Sus

Cand spui Grecia, te gandesti la plaje cu nisip fin, apa turcoaz sau cristalina, mancare excelenta si atmosfera de sarbatoare oriunde te-ai uita. Grecia are un farmec anume: gazdele sunt primitoare si incearca sa le arate turistilor adevarata cultura a lor, atat prin muzica, bucatarie, dar si prin diverse obiceiuri. Daca iti doresti sa petreci o vacanta de neuitat, avem pentru tine cateva idei de sejururi Grecia 2022

1.Peninsula Pelion 

Este un mic colt de rai si trebuie sa stii ca pelicula ,,Mamma Mia” a fost filmata aici, iar acest lucru spune multe despre Peninsula Pelion. Este o destinatie intima, apreciata pentru faptul ca aici poti simti cu adevarat cultura greceasca, te poti bucura de plaje cu nisip fin si apa turcoaz si te vor cuceri strazile inguste ale satelor. Un lucru interesant de mentionat este faptul ca statiunea poate fi vizitata si iarna, cand pe muntele Pelion se pot practica sporturi de iarna, in special schi. 

2.Insula Chios 

Aflata la mai putin de 7 km de granita cu Turcia, aceasta insula este inconjurata de apele Marii Egee si include chiar si un obiectiv turistic din Patrimoniul UNESCO. Mica insula impresioneaza nu doar prin plaje, apa cristalina sau nisipul fin, ci si prin preparate culinare unice in lume, cele mai bune masline si un vin cu o aroma speciala. Manastirea Nea Moni este inclusa in Patromoniul UNESCO si este admirata pentru mozaicuri si pentru stilul arhitectural renascentist. Cu siguranta te vei indragosti de aceasta insula si vei dori sa o vizitezi macar de doua ori. 

3.Kavala 

Statiunea este denumita ,,Monte Carlo” al Greciei, datorita frumusetii arhitecturale si modului in care se imbina tarmul cu apele Marii Egee Este un port istoric, ce a fost admirat inca din Antichitate. Aici, pot fi vizitate cetati bizantine, castele si numeroase vestigii istorice pe care ar fi pacat sa le ratezi. De asemenea, aici se desfasoara si numeroase evenimente culturale, la care poti participa si tu. 

4.Nafplio 

Acest mic si incantator oras se afla la doar 2 ore distanta de Atena si suntem siguri ca te va cuceri din prima. Aici, vei gasi influente otomane, dar si cateva italiene, ce iti vor parea cunoscute. Multi considera ca seamana oarecum cu Venetia, datorita arhitecturii cladirilor. Trebuie sa stii ca Nafplio a fost prima capitala a Republicii Elene, asa ca a fost un oras extrem de important, in prezent fiind capitala regiunii Argolis. 

5.Insula Naxos 

Cu toate ca este cea mai mare insula cicladica a Greciei, nu este extrem de cunoscuta, insa cu siguranta este spectaculoasa. Turistii care vin aici o apreciaza pentru peisajele exceptionale, pentru liniste, dar si pentru vestigiile istorice spectaculoase. Pe Insula Naxos se regaseste o poarta de marmura ce dateaza din secolul al VI-lea i.Hr si care este in stare excelenta. Plaje cu nisip fin, apa excelenta, numeroase situri arheologice si mancarea buna este tot ce ai nevoie pentru a te bucura de o vacanta greceasca autentica. 

Speram ca ti-au placut recomandarile noastre si ca vei dori sa petreci o vacanta de vis in Grecia!