× Hello Holidays

Targul de Craciun de la Sibiu | 3 zile - Autocar | 2021

Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash

Program detaliat

Targul de Craciun de la Sibiu | 3 zile - Autocar | 2021

Itinerar: Sinaia, Brasov, Sibiu, Valea Zanelor, Transfagarasan, Cristian

Ziua 1: BUCURESTI - SINAIA - BRASOV - SIBIU (cca. 325 km)
Pornim la 06:00 din parcarea Academiei Militare Carol I (acces dinspre Metrou Eroilor). Ne deplasam catre Sinaia pentru un tur panoramic al primei statiuni montane din Romania. Timp liber pentru plimbare si fotografii in Parcul Dimitrie Ghica - infiintat In anul 1881, a carui amenajare se datoreaza arhitectului peisagist elvetian, Eder. Admiram din exterior cladirea Cazinoului din Sinaia care gazduieste in interior si Cabinetul “Baronul de Marcay”, Sala Oglinzilor, Cabinetul Verde, Sala Baccara sau Galeria Regala. Ne deplasam in continuare catre Manastirea Sinaia supranumita si catedrala Bucegilor, ctitorita la sfarsitul secolului al XVII-lea de catre Spatarul Mihail Cantacuzino, dupa intoarcerea sa de la muntele Sinai. Continuam deplasarea catre Cetatea Brasovului, cartierul istoric Schei, pentru a pasi pe portile Muzeului “Prima scoala romaneasca” situat in interiorul curtii Bisericii „Sfantul Nicolae”. Acesta este locul in care s-au tinut primele cursuri de limba romana, in 1583, iar diaconul Coresi si-a putut tipari primele carti in limba romana, in Transilvania. Actuala cladire dateaza din anul 1760, fiind declarata monument istoric, alaturi de intreg ansamblul architectural. Ajungem in Sibiu, orasul care devine “casa lui Mos Craciun” inca de la jumatatea lunii noiembrie. Ne vom lasa cuprinsi de magia Targului de Craciun in Piata Mare a Sibiului - punctul principal de atractie in perioada sarbatorilor de iarna, cu casute bogate in decoratiuni si delicii gastronomice. Roata, caruselul, casuta lui Mos Craciun si bradul ce strajuieste intreaga piata ne vor aduce aminte de copilarie. Cazare la hotel Horeum Boutique (sau similar), Sura Mare - Sibiu. 

Ziua 2: SIBIU - Valea Zanelor - TRANSFAGARASAN (cca. 155 km)
Mic dejun. Timp liber in Sibiu, sau, optional (75lei/persoana), excursie la Valea Zanelor si Balea Lac. Prima vizita a zilei o dedicam unui loc de basm: Castelul de Lut, Valea Zanelor din Porumbacu de Sus. Asezat la poalele Fagarasilor, castelul este locul ideal sa ne incepem ziua, respirand aer curat si bucurandu-ne de unul dintre cele mai frumoase peisaje din Romania. Doritorii pot savura o cana de vin fiert (sau de ceai) si apoi urcam pe Transfagarasan spre Balea Cascada de unde vom lua telecabina (contra cost, 40 lei/persoana/sens) pentru a ajunge  la Balea Lac - un lac iconic glaciar situat la o altitudine de 2.034 metri, aproape de punctul cel mai inalt al drumului. Aici, in fiecare an, se construieste un hotel din blocuri de gheata provenite din lacul Balea. Peretii aproape verticali care inconjoara lacul sunt deseori impanziti de turme de capre negre care pot fi vazute cu ochiul liber de langa lac. Tot aici exista si un punct de observatie de unde turistii pot admira grandoarea Transfagarasanului, spre Sibiu. Spre seara, timp liber in cetate pentru a admira arhitectura germanica deosebita si  centrul orasului medieval completate cu lumini si frumoase ilustratii de poveste pe cladirile din jurul Targului de Craciun. Cazare la acelasi hotel din zona Sibiu.

Ziua 3: SIBIU - CRISTIAN - MUZEUL ASTRA DUMBRAVA - BUCURESTI  (cca. 295 km)
Mic dejun. Parasim Sibiul si ne deplasam spre Cristian pentru a vizita Biserica Fortificata – fosta basilica romanica complet renovata la mijlocul sec. XV si transformata intr-o biserica-hala, in stil gotic cu trei nave si turn clopotnita, al carei zid exterior este strajuit de 5 turnuri. Vestitul pietrar Andreas Lapicida, cunoscut in aceasta parte a Transilvaniei pentru maiestria sa, a fost insarcinat cu realizarea lucrarilor monumentale. Maiestria sa se vadeste si azi cand putem vizita „Turnul Slaninii” sau „Turnul Camarii”, turn functional, pastrat pana in zilele noastre. Continuam cu vizita la Complexul National Muzeal ASTRA - un muzeu fascinant inclus in Ghidul Verde Michelin, ghid care i-a acordat Muzeului ASTRA 3 stele. Muzeul se afla la 4 km de orasul Sibiu, intr-un peisaj incantator, in rezervatia naturala Dumbrava Sibiului. Este locul ideal pentru a descoperi civilizatia rurala printr-o plimbare relaxanta in mijlocul naturii. Cei 10 km de alei te vor plimba printre gospodarii taranesti, ateliere, bisericute de lemn, troite, stane, mori de apa si de vant. Interioarele originale atat de bine pastrate iti vor povesti despre viata simpla a taranilor romani din intreaga tara. Dincolo de universul rural, muzeul ofera diverse posibilitati de agrement: plimbari cu caruta si sania trase de cai, restaurante, spatii de cazare si spatii de joaca. Sosim in Bucuresti seara.

Excursii optionale: Valea Zanelor - Transfagarasan (+75 RON)

Reduceri și suplimente

REDUCERE de pana la MAXIM 10% prin CUMULAREA urmatoarelor:  
1. FIRST MINUTE -5% REDUCERE, valabil pana la 31.10.2021, cu achitarea unui avans de 20% la inscriere, diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare.
2. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
3. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
4. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel;
In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat conform pragurilor de mai sus. 
In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs Hello Holidays. Turistul nu poate primi contravaloarea in bani a voucherului.
 
OFERTA SAFE PRICE (TARIF STANDARD):   
Pentru achitarea unui avans de 30% din TARIFUL STANDARD la inscriere, diferenta de plata cu pana la 40 zile inainte de plecare. In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica pragurile de penalizare conform contractului de comercializare a pachetelor de servicii turistice, respectiv: 
a) 25 Euro/persoana-taxa de serviciu, dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (cu pana la 60 de zile inainte de plecare/intrare).
b) 25% din contravaloarea pachetului de servicii turistice dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (in intervalul 59-30 de zile inainte de plecare/intrare).
c) 50% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 29-16 zile inainte de plecare/intrare.
d) 100% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 15-0 zile inainte de plecare/intrare.
In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un voucher – anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata. Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni, integral/partial la efectuarea unei noi rezervari pentru un produs Hello Holidays. Turistul poate solicita restituirea contravalorii sumelor inscrise pe voucher doar cu achitarea unei taxe de serviciu in cuantum de 25 euro/persoana. Taxa de serviciu va fi retinuta din totalul sumei inscrise pe voucher si turistului i se va restitui diferenta.
 
Grup minim 25 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 20 de persoane. 
In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii pe un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 25 pers., pentru un grup de 20-24 persoane se va achita un supliment de 35 lei /pers, iar pentru un grup de 15-19 persoane se va achita un supliment de 55 lei /pers.;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program.
Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

Îmbarcări & Transferuri

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA DOAR LA DUS

Orasul

Locul de intalnire

Ora

Bucuresti

ACADEMIA MILITARA

06.00

PLOIESTI

Petrom - Metro

07.00

CAMPINA

Casa BUCUR- popas Km 92

07.30

BRASOV

PETROM - Calea Bucuresti

09.00

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul

Locul de intalnire

Tarif/pers. LEI/sens

P. NEAMT

Parcare Hotel Central

150 lei

ROMAN

Gara

150 lei

BACAU

Parcare Stadion Municipal

110 lei

FOCSANI

Benzinaria LUKOIL Centru

70 lei

BUZAU

Mc Donald’s Unirea

60 lei

BRAILA

     Parcare Hotel Traian

60 lei

GALATI

Mc Donald’s

60 lei

CRAIOVA

  Autogara Nord

80 lei

SLATINA

Rompetrol Str. Pitesti 110-112

70 lei

CONSTANTA

 Kaufland Bd.I.C.Bratianu

80 lei

*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat (minim 2 pers.) cu autoturism, microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2 – 3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a te informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul tau). Te rugam sa respecti ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de data plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate. - Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold- Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal. - Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 - 12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti. - Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului. - Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare. - Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala conform standardelor din Romania. Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup. - Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor. Pentru calatorie este necesara cartea de identitate. - Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea inscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta. Prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat.
Excursii optionale: Valea Zanelor - Transfagarasan (+75 RON)

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
 

Alte circuite din regiune

Circuit Transfagarasan - Transalpina | 2 zile - Microbuz | 2024

Circuit Transfagarasan - Transalpina | 2 zile - Microbuz | 2024

Romania

 • 1
 • 3
 • 1 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 26.07.2024

de la 849 Lei/pers.

Circuit Cluj - Apuseni | 3 zile - Autocar | 2024

Circuit Cluj - Apuseni | 3 zile - Autocar | 2024

Romania

 • 2
 • 3
 • 2 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 20.09.2024

de la 1300 Lei/pers.

Circuit Maramures - Bucovina | 5 zile - Autocar | 2024

Circuit Maramures - Bucovina | 5 zile - Autocar | 2024

Romania

 • 4
 • 3
 • 4 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 21.08.2024

de la 1733 Lei/pers.

Calendar plecari circuite

August 2024
Septembrie 2024
Octombrie 2024
Noiembrie 2024
Decembrie 2024
Lunile anterioare
Lunile urmatoare
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Am sosit aseara din acest circuit,unde l-am avut ca si ghid pe dl.Ion RACHERU(o adevrarata enciclopedie mobila).In primul rand ,,FELICITARI !"dl Ion Racheru pentru tot ceea ce a-ti facut in acest cir...

Mihaita Boariu, 25.06.2024 Citeste mai mult

Super ghid, domnul Radu N.???? dar și domnul șofer Ștefan D. ✨️ Cu siguranță voi mai călători cu această agenție!!

Matei Adelina, 03.06.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn
Solicita oferta