× Hello Holidays

Circuit Tarile Baltice - Belarus - Ucraina | 11 zile - Autocar | 2022

Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash

Program detaliat

Circuit Tarile Baltice - Belarus - Ucraina | 11 zile - Autocar | 2022

Itinerar: Budapesta – Banska Bystrica -  Donovaly - Cracovia - Czestochowa - Varsovia - Kaunas - Riga - Tallinn - Helsinki - Palatul Rundale - Vilnius - Castelele Mir si Niasviz - Minsk - Kiev - Cernauti

Ziua 1. BUCURESTI - SIBIU - ARAD - BUDAPESTA (cca. 815 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 6.00 din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I -  acces dinspre statia de Metrou Eroilor), spre Budapesta. Optional croaziera pe Dunare la Budapesta (20 €), pentru a admira principalele obiective ale capitalei Ungariei: Parlamentul, Podul cu Lanturi, Bastionul Pescarilor, Basilica Sf. Matyas, Palatul Regal, Stanca Gellert. Cazare la Budapesta.

Ziua 2. BUDAPESTA – BANSKA BYSTRICA - DONOVALY - CRACOVIA (cca. 395 km)

Mic dejun. Plecam spre Polonia, traversand Slovacia spre Banska Bystrica, oras considerat inima Slovaciei. In piata centrala din zona veche un obelisc din marmura neagra aduce “Multumiri armatei romane, eliberatoarea orasului”. Urmeaza Donovaly (960 m alt) cea mai populara statiune montana, situata in Parcul National Tatra Joasa, unde oprim pt. fotografii, apoi continuam spre Cracovia, fosta capitala regala. Vizitam Castelul Wawel, unde admiram Catedrala- (sec. XI-XIV) care era odinioara locul ceremoniilor de incoronare a regilor Poloniei, si Castelul Regal renascentist, cu aspectul sau monumental. Urmeaza Strada Kanonicza- cea mai veche din oras, care pastreaza integral aspectul medieval, Muzeul Arhidiecezei- casa in  care a studiat Papa Ioan Paul II si Hotelul Copernicus- “resedinta sa temporara” a marelui astronom in anii studentiei. Urmeaza Piata Centrala- cea mai mare piata medievala din Europa, cu Biserica Fecioarei Maria (sec.XIII) avand interesante vitralii de Wyspianski si Hala de Tesaturi (Sukiennice) numita si “piata de chihlimbar”. Timp liber pentru achizitionarea suvenirurilor locale. Cazare la Cracovia.

Ziua 3. CZESTOCHOWA - VARSOVIA (cca. 375 km)

Mic dejun. Prima oprire va fi in cel mai sfant loc al Poloniei, Częstochowa unde vizitam Manastirea fortificata Jasna Gora, care pastreaza la loc de cinste Icoana Maicii Domnului- “Madona Neagra”- protectoarea Poloniei. Continuam spre Varsovia, renascuta aproape miraculos dupa cel de al 2-lea Razboi Mondial (care a distrus aprox.85% din oras), mandrindu-se azi cu zona sa istorica, declarata monument UNESCO, unde vom admira: Palatul Regal cu aspectul sau de sec. XVII, Coloana Sigmund a regelui care a facut din Varsovia capitala celui mai mare regat al Europei medievale, Catedrala Sf. Ioan, reconstruita in stilul gotic al sec. XIV, Piata Centrala cu monumentul Sirenei- simbolul orasului, Barbacanul- o structura fortificata care odinioara avea rol de aparare a portii principale de intrare. Cazare la Varsovia.

Ziua 4. VARSOVIA - KAUNAS - RIGA (cca. 655 km)

Mic dejun. Traversand Lituania, cea mai mare dintre cele 3 Tari Baltice, oprim in Orasul Vechi din Kaunas azi al 2-lea mare oras al tarii, fosta capitala in perioada interbelica si vom admira una din cele mai vechi biserici din oras, Biserica Adormirii Maicii Domnului, construita din caramida in sec.al XV-lea in stil gotic, Casa Perkunas (sec.XV), care poarta numele Zeului Tunetului din mitologia balticilor, vechea Primarie (sec.XVI) supranumita “lebada alba” datorita stucturii sale albe renascentiste cu turnul inalt de 53 m (cel mai inalt din Orasul Vechi), Catedrala Sf. Petru si Pavel, din sec.XVII, Piata Primariei inconjurata de fostele case de sec.XVII ale negustorilor, azi restaurante, cafenele si magazine de suvenire. Urmeaza Riga, capitala Letoniei: Casa Capetelor Negre (sec.XIV)- renascentista, odinioara sediul breslei negustorilor germani burlaci, Biserica Sf. Petru (sec.XIII) imbina stilurile arhitectonice romanic, gotic si baroc, Monumentul Libertatii, ridicat in memoria soldatilor care au luptat in Razboiul de Independenta din 1918, Turnul Pulberariei (sec.XV) care gazduieste Muzeul de Razboi, Casa cu Pisici, Marea si Mica Bresla, Palatul Parlamentului, construit in sec. XIX in stil renascentist, Biserica Sf. Iacob cel Mare (sec.XIII)- monument UNESCO, ansamblul “Trei Frati”- cele mai vechi cladiri de locuinte din Riga, Castelul (sec.XIV) azi sediul Presedentiei, Domul- catedrala orasului construita in sec. XIII de catre intemeietorul orasului Albert din Bremen. Timp liber pentru a ne bucura de atmosfera acestui oras, ori cumparaturi pe stradutele intortocheate si pitoresti pline magazine de suvenire. Cazare la Riga.

Ziua 5. RIGA - TALLINN (cca. 295 km)

Micul dejun. Pornim spre Tallinn, capitala Estoniei, pentru un tur pietonal: Castelul Toompea construit in sec.XII si reconstruit in sec.XVII in stil baroc (azi gazduieste Parlamentul), Biserica Ortodoxa Rusa Alexander Nevsky construita in sec. al XIX-lea in perioada de dominatie tarista, ce reflecta inconfundabilul stil ortodox rusesc, Catedrala Dome a Maicii Domnului (sec XIV)- cel mai vechi monument religios din toata Estonia, Zidurile Orasului cu Turnurile si Portile sale (sec. XIII-XIV), care sunt printre cele mai bine conservate ziduri medievale din Europa, Poarta Daneza- locul unde conform legendei a luat fiinta drapelul danez, strada Picior Scurt ce dateaza din vremea vikingilor, Biserica Niguliste construita in sec. al XIII-lea, cunoscuta pentru acustica sa, care azi gazduieste un muzeu de arta, Vechea Primarie (sec. XIII, stil gotic). In apropiere se afla cea mai veche Farmacie din Tallinn care functioneaza fara intrerupere din sec. al XV-lea, si Biserica Sf. Duh de sec. XIV cu un mic Turn al carui ceas de sec.XVII a fost pentru multe secole singura sursa de masurare a timpului din oras. Timp liber in cel mai animat loc din Tallinn, Piata Primariei, unde ne putem bucura de forfota febrila si coloritul vesel din jur, de magazinele de suvenire sau de un moment de relaxare la una dintre terase, cu atat mai mult cu cat aici se afla cele mai selecte restaurante din oras. Cazare la Tallinn.

Ziua 6. TALLINN - HELSINKI - TALLINN

Mic dejun. Timp liber in Tallinn pentru vizite individuale sau excursie optionala de o zi (89 € ferryboat dus-intors si autocar local inclus) in Helsinki, capitala Finlandei. Dupa traversarea M. Baltice cu ferryboat-ul (cca.2 ore) vom face un tur panoramic cu autocarul, “punctand” cele mai importante monumente ale orasului Helsinki: Parcul si Monumentul Sibelius, dedicat unuia dintre cei mai mari compozitori ai Finlandei, Templul Circular (sau Biserica Roca) construita intr-o stanca de granit, ce se remarca printr-o acustica excelenta, Stadionul Olimpic, Opera Nationala Finlandeza,  Muzeul National al Finlandei, Gara Centrala- construita in sec. al XIX din granit rosu, Muzeul de Arta Ateneum, cu cele mai valoroase colectii de pictura si sculptura ale artistilor finlandezi, Teatrul National, construit in sec.al XIX in stil romantic-national. Turul se incheie in Piata Senatului dominata de Catedrala Luterana, contruita in sec. al XIX-lea in stil neoclasic si inconjurata de Primarie, Cladirea Senatului si a Universitatii, iar in centrul pietei troneaza statuia maiestoasa a Tarului Alexandru II. Timp liber in Helsinki pt. vizite individuale, plimbari si cumparaturi. In jurul orelor 18.00 ne imbarcam pe ferryboat pentru a traversa M.Baltica inapoi spre Tallinn pentru cazare.

Ziua 7. TALLINN - RUNDALE - VILNIUS (cca. 595 km)

Mic dejun. Parasim Estonia si revenim in Letonia, unde vizitam unul dintre cele mai frumoase palate baroce, Palatul Rundale, constuit in sec. XVIII, care impresioneaza prin arhitectura si bogatia de stucaturi si picturi murale. Vom traversa apoi Lituania pana la Vilnius, unde parcurgem un tur de oras: Piata Catedralei, dominata de statuia Ducelui Gediminas- intemeietorul orasului, de principala Catedrala Romano-Catolica (sec.XIII), care a servit ca loc de incoronare a Ducilor de Lituania, si de Dealul Cetatii unde odinioara se inalta maiestosul Castel din care s-a pastrat pana astazi doar Turnul Gediminas, spre pitoreasca straduta Pilies. Admiram Universitatea (fondata in sec. XVI), Biserica Sf. Ioan (Biserica Universitatii)- care in perioada ateismului a fost transformata in Muzeu de Stiinta, Casa Semnatarilor- unde in 16 februarie 1918 s-a semnat Declaratia de Independenta a Lituaniei. Timp liber pentru a ne bucura de atmosfera incancatoare a orasului apoi cazare la Vilnius.

Ziua 8. VILNIUS - Castelele MIR si NIASVIZ - MINSK (cca. 345 km)

Mic dejun. Completam “lista” de atractii din Vilnius cu vizita Bisericii Sf. Petru si Pavel (sec. XVII), capodopera a stilului baroc lituanian cu interiorul sau opulent  avand peste 2.000 de stucaturi, apoi ne indreptam spre Poarta Zorilor (sec.XVI) singura dintre cele 9 porti medievale ale orasului care a supravietuit istoriei. Urmeaza Biserica Ortodoxa Rusa a Sf. Duh in stilul baroc impropriu bisericilor ortodoxe dar neobisnuita si prin prezenta celor 3 martiri rusi Sf.Ioan, Sf.Eustachie si Sf.Anton. Biserica Sf. Kazimir- inchinata patronului spiritual al Lituaniei, Piata Primariei, odinioara principalul centru comerical si administrativ al orasului, inconjurata de fostele case ale negustorilor evrei din perioada medievala, si dominata de Vechea Primariei (sec.XV), cu arhitectura neoclasica ce dateaza de la ultima reconstructie din sec. al XVIII-lea. Traversam frontiera in Belarus si ne indreptam spre doua obiective inscrise in Patrimoniul UNESCO: castelele Mir si Niasviz. Constructia castelului Mir a inceput in stil gotic in 1520, completata jumatate de secol mai tarziu cu un Palat cu 3 etaje si 40 de camere in stil renascentist. In afara zidurilor s-a realizat un lac, parte a unor frumoase gradini in stil Italian, insa din pacate in timpul razboaielor napoleoniene proprietatea a fost devastata. A fost refacuta abia spre sfarsitul sec. XIX cu influente baroce, iar din 1992 in castel s-a amenajat o filiala a Muzeului National de Arta, dupa anul 2000 urmand ample lucrari de renovare. Dupa o scurta deplasare, incepem vizita Castelului Niasviz, cel mai frumos palat din Belarus, a carui constructie a inceput in 1584 pe o structura preexistenta a unei fortificatii medievale. In 1706 suedezii devasteaza castelul, iar in 1772, ocupatia ruseasca a facut ca operele de arta din Palatul Nesvizh sa fie insusite de diversi nobili rusi, totul fiind abandonat si ajungand in mare degradare. Abia la sfarsitul sec. XIX s-a reusit renovarea castelului, fiind amenajat si un parc in stil englezesc, unul din cele mai mari din Europa. Transformarea complexului in sanatoriu in perioada ocupatiei sovietice a facut necesare serioase restaurari incheiate in 2012. Seara ne indreptam pentru cazare in zona Minsk.

Ziua 9. MINSK - KIEV  (cca. 565 km)

Mic dejun. Minskul, aproape in totalitate distrus in cel de al 2-lea Razboi Mondial, ne va incanta intr-un tur panoramic de oras cu autocarul: Muzeul Marelui Razboi patriotic, cel mai vechi si dintre cele mai mari astfel de muzee din lume, cu o fatada din 11 raze imense de INOX si o coloana de 45 de metri, incarcate de o profunda simbolistica, Teatrul de Opera si Balet, Palatul Republicii, Primaria, Palatul Prezindential, Sediul KGB, piata Independentei cu Biserica Sf. Simon si Elena si cladirea fostului Soviet Suprem, avand fireste la loc de cinste statuia lui Lenin. Parasim capitala Belarusului si traversam tara catre Ucraina, unde incepem vizita in Kiev: Piata Independentei - Maydan Nezalezhnosti, cunoscuta pentru revolutia portocalie, Bis. Sf. Mihail, fondata in sec. XII in stil Bizantin, dar reconstruita in sec. XVIII in stilul Barocului Ucrainean, fapt ce a dus la demolarea sa de sovietici in anii ’30 si Catedrala Sf. Sofia ridicata in 1011, monument UNESCO. Incepand cu sec. XII, aceasta a fost de mai multe ori pradata si devastata, ajungand o ruina in sec. XVI cand Polonia incerca sa impuna trecerea la catolicism. In 1633 Mitropolitul ortodox moldoveam Petru Movila a inceput ample lucrari de restaurare tot in stil Baroc Ucrainian, dar pastrand intacta splendoarea interioarelor bizantine. Urmeaza Poarta de Aur, Opera si Catedrala Sf. Vladimir in stil neobizantin de sec. XIX. Cazare la Kiev.

Ziua 10. KIEV - CERNAUTI (cca. 530 km)

Dupa micul dejun ne indreptam spre cel mai important loc de pelerinaj, complexul gigant de manastiri, supranumit “Vaticanul Ucrainei” si conservat de UNESCO - Pecherska Lavra, infiintata ca manastire rupestra in 1051. Turnul Clopotnitei, inalt de aproape 100 metri, alaturi de Catedrala Adormirii construita in sec. XI, ambele avand impresionante cupolele aurite, au fost deplin restaurate impreuna cu celelalte cladiri si biserici ale Lavrei abia dupa obtinerea independentei Ucrainei in 1995. Lasand in urma zidurile manastirii, in apropiere ajungem la un monument sovietic de 62 de metri, numit Patria Mama, inaugurat in 1981 ca parte a Muzeului National de Istorie al Ucrainei. La pranz pornim spre Cernauti, supranumit “mica Viena”, ce prezinta o interesanta combinatie de stiluri (baroc, neoclassic si secession) din timpul stapanirii Austro-Ungar si stilurile moldovenesc si neo-romanesc al perioadei interbelice de administratie romaneasca. Seara cazare in Cernauti.

Ziua 11. CERNAUTI - BUCURESTI (cca. 520 km)

Mic dejun. Dimineata admiram “Complexul Mitropolitilor”, Patrimoniul UNESCO, (azi sediul Universitatii si Bilbiotecii Krayova- prima biblioteca din Bucovina), proiectat in sec. XIX care cuprinde diferite elemente romanice, bizantine, gotice, bucovinene si absolut curios: Steaua lui David pe cupola. Urmeaza monumentul lui Eminescu, vandalizat de cca. 20 ori, Teatrul Dramatic, Piata Centrala construita din ordinul imparatului Iosif II, unde cea mai veche cladire este Hotelul Vulturul Negru (sec. XVIII), iar printre cele mai frumoase: Banca Nationala, Muzeul de Arte Frumoase (in stil art-nouveau) si Primaria (in stilul renasterii). Vizitam Catedrala Sf. Nicolae (cea mai mare biserica ortodoxa din Cernauti, care seamana izbitor cu Bis. Manastirii Curtea de Arges) apoi ne bucuram de timp liber pe strada Kobylyanska, principala artera pietonala din oras, strajuita de cladiri pastelate (bogat ornamentate), numeroase magazine si cafenele. La pranz pornim spre Bucuresti unde ajungem in jurul orei 23.30, in functie de trafic si formalitatile de frontiera.

Excursii optionale:

 Croaziera pe Dunare la Budapesta (+20 EUR)
 Excursie optionala Helsinki (+89 EUR)

Ofertă

Date de plecare 2022

Reducere

- 15 %

Reducere

- 10 %

Reducere

- 5 %

Loc in Dubla

28.07

475 €

503 €

531 €

559 €

 

Supliment SGL

Copil

6 -  12 ani

Al treilea adult

185 €

539 €

549 €

Reduceri și suplimente

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor: 

  1. FIRST MINUTE - 10% valabil pana la 28.02.2022, cu achitarea unui avans de 10% la inscriere, inca 20% pana la 28.02 si diferenta de plata cu 30 de zile inainte de plecare.

  2. CLIENT FIDEL -  5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.

  3. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)

  4. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers= 3%, la 8 pers= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT

Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel.

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat conform pragurilor de mai sus.

SAFE PRICE (Tarif Standard) -  40% avans la înscriere, diferenta de plata cu pana la 14 zile inainte de plecare

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile determinate de pandemia Covid, in caz de retragere/renuntare, se aplica pragurile de penalizare conform contractului, respectiv:

a) 25 Euro/persoana -  taxa de serviciu, dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (cu pana la 45 de zile inainte de plecare/intrare)

b) 25% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 44-31 zile inainte de plecare/intrare.

c) 40% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 30-15 zile inainte de plecare/intrare.

d) 100% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 14-0 zile inainte de plecare/intrare.

In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie de catre agentia organizatoare, turistul va beneficia de rambursarea integrala a avansului achitat, doar cu achitarea taxei de serviciu in cuantum de 25 euro/persoana (care va fi scazuta din avansul achitat). Insa, in situatia in care turistul solicita reprogramarea calatoriei la o data ulterioara, nu se percepe taxa de serviciu.

Grup minim 35 pers. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 30 de persoane.

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii pe un program similar;

In cazul unui grup mai mic de 35 pers., pentru un grup de 30-34 se va achita un supliment de 30 euro /pers., Agentia organizatoare isi rezerva dreptul de a anula programul daca nu se vor inscrie minim 15 persoane pana cu 15 zile inainte de data de plecare.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program

Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.

Pentru explicatiile in obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

Îmbarcări & Transferuri

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA (DOAR IN PRIMA ZI)

Orasul

Locul de intalnire

BUCURESTI

ACADEMIA MILITARA

PITESTI

PETROM Pitesti Est (Podul Viilor)

RM. VALCEA

ROMPETROL Calea Bucuresti nr. 274

SIBIU

Benzinaria MOL -  Calea Surii Mari

SEBES

ROMPETROL iesire Lancram

DEVA

McDonald’s GARA

TIMISOARA

ROMPETROL -  Dumbravita

ARAD

GAZPROM -  Calea Timisorii

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Orasul

Locul de intalnire

Tarif/pers.

BOTOSANI

Benzinaria Rompetrol (Cal.Nationala)

28 €/sens

SUCEAVA

Hotel Bucovina

28 €/sens

IASI

McDonald’s Gară

28 €/sens

P. NEAMT

Benzinaria Mol (Blv.Traian)

23 €/sens

ROMAN

Gară

23 €/sens

VASLUI

Benzinaria OMV (Str.Stefan cel Mare)

23 €/sens

BARLAD

Statie Renel / Benzinaria Rompetrol

20 €/sens

BACAU

Parcarea Stadionului Municipal

20 €/sens

ADJUD

Benzinaria Lukoil

18 €/sens

FOCSANI

Benzinaria Mol (Blv.Bucuresti) / LIDL (Restaurant Moldova)

18 €/sens

GALATI

McDonald’s

15 €/sens

BRAILA

Magazin Penny (Șos.Buzaului)

15 €/sens

RM. SARAT

Magazin Profi (Mihail Kogalniceanu)

13 €/sens

BUZAU

McDonald’s Unirea

13 €/sens

TULCEA

Autogara Augustina / Petrom (Str.Babadag)

23 €/sens

CONSTANTA

Gara CFR

20 €/sens

MEDGIDIA

Restaurant Balada / LIDL

18 €/sens

SLOBOZIA

Benzinaria Rompetrol (Sos.Bucuresti-Constanta)

13 €/sens

FAGARAS

Casa de Cultura

20 €/sens

BRASOV

Benzinaria Mol -  Calea Bucureşti

18 €/sens

SINAIA

Gară

15 €/sens

CAMPINA

Popas Casa Bucur -  Km 92

13 €/sens

PLOIESTI

Benzinaria Petrom Metro

10 €/sens

TARGOVISTE

Hotel Valahia

13 €/sens

CRAIOVA

Benzinaria Petrom Gara

18 €/sens

SLATINA

Benzinaria OMV

15 €/sens

TG JIU -  Orastie

Gara

25 €/sens

PETROSANI -  Orastie

Autogara Siva Trans

25 €/sens

CLUJ -  Orastie

Centrul comercial SIGMA

25 €/sens

TURDA -  Orastie

Parcare ANAF, Romana 15

25 €/sens

ALBA IULIA -  Orastie

Gara

15 €/sens

TG. MURES -  Sibiu

Benzinaria Mol – 1 Dec 1918

25 €/sens

SIGHISOARA -  Sibiu

Benzinaria Rompetrol

23 €/sens

MEDIAS -  Sibiu

Autogară

23 €/sens

Conditii generale TRANSFERURI DE GRUP:

  • Tarifele de mai sus sunt de persoană și sunt valabile pentru transport pe sens.

  • Orașele reprezintă puncte de îmbarcare/debarcare.

  • Locurile de imbarcare prezentate in tabelul de mai sus sunt informative, acestea pot fi diferite in functie de partenerul care efectueaza transferul si se reconfirma odata cu informarea de plecare.

  • Transferurile de grup se confirma automat si se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul).

  • In functie de marimea grupului, transferurile se pot efectua cu: autoturism, microbuz, minibus, autocar sau cu ajutorul firmelor ce efectuează curse de linie.

  • Transferurile de grup nu au intotdeauna traseu direct, pot implica transbordari (pe mai multe curse, inclusiv cu parteneri diferiti), timpi de asteptare, etc.

  • Traseele pot suferi modificări în funcție de numărul de participanți existenți pe ruta respectivă.

  • Timpii de asteptare intre imbarcare/debarcare si preluarea de catre partenerul care efectueaza transferul de grup, poate varia in functie de orarul de cursa al acestuia.

  • Informarile de plecare sunt disponibile cu 2 zile inaintea plecarii.

  • Orele, numerele de telefon ale soferilor sau numerele de dispecerat, se vor comunica cu 2 zile inaintea datei plecarii, urmand sa tineti legatura cu acestia pentru a va informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul dvs).

  • Orele de preluare sunt estimative și pot suferi modificări (timpi de așteptare), în funcție de condițiile de trafic și legăturile de transfer, atât la plecare cât si la întoarcere.

  • Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Va rugam sa respectati ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie .

  • Daca turistii doresc imbarcarea dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentia de turism la care s-au inscris cu minim 14 zile inainte de data plecarii. Confirmarile de transferuri din tara cu mai putin de 14 zile inainte se vor face On request, in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate. Pentru transferurile achizitionate cu mai putin de 14 zile sau cele solicitate la fata locului -  direct de la reprezentantii Hello Holidays (ghizi, insotitori, soferi) se achita un supliment de 5 euro/pers/sens, iar confirmarea se va face in functie de disponibilitate.

  • Toate rezervarile trebuie insotite in mod obligatoriu de numarul de telefon (valabil) al pasagerilor si disponibil la momentul plecarii. Agentiile partenere au obligatia, in momentul rezervarii, de transmitere a numarului de telefon valabil al turistilor inscrisi, catre Tour Operatorul Hello Holidays. Numarul de contact al turistilor este foarte important de transmis, deoarece, mai ales in cazul transferurilor cand pot aparea diferite modificari, intarzieri, etc., acestia vor fi contactati de catre sofer/dispecerat, etc. In caz contrar, agentia Hello Holidays nu este raspunzatoare de imposibilitatea contactarii pasagerilor din cauza netransmiterii informatiilor obligatorii solicitate sau transmiterea incorecta a acestora si nu va restitui contravaloarea tranferului confirmat sau a pachetului de servicii contractate.

Observatii / Conditii de calatorie:

  • Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel puţin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat. Informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro.

  • Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite). Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.

  • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie nu prezinta urme de deteriorare a elementelor de siguranta, dar si valabilitatea acestora.

  • Autoritatile de frontiera isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei  plecarii.

  • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, cu respectarea vizitarii tuturor obiectivelor din program. Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

  • Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala si nu sunt obligatorii.

  • Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold- Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.

  • Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sa a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente.

  • Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.

  • Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.

  • Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.

  • In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi dar fara a se limita la: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.

  • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar /frigider, seif, aer conditionat, etc); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.

  • In ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii.

  • Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa.

  • Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).

  • Nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;

  • Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6 -  12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.

  • Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

Harta

Harta Circuit Tarile Baltice - Belarus - Ucraina | 11 zile - Autocar | 2022

Excursii optionale:

 Croaziera pe Dunare la Budapesta (+20 EUR)
 Excursie optionala Helsinki (+89 EUR)

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
 

Alte circuite din regiune

Circuit Polonia | 6 zile - Autocar | 2024

Circuit Polonia | 6 zile - Autocar | 2024

Polonia

  • 5
  • 3
  • 5 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 25.06.2024

de la 538 €/pers.

Circuit Polonia - Tarile Baltice | 12 zile - Autocar | 2024

Circuit Polonia - Tarile Baltice | 12 zile - Autocar | 2024

Estonia, Polonia

  • 11
  • 3
  • 11 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 18.07.2024

de la 1008 €/pers.

Circuit Scandinavia - Tarile Baltice - Germania | 16 zile - Autocar | 2024

Circuit Scandinavia - Tarile Baltice - Germania | 16 zile - Autocar | 2024

Danemarca, Estonia, Germania, NORVEGIA, Suedia

  • 15
  • 3
  • 15 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
  • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 29.06.2024

de la 1560 €/pers.

Calendar plecari circuite

Aprilie 2024
Mai 2024
Iunie 2024
Iulie 2024
August 2024
Septembrie 2024
Octombrie 2024
Lunile anterioare
Lunile urmatoare
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Nu am calatorit cu d-vs, dar mi-as dori!

Labont Eugenia, 12.02.2024 Citeste mai mult

Numai ce ne-am întors din circuitul Emiratelor Arabe “Povestea celor 7 regate!”O experiența minunată, alături de un grup minunat cum rar găsești și cu 2 ghizi de excepție! Dar țin să mulțumesc din suf...

Mona Ciobanu, 31.01.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn