Sus

Gulaș, Ungaria

Cu siguranță ați auzit de gulaș, mâncarea tradițională ungurească ce face deliciul oricărui turist odată cu aroma sa unică. Acest preparat are la bază carne de vită, ardei, ceapă și paprika, însă poate avea diferite variațiuni ce includ ingrediente precum: roșii, usturoi, cartofi, sau carnea de porc în locul celei de vită. Ea se servește de obicei, sub forma unei supe sau unei tocane și nu trebuie să o ratați dacă ajungeți în Ungaria.


Coq au Vin, Franța

Acest preparat clasic din gastronomia franțuzească a fost la origini o mâncare țărănească, de altfel, una dintre cele mai vechi ale bucătăriei franceze, ce și-a păstrat notorietatea și peste ani. Este o mâncare delicioasă, plină de savoare, inițial gătită cu carne de cocoș, precum îi spune numele, acum fiind preparată și cu carne de pui sau de pasăre , vin roșu, roșii și un mix de condimente. Trebuie să gustați neapărat în Franța deoarece modul de gătire original, face diferența în ceea ce privește gustul.

Tiramisu, Italia

Ei bine, cine nu iubește un tiramisu delicios la finalul unei mese copioase? Desertul numărul 1 din Italia a devenit popular la nivel mondial datorită gustului său special și combinației reușite dintre cafea, pișcoturi și cremă de mascarpone. Reușita acestui desert stă în calitatea ingredientelor și timpul de așteptare al răcirii deliciosului desert. Însă trebuie sa recunoaștem că nimeni nu îl face mai bine decât italienii, așa că în următoarea vacanța, nu îl rata!