Sus
copii in vacanta

„Ce facem cu copiii când mergem în vacanță?” este primul gând al părinților, în special dacă aceștia sunt mici. Înainte de a face această decizie, îți prezentăm argumente pro și contra concediului alături de copii.

De ce să iei copiii în vacanță

Petreci mai mult timp alături de ei. Când ești acasă și lucrezi, iar copiii sunt la școală sau la joacă, nu reușești să petreci atât de mult timp cu ei, iar asta vă poate afecta relația. Din acest motiv, este o idee foarte bună să luați copiii cu voi în vacanță, în special dacă și ei s-ar simți bine în destinația aleasă.
Vei trăi momente memorabile împreună. Orice vacanță îți oferă astfel de momente, iar amintirile de familie valorează foarte mult. Cel mai mare beneficiu este că veți mai discuta despre vacanță și după ce aceasta s-a încheiat, simțindu-vă din nou mai conectați.
Copiii pot învăța multe în vacanțe. Un copil „absoarbe” orice informație nouă, iar istoria, cultura, flora și fauna unui loc nou sunt mai interesante în astfel de situații decât dacă le ascultă în clasă, de la profesor.
Copiii te ajută să vezi lumea prin ochii lor. Adulții se pot plictisi repede, însă cei mici vor fi fascinați de orice lucru nou pe care îl vor vedea. Petrecând timp alături de ei în vacanță, veți învăța să vă bucurați de lucrurile mici pe care de obicei le ignorați.

De ce să lași copiii acasă

Pentru a te relaxa. Chiar dacă îi iubești incredibil de mult, să crești un copil poate fi extrem de obositor și stresant, iar uneori ai nevoie de o pauză pentru a-ți reîncărca bateriile.
Nu te poți bucura de anumite experiențe. Chiar dacă voi veți fi fascinați câteva ore de operele de artă dintr-un muzeu, cel mic se va plictisi repede și veți fi nevoit să faceți altceva. Orice părinte face compromisuri pentru cei mici, însă veți regreta că nu ați apucat să faceți tot ce v-ați propus în vacanță de dragul copilului.
Prea multe bagaje. Copiii au nevoie de multe lucruri, mai ales dacă sunt mici: haine, încălțăminte, scutecele, sticle, jucării, gadget-uri și lista poate continua.
Pentru a petrece timp mai mult alături de partener. Înainte de a fi părinți, sunteți în primul rând un cuplu și este important să vă reconectați.
Acestea sunt principalele argumente pro și contra ale vacanțelor alături de cel mic. Tu ce preferi, să iei copiii cu tine sau să îi lași acasă în îngrijirea unei rude?
 
Citește și: Ai copii mici? Ce trebuie să faci pentru un zbor liniștit

Sursă foto: Pixabay