Sus

De obicei, cand spunem „plaja”, ne gandim la nisipul fin, auriu, la valuri racoroase si un cocktail fructat sau un frappe delicios. Cu toate acestea, plajele sunt mult mai diverse, ca forma si culoare, decat am putea crede. Am facut pentru voi un top al unor plaje cu adevarat unice.

Sarakiniko, Milos

image11_N3623

Aflata in Ciclade, pe insula vulcanica Milos, Sarakiniko este uluitoare. Pare sculptata de un artist meticulos si ingenios, iar nisipul si pietrele de un alb stralucitor creeaza un peisaj selenar. Cu siguranta este foarte diferita de plajele pentru care Grecia a devenit faimoasa. Intregul peisaj este alcatuit din roci vulcanice, iar vegetatia este aproape inexistenta, astfel ca albul stralucitor contrasteaza cu nuantele de albastru indigo sau turcoaz ale apei, intr-un mod pe care orice fotograf l-ar considera ideal.

Papakolea, Hawaii

PapakoleaBeach

Aflata pe Big Island, in Hawaii, Papakolea mai este cunoscuta si ca „plaja cu nisip verde”. Nisipul sau s-a format din cristale olivine provenite de la rocile vulcanice care inconjoara golfuletul si este una dintre cele 4 plaje cu nisip verde, din intreaga lume.

Kokkini, Santorini

santorini-greece-beach

Kokkini sau Plaja Rosie este o adevarata atractie a insulei! Nisipul si stancile rosiatice, aproape verticale, te vor lasa cu rasuflarea taiata. Plaja este dotata cu umbrele, iar turistii vin aici pentru peisaj, ca sa inoate, sa se plimbe cu canoe sau hidrobicicleta.

Plaja cu nisip roz, Bahamas

Pink-Sands-Beach-Harbour-Island-Bahamas

Harbour Island are o lungime de doar 5,6 km si o latime de 2,5 km, dar aici se afla una dintre cele mai frumoase plaje din Bahamas: aproape 3 km de nisip roz. Culoarea nisipului este data de fragmente de corali, scoici sfaramate si stanci macinate.

Plaja instelata din Maldive

main-qimg-36761e18ce93d0528d4e01c41e77b167

Plaja instelata nu face parte din desenele magice ale lui Disney, ci este un fenomen pe cat de natural, pe atat de fascinant. Luminitele de pe plaja din Maldive sunt de fapt microorganisme numite fitoplancton bioluminescent. Aceste microorganisme reactioneaza la orice modificare petrecuta in apa si incep sa lumineze.

]]>