× Hello Holidays

Pelerinaj Grecia - Sf Nectarie | 6 zile - Autocar | 2020
Recenzii turisti
Ghid insotitor
Variante de plata
Card online
Transfer bancar
Cash

Program detaliat

Pelerinaj Grecia Sf Nectarie | 6 zile - Autocar | 2020
Itinerar:
Manastirea Souroti - Manastirile de la Meteora - Atena - Insula Egina - Insula Evia - Manastirea Kato Xenia

ZIUA 1  BUCURESTI - SOFIA - MANASTIREA SOUROTI (cca. 700 km)

   La ora 20.00, plecam din parcarea Academiei Militare-Carol I (acces dinspre Metrou Eroilor). Tranzitam Bulgaria pe noapte, urmand traseul Ruse - Sofia - Promahonas.

ZIUA 2  MANASTIREA SUROTI - KALAMBAKA (cca. 280 km)

   Dimineata pasim pe taram grecesc si ne indreptam spre Sihastria de maici de la Suroti, inchinata Sfantului Ioan Teologu si Sfantului Arsenie Capadocianul, aflata la doar 30 de km de Salonic. Supranumit „al doilea Athos pentru romani”, manastirea reprezinta un important loc de pelerinaj pentru ortodocsi, in acest colt de rai odihneste Sfantul Paisie Arghioritul, cunoscut pentru profetiile si minunile sale. Datorita cerintelor stricte ale manastirii va rugam sa respectati codul de conduita solicitat, accesul fiind permis doar in baza respectarii stricte a acestuia. Dupa vizitare si inchinaciune ne continuam traseul spre Kalambaka, unde ajungem dupa pranz. Facem un popas pentru servirea mesei, apoi vizitam Atelierul de Icoane Zindros, unde suntem introdusi in tehnica realizarii icoanelor si incheiem periplul nostru cu o vizita la Manastirea Sf Stefan si cu privelistea impresionanta a Meteorelor. Cazare la Hotel Rex 3* sau similar.

ZIUA 3  KALAMBAKA - TRIKALA - LAMIA - ATENA - INSULA EGINA (cca. 360 km)

   Dupa micul dejun, pornim spre Atena, urmand traseul Trikala - Lamia. Dupa amiaza ajungem in capitala elena, unde ne delectam cu un tur panoramic - Palatul Parlamentului cu vestitii Evzoni - soldatii care stau de garda in fata Mormantului soldatului necunoscut, Piata Syntagma, Stadionul Olimpic, Templul lui Zeus, Acropolis, pentru a ajunge dupa-amiaza in portul Pireu, de unde ne imbarcam pe ferry, cu destinatia Insula Egina, cea mai mare dintre cele 3 insule ale golfului Saronic, cunoscuta pentru cultura de fistic, scrieriile lui Nikos Kazantzakis si in special pentru Biserica Sfintei Treimi, acolo unde se afla moastele Sfantului Nectarie Taumaturgul. Participam la procesiunea mutarii capului Sfantului in marea Catedrala si optional la Liturghia de noapte. Cazare Hotel Hippocampus 2* sau similar.

ZIUA 4  INSULA EGINA - PIREU - NEA MAKRI - INSULA EVIA - LOUTRA EDIPSOU (cca. 180 km)

   Mic dejun. Vizitam Biserica Sf Ecaterina, si Manastirea Sfintei Treimi, ctitorita pe dealul Xantos, intre anii 1904 - 1910, pe ruinele unei foste manastiri bizantine de catre Sfantul Nectarie, unul dintre cei mai iubiti sfinti ortodocsi greci. Ne inchinam la moastele Sfantului si participam la Sfanta Liturghie. Asteptam procesiunea in port, de unde ne imbarcam in cursul diminetii cu destinatia Atena. Debarcam pe continent si ne continuam programul cu un al loc sfant, este vorba de Manastirea Buneivestiri a Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu de pe Colina Neprihanitilor de la Nea Makri, unde ne inchinam la moastele Sfantului Efrem cel Nou, numit si Grabnic Ajutator in toate nevoile, datorita minunilor sale. Parasim din nou zona continentala, de aceasta data traversam pe pod in Insula Evia, cea mai mare dintre insulele grecesti din Marea Egee, pentru a ajunge in cursul serii la Prokopi pentru vizita si inchinare la Biserica cu Moastele Sf Ioan Rusu, nascut in 1690 in Ucraina, moastele sale facatoare de minuni sunt acoperite cu o masca de aur. Cazare la Hotel Irini si Spa 3* din Loutra Edipsou sau similar.

ZIUA 5  LOUTRA EDIPSOU - MANASTIREA KATO XENIA - PARALIA (cca. 230 km)

   Mic dejun. Dupa micul dejun traversam din portul Agiokampos pe continent, la Glyfa si ne indreptam spre Manastirea Kato Xenia, lOcul sfant in care se afla doua parti din Braul Maicii Domnului si o icoana facatoare de minuni pictata de Sfantul Luca - Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului Straina. In functie de timpul disponibil Bonus vizita la Manastirea Efrem Sirul. Seara cazare la Mediteraneea Resort 4* sau similar, in statiunea Paralia Katerini.

ZIUA 6  PARALIA - SALONIC - BUCURESTI(cca. 750 km)

   Dupa micul dejun plecam spre tara pe traseul facem o oprire la Salonic, unde vizitam Biserica Sfantului Dimitrie, Biserica Sf Sofia, Catedrala Mitropolitana si facem o plimbare pe faleza pentru a imortaliza Turnul Alb si Statuia lui Alexandru Macedon. Pornim spre casa, urmand traseul Serres - Promachonas - Sofia - Ruse. Ajungem in capitala seara tarziu, in functie de formalitatile vamale si conditiile de trafic.

Reduceri și suplimente

REDUCERE de pana la MAXIM 15% prin CUMULAREA urmatoarelor: 
1. CLIENT FIDEL - 5% REDUCERE pentru turistii care au mai achizitionat programe turistice de la agentia tour operatoare, atat direct, cat si prin intermediul agentiilor partenere a acesteia.
2. REDUCERE DE GRUP: la 6 pers.= 3%, la 8 pers.= 4%, la 10 pers. platitoare, a 11-a GRATUIT
3. REDUCERE 5% pentru ULTIMA BANCHETA din autocar (in limita locurilor disponibile)
Reducerile se aplica numai la pachetul de baza; acestea nu se aplica la alte taxe sau suplimente de orice fel

Transferuri

Orasul

Locul de intalnire

Tarif/pers.

€/sens

PLOIESTI

Petrom - Metro

6 € /sens

CAMPINA

Casa BUCUR - popas Km 92

9 €/sens

BRASOV

PETROM - Calea Bucuresti

12 €/sens

CONSTANTA

KAUFLAND - Bd I.C.Bratianu

12 €/sens

BUZAU

McDonald’s Unirea

10 €/sens

BRAILA

Parcare - Hotel TRAIAN

10 €/sens

GALATI

McDonald’s

10 €/sens

FOCSANI

Benzinaria LUKOIL Centru

12 €/sens

Informații

*Transferurile din tara se organizeaza (indiferent de numarul de persoane care solicita transferul) cu ajutorul firmelor ce efectueaza curse de linie. Functie de marimea grupului, se poate organiza transfer privat cu microbuz, minibus sau midibus. Turistii sunt rugati sa se prezinte la locul de imbarcare cu 15-30 min. inainte de ora comunicata. Orele sunt estimative, in functie de conditiile meteorologice si de trafic. Numerele de telefon ale ghizilor sau soferilor se vor comunica cu 2-3 zile inaintea datei plecarii, urmand a tine legatura cu acestia pentru a va informa privind situatia concreta din ziua plecarii (ora exacta a sosirii in orasul Dvs.). Va rugam sa respectati ora imbarcarii, pentru ca grupul nu poate astepta turistii care intarzie. Daca turistii se imbarca dintr-o alta localitate decat din Bucuresti, acestia trebuie sa informeze agentiade turism la care s-au inscris cu minim 15 zile inainte de data plecarii. Inscrierile cu mai putin de 15 zile inainte se vor face numai in functie de capacitatea mijloacelor de transport utilizate.
 - Asistenta turistica se refera la suport oferit de agentia partenera locala pentru ca turistii sa poata comunica mai eficient cu receptia sau restaurantul hotelului, sau in cazuri nedorite in care trebuie sa fie asistati daca necesita spitalizare, daca pierd documentele de identitate ori alte incidente cu Politia locala, etc.
 - In unele orase, autoritatile locale solicita o taxa de genul taxei de statiune ce se achita cash de catre turisti la receptia hotelurilor.
 - Obiectivele turistice redactate cu litere ingrosate si inclinate (Bold-Italic), se viziteaza doar la exterior. In situatia in care nu se mentioneaza ca turul de oras este panoramic cu autocarul, implicit turul se va face pietonal. 
 - Pentru majoritatea excursiilor, copiii in varsta de 6-11,99 ani, beneficiaza de reducere, numai pentru cazare in camera cu doi adulti.
 - Nominalizarea hotelurilor se va face in ultima saptamana inainte de data plecarii, in functie de marimea grupului. Mentiunea “sau similar” in dreptul denumirii hotelului, face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
 - Pentru reducerea de grup, toti turistii din acel grup trebuie sa fie inscrisi pe acelasi program, aceeasi data de plecare si aceeasi rezervare.
 - Pentru ca unui minor sa i se permita calatoria in afara tarii, este necesar sa fie insotit de cel putin un adult care sa aiba asupra sa acordul scris al ambilor parinti ai minorului, legalizat la notariat, si cazier judiciar, pe care sa-l prezinte in punctul de frontiera. Daca adultul care insoteste minorul este unul din parinti, acesta va avea nevoie doar de acordul scris al celuilalt parinte al minorului, legalizat la notariat. 
 - Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul unei anumite tari a oricarei persoane care nu prezinta suficienta credibilitate. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii care nu pot fi depistate anterior datei plecarii.
 - Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru o anumita tara, putand exista diferente fata de standardele din Romania, fapt neimputabil agentiei de turism. Repartizarea camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia. Eventuale nemultumiri legate de amplasarea sau aspectul camerei, se rezolva de catre turist direct la receptie, cu ajutorul insotitorului de grup.
 - Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif/ AC etc.). In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 - Asezarea in autocar se face incepand cu bancheta a patra, in ordinea inscrierilor. Ca exceptie, turistii care achita suplimentul de 5% pentru primele 3 banchete in autocar, vor fi repartizati in limita locurilor disponibile incepand cu a 2-a bancheta.
 - Preturile sunt valabile pentru un numar limitat de locuri la zbor, dupa epuizarea carora, turisii vor putea sa isi dea acceptul pentru achitarea diferentei de tarif fata de pretul din ziua achitarii pachetului turistic.
 - Pentru calatorie este necesara cartea de identitate sau pasaportul, valabile minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Bine de știut

Turistii care solicita locuri pe primele 3 banchete din autocar, vor achita un supliment de 5% din pretul excursiei.
Turistii care solicita partaj in camera dubla / tripla, nu vor achita suplimentul de camera Single, daca Agentia nu reuseste sa completeze partajul. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.

Grup minim 35 persoane. Excursiile optionale se organizeaza pentru un numar minim de 35 de persoane. 

In cazul nerealizarii grupului minim se va anula excursia, cu posibilitatea inscrierii la un program similar;
In cazul unui grup mai mic de 35 pers. (30-34 persoane) se va achita un supliment de 10 euro/persoana;
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghizilor locali.

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
 

Alte circuite din regiune

Circuit Grecia Clasică și Insula Corfu | 10 zile - Autocar | 2021

Circuit Grecia Clasică și Insula Corfu | 10 zile - Autocar | 2021

Grecia

 • 9
 • 3
 • 9 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 27.08.2021

de la 422 €/pers.

Circuit Grecia - Peloponez | 7 zile - Autocar | 2021

Circuit Grecia - Peloponez | 7 zile - Autocar | 2021

Grecia

 • 6
 • 3
 • 6 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 20.06.2021

de la 323 €/pers.

Pelerinaj la Sfantul Ioan Rusul - Grecia | 6 zile - Autocar | 2021

Pelerinaj la Sfantul Ioan Rusul - Grecia | 6 zile - Autocar | 2021

Grecia

 • 5
 • 3
 • 5 Nopti / Mic dejun / Transport cu autocarul
 • tarif cu taxe , valabil pentru plecarea 23.05.2021

de la 288 €/pers.

Calendar plecari circuite

Aprilie 2021
Mai 2021
Iunie 2021
Iulie 2021
August 2021
Septembrie 2021
Octombrie 2021
Lunile anterioare
Lunile urmatoare

SPUNE HELLO
VACANTELOR TALE

 • Gama variata de oferte
 • Agentie organizatoare Vacante Grecia si Turcia
 • Peste 80 de circuite proprii in Europa

HELLO HOLIDAYS
EXCLUSIVE

 • Vacante la tarife avantajoase!
 • Unitati de cazare verificate de consultantii nostri
 • Flota proprie de autocare ultra moderne
 • Ghizi cu experienta in turism

CALL CENTER &
SUPORT NON STOP

 • Call Center: 031 131 00 00
 • Consultanta in turism de la profesionisti in domeniu
 • Suport 24/7 pentru turistii aflati in vacanta
Aboneaza-te la newsltterul Hello Holidays

NEWSLETTER

Solicita oferta