Sus

Grecia

O destinație de suflet

Fiecare vacanță în Grecia însumează o experiență unică. De la peisaje, la atmosferă și până la gastronomia sa, Grecia te atrage, te cucerește, prin simplitate. O simplitate pură, în care se regăsește fiecare dintre noi. Gândește-te doar la plajele lungi, la peisajele calme sau dramatice, la apele albastre, la tavernele pescărești și la casele tradiționale ornate cu flori. Grecia e caldă. E caldă sufletește, e calmă prin starea de spirit a localnicilor și plină de culoare prin veselie, printr-un mod de viață unic, care a cucerit întreaga Europă. Datorită tuturor acestor lucruri, Grecia este astăzi una dintre cele mai populare și vizitate destinații de vacanță de vară. Hai să o descoperim împreună pas cu pas, într-o serie de articole și experiențe scrise pe blogul nostru și, poate, chiar într-un sejur Hello Holidays.

Lefkada

De ce să-ți petreci vacanța în Grecia? Cu adevărat iubită de oameni, această țară este atât bogată în cultură și frumusețe naturală, încât nu poate fi explorată pe deplin, indiferent cât de multe concedii îi aloci. Cu numeroase atracții istorice ce datează de peste 3000 de ani și o frumusețe naturală remarcabilă, nu este o exagerare să spunem că Grecia este raiul pe pământ. Deși populară pentru vacanțe de vară, ar trebui să știi că al său continent constituie o destinație minunată și pentru vacanțele de iarnă la schi. Atena este surprinzător de plăcută în extrasezon, când siturile antice nu sunt aglomerate de turiști, iar vremea nu este atăt de toropitoare, ca în mijloc de vară. Cele mai populare centre de schi din Grecia sunt Arachova și Kalavryta, în timp ce multe alte centre se găsesc în nordul țării.

Bogățiile Greciei

Stațiuni de litoral
Stațiuni de munte
Plaje frumoase
Mâncăruri tradiționale
Biserici și mănăstiri
Situri arheologice
Tradiții și obiceiuri
Viața de noapte

Sate tradiționale

Insula Santorini

De ce o vacanță în Grecia

Fie că îți plac munții sau plajele, iarna sau vara, Grecia rămâne cea mai bună alegere pentru vacanțele în doi sau cu familia. Având o conexiune ușoară cu Atena sau chiar zboruri directe din Europa și țările mediteraneene, insulele grecești sunt perfecte pentru toți turiștii, indiferent de vârstă. Unele dintre cele mai populare insule de vacanță ale Greciei sunt Santorini, Mykonos, Creta, Rhodos, Corfu și Zakynthos. Locuri frumoase pentru vacanțe autentice sunt și Paros, Naxos și Skiathos, unde descoperi mai mult tradiționalism.

In Grecia găsești și plaje cu nisip roz (Insula Creta), plaje cu nisip negru, vulcanic (Insula Santorini) și plaje cu nisip auriu (în aproape toate insulele ei). Găsești zone exotice pline de palmieri, bananieri, găsești smochini plini de roade, lămâi cu aromă puternică, rodii mari și plantații întregi de măslini, care îți bucură sufletul. Lista continuă cu plantele aromatice precum rozmarinul, cimbrul și busuiocul, ingrediente nelipsite din gastronomia tradițională a țării. Asta pentru că secretul gătitului grecesc se găsește adesea în grădina bucătarului. Stilurile de gătit diferă de la o regiune la alta, iar principalele ingrediente sunt feta și uleiul de măsline. Ajuns aici, te așteaptă o aventură culinară. Guști ierburi și verdeață de munte de care n-ai auzit vreodată, midii aburite în ouzo, pâine coaptă cu măsline și pește proaspăt, direct din mare. Găsești influențe italiene în risotto și paste sau mirodenii turcești împletite în dulciuri delicate.

Iar după un răsfăț culinar, aventurează-te de-a lungul potecilor pietruite bizantine, fă drumeții în vulcani, urmărește jocul delfinilor și al broaștelor marine și relaxează-te, inspiră briza răcoroasă printre pădurile luxuriante. Plimbă-te apoi printre plantațiile de măslini, satele idilice și pădurile pietrificate. Descoperă adrenalina oferită de kitesurfing de clasă mondială, scufundări și de alpinism, în zone cu priveliști amețitoare. Sau, pur și simplu, ia-ți o barcă și pornește o într-o aventură în jurul tărmului.

Siguranță

Grecia rămâne printre cele mai sigure țări din lume. Rata criminalității este foarte scăzută, mai ales pe insule. Nu te teme să te plimbi noaptea târziu și să discuți cu localnicii. De fapt, aceasta va fi printre cele mai bune plăceri în timpul vacanței tale în Grecia. Numai în Atena ar trebui să ai un ochi deschis, deoarece este aglomerație foarte mare în autobuze sau la îmbarcarea pe feribot. In rest, poți să te bucuri de o atmosferă lipsită de griji.

Top atracții în Grecia

1
O țară cu un trecut bogat Găsești o legătură cu trecutul chiar și în cea mai mică zonă. În toată țara, atât pe continent, cât și pe insule, există situri vechi din diferite perioade istorice: de la rămășițele templelor antice grecești, până la mănăstirile bizantine și casele neoclasice. Vacanța aici te introduce într-o incursiune de evenimente, te face să trăiești momente unice, descoperind istoria țării prin existența rămășițelor, dovezilor ei
2
Gastronomie sănătoasă și gustoasă Grecia este renumită pentru produsele sale sănătoase, inclusiv ulei de măsline virgin, legume, fructe, pește, nuci și vin. Aceste produse reprezintă baza dietei mediteraneene, bogată în proteine și cu conținut scăzut de grăsimi saturate. Aceste produse sunt gătite și, împreună, formează preparate delicioase. Chiar și în cea mai mică tavernă din Grecia, descoperi arome unice. Fiecare bucătar are propriul mod de a găti, păstrat din generație în generație. De aceea, preparatele vor fi complet diferite de orice altă rețetă etnică pe care ai gustat-o până acum.
3
Tezaurul comorilor culturale Stând în umbra Acropolei, te simți aparte, copleșit de emoție. Grecia este plină de astfel de momente, oferite de comorile sale culturale. Pășește în inelul unde s-a organizat prima olimpiadă. Urcă și pășește pe treptele din piatră spre mănăstirile Meteorei, cocoțate pe vârfuri înalte. Lasă-te pătruns de măreția Delphi. Ia un loc, bucură-te imaginea unui teatru antic în aer liber și lasă-te uimit de sculpturile din marmură lovite valurile Mării Egee. Grecia îți oferă posibilitatea multor activități culturale și un calendar care bogat în festivaluri, sărbători și expoziții. Asistă la cât mai multe. Te vei îndrăgosti de această țară.
4
Plajele uimitoare Grecia este renumită în întreaga lume pentru plajele sale mărginite de apă cristalină. Ele sunt frecvent evaluate ca fiind printre primele din Europa sau din lume. Nisipoase sau pietruite, izolate sau organizate, plajele grecești au un farmec aparte, o frumusețe autentică. Aproape în fiecare an, Grecia se află în top 3 țări cu plaje și coaste de cea mai bună calitate, premiate de Programul Steagului Albastru. Multe dintre golfurile neorganizate și ascunse sunt, de asemenea, ideale pentru naturism. Printre cele mai populare plaje se numără Balos, Myrtos, Navagio, Porto Katsiki, Simos și Paleokastritsa.

Sezonul vacanțelor în Grecia

Oficial, sezonul turistic din Grecia este aprilie-octombrie. Iulie și august fiind topul lunilor de sezon. Dacă iubești aglomerația, zarva orașelor și entuziasmul turistic al plajelor, optează pentru o vacanță în Grecia în lunile aglomerate. Dacă, însă, ești în căutarea unei vacanțe de relaxare, în care să te bucuri de atmosfera caldă a Greciei, rezervă-ți sejurul între aprilie și iunie. Perioadă în care cazarea este mai ieftină, la fel și transportul cu autocarul sau avionul. Insulele grecești populare își primesc majoritatea vizitatorilor în aceste două luni fierbinți, în timp ce insulele mai izolate îsi păstrează atmosfera calmă, oferindu-ți o vacanță relaxantă chiar și în mijloc de vară.

Cum ajungi în Grecia:

Autocarul: este cea mai frumoasă variantă de a călători, de a-ți petrece vacanța în Grecia. Este modul în care descoperi frumusețea traseului, admirând peisaje frumoase, pe care rar le întâlnești. Drumul nu este foarte lung, iar atmosfera este întotdeauna veselă, mai ales dacă optezi pentru transportul cu noile autocare Hello Holidays. Tot cu noile autocare te poți bucura de circuite Hello Holidays în Grecia. Depinde doar ce tip de vacanță îți dorești.

Cu avionul: evident, este cel mai rapid mod de a călători în Grecia. Multe companii aeriene internaționale au zboruri regulate spre Atena, iar în sezonul turistic există numeroase zboruri către insulele grecești.

Feribot: există companii de feribot care operează în Grecia pe tot parcursul anului. În mod special, există feriboturi de la Trieste, Veneția, Ancona, Bari și Brindisi în Italia până la Patra, Igoumenitsa, Corfu și Kefalonia, facilitând vizitatorii europeni care aleg transportul individual.

0