× Hello Holidays

Clever Holidays Franta- ELVETIA- Italia

Bergamo, Italia

  • 3

Cauta vacanta dorita

Alege vacanta dorita completand campurile de mai jos

Important! Anumite unitati de cazare au un minim de sedere intre 2-7 nopti.
In cazul in care cautarea dvs. nu a generat rezultate va rugam sa o refaceti pe un numar mai mare de nopti.
Camere la cerere - cu reconfirmare in max 48 de ore
Camere disponibile - cu confirmare imediata

Descrierea Hotelului


Program detaliat

Ziua 1. BUCURESTI -BERGAMO

Intalnire cu reprezentantul agentiei la ora 05.00 in aeroportul Henri Coanda din Bucuresti pentru imbarcare la zborul spre Bergamo.

 

Zilele 1- 3. EXCURSII OPTIONALE

  • CREMONA si MANTUA (59 €): Un oraș-stat bogat și independent de secole, Cremona ofera multe exemple de arhitectura medievala de mare finete. In Piazza del Comune, admiram mărețul turn clopotniță din sec. XIV, înalt de 112 metri, Palazzo dei Comune in stil gotic ce gazduieste Primaria, baptisteriul octogonal din sec.XII, si Loggia cu statuile sale din sec XIV. Impozanta Catedrala St. Maria Assunta din sec. XII, extinsă de-a lungul secolelor si împodobită cu fresce uimitoare, a fost un punct central al activității muzicale organizate în regiune în Evul Mediu târziu, in special dupa ce Episcopul Cremonei a devenit Papa Grigorie al XIV în 1590. Cremona e renumită pentru producerea de viori de înaltă calitate, incepand cu sec. XVI de catre familiile Amati si Rugeri, apoi cu cele produse in atelierele Guarneri și Stradivari. In 2012 „Meseria tradițională a viorii în Cremona” a fost declarată patrimoniu cultural imaterial UNESCO. Dupa amiaza vizitam Mantua, adevarata bijuterie a Renașterii din Italia, declarată în 2008 Patrimoniu Mondial UNESCO, în 2016 -Capitală italiană a culturii, iar în 2017 -Capitala Europeană a Gastronomiei. Mantua este profund legată de istoria nobilei familii Gonzaga, care, în timpul domniei lor de aproape patru secole, a transformat orașul într-unul din principalele centre artistice, culturale și muzicale din Italia. Turul de oras include: Palazzo Ducale, renumită reședință a familiei Gonzaga, alcătuită dintr-o serie de clădiri, curți și grădini adunate în jurul Palazzo del Capitano, Magna Domus și Castelul Sf. Gheorghe cu Camera degli Sposi, o cameră cu fresce de Andrea Mantegna. Palatul deține 500 de camere, numeroase clădiri conectate prin coridoare și galerii, curți și grădini și seamănă cu un fel de oraș-palat care se întinde pe aproximativ 35.000 mp. Ajungem apoi în Piazza delle Erbe, cu o vedere fantastică a Palazzo della Ragione, care a funcționat ca sediul administrației publice și al justiției, în timp ce Palazzo del Podestà, din 1227, este una dintre cele mai vechi clădiri publice din oraș. Alături se află Rotonda di San Lorenzo si Torre dell’Orologio din sec. XIV, cu indicații ale zodiacului, timpului solar, fazelor lunare și pozițiilor stelelor. Bazilica Sant'Andrea a fost construita intre sec. XV si XVIII, si găzduiește lucrări de mare valoare, inclusiv cele ale lui Mantegna si Correggio, iar Catedrala Sf. Petru reunește mai multe stiluri arhitecturale diferite, de la clopotnița romanică și partea dreaptă gotică până la fațada sa neoclasică din sec. XVII.

 

  • VERONA si SIRMIONE (55 €): Tur pietonal in Verona: Arenele Romane, amfiteatru roman excelent conservat, faimos pentru spectacolele şi concertelele de opera, Casa si balconul Julietei, Piaţa del'Erbe, Palatul si Mormintele Scaligerilor. Pentru tusitii care au mai vizitat Verona, recomandam deplasare la Castelvecchio si Ponte dei Scaglieri, si la Basilica San Zeno Maggiore, construita in sec. IX de Pepin, descendentul lui Charlemagne. Apoi pornim spre Sirmione, situat pe malul lacului Garda, cel mai mare lac din Italia. Aspectul medieval, cu stradute inguste si case pitoresti este amplificat de fortareata construita in sec. XII-XIII, la care accesul se facea numai pe poduri mobile, fiind practic înconjurata de ape. In interiorul Castelului exista un mic muzeu cu artefacte medievale.  

 

  • Insulele BOROMEE si MILANO (cca 59 € + cca 16 € croaziera in Isola Bella tur-retur): Pornim spre lacul glaciar Lago Maggiore, al doilea ca marime dupa Lago di Garda. Traversam in Isola Bella, care face parte dintre Insulele Borromee -„perlele plutitioare” ale lacului Maggiore si ne va incanta nu doar cu frumusetea naturala, ci si cu Palatul Borromeo, fastuos construit in sec. XVII, avand si o superba gradina exotica. Intre oaspeţii de marcă ce i-au trecut pragul, se numara Napoleon Bonaparte şi soţia sa Josephine, aceasta din urma fiind atat de incantata, incat a facut o oferta pentru cumpararea insulei, fiind insa politicos refuzata de gazde. Dupa amiaza vom vizita Milano, capitala Lombardiei si totodata “capitala modei”, care se impune prin monumentele sale: Castelul Sforzesco, construit in sec. XIV, Domul- cea mai mare catedrala gotica din lume, cu fatada sa impunatoare de marmura alba, Galeriile Vittorio Emanuele- cea mai veche galerie comerciala si Opera Scala- unul dintre cele mai prestigioase teatre lirice ale lumii.

 

Ziua 4. BERGAMO -ST. MORITZ -VADUZ -MULHOUSE (cca. 495 km)

Dupa micul dejun, urmam malul Lacului Como- cel mai frumos lac glaciar din Italia, o bijuterie cu ape albastre, peisaje superbe si orasele cochete cu vile elegante, si traversam Alpii in Elvetia prin pasul Maloja spre Saint Moritz, cea mai veche statiune de lux pe sporturile de iarna din lume, unde vom face o prima oprire. Ne aflam in cantonul Grisons, unde cca 15% din populatie foloseste limba retoromana, inrudita cu limba rom nã, una din cele 4 limbi oficiale recunoscute in Elvetia. Vom face o noua vizita in Vaduz, capitala micului stat Liechtenstein, apoi strabatem toata Elvetia spre cazarea noastra de la Mulhouse, Franta.

 

Zilele 5- 9. EXCURSII OPTIONALE

  • COLMAR si STRASBOURG (55 €): Colmar, supranumit “Mica Venetie”, al treilea oras ca marime al Alsaciei si unul dintre cele mai pitoresti ale Frantei, unde descoperim intr-un tur pietonal in centrul vechi, fermecatoare strazi medievale si impresionante cladiri istorice -Biserica Saint Martin, Casa Adolph, Biserica Saint Matthieu, Casa Pfister, Muzeul Bartholdi, Biserica Dominicana. Localitatea este capitala vinului alsacian, iar in luna martie este gazda Festivalului de primavara, cu aceasta ocazie sunt amplasate in oras atractive targuri cu produse locale, ocazia ideala de a degusta din deliciile gastronomice ale zonei. Urmatorul popas din traseul de astazi este reprezentat de orasul Strasbourg -locul in care se afla Parlamentul European, impunatoarea Catedrala Notre Dame, magnificul Palat Rohan, cocheta biserica Saint Pierre Le Jeune si alte numeroase comori ale istoriei indelungate ale urbei. Ne bucuram de o plimbare pe strazile incadrate de case burgheze fermecatoare si palate elegante, iar daca timpul ne permite ne delectam cu o croaziera pe raul Ill.

 

  • INTELAKEN, JUNGFRAUJOCH (3545 m) si LUCERNA (59 € -pretul NU include telecabina si bilet de tren): Pornim spre Interlaken, una dintre cele mai vechi si populare destinatii turistice din Elvetia, situat intre doua lacuri alpine -Thun si Brienz, la poalele muntelui Jungfrau. Ne bucuram de timp liber pentru cumparaturi, sau ascensiune cu cea mai moderna telecabina din Grindelwald, apoi cu trenuletul cu cremaliera de la Eigergletscher la cea mai inalta statie din Europa -Jungfraujoch 3454 m, data in folosinta inca din 1912. Majestos, varful Jungfrau se inalta la 4158 m altitudine. Ne indreptam apoi catre Lucerna, una din preferintele de top ale celor care viziteaza Elvetia. Lacul Lucerna este al patrulea ca marime din tara, este navigabil, a reprezentat pentru secole una dintre cele mai importante cai de transport din Elvetia si este traversat de un pod unic, simbol al orasului -Podul Capelei. Dupa plimbarea pe pod, trecem pe langa teatrul orasului, vizitam Biserica Jesuita, centrul vechi si Biserica Sf. Leodegar.

 

  • ZURICH si Cascada RINULUI (59 €): In orasului Zurich, cel mai mare oras si inima financiara a Elvetiei, situat pe ambele maluri ale raului Limmmat si ale Lacului Zurich, vizitam Catedrala Mare, Catedrala Maicii Domnului, Biserica Sf Petru, ne plimbam pe vestitul bulevard Bahnhofstrasse si vizitam Muzeul Jucariilor. Urmeaza Cascada Rinului, vizitata anual de 1.5 milioane de turisti. Cu o latime de cca. 150 m si o inaltime de cca 23 m, si cu un maxim de peste 1200 m cubi / sec., este cea mai grandioasa cascada din Europa.

 

  • BERNA, LAUSANNE si MONTREAUX (65 €): Capitala Elvetiei -Berna, a fost fondat in anul 1191, intr-un peisaj incantator, pe malurile raului Aare. Pornim de la vestita groapa cu ursi si vizitam Catedrala Sf Vincent, imortalizam cele 11 fantani istorice, ne bucuram de spectacolul interesant oferit de Ceasul Astronomic si descoperim muzeul memorial dedicat vestitului fizician Albert Einstein, ce a locuit aici. In Lausanne, ne deplasam prin centrul istoric spre Catedrala construita in sec. XIII in stil gotic, de pe esplanada careia avem o priveliste larga spre Palatul Rumine, o impresionanata contructie in stilul renasterii Florentine si spre Muzeul de Istorie, gazduit in fostul palat al Episcopului. Incheiem ziua in eleganta si opulenta statiune Montreux de pe malul Lacului Leman, unde vom putea admira Castelul Chilon (sec. XIII).

 

  • BASEL si MULHOUSE (29 €): In Basel, al doilea oras ca marime al Elvetiei, situat pe malurile Rinului, vizitam centrul vechi -Primaria, Piata Centrala Markplatz, Catedrala Munster, Biserica St. Elisabeth, Poarta Turnului St. Alban, apoi revenim in Centrul istoric din Mulhouse, unde se pastreaza parte din fortificatiile medievale -Turnul Diavolului si Turnul Bollwerk. Vizitam Temple Saint -Etienne, cunoscut ca si Catedrala din Mulhouse, ridicata intre anii 1858-1886, in stil neogotic, cea mai inalta biserica protestanta din Franta, avand o inaltime de 97 de metri. Admiram Hotel de Ville, construita in stil renascentist in anul 1552, fosta primarie a orasului pana la alipirea la Republica Franceza din anul 1798, care in prezent adaposteste o sala de ceremonii si Muzeul de Istorie, si ne bucuram de timp liber in Place de la Reunion, considerata centrul orasului.

 

Ziua 10. BASEL -BUCURESTI

Mic dejun la pachet. Dimineata devreme, imbarcare in microbuzul de transfer catre aeroport, pentru zborul spre Romania.

 

Datorita dinamicitatii domeniului disponibilitatea ofertelor se modifica de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile in limita locurilor disponibile. Agentia nu este responsabila pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile privind tarifele si alte detalii din site si informatiile primite in agentie. In aceste cazuri vor avea prioritate, intotdeauna, informatiile primite in agentie.

Touroperatorii au, de obicei, propriile clasificari atunci cand evalueaza o unitate de cazare, daca nu exista alte prevederi. Clasificarile ce sunt afisate in acest website sunt clasificari proprii si sunt o incercare de a oferi o ghidare pentru calitatea generala a proprietatilor din oferta. Clasificarile universale ale touroperatorilor sunt, de obicei, bazate pe constatarile / feedback-ul clientilor si ale senior managerilor din tara si strainatate.

Daca este cazul, evaluarile oficiale sunt date de catre autoritatile din fiecare tara si au tendinta de a da o clasificare corecta bazata pe standardele relative din tara respectiva.

Recenzii

Recenzie adaugata cu succes!

Scrie si tu o recenzie!

Pentru a adauga o recentie trebuie sa intri in contul tau! Acceseaza butonul de mai jos pentru a intra in cont!
Intra in cont!
 
Zeci de mii de TURISTI FERICITI
CALITATEA ne defineste
SIGURANTA e prioritatea noastra
TARIFELE ne recomanda

ABONEAZA-TE
si fii la curent cu cele mai mari REDUCERI!

CE ZIC CLIENTII NOSTRI

Nu am calatorit cu d-vs, dar mi-as dori!

Labont Eugenia, 12.02.2024 Citeste mai mult

Numai ce ne-am întors din circuitul Emiratelor Arabe “Povestea celor 7 regate!”O experiența minunată, alături de un grup minunat cum rar găsești și cu 2 ghizi de excepție! Dar țin să mulțumesc din suf...

Mona Ciobanu, 31.01.2024 Citeste mai mult

intra in comunitatea noastra

Facebook Instagram YouTube TikTok LinkedIn