Sus

Revelionul se apropie cu pasi repezi si daca nu ai stabilit inca unde vei merge sau ce vei face in ultima zi din an, avem cateva recomandari excelente. Citeste in continuare si afla unde poti merge si ce obiceiuri poti vedea. 

Obiceiuri de Revelion in Turcia 

Revelionul in Turcia este o sarbatoare ce reflecta bogata mostenire culturala a tarii. Pregatirile pentru Anul Nou includ prepararea unor bucate traditionale precum kuzu tandır (miel la cuptor) si baklava. La miezul noptii, oamenii ies in strada pentru a ura „Yeni Yılınız Kutlu Olsun” (La multi ani) si pentru a se bucura de focurile de artificii spectaculoase.

O traditie interesanta este obiceiul de a sparge si arunca in aer dovleci si alte obiecte, simbolizand astfel curatarea si pregatirea pentru inceputul unui nou an. Un alt aspect important este dragostea pentru dans si muzica. Multi oameni participa la petreceri cu dansuri traditionale, iar in zonele urbane, cluburile si restaurantele ofera evenimente speciale pentru a marca trecerea dintre ani.

Mai mult, exista si credinte populare legate de superstitii de Revelion. Un obicei este acela de a atarna o sticla de sampanie de usa de la intrarea casei si de a o sparge in semn de noroc. Toate aceste traditii si ritualuri aduc o atmosfera calda si plina de entuziasm in timpul sarbatorii de Revelion in Turcia, transformand aceasta perioada intr-un moment special. 

Daca vrei sa vizitezi Turcia in aceasta perioada, poti alege un sejur Revelion 2024 Turcia – Belek, de 5 nopti cu avionul, la Susesi Luxury Resort. Pachetul turistic include 5 nopti de cazare, din 28.12, transport cu avionul, masa in regim ultra all inclusive, taxe de aeroport, transfer hotel – aeroport – hotel si asistenta turistica. 

Obiceiuri de Revelion in Grecia 

Cu siguranta o sa adori Revelionul in Grecia, mai ales din punct de vedere gastronomic. Masa de Revelion este incarcata cu delicii culinare traditionale, precum souvlaki, moussaka si kourabiedes (prajituri cu migdale).

Un obicei raspandit in Grecia in noaptea de Revelion este aruncarea cu petarde, un simbol al fertilitatii si norocului pentru noul an. Oamenii isi doresc unul altuia „Kali Chronia” (un An Nou Fericit) si se saluta cu imbratisari si urari de prosperitate. În unele regiuni, se practica si plimbarile la miezul noptii, iar focurile de artificii aprinse la miezul noptii coloreaza cerul grecesc.

Muzica si dansul sunt elemente esentiale ale revelionului, iar petrecerile cu muzica traditionala sau moderna dureaza pana dimineata. În plus, in orasele mari, evenimente publice sunt organizate pentru a marca trecerea in noul an, unde localnicii si turistii se bucura de concerte si spectacole festive.

Daca vrei sa petreci Revelionul in Grecia, atunci alege pachetul turistic Revelion Paralia Katerini – Hotel Zefyros, de 3 nopti, cu autocarul. Cu siguranta te vei simti minunat si vei petrece Revelionul intr-un cadru excelent. 

Speram sa optezi pentru una dintre aceste oferte de Revelion!