× Hello Holidays

Circuit Italia- istorie, spiritualitate si gastronomie

Florenta, Italia

  • 4

Cauta vacanta dorita

Alege vacanta dorita completand campurile de mai jos

Important! Anumite unitati de cazare au un minim de sedere intre 2-7 nopti.
In cazul in care cautarea dvs. nu a generat rezultate va rugam sa o refaceti pe un numar mai mare de nopti.
Camere la cerere - cu reconfirmare in max 48 de ore
Camere disponibile - cu confirmare imediata

Descrierea Hotelului


Descriere Program

Ziua 1 BUCURESTI – BELGRAD
Intalnire ora 05.00 in parcarea din fata ACADEMIEI MILITARE ROMANE (Universitatea Nationala de Aparare Carol I) – acces dinspre Bd Eroilor, plecare spre Serbia, pe traseul Bucuresti – Pitesti – Craiova – Drobeta Turnu Severin. Dupa trecerea frontierei, ne vom opri pe malurile Dunarii, pentru a ne incanta privirea cu impresionanta priveliste a Cazanelor. Vom ajunge dupa – amiaza la Belgrad – “orasul ab” aflat la confluenta Dunarii raul Sava, unde ne vom relaxa intr-o plimbare in Parcul Kalemgdan si vom continua cu vestita artera pietonala Cnez Mihailova.  Seara cazare hotel 3*

Ziua 2 BELGRAD – TRIESTE
Mic dejun. Ne indreptam spre Italia, unde vom ajunge la Trieste in cursul serii, cazare hotel 3*. Fermecatoarele stradute ne vor conduce catre cele mai importante obiective turistice – Canal Grande, Teatrul Verdi, Fantana celor patru continente, Piata Unitatii Italiei, Catedrala San Giusto, Acvariul, Teatrul Roman.

Ziua 3 TRIESTE – RAVENA – SAN MARINO – ASSISI
Mic dejun. Pornim catre Ravena – supranumita “ orasul mozaicurilor”, unde vizitam Mausoleul Imparatesei Galla Placidia, San Vitale, Baptisteriul Neonian al Ortodocsilor, Muzeul Arhiepiscopal, Mormantul lui Dante. Urmatorul popas in traseu este micuta republica San Marino, ridicata pe inaltimile muntelui Titan, unde ne vom delecta cu o sesiune de shopping si o plimbare pe ingustele stradute medievale. Seara sosim la Assisi, cazare hotel Cenacolo 4* sau similar.

Ziua 4 ASSISI
Mic dejun. Azi incepem ziua cu vizita si  tur pietonal in cochetul orasel Assisi- intrat in patrimoniul Unesco din anul 2000, loc sfant, important loc de pelerinaj, legat de viata si minunile Sfantului Francisc, fondatorul ordinului Franciscan – Basilica Sf Francisc, Sf Maria, Sf Chiara. Seara cazare hotel Cenacolo 4* sau similar. Optional cina si degustari de vinuri la hotel.

Ziua 5 ROMA - VATICAN
Mic dejun. Program liber sau optional excursie la Roma – legendara cetate intinsa pe sapte coline. Vom incepe turul pietonal de la Colosseum – amfitetrul Flavian, construit de imparatul Vespasian, vom continua cu Forurile Imperiale, Columna lui Traian, Capitoliu, Piata Venetia, Fontana di Trevi, Pantheon, Piata Navona. Dupa pranz timp liber sau optional vizita la Vatican – Basilica Sf Petru si muzeele Vaticanului. Seara ne intoarcem la Assisi, cazare hotel Cenacolo 4* sau similar.

Ziua 6 COMORILE UMBRIEI – ORVIETO – SPOLETO – BOLSENA
Mic dejun. Timp liber sau optional vom descoperi frumusetile regiunii Umbria, intr-o incantatoare excursie de o zi. Vom incepe periplul nostru cu o vizita la Spoleto – vechi oras roman, asezat strategic pe vechea Flaminia, ducat al Lombarzilor si oras papal, unde intr-un tur pietonal ne vom bucura sufletele cu cladiri istorice si o vizita la superbul Dom a carui fatada este impodobita cu un mosaic de secol 13 si un portic in stilul Renasterii, iar interiorul adaposteste remarcabile fresce de Filippo Lippi. Continuam calatoria noastra cu

Orvieto – renumitul refugiu al Papei Clement al VII – lea, in timpul asediului Romei din anul 1527, unde ne vom indrepta pasii catre una dintre cele mai somtuoase cladiri ale Italiei, Domul, ridicat in cinstea minunii de la Bolsena, cu a sa maiestuoasa fata in stil gotic Italian, decorate cu sculpture, marmura si mozaicuri multicolore. Urmatorul popas pe agenda noastra va fi la Bolsena –locul vestitului miracol petrecut in Biserica Sf Cristina,unde anafura a inceput sa sangereze ca raspuns la indoiala preotului cu privire la transformarea painii si a vinului de impartasanie in trupul si sangele lui Christos. Seara ne intoarcem la Assisi, nu inainte de a ne delecta cu o cafe ape malul lacului Trasimento – daca timpul ne va permite. Cazare hotel Cenacolo 4* sau similar.

Ziua 7 FLORENTA
Mic dejun. Timp liber sau optional excursie la Florenta – orasul muzeu al Italiei, unde intr-un tur pietonal  ne delectam cu capodopere Florentine – San Marco, Galeria Academiei, Domul, Piazza della Signoria, Palazzo Vecchio, Galeriile Uffizi, Ponte Vecchio, Palazzo Pitti. Seara ne intoarcem la Assisi, cazare hotel Cenacolo 4* sau similar.

Ziua 8 PERUGIA – ZAGREB
Mic dejun. Incepem ziua cu un tur pietonal in Perugia – vechea cetate etrusca din sec 7 i. Hr. , cele mai importante monumente ale orasului fiind concentrate in jurul Pietei IV Noiembrie – Fontana Maggiore – desenata de Fra Bevignante in 1278, Domul – in care se pastreaza inelul de nunta al Fecioarei Maria, Palazzo Priori – aici se afla Galeria Nationala a regiunii Umbria. Dupa mica incursiune in istoria orasului, ne vom indrepta spre Zagreb, cazare hotel 3*.

Ziua 9 ZAGREB – BUCURESTI
Mic dejun. Dupa un scurt tur in centrul istoric al Zagrebului, vom porni spre Bucuresti, unde vom ajunge in cursul noptii.

Pentru explicatiile la obiectivele turistice, grupul va putea apela la serviciile ghidului.
Grup minim 35 pers
ATENTIE:
* in cazul nerealizarii numarului minim de participanti mentionat in program agentia isi rezerva dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea inscrierii la un program similar;
* insotitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului;
* In cazul unui grup mai mic de 35 persoane (29-35 persoane) se va achita un supliment de 25 euro/persoana;

Recomandam incheierea asigurarii storno pentru a va proteja investitia in pachetul turistic, atat inainte de plecare , in cazul anularii calatoriei, cat si dupa plecare in cazul unei situatii neprevazute!

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Nu am calatorit cu d-vs, dar mi-as dori!

Labont Eugenia, 12.02.2024 Citeste mai mult

Numai ce ne-am întors din circuitul Emiratelor Arabe “Povestea celor 7 regate!”O experiența minunată, alături de un grup minunat cum rar găsești și cu 2 ghizi de excepție! Dar țin să mulțumesc din suf...

Mona Ciobanu, 31.01.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn