Sus

Situata la numai 700 km distanta de Bucuresti, Riviera Olimpului din Grecia este locul ideal pentru un sejur vara aceasta. Regiunea numita Riviera Olimpului are o intindere de 70 km si cuprinde statiuni precum Paralia, Leptokaria, Nei Pori si altele. Aici poti petrece o vacanta pe placul tau: relaxanta la plaja, plina de adrenalina multumita sporturilor nautice sau o vacanta unde vei descoperi cele mai atractive obiective turistive si vei afla mai multe despre istoria Greciei. Principala atractie turistica a zonei este Muntele Olimp, datorita caruia peisajele sunt impresionante. 

Statiunile de pe Riviera Olimpului 

Riviera Olimpului cuprinde urmatoarele statiuni: 

  • Nei Pori: o statiune recunoscuta pentru intrarea lina in mare si pentru nisipul fin, este perfecta pentru toti cei care isi doresc o vacanta linistita
  • Paralia: cea mai cunoscuta si indragita statiune de pe Riviera Olimpului, ideala pentru toti turistii (ofera atat posibilitatea de relaxare, dar si de distractie) 
  • Katerini: de mentionat ca aceasta statiune nu are iesire directa la plaja, insa impresioneaza prin farmecul ei, prin muzee, magazine cochete, resturante imbietoare 
  • Platamonas: vara de vara, aici se desfasoara Festivalul Olympus 
  • Litochoro: este situata la poalele Muntelui Olimp si este statiunea ideala pentru turistii care vor sa imbina plaja si inotul cu drumetiile in Parcul National Olimp 
  • Olimpic Beach: turistii care au fost deja aici spun ca au descoperit cea mai frumoasa plaja din regiune si locul perfect pentru o vacanta linistita 
  • Leptokaria: statiunea ideala pentru toti impatimitii sporturilor nautice. 

Indiferent de statiunea aleasa, Riviera Olimpului te va intampina cu ospitalitate, cele mai bune servicii, mancare delicioasa si numeroase posibilitati de distractie. 

Ce poti vizita intr-un sejur la Riviera Olimpului? 

In cazul in care doresti sa petreci timpul si in alt mod decat la plaja si in apa marii, trebuie sa stii ca Riviera Olimpului este locul perfect pentru a pleca in excursii prin care vei descoperi o parte din istoria Greciei si cele mai frumoase peisaje pe care le-ai vazut in ultimul timp. 

Daca vrei sa explorezi si alte parti din Grecia, iti propunem o croaziera spre Insulele Skiatos sau Skopelos. Astfel, vei putea petrece macar o zi in aceste locatii considerate paradis. 

In cazul in care te pasioneaza istoria, neaparat trebuie sa vizitezi orasul Dion, cu al sau sit arheologic, teatre romane si temple sau satul Platamonas, unde poti admira castelul Platamonas, ridicat in secolul 13. 

Nu trebuie sa ratezi nici Meteora, una dintre cele mai impresionante atractii turistice din Grecia. Meteora este un complex de manastiri ridicate in varful unor stanci, care au o arhitectura unica. 

Vrei sa faci drumetii in natura? Atunci poti porni din statiunea Litochoro spre varfurile Skala si Mytikas. De asemenea, te poti bucura de plimbari lungi in zona, nu neaparat de trasee montane si cu siguranta te vor impresiona peisajele exceptionale. 
Daca vrei sa petreci un sejur de neuitat in una dintre statiunile de pe Riviera Olimpului, intra pe site-ul nostru, la categoria sejururi Grecia 2022 si rezerva-ti vacanta. Ai de ales intre numeroase pachete turistice si suntem siguri ca il vei gasi pe cel perfect pentru tine!