× Hello Holidays

Excursie Sofia - Plovdiv, weekend la sud de Balcani | 2 zile autocar | 2020

Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash

Program detaliat

Excursie Sofia - Plovdiv, weekend la sud de Balcani | 2 zile autocar | 2020
Itinerar: 
Sofia - Plovdiv - Veliko Tarnovo

ZIUA 1  BUCURESTI – SOFIA – PLOVDIV (aprox. 540 km)

   Intalnire cu insotitorul de grup la ora 04:30 in parcarea din fata ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I) – acces dinspre Bd Eroilor, plecare ora 05:00 spre Sofia. Odata ajunsi in capitala Bulgariei, vom admira somptuoasa catedrala Alexandru Nevsky, mandria bulgarilor, ridicata in stil neobizantin intre anii 1904-1912, decorata la interior cu marmura italiana. Apoi, vom vizita Biserica Boyana, de la poalele muntelui Vitosa, una dintre capodoperele artei sacre bizantine, ale carei fresce, prin frumusetea lor, taie respiratia vizitatorului. Pe peretii interiori ai bisericii, care este obiectiv sub patronaj UNESCO, sunt pictate 240 de personaje, in 89 de scene din istoria biblica, marile teme ale iconografiei crestine, dar si din cea a Bulgariei medievale. Se remarca atenta grija a pictorilor pentru detalii. Frescele dateaza din anii 1250-1260, perioada de glorie a celui de-al doilea tarat bulgar, si sunt extrem de bine pastrate.

   Plecare spre Plovdiv, poate cel mai frumos oras din Bulgaria, de doua ori capitala culturala europeana, ce pastreaza, nealterate, marturii romane si otomane. In Plovdiv, ne vor incanta Moscheea Dzhumaya, din secolul XIV, bogat decorata cu faianta multicolora, langa care se poate bea o cafea turceasca si servi o baclava, stadionul roman, armonios integrat in arhitectura urbana a zonei pietonale a orasului, teatrul roman, perfect conservat (descoperit in urma unei alunecari de teren), strazile pavate cu piatra de rau, casele elegante de epoca, adevarate conace, construite intr-un stil arhitectural aparte, cu influente turcesti, din perioada Renasterii Nationale Bulgare (sec. XVIII-XIX), ce au apartinut paturii avute din Plovdiv, casa Lamartine, unde a stat poetul francez un calatoria sa prin Orient, una dintre vechile porti ale orasului, de dimensiuni monumentale, magazine de suveniruri, Biserica Sfanta Marina, Biserica Sfintii Constantin si Elena, cu temelii de secol IV, pe cat de mica, pe atat de frumoasa si cocheta, aratandu-ne fabuloasele splendori artistice ale ortodoxiei bulgare, picturi si ornamente bogate, si superba cladire ce adaposteste Muzeul de etnografie din Plovdiv. Timp liber pentru shopping. Cazare la Plovdiv.

ZIUA 2  PLOVDIV – VELIKO TARNOVO – BUCURESTI (aprox. 400 km)

   Dimineata, dupa micul dejun, plecare spre Manastirea Bachkovo, la 25 de kilometri sud de Plovdiv, construita la sfarsitul secolului XI, de catre un comandant militar de origine georgiana, aflat in serviciul imparatului bizantin Alexios Comnenul, a doua ca vechime si marime din Bulgaria, dupa Manastirea Rila, ce adaposteste o icoana facatoare de minuni a Sfintei Fecioare si fresce foarte bine pastrate din veacurile XIV-XVII. Intoarcere spre casa, cu o scurta oprire la Veliko Tarnovo, important centru administrativ, cultural, istoric si turistic al Bulgariei. Orasul vechi se afla pe trei dealuri: Tsarevets, Trapezita si Sveta Gora. Fostele resedinte ale tarilor si ale patriarhilor Taratului vlaho-bulgar se afla pe dealul Tsarevets. Numele orasului provine de la cuvantul slav "tern" sau "turn" (tron) si de-a lungul anilor s-a transformat in Ternov, Turnov, Turnovgrad, Turnovo, iar mai apoi in Veliko Turnovo, fiind numit "Veliko" (Mare) datorita marimii si frumusetii sale.

   Pornim spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic si conditiile meteo.

Bine de știut

ATENTIE: Grup minim 35 persoane. 
In cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program, agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (29-34 persoane) se va achita un supliment de 10 Euro/persoana; 
Insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, fara a afecta insa si  structura programului.
Persoanele care vor calatori singure pot opta pentru Partaj in camera dubla/tripla, situatie in care agentia va aloca, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, 1, maxim 2 persoane pentru partaj fiecarui solicitant. In situatia in care agentia nu reuseste sa completeze partajul, turistii NU vor achita suplimentul de camera Single. Eventualele neintelegeri intre solicitantii de partaj nu sunt imputabile agentiei.
Rezervarile efectuate cu orice tip de reducere nu permit anulari/modificari; Penalizare 100% din suma incasat

Informații

CONDITII DE PLATA:
OFERTA SPECIALA:
10% avans la inscriere, 40% pana la 31.07.2020, diferenta cu 30 de zile inainte de plecare.
OFERTA STANDARD: 30% avans la inscriere, diferenta cu 30 de zile inainte de plecare. 

Îmbarcări & Transferuri

TRANSFERURI DIN TARA

Orasul

Locul de imbarcare

Tarif

Orasul

Locul de imbarcare

Tarif

PIATRA NEAMT

Hotel Central

35 €

BRASOV

Benzinaria Mol - Calea Bucuresti

25 €

IASI

McDonald’s Gara

40 €

SINAIA

Gara

20 €

BACAU

Parcarea Stadionului Municipal

30 €

CAMPINA

Popas Casa Bucur - Km 92

15 €

FOCSANI

Lukoil - Centru

25 €

PLOIESTI

Restaurant/Motel Km 6

12 €

BUZAU

McDonald’s Unirea

20 €

CRAIOVA

McDonald’s - Calea Bucuresti

22 €

GALATI

McDonald’s

20 €

CONSTANTA

Gara CFR

25 €

BRAILA

Magazin Penny/Sos. Buzaului

20 €

BUCURESTI

Academia Militara Romana

-

NOTA: Tarifele de mai sus sunt de persoana si sunt valabile pentru transport dus-intors. Orele de imbarcare se comunica odata cu transmiterea informarii de plecare si pot suferi modificari (timpi de asteptare), in functie de conditiile de trafic si legaturile de transfer, atat la plecare cat si la intoarcere.  Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de intalnire cu cel putin 30 de minute inainte de ora stabilita. Grupul NU VA ASTEPTA turistii care intarzie la imbarcare. In functie de marimea grupului, transferurile din tara se efectueaza cu autoturism, microbuz, minibus sau cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie!
ATENTIE – Orasele reprezinta puncte de imbarcare/debarcare! Traseele pot suferi modificari in functie de numarul de participanti existenti pe ruta respectiva!

 

Reduceri și suplimente

REDUCERI
» Reducere 5 €/pers pe ultima bancheta in autocar (se aplica doar daca locurile sunt solicitate in mod expres la momentul rezervarii).

SUPLIMENTE
» Locuri preferentiale in autocar: 5 €/pers/loc
» Oricare alt loc solicitat de turisti, in afara celor preferentiale se va taxa cu 5 €/pers/loc

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
 

Alte circuite din regiune

Circuit Cetati Transilvane si Biserici Fortificate Sasesti | 3 zile - Autocar | 2021

Circuit Cetati Transilvane si Biserici Fortificate Sasesti | 3 zile - Autocar | 2021

Romania

 • 2
 • 3
 • 2 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 20.08.2021

de la 555 Lei/pers.

Excursie Transfagarasan - Transalpina | 2 zile - Microbuz | 2021

Excursie Transfagarasan - Transalpina | 2 zile - Microbuz | 2021

Romania

 • 1
 • 3
 • 1 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 21.08.2021

de la 455 Lei/pers.

Circuit Cluj - Apuseni - Hunedoara | 3 zile - Autocar | 2021

Circuit Cluj - Apuseni - Hunedoara | 3 zile - Autocar | 2021

Romania

 • 2
 • 3
 • 2 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 30.07.2021

de la 665 Lei/pers.

Calendar plecari circuite

Iulie 2021
August 2021
Septembrie 2021
Octombrie 2021
Lunile anterioare
Lunile urmatoare
Aboneaza-te la newsltterul Hello Holidays

ABONEAZA-TE si fii la curent cu cele mai mariREDUCERI!

Solicita oferta