Sus

Deseori uitam cat de mici suntem in aceasta lume uriasa. Dar, asa cum spunea Gustave Flaubert,  “Calatoriile te indeamna sa fii modest, pentru ca iti dai seama ce loc mic ocupi in aceasta lume”. Trecem in revista in continuare cateva locuri spectaculoase, a caror maretie ne face sa ne simtim… mici.

Insula Pastelui, Chile

tongariki_sunrise_by_jviks-d5twux3

Moai, monolitii cu chipuri omenesti ciopliti de populatia Rapa Nui intre anii 1250 si 1500, se afla pe lista de calatorii a multor exploratori. Nimeni nu stie de ce localnicii au creat aceste statui, motiv pentru care misterul din jurul lor creste si mai mult.

Antarctica

80_745_420_antarctica_small_ship_cruises_crp

Chiar daca este mult mai usor decat in urma cu 100 de ani sa explorezi inghetata Antarctica, provocarea este inca destul de mare. In jur de 40.000 de turisti curiosi viziteaza anual continentul inghetat.

Cascada Ingerului, Venezuela

Angel-Falls_how-to-get-there_8

Cea mai inalta cascada din lume se aflatin Parcul National Canaima si se revarsa din varful muntelui Auyan-tepu in Canionul Diavolului. Are o lungime de 979 metri.

Preikestolen, Norvegia

Norway_Preikestolen

Stanca de peste 600 metri ofera o panorama uluitoare asupra apelor fiordului Lyse. Odata ajuns acolo, nu doar ca inmarmuresti, ci ai sentimentul ca au cazut toate zidurile din jurul tau si ai renascut.

Muntele Kilimanjaro, Tanzania

kilimanjaro-climbing

Putine locuri sunt mai impresionante decat muntele african acoperit cu zapada. Pentru a-l escalada este nevoie nu doar de vointa si perseverenta, ci si de o conditie fizica foarte buna. Chiar si cei mai aventurosi exploratori sunt pusi la locul lor de aceasta minune a naturii.

Machu Picchu, Peru

machu-picchu-wider-view

Aflat pe varful unui munte invaluit in ceata, inconjurat de stanci abrupte, vechiul oras incas intriga si fascineaza sute de mii de vizitatori inca din 1911, cand a fost descoperit.

Varful Cotopaxi, Ecuador

20100827-dwarfed3

Cel mai inalt punct al vulcanului activ Cotopaxi din Muntii Anzi se afla la 5897 metri, deseori situandu-se chiar si deasupra norilor.

]]>