× Hello Holidays

Week-end cu vizite, relaxare si degustari la Timisoara 3 zile Autocar

Timisoara, Zona Banat, Romania

  • 3

Cauta vacanta dorita

Alege vacanta dorita completand campurile de mai jos

Important! Anumite unitati de cazare au un minim de sedere intre 2-7 nopti.
In cazul in care cautarea dvs. nu a generat rezultate va rugam sa o refaceti pe un numar mai mare de nopti.
Camere la cerere - cu reconfirmare in max 48 de ore
Camere disponibile - cu confirmare imediata

Descrierea Hotelului


Program detaliat

Ziua 1. BUCURESTI -Manastirea COZIA – Muzeul ASTRA Sibiu - TIMISOARA (cca. 548 km)

Plecare din Bucuresti, la 6.00 dimineata, de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I - acces dinspre Metrou Eroilor) spre Pitesti -Rm. Valcea. Strabatem Valea Oltului, cel mai lung defileu din tara noastra, unde vizitam Manastirea Cozia (sec. XIV) ctitorie a lui Mircea cel Batran, ce pastreaza in pronaos fragmente din pictura originala de sec. XIV. Continuam traseul spre Sibiu, unde ne vom bucura de o vizita la Muzeul Astra. Nascut din dorinta romanilor ardeleni de a isi defini propria identitate etnoculturala, muzeul insumeaza peste 400 de case, anexe gospodaresti si instalatii tehnice, situate intr-un peisaj incantator, pe un domeniu de 96 de hectare, situat in rezervatia naturala Dumbrava Sibiului, la doar 4 km de centrul orasului. Cei 10 km de alei ne vor purta prin universul satelor romanesti traditionale, iar numeroasele facilitati puse la dispozitia turistilor sunt garantia unei vizite extrem de placute si relaxante, Ghidul Verde Michelin evaluand locatia la 3 stele. Continuam spre Timisoara, unde vom ajunge in cursul dupa-amiezii si intr-o plimbare pietonala vom descoperi parte din atractiile orasului – Catedrala Mitropolitana Ortodoxa, Palatul Culturii, Muzeul Castelul Huniazilor, Opera, Piata Victoriei, Piata Libertatii, Sinagoga din Cetate, Palatul Bruck, Piata Unirii, Catedrala Romano Catolica. Optional cina cu degustari de bere la Fabrica Timisoreana. Seara cazare Hotel 3*.

 

Ziua 2. Timisoara Bazilica MARIA RADNA – Domeniul Regal SAVARSIN – Cramele RECAS  (cca. 225 km) 

Mic dejun. Timp liber la hotel pentru a beneficia de facilitati sau optional ( 90 de lei ) excursie la Maria Radna, Domeniul Regal Savarsin si Cramele Recas. Incepem ziua cu o vizita la Bazilica Maria Radna – principalul loc de pelerinaj al romano-catolicilor din vestul tarii, aici se afla o miraculoasa icoana a Sfintei Fecioare Maria. Tiparita pe hartie, in tipografia Remondi din Bassano del Grappa, langa Vicenza, aceasta a fost adusa in anul 1668, din Italia, de catre un negustor. In anul 1695 biserca a fost incendiata de catre otomani, icoana fiind gasita intacta printre ruine, iar in anul 1709 rugaciunile adresate Sfintei Fecioare i-au aparat pe locuitori in timpul epidemiei de ciuma, vindecarile miraculoase continuand in secolele urmatoare. In anul 1770 icoana a primit un dar pretios, la Viena, mesterul aurar Josef Moser i-a adaugat o frumoasa rama de argint, iar in anul 2015 a fost complet restaurata. Traseul continua cu vizitarea Domeniului Regal de la Savarsin. Dupa pranz ne oprim la Domeniile Recas pentru a afla povestea vinului banatean si pentru a degusta optional din licorile produse aici. Dupa amiaza revenim la Timisoara. Timp liber pentru a ne bucura de facilitatile hotelului – piscina interioara si exterioara, sauna, jacuzzi, salina, baie finlandeza, fitness si masaj. Cazare Hotel 3*.

 

Ziua 3. TIMISOARA – Castelul CORVINILOR -BUCURESTI (cca. 578 km) 

Mic dejun. Obiectivul principal de astazi este reprezentat de vizitarea Castelului Corvinilor (sec. XIV) transformat de Iancu de Hunedoara intr-un mare palat gotic (in sec. XV) unde admiram: portile cetatii, turnurile, santul exterior, capela, Sala Dietei, Palatul Administrativ. Pornim spre Bucuresti (Academia Militara), unde ajungem seara, in functie de trafic si conditiile meteo.

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
Aboneaza-te la newsltterul Hello Holidays

ABONEAZA-TE si fii la curent cu cele mai mariREDUCERI!

Solicita oferta