Sus

Înainte de inventarea busolei, oamenii se foloseau de stele pentru a se orienta în călătoriile lor. Astăzi, sateliții și Google Maps fac rătăcirea unui călător dificilă. Dar asta nu înseamnă că astrele nu mai au și ele un cuvânt de spus.
Chiar dacă ești pasionat sau nu de astrologie, e greu să nu admiți că viețile noastre pot fi influențate de forțele universului. De aceea, mulți dintre noi își regăsesc personalitatea descrisă destul de corect în „fișa postului” zodiei în care sunt născuți. Așa că am alcătuit o listă de destinații potrivite pentru fiecare zodie în parte. Evident, sunt 12 la număr. 🙂

Berbec – Machu Picchu, Peru

Machu Picchu
Fire aventuroasă, Berbecul se bagă mereu „cu capul înainte”, iar o destinație exotică, plină de peripeții ar reprezenta o vacanță ideală pentru nativii acestei zodii. Și ce loc mai bun există pentru aventurieri decât Machu Picchu?
Aflată la o înălțime de 2,430 metri, vechea cetate a incașilor oferă nu doar o porție de istorie mai puțin cunoscută, dar și o serie de priveliști amețitoare. Oricum, bazați-vă pe Berbec să nu stea doar printre ruine și să pornească în explorarea munților.

Taur – Punta Cana, Republica Dominicană

Punta Cana
Taurii sunt firi mai așezate, dar senzuale și, uneori, materialiste. Sejururile de lux, dominate de relaxare și servicii exemplare, sunt ideale pentru tauri. Există nenumărate opțiuni din acest punct de vedere, dar noi credem că cel mai bine li s-ar potrivi Republica Dominicană.
Am mai descris această destinație ca întruchiparea luxului Caraibelor și încă ne menținem părerea. Punta Cana este capitala turistică a Republicii Dominicane, iar Taurii se vor bucura din plin de plajele întinse, marea albastră și puțin adâncă la țărm, shopping-ul în diversele malluri ale orașului sau, de ce nu, numeroasele terenuri de golf, renumite în toată lumea.

Gemeni – Istanbul, Turcia

Istanbul
Curioși și adaptabili, Gemenii au mereu nevoie de noutate în orice activitate pe care o întreprind. Dacă nu sunt provocați constant, se plictisesc repede. De aceea, un sejur cu multă plaja și leneveală s-ar putea să nu fie tocmai pe gustul lor. Mai degrabă li s-ar potrivi un oraș care să-i surprindă la tot pasul și ce oraș poate fi mai surprinzător decât unul întins pe două continente?
Istanbulul este o lume aparte, cu o istorie vastă, plină de atracții, dar și de oameni primitori. Fiecare zi înseamnă un loc nou de vizitat, iar însuși mersul la cumpărături devine o provocare atunci când ești nevoit să înveți arta negocierii.

Rac – Viena, Austria

Viena
Racii sunt firi sensibile, emoționale, care se atașează ușor și care simt mereu nevoia de siguranță. Preferă vacanțele confortabile și liniștite, alături de prieteni sau familie. Dintre toate orașele, Viena le poate oferi ceea ce vor.
Deși era odată considerată capitala lumii, Viena și-a păstrat acel aer vechi și distins. Fiecare plimbare prin centrul său este un prilej de relaxare, iar fiecare noutate se simte ca și cum ar fi fost dintotdeauna acolo. Orice s-ar spune despre răceala tipică germanicilor, capitala Austriei are un aer primitor și cald.

Leu – New York, SUA

New York
Lideri înnăscuți, Leii trebuie să fie mereu în centrul atenției sau măcar în centrul acțiunii. Iar niciun loc de pe tot globul nu le poate oferi mai multă acțiune decât New Yorkul.
Cel mai mare oraș din lume se menține drept un centru cultural al planetei. Aglomerat, pentru unii claustrofob, zodia Leu se va bucura totuși de grandoarea metropolei. Orașul care nu doarme niciodată este o sursă continuă de actvititate, dar agitația sa tipică este o experiență care nu te lasă fără recompense.

Fecioară – Paris, Franța

Paris
Cei născuți în Fecioară adoră ordinea, iar vacanțele lor trebuie atent plănuite și organizate. Fiind plin de atracții turistice arhicunoscute amplasate în puncte cheie, simetria Parisului va fi mai mult decât satisfăcătoare pentru perfecționismul Feicioarei.
Alternativ, un circuit i-ar fi mai mult decât prielnici acestei zodii, iar Franța este o țară numai bună de vizitat în mod organizat, oferind minuni precum Palatul Versailles, castelele de pe Valea Loarei, catedrala Notre-Dame din Chartre sau cetatea medievală Carcassonne.

Balanță – Guilin, China

Guilin
Balanța e o zodie iubitoare de frumos, pe care îl găsește întotdeauna în echilibru. China, țara unde s-au născut taoismul și budismul zen, oferă măsură și splendoare fiecare peisaj al său.
Balanța va aprecia armonia chineză, feng shui-ul fiind atent aplicat chiar și clădirilor industriale sau corporatiste. Desigur, atracțiile principale rămân Orașul Interzis din Beijing sau Pagoda Marii Gâște Sălbatice din Xi’An. Însă în niciun loc din China echilibrul dintre clădirile omului și natură nu este mai impresionant decât în orașul Guilin, unde pot fi admirate minunile naturale ale fluviului Li.

Scorpion – Kruger Park, Africa de Sud

Kruger Park
Chiar dacă nu este la fel aventuros precum Berbecul, viața Scorpionului se remarcă prin intensitate. Vacanța lui trebuie să-l detașeze de la ritmul palpitant al cotidianului, oferindu-i, în același timp, experiențe memorabile, autentice și, dacă se poate, apropiate de natură.
Kruger Park se prezintă drept unul dintre cele mai bune safariuri din Africa, aici fiind casa leilor și a leoparzilor, dar și a elefanților și rinocerilor. Pentru relaxare și o îmbinare ideală între frumusețile naturii și ale arhitecturii, cea mai bună opțiune rămâne Cape Town. Iar dacă totuși ți se face dor de animalele sălbatice din Kruger, în Cape Town poți face scufundări în cușcă pentru a vedea îndeaproape marii rechini albi.

Săgetător – Orașul Vatican

Orasul Vatican
Deoarece este o zodie exapnsivă, Săgetătorul adoră călătoriile. Iar pentru a le transforma în vacanțe perfecte, ele trebuie să reflecte atracția sa pentru spiritualitate.
Aflat în inima Romei, statul-oraș Vatican emană spiritualitate chiar și prin opulența sa arhitecturală și artistică. Unul din cele mai importante centre ale creștinismului, Bazilica Sfântului Petru este cea mai mare biserică din lume, în timp ce grandoarea Capelei Sixtine face orice vizitator brusc conștient de măreția incomensurabilă a lumii divine.

Capricorn – Tolo, Grecia

Tolo
Capricornul este poate cea mai „pământeană” zodie, nativii ei fiind firi așezate, calculate și materiale. Vacanțele lor sunt un prilej bun de relaxare alături de familie, iar noutățile sunt mai bine apreciate dacă au în ele un sâmbure de familiar.
Tolo oferă atât zile lungi și leneșe de plajă, cât și posibilitatea de a vizita vestigii importante ale uneia dintre cele mai influente civilizații ale lumii. Aici suntem aproape de Mycene, vechea cetate a eroilor, dar și de capitala Atena.

Vărsător – Tokyo, Japonia

Tokyo
Firea sa artistică și independentă îi dă Vărsătorului o curiozitate înnăscută. Această zodie adoră călătoriile, dar nu e ușor de impresionat, fiind mai degrabă atras de originalitate și locuri cu adevărat unice.
Chiar dacă vesticii sunt astăzi destul de familiarizați cu tot ce înseamnă cultura Japoniei, aceasta nu încetează nicio clipă să ne surprindă și să ne pară, pe alocuri, ciudată. Tokyo este o metropolă grandioasă care prezintă atât cultura contemporană a țării, creată de inovațiile tehnologice ale japonezilor, dar și mostre din vechea orânduire feudală.

Pești – Bali, Indonezia

Bali
Nicio zodie nu e mai visătoare decât Peștii, iar locurile exotice, romantice și calde sunt ideale pentru caracterul acestor nativi. După cum însuși numele zodiei sugerează, nativii Pești adoră marea, dar și meditația în toropeala unei lungi zile de plajă.
Chiar dacă este mereu plină de turiști, Bali rămâne o insulă a cărei tihnă este dată de apele albastre, vegetația luxuriantă și cultura puternic influențată de hinduism. Iar când marea devine plictisitoare, vizitarea pagodelor și a templelor redă pacea în sufletul Peștilor, dar și senzația că pășesc într-un paradis terestru.