Sus

Romania

Vacanțe într-o țară autentică

Vacanță în România, la noi acasă. O țară frumoasă, despre care, cei mai mulți dintre noi, puțin știu și tot puțini o vizitează. Bisericile din piatră și mănăstirile din lemn, așezate pe fundalul cu dealuri înverzite și munți stâncoși sunt doar câteva dintre atracțiile țării noastre. Orașele transilvănene arată de parcă te întorc în minunata eră a epocii, în timp ce Capitala vibrează de energie. România își așteaptă vizitatori cu dor de a le arăta comorile sale: istoria bogată, contrastele și frumusețile sale naturale. Istoricii iubesc România întru totul, iar Bucureștiul pare a fi un imens muzeu, care amintește în permanență de trecutul său.

România se mândrește cu cele mai uimitoare orașe și peisaje montane. Transilvania, alături de poveștile sale captivante despre vampiri, găzduiește o zonă rurală neatinsă. O zonă în care stau mândre dovezi ale istoriei, castele, biserici fortificate și orașe pline de culoare. Imaginează-te doar pe un traseu unde varietatea peisajelor este puternic contrastantă. Imaginează-te trecând pe drumuri prăfuite, pe trasee montane înverzite, mărginite de cascade și ornate pe alocuri cu clădiri vechi de zeci de ani… Imaginează-ți experiențe frumoase și o vacanță în România pură, tradițională, îmbinată cu viața de noapte a zilelor noastre.

Top atracții ale României

Orașe tradiționale
Stațiuni de schi
Stațiuni de litoral
Gastronomie
Biserici si manastiri
Istorie
Cascade naturale
Tradiții și obiceiuri
Ceramica traditionala Romania

Ceramică tradițională românească

Detalii artitecturale transilvănene

O țară cu mii de atracții

Sunt multe lucruri pentru care România este faimoasă. Europenii cunosc această țară și au început de ani buni să o viziteze pentru a descoperi Munții Carpați, lucrările sculptorului Constantin Brâncuși, vinul, minele de sare, istoria lui George Enescu, cetățile medievale, mașinile Dacia, castelul lui Dracula, pădurile dense, Marea Neagră, câmpurile de floarea-soarelui, Transfăgărășanul, lupii și urșii, cimitirul vesel, mănăstirile pictate, vechile biserici din lemn din Moldova și Maramureș și Delta Dunării. De asemenea, te poți bucura aici de o gamă largă de activități în aer liber și de numeroase zone de spa și de tratamente.

Natura sălbatică

Natura este punctul forte al țării noastre. Munții Carpați formează un arc larg in centrul țării, oferindu-ne o multitudine de vârfuri stâncoase. Munți înconjurați de lunci verzi și ornați cu plantații de pini, ale căror culoare se schimbă cu fiecare anotimp. Astfel, de-a lungul anului, România sălbatică se transformă într-un superb curcubeu, unic în lume. Pădurile noastre sunt pline de cerbi și de urși, iar Dunărea – cel de-a doilea fluviu al Europei, se află la granița sudică a României cu Bulgaria. Peste toate, te așteaptă Delta Dunării. Rezervația biosferei, cu mlaștini întinse, paturi de stuf, peste 300 de specii de păsări și 160 de pești.

Castele și orașe medievale

Trecem de la natura în starea ei pură, la o istorie de basm. Pășim prin tărâmul Transilvaniei, plin de castele, printre care și cel al Contelui Dracula. Castelul Bran este principala atracție a țării, datorită romanului scris de Bram Stoker. Frumusețea lui, însă, este adesea întrecută de Castelul Corvin din secolul al XIV-lea sau de Castelul Peleș. Toate merită vizitate, admirate și fotografiate. Înaintând în incursiunea noastră istorică și arhitecturală, pășim prin orașe medievale precum Brașov, Sighișoara și Sibiu. Orașe cu străzi pietruite, cafenele în stradă, fațade gotice și baroce, alături de cluburi de noapte studențești. De neratat sunt și satele săsești din Transilvania, care îți ilustrează biserici fortificate ce datează de o jumătate de mileniu.

Viața satului

România are o cultură țărănească, păstrată aproape intactă de-a lungul a sute de ani. Zonele de deal și infrastructura greoaie a dus la apariția a sute de sate, în care încă mai poți admira astăzi meșteșuguri unice. Descoperi pâinea tradițională pe vatră, metodele vechi de realizare a produselor din ceramică și tăbăcirea, toate considerate meserii uitate. Tot aici întâlnești muzee populare, căpițe de fân, căruțele de cai și bisericile impresionante din lemn.

De ce o vacanță în România:

1
Accesibilitate și accesibilitate: Companiile aeriene de prestigiu leagă orașul București de toate principalele hub-uri internaționale, oferind zboruri directe din diferite capitale europene. O vacanță aici este mult mai ieftină decât în alte destinații europene aglomerate, orasul beneficiind de aceleași standarde superioare ale acestora. Intalnești aici fauna sălbatică, miturile despre Dracula, monumente UNESCO, viața satului, oameni primitori, o altă gastronomie și vinurile aromate, producție proprie.
2
Cea mai mare zonă umedă naturală a Europei Da, Delta Dunării este cea mai mare zonă umedă naturală a Europei. Se află în circuitul rezervațiilor mondiale ale biosferei încă din 1990 și, totodată, pe lista Patrimoniului Universal Cultural și Natural UNESCO. O rezervație uimitoare, aflată la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră, ea se împarte în trei brațe principale Brațul Chilia, Brațul Sulina și Brațul Sf. Gheorghe și are o suprafață de 580.000 de hectare. Imaginează-ți canale mărginite de stuf înalt și ornate cu nuferi plutitori, zeci de specii de păsări, printre care și pelicani, și arbori ale căror rădăcini sunt bine înfipte în zone mlăștinoase. Este cea mai mare zonă de reconstrucție ecologică din lume. Un labirint de insule, lacuri și păduri, casa a peste 4000 de specii de animale.
3
Cascade unice în Europa Cascada Bigăr, din județul Caraș Severin, este cea mai cunoscută din țară, urmată de Bigăr, odinioară cea mai frumoasă cascadă unică din lume. În Județul Maramureș, țara găzduiește și uimitoarea cascadă a Cailor - un șuvoi de apă care cade de la 90 de metri cu o viteză uimitoare. Cascada Duruitoarea, din județul Neamț, îți oferă peisajul tipic românesc, cu căpițe de fân și stânci împădurite. Lista continuă cu Cascada Vălul Miresei, din satul Răchitele, a cărei legendă spune că, în ziua nunții, o mireasă a căzut de pe stâncile Munților Bihor, iar vălul i-ar fi rămas agățat acolo.
4
Orașe și povești captivante Legendele ne duc apoi spre marile orașe ale țării. Așa descoperi Transilvania și poveștile sale captivante despre vampiri. O zonă rurală neatinsă, cu castele, biserici fortificate și orașe frumos colorate. Zona este de o frumusețe arhitecturală unică, cu tradiții bine păstrate și o gastronomie aparte. Vizitează Brașov, mergi în Sighișoara, în Sibu și în Maramureș. Apelează la o agenție de turism și descoperă câte o părticică surprinzătoare din România în fiecare zi. Datorită atmosferei, a gastronomiei, a oamenilor și a peisajelor îți garantăm că vei reveni.

Sezonul vacanțelor în România

O destinație all season, îți poți petrece vacanța în România oricând. Fie că vrei plimbări în natură, tradiții seculare sau antrenarea în diferite meșteșuguri, România îți deschide porțile spre o scenă artistică efervescentă și o bucătărie gustoasă. Descoperi aici o serie de festivaluri uimitoare, fiecare organizat în funcție de anotimp, locuitori calzi și locuri de cazare care să-ți transforme sejurul într-o experiență autentică. În lunile de iarnă te bucuri de stațiunile sale de schi, ale căror peisaje îți taie răsuflarea, în lunile de vară profiți de plajele sale întinse, scăldate de valurile Mării Negre, în timp ce primăvara și toamna poți opta pentru descoperirea istoriei sale, vizitând orașe cu tradiții seculare, castele ale căror legende îți fac pielea de găină, alături de cascade, pajiști, livezi sau culturi de viță de vie.

Transport & activități în aer liber

Poți ajunge în diferite zone tradiționale ale României cu mașina personală, cu autocarul sau optând pentru căile feroviare. Pentru a descoperi, însă, cele mai frumoase zone ale țării, optează pentru serviciile unei agenții de turism cu experiență. Există circuite de-o zi, de două și chiar de trei, în care traversezi zonele spectaculoase ale țării și descoperi, pas cu pas, tradițiile ei.

Vârfurile stâncoase ale Transilvaniei și Moldovei sunt punctele de atracție ale celor aflați în căutarea aventurii. Le poți străbate în orice anotimp, cu ghizi specializați. Există și plimbări pe trasee mai puțin aventuroase, ale căror peisaje îți taie răsuflarea cu frumusețea lor, oferindu-ți păduri, pajiști și sate cu fântâni și puțuri săpate la sute de metri adâncime. Te poți lăsa fascinat de o plimbare cu barca printre nuferi, pe canalele mlăștinoase ale Deltei Dunării, poți pescui sau observa migrarea păsărilor de aici. Sau, dacă preferi relaxarea, îndreaptă-te spre coasta Mării Negre, unde stațiunile de plajă se umplu de înotători, scafandri și tineri puși pe distracția vieții de noapte. România e variată, e țara care te bucură cu toate facilitățile și bogățiile naturale de care ai avea nevoie într-o vacanță dedicată bucuriei sufletului.

1