× Hello Holidays

Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash
 •  -  Transport cu autocar cu climatizare, clasificat pentru transport turistic
 •  -  1 cazare cu mic dejun la hotel 3*/ similar 
 •  -  Ghid din partea agentiei numai la obiectivele turistice
 •  -  Deplasare pentru vizite la:  Manastirea Caraiman,  Sinca Veche, Sambata de Sus, Manastirea Prislop, Manastirea Lainici,  Targu Jiu, Manastirea Polovragi

Program detaliat

Pelerinaj la Manastirea Prislop | 2 zile | Autocar 2023
Itinerar: Manastirea Caraiman  - Sinca Veche  - Sambata de Sus  - Hunedoara  - Manastirea Prislop  - Manastirea Lainici  - Targu Jiu  - Manastirea Polovragi

 

Ziua 1. BUCURESTI  - MANASTIREA CARAIMAN  - SINCA VECHE  - SAMBATA DE SUS  - HUNEDOARA (cca.420 km)

Plecare din Bucuresti, la ora 6.00 dimineata, din parcarea de la Academia Militara (Universitatea de Aparare Carol I  -  acces dinspre statia de Metrou Eroilor) pe traseul Ploiesti  -  Campina. Incepem ziua cu o vizita la Manastirea Caraiman, o impozanta ctitorie ortodoxa aflata la poalele masivului cu acelasi nume. Crucea de pe Caraiman parca strajuieste poteca ce duce pasii pelerinilor spre manastire. Continuam spre Manastirea rupestra de la Sinca Veche, locul in care se implinesc dorintele. Aici vorbim despre misterul „Templului Ursitelor” din Tara Fagarasului.Forma locului, dar si alte stanci din jurul grotei, ii fac pe unii experti sa afirme ca pestera a fost un templu dacic, cu o vechime de peste 2000 de ani. In grota este desenat in stanca chipul lui Iisus Hristos. Cativa centimetri la stanga, in mijlocul unei incaperi cu aspectul unui altar, sunt sculptate Steaua lui David si semnul Yin - Yang. Ne continuam traseul catre Manastirea Sambata de Sus, cunoscuta si sub denumirea Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus, ctitorie de la sfarsitul secolului al XVII - lea a domnitorului martir, Constantin Brancoveanu. Un secol mai tarziu, habsburgii au daramat manastirea cu tunurile, reconstructia acesteia facandu - se abia in 1926. Cazare in zona Hunedoara la Hotel Rusca/ similar.

Ziua 2. MANASTIREA PRISLOP - MANASTIREA LAINICI - TARGU JIU - MANASTIREA POLOVRAGI - BUCURESTI  (cca. 410 km)

Mic dejun. Plecam dis - de - dimineata a la Manastirea Prislop, unul din cele mai importante asezaminte ortodoxe din Transilvania si locul unde este inmormantat Parintele Arsenie Boca. Timp liber pentru rugaciune la mormantui Parintelui si la pestera Sfantului Ioan de la Prislop. Continuam traseul cu o vizita la Manastirea Lainici, manastirea asezata pe Defileul Vaii Jiului construita intre 1810 si 1817, dupa moartea Sfantului Nicodim. In biserica noua se afla moastele Sfantului Calinic de la Cernica si icoana facatoare de minunii a Maicii Domnului.  Urmeaza o scurta oprire in Orasul Targu Jiu unde vom avea timp liber pentru vizite in Parcul Constantin Brancusi unde regasim operele brancusiene Masa Tacerii, Aleea Scaunelor si Poarta Sarutului. Incheiem vizitele cu Manastirea Polovragi, zidita in stil bizantin, este unul dintre asezamintele renumite ale judetului Gorj. Biserica dateaza din secolul al XVI si este inclusa on randul monumentelor istorice. Dupa aceste vizite, plecam spre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic.

Informații

DATE

de PLECARE 2023

Reducere

 -  15 %

Reducere

 -  10 %

Reducere

 -  5 %

Loc in Dubla

08.04, 02.05, 10.06, 24.06, 31.07, 18.09, 14.10, 04.11

379 lei

401 lei

423 lei

446 lei

 

Supliment SGL

Supliment partaj garantat

Copil

6  -  12 ani

Al treilea adult

90 lei

 

45 lei

 

426 lei

436 lei

PARTAJ GARANTAT: turistii care rezerva tipul de camera “partaj garantat” nu vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul.

PARTAJ NEGARANTAT: turistii care rezervar tipul de camera “partaj negarantat” vor fi nevoiti sa achite suplimentul de camera single in cazul in care agentia nu reuseste sa completeze partajul. Turistii vor fi informati in scris cu maxim 3 zile inainte de plecare.

Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei. Decizia de a renunta la partaj si a opta pentru camera single, se face in baza achitarii suplimentului de camera single de catre ambele persoane.

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor:

1. ULTRA FIRST MINUTE  - 10%, valabil pana la 28.02.2023, cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare.

2.FIRST MINUTE  - 5%, valabil pana la 30.04.2023, cu achitarea unui avans de 30% la inscriere si diferenta de plata cu 30 zile inainte de plecare.

3.CLIENT FIDEL  -  5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.

4.REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)

5.REDUCERE DE GRUP: la 6 pers= 3%, la 8 pers= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11 - a GRATUIT

REDUCERILE sunt oferite în limita locurilor disponibile iar agenția poate modifica perioadele de aplicare a ofertelor!

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile de calatorie impuse de tara de destinatie, in caz de retragere/renuntare, se aplica penalizari de 100% din valoarea avansului achitat conform pragurilor de mai sus.

SAFE PRICE (Tarif Standard)  -  40% Avans la inscriere, diferenta de plata cu pana la 14 zile inainte de plecare.

In situatia in care programul se poate organiza, respectand restrictiile de calatorie impuse de tara de destinatie, in caz de retragere/renuntare, se aplica pragurile de penalizare conform contractului, respectiv:

a) 25 €/persoana  -  taxa de serviciu, dupa primirea confirmarii serviciilor comandate (cu pana la 60 de zile inainte de plecare/intrare)

b) 25% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 59 - 30 zile inainte de plecare/intrare.

c) 40% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 29 - 16 zile inainte de plecare/intrare.

d) 100% din contravaloarea pachetului de servicii turistice pentru anulare in intervalul 15 - 0 zile inainte de plecare/intrare.

In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie de catre agentia organizatoare, turistul va beneficia de rambursarea integrala a avansului achitat, doar cu achitarea taxei de serviciu in cuantum de 25 €/persoana (care va fi scazuta din avansul achitat). Insa, in situatia in care turistul solicita reprogramarea calatoriei la o data ulterioara, nu se percepe taxa de serviciu.

Grup minim 40 pers. In cazul nerealizarii grupului minim se va anula circuitul, cu posibilitatea inscrierii pe un program similar.

In cazul unui grup mai mic de 40 pers., se va achita un supliment de neintrunire grup minim, dupa cum urmeaza: pentru un grup intre 25 - 29 persoane = 75 lei/pers; iar pentru un grup intre 30 - 39 persoane = 55 lei /pers.

Agentia organizatoare isi rezerva dreptul de a anula programul daca nu se vor inscrie minim 25 persoane, iar turistii vor fi instiintati nu mai tarziu de 2 de zile calendaristice inainte de inceperea executarii pachetului.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, respectand vizitarea tuturor obiectivelor din program.

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din tarif de loc in camera dubla (tarif standard, fara reduceri).

IMBARCARI GRATUITE DIN TARA     

Orasul

Locul de intalnire

BUCURESTI

ACADEMIA MILITARA

CAMPINA

Casa BUCUR -  popas Km 92

PLOIESTI

Petrom  -  Metro

BRASOV

MOL  -  Calea Bucuresti

 

TRANSFERURI CONTRA COST DIN TARA

Oraşul

Locul de îmbarcare

Tarif/ sens

Tarif

Premium*

BOTOSANI

Benzinaria Rompetrol (Cal.Nationala)

200 RON

1400 RON

SUCEAVA

Mc Donalds Centru

200 RON

1400 RON

ROMAN

Hotel Roman

160 RON

1100 RON

PIATRA NEAMȚ

Lidl 1 Mai

160 RON

1150 RON

BUZĂU

McDonald’s Unirea / Patinoar Restaurant Diana

115 RON

400 RON

IAȘI

Parcare Lidl  -  Vis - à - vis Iulius Mall

175 RON

1250 RON

VASLUI

Benzinaria OMV (Str.Stefan cel Mare)

165 RON

1050 RON

BARLAD

Statie Renel / Benzinaria Rompetrol

165 RON

900 RON

GALAȚI

McDonald’s Sala Sporturilor

125 RON

800 RON

BRĂILA

Magazin Penny (Șos.Buzaului) / Panda Calarasi

125 RON

700 RON

TG. MUREȘ

Parcare Kaufland  -  Bd. Gheorghe Doja

235 RON

1100 RON

MEDIAȘ

Autogară

250 RON

1050 RON

SIGHIȘOARA

Benzinaria Rompetrol

235 RON

950 RON

FAGARAS

Casa de Cultura

175 RON

850 RON

TARGOVISTE

Hotel Valahia

175 RON

500 RON

CRAIOVA

Benzinaria Petrom Gara

165 RON

750 RON

SLOBOZIA

Benzinaria Rompetrol (Sos.Bucuresti - Constanta)

150 RON

450 RON

TULCEA

Parcare Complex Pelican

200 RON

900 RON

CONSTANȚA

Gara CFR

175 RON

700 RON

PITESTI

McDonald’s Gară / Petrom Podul Viilor

125 RON

450 RON

RM. VALCEA

Sala Sporturilor

150 RON

600 RON

Conditii specifice

TRANSFERURI DE GRUP

 -         Transferurile de grup se confirma automat cu aprox. 14 zile inainte de plecare, indiferent de numarul participantilor. Transferurile se pot efectua cu autoturism, microbuz, minibus, autocar sau prin operatori de linie;

 -         Locurile de imbarcare sunt informative; pot fi diferite in functie de partenerul care efectueaza transferul si se reconfirma o data cu informarea de plecare, cu 3 zile sau, prin excepție, cu maximum 24 de ore inainte de plecare. Traseele pot suferi modificari in functie de nr. participantilor, pot implica mai multe mijloace de transport (3 - 4 schimbari) si pot exista timpi de asteptare intre imbarcare/debarcare si preluarea/ - ile de catre partener/ - ii care efectueaza transferul.

 -         Ora de imbarcare si numarul de telefon ale soferului si/sau de dispecerat se vor comunica cu 3 zile (prin exceptie 24 de ore) inaintea datei plecarii. Calatorul va tine legatura cu transportatorul pentru a se informa privind situatia concreta din ziua plecarii. Pentru transferul de retur, detaliile sunt oferite de personalul de la bordul autocarului in timpul calatoriei de intoarcere. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15 - 30 min. inainte de ora comunicata  -  grupul nu poate astepta turistii care intarzie.

 -         Solicitarile de transfer se fac cu min. 14 zile inainte de data plecarii. Pentru transferurile achizitionate cu mai putin de 14 zile sau solicitate la fata locului  -  direct de la reprezentantii Hello Holidays (ghizi, insotitori, soferi etc.)  -  se achita un supliment de 5 euro/pers/sens iar confirmarea se va face in functie de disponibilitate.

 -         Toate rezervarile trebuie insotite in mod obligatoriu de numarul de telefon al pasagerilor, disponibil la momentul plecarii, cu roaming activat obligatoriu. Agentiile partenere au obligatia de a transmite numarul de telefon al turistilor inscrisi, catre Hello Holidays.

 -         Numarul de contact al turistilor este foarte important pentru ca, mai ales in cazul transferurilor  -  cand pot aparea diferite modificari, intarzieri s.a., acestia vor fi contactati de catre sofer/dispecerat. Agentia Hello Holidays nu este raspunzatoare de imposibilitatea contactarii pasagerilor din cauza netransmiterii informatiilor obligatorii solicitate sau transmiterea incorecta a acestora si nu va restitui contravaloarea tranferului sau a pachetului de servicii.

Conditii specifice

TRANSFERURI PREMIUM

 -         *Tarifele sunt de persoana, pe sens.

 -         Transferurile Premium se confirma la cerere, in limita disponibilitatii, cu pana la 7 zile inainite de plecare, se efectueaza cu microbuz/autoturism si se organizeaza pentru min. 2 persoane, max. 7 persoane/masina.

 -         Preluarea si debarcarea se fac de la si la adresa indicata de catre turisti, fara a exista timpi suplimentari de asteptare (exceptie fac cazurile de forta majora) si implica un singur mijloc de transport.

 -         Debarcarea la punctul de plecare a grupului din Bucuresti se face cu max. 30 - 45 minute inainte de ora de intalnire stabilita conform informarii primite de la agentie.

 -         La retur timpul de preluare din punctul de debarcare este de max. 30 - 45 minute.

Conditii generale transport rutier

 -         In mijloacele de transport sunt strict interzise: fumatul, consumul de bauturi alcoolice, consumul de droguri si substante stupefiante. Ne rezervam dreptul de a debarca pasagerii in stare de ebrietate si pasagerii care afecteaza ordinea si siguranta celorlalti pasageri sau a conducatorilor auto, ori incalca prezentele conditii, fara rambursarea costurilor de transport.

 -         Pasagerii se obliga sa achite catre societatea de transport contravaloarea oricaror distrugeri aduse mijloacelor de transport.

 -         Transportul animalelor se supune unui regim special. Turistii apartinatori au obligatia de a solicita aprobarea agentiei.

 -         Cazul fortuit si forta majora exonereaza societatea de transport de orice raspundere.

 -         Bagaje admise pentru fiecare pasager ocupant de loc: la cala 1 piesa de bagaj de max. 25 kg/pasager; în autocar se accepta max. 1 rucsac (geanta mica de mână  -  piesele mai mari vor fi depozitate la cală). În cazul nerespectării regulilor, personalul de la bord are dreptul de a debarca pasagerii.

Observatii / Conditii de calatorie:

 • Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa - l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat. Informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro.
 • Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a certificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite). Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a - i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie nu prezinta urme de deteriorare a elementelor de siguranta, dar si valabilitatea acestora.
 • Autoritatile de frontiera isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
 • Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, cu respectarea vizitarii tuturor obiectivelor din program. Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.
 • Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala.
 • Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold -  Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal.
 • Agentia nu este raspunzatoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sa a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente.
 • Este interzis fumatul in camerele unitatilor de cazare (cu exceptia camerelor pentru fumatori). In caz contrar, turistul va suporta toate penalizarile impuse de unitatea de cazare.  
 • Agentia organizatoare nu garanteaza existenta anumitor facilitati de cazare (minibar, frigider, aer conditionat, ferestre rabatabile, seif), atat timp cat se asigura clasificarea pe stele mentionata in programul detaliat. Hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar /frigider, seif, aer conditionat, etc); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Nominalizarea hotelurilor se va face in informarea de plecare transmisa cu 3 zile inainte de inceputul calatoriei, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
 • Hotelul isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o suma cash sau o copie a cartii de credit personale, ca garantie pentru cheltuielile suplimentare ce urmeaza a fi facute pe parcursul sederii.
 • In situatia in care turistul are cerinte speciale, cum ar fi: camere alaturate sau cu o anumita localizare, meniu special, acestea vor fi cu titlul de solicitare catre prestatori dar nu vor fi considerate confirmate decat in masura posibilitatilor de la fata locului.

In ultimii ani tot mai multe hoteluri si vase de croaziera au initiat politica fara bani cash (cash free). Astfel, este posibil ca unii prestatori sa nu mai incaseze bani cash pentru serviciile suplimentare prestate, de aceea este important sa detineti un card de credit cand calatoriti in afara tarii.

 • Acest program nu este recomandat persoanelor cu mobilitate redusa.
 • Avand in vedere epidemia SARS - COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale).
 • Nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;
 • Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6  -  12 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
 • Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.

Recomandam incheierea asigurarii Travel (storno + medicala) pentru a va proteja atat inainte de plecare, in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

Prezentul program este parte integranta a informarii precontractuale.

 

 •  -  Transport cu autocar cu climatizare, clasificat pentru transport turistic
 •  -  1 cazare cu mic dejun la hotel 3*/ similar 
 •  -  Ghid din partea agentiei numai la obiectivele turistice
 •  -  Deplasare pentru vizite la:  Manastirea Caraiman,  Sinca Veche, Sambata de Sus, Manastirea Prislop, Manastirea Lainici,  Targu Jiu, Manastirea Polovragi

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
 

Alte circuite din regiune

Circuit Cetati Transilvane si Biserici Fortificate Sasesti | 3 zile - Autocar | 2023

Circuit Cetati Transilvane si Biserici Fortificate Sasesti | 3 zile - Autocar | 2023

Romania

 • 2
 • 3
 • 2 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 30.06.2023

de la 1054 Lei/pers.

Excursie Transfagarasan - Transalpina | 2 zile - Microbuz | 2023

Excursie Transfagarasan - Transalpina | 2 zile - Microbuz | 2023

Romania

 • 1
 • 3
 • 1 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 01.07.2023

de la 860 Lei/pers.

Circuit Cluj - Apuseni - Hunedoara | 3 zile - Autocar | 2023

Circuit Cluj - Apuseni - Hunedoara | 3 zile - Autocar | 2023

Romania

 • 2
 • 3
 • 2 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 07.07.2023

de la 1243 Lei/pers.

Calendar plecari circuite

Mai 2023
Iunie 2023
Iulie 2023
August 2023
Septembrie 2023
Lunile anterioare
Lunile urmatoare
Aboneaza-te la newsltterul Hello Holidays

ABONEAZA-TE si fii la curent cu cele mai mariREDUCERI!