de la 79 Lei

Hotel Transfăgărășan - 1 zi Microbuz | 2019

Hotel Transfăgărășan - 1 zi Microbuz | 2019

Romania

  • 0
  • 3
  • 0 Nopti / Conform itinerar / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 11.08.2019

de la 155 Lei

Solicita oferta