Sus
romania

Ne-am obișnuit să plecăm în concedii în alte țări, însă nu trebuie să uităm că ne putem bucura de o vacanță reușită chiar în România. Astăzi ți-am pregătit 5 motive care te vor convinge să faci acest lucru.

E mai ieftin

De la transport până la cazare și de la mâncare până la biletele la obiective turistice, România este mai ieftină decât alte țări. O vacanță în țară este o alegere bună în special pentru persoanele care au un buget redus, mai ales dacă vrei să petreci mai mult timp departe de casă.

Citește și: Cele mai frumoase lacuri din România

Poți fi spontan

Pentru că ai nevoie de mai puțini bani și ajungi rapid la destinație, poți pleca în vacanță în orice sfârșit de săptămână, dacă simți nevoia să te deconectezi și să scapi de rutină. Nu trebuie decât să cauți o cazare potrivită și să faci rezervare, să umpli rezervorul mașinii sau să cumperi un bilet de tren și să strângi câteva obiecte în bagaj.

Te descurci mai ușor la destinație

Cunoscând deja limba, îți va fi mai ușor să vorbești cu recepționerii și cu ospătarii, să ceri indicații, să alegi preparate din meniu sau să citești plăcuțele cu informații din muzee. În plus, îți dai seama imediat dacă un preț este prea ridicat, pentru că nu trebuie să faci conversia din valută în lei.

Redescoperi frumusețea țării

România este tare frumoasă și e păcat că mulți dintre noi alegem să vizităm doar alte țări. Străinii laudă întotdeuna peisajele noastre și sunt încântați să descopere legende și mituri locale – de ce nu ne-am bucura și noi de aceleași lucruri?

Citește și: 5 locuri din Romania în care să-ți petreci vacanța de 1 Mai

Destinații deosebite

Încă nu te-am convins? Doar uitându-ne la câteva poze făcute în România ni se face cheful de o vacanță!


Sursă foto: Deposit Photos