Sus

Dupa ce te plimbi linistit prin satele din Lefkada, despre care am vorbit aici, este posibil sa iti doresti si activitati mai alerte, precum sporturile acvatice sau drumetiile montane. Sailing, kite sau wind-surfing sunt doar cateva dintre sporturile foarte practicate in Lefkada. Plajele Vasiliki si Ai-Ianni sunt ideale pentru acest tip de activitati, fiind dotate cu facilitati de unde poti inchiria echipamentul necesar.

vasiliki-wind-surfing

Golful Vasiliki se afla in sudul insulei, iar vantul este ideal pentru toate tipurile de sporturi acvatice. De altfel, este una dintre cele mai populare destinatii pentru wind-surfing. Vasiliki este recomandat si celore care isi doresc sa mearga cu bicicleta munte, rutele din zona fiind de un pitoresc greu de intrecut.

dsc02716

Plaja Ai-Ianni, aflata in nord, este foarte indragita pentru kite-surfing. Atat incepatorii, cat si cunoscatorii frecventeaza zona, iar privelistea pe care o ofera iti taie respiratia: zmeele coloreaza inaltul cerului ca niste fluturi multicolori, in timp ce surferii aluneca pe spuma valurilor.

lida2

Iubitorii de natura vor fi incantati de o drumetie prin padurea Skaron, aflata in muntii Lefkadei. Padurea seculara adaposteste si un tip rar de stejar, existent doar in Lefkada alte cateva paduri din Europa, pe care le poti numara pe degete. Daca esti ambitios si ajungi pana la finalul traseului, te bucuri de privelistea minunata a satelor presarate pe insula si marii nesfarsite.

ceb4ceb7cebccebfcf83ceb1cf81ceb71

Un alt traseu indragit este canionul Dimosari. Aflat la 2 km de Nidri, iti dezvaluie o lume magica, de vis: cascade debordante, lagune, copaci maiestuosi imbracati in haina de muschi aplecandu-se peste rau. Nu uita de cascadele care se revarsa in lagune exotice, pentru ca iti ofera ocazia sa inoti in piscine naturale fermecatoare.

faraggi melisas lefkada1

Surprizele oferita de insula iubitorilor de natura si drumetii nu se termina aici. Cheile Melissa se cer explorate, recompensand aventurierii cu energie, entuziasm si incantare. Calatoria incepe din satul Kavalos si urmeaza cursul raului, prin canion. Vei merge printre stejari, platani si ulmi si te vei delecta cu tufele de trandafiri salbatici care iti ies din cand in cand in cale. Vei avea ocazia sa „citesti” o pagina din istoria insulei, in trecere pe langa morile de apa, martori ai inceputurilor industriale in zona.

0